Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

navadite se da imate ob sebi stikalo OFF.... Ko vas prime si predstavljajte kako izklopite luč in bo šlo, vračalo se bo ampak vse manj, ker nebo imelo volje in boste pozabile... pozabili...

Edina nevarnost in nasvet, ne srečujte se z bivšimi, tudi "po nakljucju" srecanje je nekaj... :)
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a onegirl111 »

tmis_ dobro napisano :)

no jaz sem tudi še nedolgo nazaj jokala v to temo...
mislim, da sem se končno sprijaznila da je konec, živim naprej svoje življenje, ne razmišljam več kje je, kaj počne....

pride še trenutek, ko si ga želim ob sebi a teh trenutkov je vedno manj.

tako da preustite se času, jočite, delajte, kar vam najbolj paše...., saj čas celi vse rane...

:)
Uporabniški avatar
sweet(xy)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sweet(xy) »

tmis_ napisal/-a:
Leilani. napisal/-a:seveda morš mislit o njem slabo! Kako boš pa taj prebolela?! Se boš smilila sami sebi ker je bil ta fant oh in sploh.

Tule bi samo dodala, da je tako negativno razmišljanje o bivšem partnerju (ko ga vidiš samo v negativni luči) na dolgi rok enako slabo kot razmišljanje o tem kako oh in sploh dober fant je bil, zaradi dveh enostavnih razlogov: 1. ker je nagnjeno k pretiravanju(kot on je oh in sploh) 2. ker posledično ni realno.(kot on je oh in sploh)

Prebolevanje bi bilo za marsikoga dsti lažje, če ne bi napihoval lastnosti svojega partnerja (bil je najbolj prijazen in ljubeč/popoln/največji bedak, idiot) in enostavno rekel: "Do mene je bil ljubeč in prijazen. Vsaketoliko pa sebičen. Narazen sva šla, ker se najine želje in pričakovanja niso več ujemala." Ni tako razmišljanje veliko bolj realno in posledično manj čustveno obarvano in kot tako, ne dopušča tako realno ovrednotenje situacije veliko hitrejše in učinkovitejše prebolevanje?

Se podpišem pod tole...boljš ne bi mogla povedat(seveda mislim s tem to kar je povedala tmis_) :zustimm:
life is like a movie..and in the end-make sure that it is worth watching!
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

Maped100 napisal/-a:
Edina nevarnost in nasvet, ne srečujte se z bivšimi, tudi "po nakljucju" srecanje je nekaj... :)

to pa glih ne bi rekla da drži...da je nevarnost se srečati z bivšim. oz ga srečevati. po koncu moje zveze je blo hudo ja,ko sem ga skoraj vsaki dan srečala, samo danes pa je lažje. ker sem vedno ko sem ga vidla,manj čutla. če pa ga ti ne vidiš dolgo časa, pa ga potem vidiš pa vdari vse ven. tak je blo vsaj meni lažje!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
flaša
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Za devetimi gorami

Neprebrana objava Napisal/-a flaša »

Jaz bi se tud strinjala s študentko. Mojga bivšega srečujem vsakodnevno in na začetku sem res res tresla, postala sem živčna, nemirna, no zdaj po dveh mescih, mi je bistevno lažje. Prov ne začutim nič, ko se srečava, vseen mi je al ga vidim al pa ne, vseen mi je, ko gleda grdo in vseen, ker ne spregovoriva besede.

Torej je res samo čas. Čas celi rane, čeprov tega tudi sama nisem verjela. Vse bomo preživele, že marsikej hujšega smo, tko da glavo pokonci vse razočarane.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Leilani. napisal/-a:seveda morš mislit o njem slabo! Kako boš pa taj prebolela?! Se boš smilila sami sebi ker je bil ta fant oh in sploh. Če že morš razmišljat o njem, naj bo tej iz negativne plati. (vem da so bli lepi trenutki, amapk ti ne bojo pomagali pri prebolevanju). Ko pa si sposobna it naprej, pa hodiš ven s prijateljicami ipd. in nanj čim manj misliš. Kaj te tuki zbada nevem. Je pa to moje mnenje..

