Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Lastovica napisal/-a:http://24ur.com/novice/svet/smrtonosne-kontracepcijske-tablete.html

Halo??? A jih boste še jedle? Mene je zdaj ful strah. A če hočem zamenjavo tablet se morem naročit na pregled in čakazt 2 meseca al mi jih bodo kar zamenjali, če grem jutri do ginekologinje, ker glih dela popoldan?

Sem zdaj vidla, da so istem dogodku poročali tudi hrvaški mediji ampak tam je govora o tabletah Yasmin!!
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kremsnita »

Ja, na Hrvaškem gre za tabletke Yasmin, ki se v Sloveniji imenujejo Yarina in ne Yasminelle, kot piše na 24ur. Tudi v Avstraliji je neko dekle umrlo zaradi Yasmin (torej Yarine). Sama sicer dvomim, da so zdaj nevarne ravno te tabletke, verjetno jih samo najbolj predpisujejo, nevarnost za trombozo je itak pri vseh (kar piše v navodilih).
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Uporabniško ime: »

--------------------------------------------------------------------------------

Uporabniško ime: je napisal/a:
Pokliči ap praši! Js sm to naredila učeri in je rekla, da lahko takoj zamenja.

Ja, pa ti je potem še kaj več povedala, da so res nevarne, al da je to slučaj, da se lahko tudi z drugimi tabletami zgodi podobno?

Aja, pa zanima me za katere si jih zamenjala?

Ne ne, narobe si me razumela. Jaz ne jemlem teh Yassminelle al Yasmin al teh o katerih govorijo da so nevarne.. samo povedala sem ti, da jih greš lahko takoj zamenjat in da ti ni treba čakat 2 meseca..itd. Imam pa Lindynette 20 ampak bi jih rada zaradi slabega počutja zamenjala.. in želela sem, da mi jih zamenja ravno s temi Yassminelle, ker imajo baje malo hormonou al kaj.. samo zdej nevem če bi jih sploh menjala glede na novice..
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Vprašanje

Vrjetno je bilo že 1000x napisano ampak teško je najti odgovor pri 300 in več straneh. Jaz razmišljam o menjavi tabletk. Sedaj uporabljam že ene 3 leta Diane35, in se mi zdi da sem v tem času postala veliko bolj napeta in da sem se precej zredila (nisem nič spremenila načina življenja in prehrane, kvečjemu izboljšala sem. Zanima me pa sedaj, ali se kaj zmanjša zaščita ob menjavi tabletk???
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

ne, zascita ostaja enaka
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

OPOZORILO

zdej nevem al ste vidle al ne, ampak zaradi tabletk Yarina naj bi v splitu umrlo eno dekle, dve sta pa v bolnišnici z istimi simptomi ki jih je imelo umrlo dekle.In mesec dni nazaj, naj bi zaradi taistih tablet umrlo tudi dekle v Avstraliji.

Fajn, jst mam lih te tablete in glede na to kaj se je zgodilo, se jih ne pritaknem več :?

edit.sm pogledala pa sm vidla da že veste..Pa dobro sej je vseen.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Kaj niso yasminelle skorajda iste kot yarina? zakaj jih ne umaknejo s trga, če je jasen vzrok smrti zaradi tabletk? četudi so opisani stranski učinki v navodilih, mislm, da smrt neb smela sm spadat :roll:
in nekako čudno se mi zdi, da se ZDAJ pojavi to.. kaj niso na trgu že ogromno časa, samo da so ble prej plačljive...in ravno yarina, ki majo med najmanjšo vsebnostjo hormonov..čudno je to vse skupi no. Lahko bi povedal tud kok časa jih je punca jemala ipd. sicer pa P***a od mtke, da ne pusti obdukcije, da bi ugotovil točen vzrok, razumem žalost, vendar bi s tem ogromno deklet lahko rešila.
It was forever..but it didnt last long..
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

mislm si ti nesramna ej :roll:
P***a od mtke?a se ti je mal zmešal???? :roll:
Ja ma že vsoje razloge zakaj en pusti in noče.Mislm rada bi tebe vidla kako bi z veseljem svojo umrlo hčerko pustila razmesarit.Ni to tok simpl kot mislš da je :roll:

in ja lahko je bla slabo narjena serija, lahko karkoli.lahko je že prej kera kej fasala zarad tega pa se ni razvedelo.sej ne veš.
vseeno ba bom malce bolj previdna in se odstranla od Yarine, itak mam same probleme s temi tabletami (izostanek mesntre, migrena, ogromno mozoljev, prevelik apetit...) Pomoje že neki more bit na tem, če so v enem mescu 4 zbolele na podlagi teh tablet....
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

mislm kakšni komentarji... tud js jem yarino pa niti pomisnla nism da bi jih pa zdej zamenjala. sploh pa takim novicaM NE vrjamem.

