Večne bolečine pr seksu, je to res sam psiha?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
*mlajša*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *mlajša* »

men se tut to dogaja,že ene pou leta in sm si kupla multy-gyn,pa ni nč pomagal,zdj sm pa nehala tabletke jemat,kr sploh nism bla nč vlažna,pa tut libido mi je padu in sm prebrala d se velik puncam to dogaja (tabletke mam 1 leto pa pou,Logest),grem pa drug tedn h ginekologu,pa vam javim kaj bo reku!
Eillen
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Mb

Neprebrana objava Napisal/-a Eillen »

Tudi jaz imam enak problem, vendar sva s fantom skupaj že 4 leta in pol, in prvi dve leti sem zelo uživala med sexom, zdaj pa sexava vedno manj ker me boli in peče :( Pomislila sem že na to da bi bilo zarad tega da bi se ga naveličala samo kaj ko pa ga imam res zelooo rada in ko pomislim da bi morala iti narazen z njim mi je zelo hudo. Pri ginekologu sem tudi bila in je vse ok, tako da mora biti to v moji psihi. Ko pa nevem zakaj, in zakaj kar naenkrat. :( Sva poskusila z lubrikantom pa je na začetku ko mi ga da not vseeno zelo neprijeten občutek edino čez čas me pa neha bolet.
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objava Napisal/-a Miss M. »

^^ Cisto verjamem, da ga imas se vedno zelo rada in ti je hudo pri srcu, ko pomislis, da bi sla narazen z njim... A zal to nima prav veliko veze s spolno privlacnostjo. Morda je ta privlacnost med vama (ali pa vsaj s tvoje strani) s casom izzvenela, pri tem pa ne mores vec veliko naredit. Lahko pa, da si pod stresom, mogoce je vse skupaj monotono (uvedita spremembe, da ne bo seks oziroma predigra vedno ena in ista pesem), cim manj se obremenjuj s tem. Zna se zgodit, da bolecine ze vnaprej pricakujes in "ves", da bodo prisotne in na koncu tud so.
What's the story, morning glory?
Pupkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pupkica »

Mislim da ti bo moj sledeč odgovor vsaj malo pomagal :) . Tudi jaz sm na žalost v podobni situaciji s tem, da sem po treh letih razmerja s fantom še vedno devica, ker enostavno ne more penetrirat :( . In veliko časa sm se spraševala kaj je narobe saj je vse v redu, vzburjena sem in ne gre in ne gre. Pred kratkim pa sem zasledila en podatek, ki bi lahko tudi tebi marsikaj razložil. Ti priporočam da pogledaš to stran http://www.vaginismus.com/. Na kratko povedano, to stanje je dejansko samo v tvoji psihi ampak se da hitro odpravit. Jaz sem začela delat Keglove vaje, ki so tudi na tej strani opisane in to naj bi dejansko veliko pomagali. Drugače pa kar se psihe tiče je najboljše da si vzameš malo časa zase in skušaš uredit psiho :D . Upam da sem ti vsaj malo pomagala :) .
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Pupkica napisal/-a:Mislim da ti bo moj sledeč odgovor vsaj malo pomagal :) . Tudi jaz sm na žalost v podobni situaciji s tem, da sem po treh letih razmerja s fantom še vedno devica, ker enostavno ne more penetrirat :( . In veliko časa sm se spraševala kaj je narobe saj je vse v redu, vzburjena sem in ne gre in ne gre. Pred kratkim pa sem zasledila en podatek, ki bi lahko tudi tebi marsikaj razložil. Ti priporočam da pogledaš to stran http://www.vaginismus.com/. Na kratko povedano, to stanje je dejansko samo v tvoji psihi ampak se da hitro odpravit. Jaz sem začela delat Keglove vaje, ki so tudi na tej strani opisane in to naj bi dejansko veliko pomagali. Drugače pa kar se psihe tiče je najboljše da si vzameš malo časa zase in skušaš uredit psiho :D . Upam da sem ti vsaj malo pomagala :) .

