Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Jagodkaa napisal/-a:mi lahko prosim razjasnite katere tablete naj bi to bile? yarina ali yasminelle?
uporabljam yasminelle in jih ne morem zamenjat, ker imam glavkom in pravi ginekolog da so te edine ki jih lahko uporabljam, ker ne zadržujejo vode v telesu. malo me skrbi...

yarina.
It was forever..but it didnt last long..
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

..Evelyn.. napisal/-a:Jp purple, (z veseljem-->hheh) bi dala hčero na obdukcijo, če bi se tako vse izvedelo..globja debata bi lahko tle nastala, zakaj in kako, ampak nasplošno tudi v pomoč zdravstvu..in hvala, vem. ;)
Vglavnem, čudno je no, tud kar se tiče, da so izšle samo določene serije, ker bi tega potem bilo več v določenem kraju..dosti je deklet, ki kadijo in jih uporabljajo..ipd. mislm, da je tu šlo potem res za kaj drastičnega, ko je ginekolog spregledal in jima predpisal kljub temu, da zanju tabletke niso bile.. vglavnem, dvomim no, mislm, da bi tud moral potem umaknit iz prodaje, če je možnost vseh teh bolezni in problemov(ki so navedeni pod stranskimi učinki) tako velika, da kar umirajo..

nimajo pač vsi istih pogledov na take stvari kot ti in ne prenesejo vsi tega da nekdo mesari njihovega otroka, žal in to se boš mogla naučćit razumet brez da boš pisala da je ta mater P***a ker ni dala hčere na obdukcijo! :roll:

in če so 4 dekleta z enakimi simptomi, dve umrli dekleti, jst nevem, a počakamo še na tadeseto da bomo verjel, al se vsak raj zase zaščit?drgač pa verjamem, da se bo sprožil kakšen obširen postopek in razsikava glede teh tablet, pa se bo že ugotovilo.tko kot se za nemalo stvari ugotovi šele čez čas, da niso dobre in se jih umakne iz tržišča.

tista ki je rekla, da so to rekli zarad reklame.Mislm da je to precej težka obtožba in si tega nebi upal nihče narest.In če so tri iz istega konca,ena iz avstralije, nevem kakšna reklama bi bla to?vsesvetovna?

Skratka, zadeva je resna, počakajmo na kšne ugotovitve pa bomo videli kaj bodo rekli.vsekakor pa jst ostajam odločena, da se teh tablet ne pritaknem več.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

mene pa zanima, če je katera kdaj imela tak čuden občutek, kot da ji srce utripa hitreje na čase? in ali bi za to lahko bile vzrok KT ? ker men se to dogaja-a k sreči ne vedno...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

"Bla bla bla bla, bla offtopic"
:roll:
Vglavnem, bomo vidli, če je tko resno bomo še slišal o tem.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

vedno ko kdo na forumu ostane brez besed, napiše da je offtopic ali celo napiše naci.stalna praksa :)

*ka!a*...ja jst mam učas tak filing, sam nevem zakaj je to...sem bla že na EKGju dvakrat pa pravjo da je vse ok.Možno da je zarad KT, če pa je ti pa ne znam povedat.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

ja jest sm tud bla enkrat in je blo use ok, sam a pa mislš ( mislte ) da je tak hitr utrip al nekej tacga ( ne znam razložit občutka, pač srce kot bi hitreje bilo in poj me na levi strani boli, ampk ne čist tko boli, hjooj ne znam povedt )lahko škodljiu alpa razlog za kakšne strdke? :/
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

vsak dan popij en un tamal aspirin ki je za redčenje krvi in bo manj možnosti :)
drgač pa nevem al se strdki čutjo al ne.
Lohk maš pa tud vnetje rame, jst sm mela enkrat pa me je samo na trenutke mal bolelo in sm nardila paniko, da me boli srce.Na konc smo pa ugotovl, d aje neko vnetje pri rami neke mišice.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

:rolleyes:
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 02. Okt. 2014 14:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Hey! Question:
Prej sm jemala 3 leta logest, zdaj pa že eno leto jemlem Yasminelle; in ko sm še jemala logest, sem enkrat podaljšala jemanje tabletk, da sem prestavila menstruacijo točno za en tedn (zard maturanca) in sm po enmu tedno nardila običajen 7 dnevni premor in nato načela začela normalno jemati novo škatlco..sm prepričana, da so v logestu tut taka navodila za prestavljanje menstruacije..no in zdj sm ta drugič podaljšala jemanje za en teden in v ponedeljek 8 tabletke nisem uzela (z namenom da naredim 7 dnevni premor) in grem gledat v navodila yasminelle danes (ja vem, mogla bi it gledat v nedeljo, ampak jst use vem :roll: ) in piše, da lahko prestaviš menstruacijo tako, da vzameš CEU naslednji zavoj brez premora - nič ne govori o tem, da lahko podaljšaš samo za nekaj dni..glede zaščite trnutno ni panike, skrbi me samo, da bo naslednji teden, ko bom začela normalno jemat novo škatlco kaj narobe..vem da brezveze paničarim, sam nj mi ena reče, d je kul tut če sm sam za 7 dni podaljšala jemalnje :D
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

no sej sem samo prašala, kako je s tem in če zna bit nevarno ... glede na to, kaj use se dogaja, sicer pa huala obema za odg :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

Jaz pa jemljem zdaj 2 škatlico že Yasminelle, ampak se zelo slabo počutim, dostikrat me boli trebuh (tudi na otip), pa sploh nimam neke želje po spolnosti :(.. A bi bilo že zdaj mogoče boljše da začnem jemati druge? :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

..Evelyn.. napisal/-a:Ne, samo nekateri ne vidimo življenja v pričkanju kot ti, sicer pa bi ti odgovorila, da nimaš ti kej men govort kako bom jaz govorila in česa se bom "mogla" naučit ;) thats all dear.
*ka!a* pejd na pregled, če te muči, včasih dela(mo)te paniko za bz.
Možno itak da je, če sta dve dečvi clo umrli zrd tega :P

Jaaaa seveeeeda purple, vsak dan naj pije aspirin :D to je izhod v sili za bolnike, ki dejansko imajo probleme s krvnim obtokom, žilami, srcem ipd(in daj no probej ne bit pametna tu, ker tle pa dejansko rabiš izkušnje).. pa še to ne vsak dan, temveč samo, ko začutijo bolečino ipd... več problemov si bo nakopala z vsakodnevnim uživanjem zdravil.

sej, brez spoštovanja si in to je to.

ja se strinjam pitje aspirina vsak dan se mogoče za koga ne zdi dobro, ampak če si dejansko nagnjen in potencialni kandidat za strdek, pa nevem kaj je bolje.strdek ali aspirin?
moji mami je dohtr priporočil tole, ker je kadilka in ima več možnosti za krvne strdke, ravno tako jaz, kako je pa s *ka!o* in če kadi pa žal ne vem.
in še enkrat si dokazala kako si brez spoštovanja. :roll:
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Tamara, ja če si jih komej začela jemat, bi loh še mal počakala, ker se stranski učinki pokažejo pač mal kasnej, in če ti čez dva, tri mesece ne bo bolje, pa zamenjaj.

edit: ne, ne kadim in ne pijem :D
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No dej purple, stfu, nima smisla.
Zaklenjeno