Edina nevarnost in nasvet, ne srečujte se z bivšimi, tudi "po nakljucju" srecanje je nekaj...

tmis_ napisal/-a:Leilani. napisal/-a:seveda morš mislit o njem slabo! Kako boš pa taj prebolela?! Se boš smilila sami sebi ker je bil ta fant oh in sploh.
Tule bi samo dodala, da je tako negativno razmišljanje o bivšem partnerju (ko ga vidiš samo v negativni luči) na dolgi rok enako slabo kot razmišljanje o tem kako oh in sploh dober fant je bil, zaradi dveh enostavnih razlogov: 1. ker je nagnjeno k pretiravanju(kot on je oh in sploh) 2. ker posledično ni realno.(kot on je oh in sploh)
Prebolevanje bi bilo za marsikoga dsti lažje, če ne bi napihoval lastnosti svojega partnerja (bil je najbolj prijazen in ljubeč/popoln/največji bedak, idiot) in enostavno rekel: "Do mene je bil ljubeč in prijazen. Vsaketoliko pa sebičen. Narazen sva šla, ker se najine želje in pričakovanja niso več ujemala." Ni tako razmišljanje veliko bolj realno in posledično manj čustveno obarvano in kot tako, ne dopušča tako realno ovrednotenje situacije veliko hitrejše in učinkovitejše prebolevanje?
Maped100 napisal/-a:
Edina nevarnost in nasvet, ne srečujte se z bivšimi, tudi "po nakljucju" srecanje je nekaj...
Leilani. napisal/-a:seveda morš mislit o njem slabo! Kako boš pa taj prebolela?! Se boš smilila sami sebi ker je bil ta fant oh in sploh. Če že morš razmišljat o njem, naj bo tej iz negativne plati. (vem da so bli lepi trenutki, amapk ti ne bojo pomagali pri prebolevanju). Ko pa si sposobna it naprej, pa hodiš ven s prijateljicami ipd. in nanj čim manj misliš. Kaj te tuki zbada nevem. Je pa to moje mnenje..
študentka20 napisal/-a:Maped100 napisal/-a:
to pa glih ne bi rekla da drži...da je nevarnost se srečati z bivšim. oz ga srečevati. po koncu moje zveze je blo hudo ja,ko sem ga skoraj vsaki dan srečala, samo danes pa je lažje. ker sem vedno ko sem ga vidla,manj čutla. če pa ga ti ne vidiš dolgo časa, pa ga potem vidiš pa vdari vse ven. tak je blo vsaj meni lažje!
my_self napisal/-a:bina_ napisal/-a:ja saj je res... treba se vzet v roke.... pa sam pri sebi ugotovit kaj ti pomaga... pa življenje gre dalje...
To pa res ni nobena katastrofa če končaš z fantom. Taka je pač ta igra. 1x dobiš,drugič zgubiš...
eni tega niso sposobni. je lažje se smilit samemu sebi kot pa nardit karkoli