včasih je treba konkurenco mal v drek potlačit... na hrvaškem najbrž delajo zdaj reklamo: zaradi yarine umirajo dekleta, kupite raje xxx. in čeprav so te "xxx" tabletke samoplačniške, bodo vse uporabnice yarine šle na samoplačniške in nekdo bo fajn pokasiral.

brez veze da verjaMEte vsem novicam, sploh pa takim ki niso dokazano resnične.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

men pa zgleda ko da je res kej na te yarini... sej je možno, da je to negativna publiciteta, ampak mislm da bi tut za kake druge tkole povedal, kukr za te.

v glavnem, jst se tablet ne prtaknem več :D
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ja mene je spet šokirala ta novica(umrlo dekle)..mah kaj vem....mislim da tablete ne prinesejo nič dobrega..razen da te zaščitijo pred nosečnostjo.
moja soseda mi skoz govori(stara je čez 60) da je v času ko je bila ona mlada njena prijateljica jemala KT in da je umrla zarad infarkta pri 40(al malo več...nevem)..in krive naj bi bile KT..
vedno več je teh zgodb...jaoo....sama sem v dvomih..al bi jemala al ne...
vsem pa čestitam za pogum ki ste pustie KT, sama pa trenutno ne vidim drugega izhoda kot da jih jem še naprej...saj me čaka šola,veliko prakse in dela...in nevem kako bi preživela močne bolečine ob menstruaciji...in še povrh tega bi bla neredna..in kaj bi potem mogoče vsak dan za ziher tampon al pa vložek mela not?..ne hvala....
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

Lučkica napisal/-a:mislm kakšni komentarji... tud js jem yarino pa niti pomisnla nism da bi jih pa zdej zamenjala. sploh pa takim novicaM NE vrjamem.

včasih je treba konkurenco mal v drek potlačit... na hrvaškem najbrž delajo zdaj reklamo: zaradi yarine umirajo dekleta, kupite raje xxx. in čeprav so te "xxx" tabletke samoplačniške, bodo vse uporabnice yarine šle na samoplačniške in nekdo bo fajn pokasiral.

brez veze da verjaMEte vsem novicam, sploh pa takim ki niso dokazano resnične.

mislim...da nebi kar tako neke smrti zvalili na kridvo tablet samo zato da bi yarino potlačili v drek, in promovirali druge.
itak v vseh piše da lahko povzročijo nastanek tromboze. :!:
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *daddy's girl* »

^^Tud js tako mislim, sploh pa ni nujno da takoj ugotovijo da je neka substanca škodljiva, to lahko traja tudi 10 let ali več(po tem, ko je že na tržišču). Sama nisem nikoli jemala tabletk in jih verjetno tudi ne bom, ta vrsta kontracepcije mi enostavno ne ustreza. Lahko pa je v primerih teh punc, tudi ginekolog naredil napako in predpisal KT kljub visokemu krvnemu pritisku itd.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jagodkaa »

mi lahko prosim razjasnite katere tablete naj bi to bile? yarina ali yasminelle?
uporabljam yasminelle in jih ne morem zamenjat, ker imam glavkom in pravi ginekolog da so te edine ki jih lahko uporabljam, ker ne zadržujejo vode v telesu. malo me skrbi...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Jp purple, (z veseljem-->hheh) bi dala hčero na obdukcijo, če bi se tako vse izvedelo..globja debata bi lahko tle nastala, zakaj in kako, ampak nasplošno tudi v pomoč zdravstvu..in hvala, vem. ;)
Vglavnem, čudno je no, tud kar se tiče, da so izšle samo določene serije, ker bi tega potem bilo več v določenem kraju..dosti je deklet, ki kadijo in jih uporabljajo..ipd. mislm, da je tu šlo potem res za kaj drastičnega, ko je ginekolog spregledal in jima predpisal kljub temu, da zanju tabletke niso bile.. vglavnem, dvomim no, mislm, da bi tud moral potem umaknit iz prodaje, če je možnost vseh teh bolezni in problemov(ki so navedeni pod stranskimi učinki) tako velika, da kar umirajo..
It was forever..but it didnt last long..
Zaklenjeno