Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

*ka!a* napisal/-a:mene pa zanima, če je katera kdaj imela tak čuden občutek, kot da ji srce utripa hitreje na čase? in ali bi za to lahko bile vzrok KT ? ker men se to dogaja-a k sreči ne vedno...

Jaz se včasih ponoči zbudim na to, da mi srce razbija kot zmešano (pa tut podnevi občasno).
Sicer pa jaz tudi jemljem Yarino zdaj že kaki dve leti in sicer zaradi problematične kože. Je pa finta v tem, da za moj problem predpisujejo sam Yarino al pa Diane. Slednje sem jemala eno leto ampak sem jih zamenjala, ker so strašno povečale moj apetit (11 kil v 4 mescih ni tak malo).
Hja, in zdaj ne vem kaj naj naredim (če so ta predvidevanja resnična, seveda)... :?
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

LoveLy* napisal/-a:moja soseda mi skoz govori(stara je čez 60) da je v času ko je bila ona mlada njena prijateljica jemala KT in da je umrla zarad infarkta pri 40(al malo več...nevem)..in krive naj bi bile KT..

Am... A takrat, ko je bila ona mlada, so kt že obstajale? No, kakorkoli - če so (res ne vem, koliko časa so te stvari zunaj), so bile vsekakor precej drugačne sestave kot danes ;) .

Treba je vedeti, da vsaka kemija na vsakega posameznika deluje drugače. Dva smrtna primera? Dovolj za paranojo, ampak še vseeno je možno, da sta bili dekleti pod vplivom tudi drugih negativnih dražljajev iz okolice. Težko je okrivit samo eno stvar - še posebej, če je ta le na hormonski osnovi.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

Joj jaz tudi že kar neki časa premišlujem o teh tabletkah. Včasih me prav zaskrbi. Nimam nobenih zdravstvenih težav z njimi... mam pa eno drugo težavo- in sicer sploh nimam potrebe po seksu... nahuje pa je da si tega ne priznam, oziroma za to ne krivim tabletk. Razmišljam da bi nehala z njimi, a me je po pravici povedano stah ... ne vem sicer česa .
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Kaj meniste o hrvaški punci, ki je umrla zarad KT ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

p!ka napisal/-a:Kaj meniste o hrvaški punci, ki je umrla zarad KT ?

Poglej ene dve strani nazaj, pa boš videla, kaj punce mislijo o tem :wink:
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a roxeanne »

poglej 2 strani nazaj :wink:

jst tut jemljem yarino in sem že prej kolebala al bi pustila al še jemala. ta dogodek s to punco je pa pr meni sam pika na i, zarad katere bom po dobrih 4 letih pustila tabletke. zmeraj bolj ugotavljam kak strup je to... :tot:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

roxeanne napisal/-a:poglej 2 strani nazaj :wink:

jst tut jemljem yarino in sem že prej kolebala al bi pustila al še jemala. ta dogodek s to punco je pa pr meni sam pika na i, zarad katere bom po dobrih 4 letih pustila tabletke. zmeraj bolj ugotavljam kak strup je to... :tot:

Jih boš prav pustila ali boš šla na druge.
Jest mam zdj cilest, ampak po tem kar sem prebrala na hrvaškem, me skrbi za katerekoli tablete, glede na to, da so vse podobno zgrajene.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

jaz sem drugače ravno nehala s KT, ampak sem razmišlajala, da bi jih čez nekaj časa spet začela jemati. samo zdaj me je pa začelo skrbeti pa nisem več tako prepričana.
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a roxeanne »

...
Zadnjič spremenil roxeanne, dne 29. Apr. 2009 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Uporabniško ime: »

Jst jih bom jedla naprej(lindinette20).. sem jih mislla ravno zamenjat, ampak bom sedaj ostala pri teh.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Uporabniško ime: napisal/-a:Jst jih bom jedla naprej(lindinette20).. sem jih mislla ravno zamenjat, ampak bom sedaj ostala pri teh.

jst sm mela najprej lindynette20 in se mi je skor zmešal. Pomanjkanje libida, oziroma sploh ga ni blo, potem grozne migrene čez vse dni menstruacije, ogromen apetit, zamorjenost, sitnoba, občutljivost in razdraženost...fuj in fej!
prešaltala na lindinet30, še slabš..
spet prešaltala na cilest, groza!
prešaltala na yarino, folk umira, migrene sem spet dobila, apetit....
groooza s temi KT :roll:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jest pa ne čutim kakšnih stranskih učinkov (mam cilest), razen tega, da nimam več take spolne sle. Pa ne vem..v ušesih mi šumi nekej časa, ampak ne vem, če je to od tega.