haloo?! zakaj bi mogla mislt najslabše od bivšega? samo zto k me je pustu?zto ker me nima več rad?ku da je sam kriv :eek: pač tko je življenje.. rajš vidim da me pusti ku pa da se dela da me ma rad in je iz usmiljenja z mano..
tako mišljenje je najbolj primitivno, to kar delajo v OŠ (če nas kak tip ni jebu smo tkoj govorile slabo od njega) :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja no,ker vsi bivši so prasci aveste.Mislm kako si on sploh drzne te več ne imeti rad in kako si sploh drzne da noče bit več s tabo..Mislm prasci eni ej :roll:

ajoj no, dekle odrasti!jst nbenga bivšega nimam za prasca, no ok, razen enga ker me je res totalko zjebal, ampak on je bil res P R A S E C.Ostali do bli pa čist kul, tud če so se oni razšlis tran od mene.Pač, tko nanese, jebeš.Prebolela sem, ob tla se pa ne bom metala, niti jih grdo gledala.Čustev pač ne morš prepričat v neki kar ne čutijo :wink:

in čist lepo se da prebolet tud če se spomnš sam lepih trnutkov.seicer mjčkn traja, ampak vseeni.Zakaj bi nekoga sovražil brez razloga?
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

študentka20 napisal/-a:
Maped100 napisal/-a:

to pa glih ne bi rekla da drži...da je nevarnost se srečati z bivšim. oz ga srečevati. po koncu moje zveze je blo hudo ja,ko sem ga skoraj vsaki dan srečala, samo danes pa je lažje. ker sem vedno ko sem ga vidla,manj čutla. če pa ga ti ne vidiš dolgo časa, pa ga potem vidiš pa vdari vse ven. tak je blo vsaj meni lažje!

Joooj to je pa tako res :? ! Na začetku sem bivšega videvala res skoraj vsak dan, ker sva imela isto družbo in mi je ščasoma nekako postalo vseeno za njega oz. ni mi več bilo hudo ko sem ga videla. To je trajalo kakšna dva meseca, potem pa ga res doooolgo nisem več videla-kakšno dobro leto. In zadnjič ga jaz vidim pa ko sva se pozdravla sem se cela začela trest, mislila sem da se bom tam zjokala itd. Tak čudno mi je bilo. Ko drugače ga nisem nekaj pogrešala to leto pa tud mislila nisem nekaj dost na njega.Pa ko bi ga po takem času že mogla prebolet, ampak to ko ga ne vidiš tak dolgo,potem pa čist nepričakovano :nein: ... Ma čudno je ne. Pa zdaj ga spet vsaki vikend zunaj videvam. Upam, da me bo minilo no...
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

ja pr men se je pa zacelo pravo "prebolevanje"..

Duša je veliko lažja, srce pa je mal potrto. Je pa fajn, kakorkol da obrnem. Kolk novih ljudi se odpira...
l_a_n_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a l_a_n_a »

my_self napisal/-a:
bina_ napisal/-a:ja saj je res... treba se vzet v roke.... pa sam pri sebi ugotovit kaj ti pomaga... pa življenje gre dalje...
To pa res ni nobena katastrofa če končaš z fantom. Taka je pač ta igra. 1x dobiš,drugič zgubiš... :)

eni tega niso sposobni. je lažje se smilit samemu sebi kot pa nardit karkoli :wink:

ne problem je, če imaš enga rad, ga ne moreš takoj pozabit!! očitno ene še niste ble na tem, in vm je lahko zdj pamet solit....
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

cas zaceli vse rane ;)
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Anelise napisal/-a:cas zaceli vse rane ;)

Res je. Ene rane so pač globlje in potrebujejo več časa, da zacelijo. Srčno upam, da bomo vse, ki prebolevamo, prebolele, da bo srček znova vesel. :knuddel: :bussi:
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a hruška :) »

ene fante prebolimo prej, ene kasnej....vsekakor slej ko prej prebolimo :) (hvalabogu, kakšn bi pa bil svet če bi naokol hodila sama strta srca?) sm pa mnenja da je prou da preboliš, ampak da to še ne pomeni da je treba tut pozabit-->v mislih imam predvsem lepe stvari...pol ko si pripravljen, in te ne zaboli v srčku vsakič ko pomislš nanj se je fajn spominjat lepih stvari, pa se mal nasmejat za nazaj pa tko...ker tko usaj veš, da sta se mela rada, da so bli lepi trenutki in da čas preživet z njim ni bil vržen stran in se mi zdi da potem bolj pozitivno gledamo za naprej :)

kar hočm povedat je, da večina punc začne mislt/govort grdo o fantu, sam men ta način nikakor ni pomagu, ker sm tko sam še bolj misnla na bivšega...tko da, js pravm da če že mislte na bivšega, mislte pozitivno in to je to, spomin pride in gre in lepo potem lepo naprej živimo življenje...in to kar se da pozitivno :flower:
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

To si pa lepo povedala :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

hruška :) napisal/-a:ene fante prebolimo prej, ene kasnej....
Zalostno je da obstajajo ene, ki prebolijo samo tako, da dobijo novega. Ce ni novega 5 let bo pa 5 let prebolevala. To so ljudje odvisni od odnosov.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Zaklenjeno