ej, tole mi pa ni ravno jasno. a lahko malo razložiš, zakaj vama ne uspe?
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Killah_babe »

Vidla sm da je tema spet aktualna, in morm povedat da zdej bolečin skor nič več ni..Razen če seksam ful dougo.Paše mi pa še zmeri čist nč ne.Niti malo :( nevem rešitve, upam da se bo z leti to spremenilo.. :(
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

Punce pejte k ginekologinji in povejte za ta problem. Jz sm mela tud ta problem.
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Killah_babe »

Šla že zdavnaj, je rekla da je use vredu z mano:s
Pupkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Zato ker me enostavno preveč boli in sm preveč napeta pa sem lahko še tako vzburjena :(. Še orgazem lahko doživim brez problemov, sama z njim. Velikokrat sva probala a ne gre...še s prsti me boli in tampon vstavit noter je cela reč :(. Pa še h ginekologinji ne morem ker mi ne uspe naredit pregleda :(. Jaz priporočam sploh vsem ženskam da naj delajo Keglove vaje ker te ne pomagajo samo odpravit bolečino ampak tud povečajo moč orgazma. Jaz jih pridno delam vsak dan in upam da bo delovalo kmalu :D
Pupkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Killah_babe, probaj delat te vaje lahko da ti bojo pomagale in boš začela celo uživat :D . Bom poročala čez nekaj časa če so meni pomagale :lol:
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Kakšne pa so to vaje? :)
Pupkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Najlažji način, da začutite mišice medeničnega dna, je, da pri uriniranju za trenutek zadržite curek urina. Pri tem paziš, da ostanejo trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene.

Če vam uspe zadržati curek, potem veste, da delate s tapravimi mišicami. Prav te mišice so tudi tiste, ki se krčijo med orgazmom :D. In potem te vaje delaš tako da pokrčiš za 5 sekund in popustiš. In to pač ponavljaš večkrat na dan po desetkrat vsakič :). No pa še to kopiram :D
Pozitivni učinki za ženske:

* čvrstejše mišice medeničnega dna,
* izboljšanje stanja inkontinence,
* več užitka med spolnimi odnosi,
* zmožnost doseganja orgazma,
* intenzivnejši orgazem.
Eillen
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Mb

Neprebrana objava Napisal/-a Eillen »

Miss M. in Pupkica hvala vama za nasvete, ja to sem že pomislila da nebi bilo več spolne privlačnosti, samo me je grozaaa pomislit na to ker iz tega ne sledi nič dobrega :( Bom pa poskusila z vajinima nasvetoma. :)
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Pupkica napisal/-a:Najlažji način, da začutite mišice medeničnega dna, je, da pri uriniranju za trenutek zadržite curek urina. Pri tem paziš, da ostanejo trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene.

Če vam uspe zadržati curek, potem veste, da delate s tapravimi mišicami. Prav te mišice so tudi tiste, ki se krčijo med orgazmom :D. In potem te vaje delaš tako da pokrčiš za 5 sekund in popustiš. In to pač ponavljaš večkrat na dan po desetkrat vsakič :). No pa še to kopiram :D
Pozitivni učinki za ženske:

* čvrstejše mišice medeničnega dna,
* izboljšanje stanja inkontinence,
* več užitka med spolnimi odnosi,
* zmožnost doseganja orgazma,
* intenzivnejši orgazem.

hvala bom probala :)
*mlajša*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *mlajša* »

tut jst sm misnla,d bi lahk blo povezano s privlačnostjo,ampak je resnica ta,d mi sploh ni do seksa,kr mam zarad bolečine pravzaprav strah pred seksom...kdo bi pa hotu počet neki kar te boli?!?tut če sm popounoma vzburjena ni vlažnosti...
tut jst sm mela podobn problem,ko sva s fantom začela hodit,biu je moj prvi in čeprav sm bla vzburjena in sm mu zaupala ni šlo...pa sva mela par mescou sam "predigre" (to je blo verjetn zlooo hudo za njega
:lol: ) in je enkra uspelo,sexala leto pa pou,kot zajčka,zdj pa to... :cry:
Odgovori