Mene nekaj drugega skrbi.
Na 24ur sem pod člankom prebrala komentarje in me malo skrbi o tej vsebini hormonov oz v količini.

Baje ni dobro, da imajo tablete veliko vsebino hormonov. Jaz sem imela Logest, pa mi je ginekologinja dala Cilest, ker so se mi pojavljali neki izcedki, sedaj še vedno ni v redu in grem najprej na ultrazvok, potem pa najverjetneje Stedril, ki so še močnejše in sedaj me že malo skrbi, če je to dobro.
Posebej zato, ker se mi zdi, da je v dilemi tudi ginekologinja, saj me je večkrat vprašala koliko sem stara, potem pa je rekla, da bova raje naredile še ultrazvok in če je vse v redu, mi jih bo napisala.

Ne predstavljam si, pa da bi nehala s tabletkami.
Sej kondomi me ne motjo in mislim, da mojega tudi ne, ampak kaj pa , če se zgodi, da poči ali kaj takega, da me bo potem vsak mesec skrbelo ali bom dobila menstruacijo ali ne.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

V 24 urah zvečer je govorila dr. Pinterjeva z ginekološke klinike v LJ pa me je ful pomirila..je rekla, da je verjetnost, da dejansko umreš zard tromboze, ki jo povzročijo KT 1:1,7 milijona in je primerljiva z verjetnostjo, da umreš zard udarca strele :D Pa baje je verjetnost, da zboliš za trombozo nekajkrat večja v nosečnosti, kot takrat ko ženska jemlje KT :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

roxeanne napisal/-a:poglej 2 strani nazaj :wink:

Potem pa najbolje, da se še začneš pred vsako nevihto skrivat, da te ne bo strela zadela. Statistična možnost smrti zaradi KT in udarca strele je namreč enaka (dr. Bojana Pinter - 24ur :) )
Zaradi KT sta umrli dve punci, vsaka na svojem koncu sveta. Koliko ljudi pa vsak dan umre zaradi bolezenskih stanj, ki jih povzroča kajenje, *purple*? :P

Jst vas enih sicer res ne štekam. Sej imate vse navodila zraven tabletk. Tisti pildek je pametno prebrat, da ni potem človek ves zaprepaden, ko izve, da ima hormonski preparat, ki ga vnaša v telo, lahko (OMG!) stranske učinke.

Še za tisto, ki bi kar preventivno aspirine goltala: Aspirin ima tudi navodila priložena, na njih je naštetih kar precej stranskih učinkov. Od zgage in bruhanja, pa do astme, koprivnice, anafilaktične reakcije in zvečane nevarnosti krvavitve. Ne ga srat.
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Uporabniško ime: »

*purple* napisal/-a:
Uporabniško ime: napisal/-a:Jst jih bom jedla naprej(lindinette20).. sem jih mislla ravno zamenjat, ampak bom sedaj ostala pri teh.

jst sm mela najprej lindynette20 in se mi je skor zmešal. Pomanjkanje libida, oziroma sploh ga ni blo, potem grozne migrene čez vse dni menstruacije, ogromen apetit, zamorjenost, sitnoba, občutljivost in razdraženost...fuj in fej!
prešaltala na lindinet30, še slabš..
spet prešaltala na cilest, groza!
prešaltala na yarino, folk umira, migrene sem spet dobila, apetit....
groooza s temi KT :roll:

Ma ja, res je groza, sej js bi najraj nehala, ker moje počutje je tut za en drek! Samo po drugi strani mi je pa zelo dobro, ker vem kdaj imam menstro pa to s kondomi se mi ne da zafrkavat. Jao, nevem..
Zaklenjeno