gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:red_rose napisal/-a:gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:gaby_: tisti k za las ne pridejo v dom, so na čakalni listi in dokaj hitro dobijo sobo.. sploh pa ni nujno da tadrugi član družine sploh pride v dom (v mojem primeru js 100% ne bi pršla)
sej je lepo od države da hoče čim več pomagat.. k poznam ful takih k zaradi pomanjkanja denarja, ne morejo it študirat v lj, ma bojo kr v istem kraju študiralina tak način hočejo samo omogočit čim več družinam da bi lahko otroci študirali tisto kar si najbolj želijo
baje pa da je ista fora z vrtci.. za prvega otroka plačaš za drugega ne
ja ampak po drugi strani pa poglej letošnje štipendije. ma prav dela se na tem, da bi jih bilo čim manj.![]()
zakaj pa ti ne bi dobila študentskega, če imaš še brata/sestro, ki je že tam? saj imata pa vendar iste pogoje.
kako mata iste pogoje?? kokr js vem upostevajo tut uspeh v soli. naj me kdo popravi ce se motim?
sestra je bla več ku pol leta na čakalni listi in se mi zdi da je dobila takrat ko so pač odprli nov študentski dom
sej bi dobila tudi js verjetno, samo kdaj?k upotševajo tudi uspeh (neke točke moreš računat) in ona je mela fuuuul boljši uspeh v sš in na maturi
to je res ja.
ampak po drugi strani, če si na čakalni listi, pomeni, da nisi ena izmed socialno ogroženih. torej, zakaj bi ti država plačevala študentski dom?
ker navsezadnje, je veliko študentov, ki so iz malo bolj socialno ogroženih družin pa grejo raje v stanovanje iz razloga, ker se je v nekaterih ptudentih itak nemogoče učiti in spati (vsaj v mb). in samo zato, ker hočejo ti v miru študirati, pa jim ne pomaga nihče?!
v lj, sploh ni tolko malo študentskih domou.. in če bi sprejemali samo tiste k so res socialno ogroženi, bi ostaju prostor.. in v študentske domove ne hodijo samo zaradi finančnega stanja ma iz različnih vzrokou.. recimo sestra je šla zto kr trije s kerimi je stanovala prej so tudi dobili dom in sama ne bi živela tam.. drugi razlog je sigurno ta da nekateri rajš živijo v stanovanju s frendi ku pa v domu s kar enim folkom.. in še je razlogou..
tko ku je tudi ful razlogou zakaj hoče en k ni finančno ogrožen, prit v dom (mogoče nima nobenga s kerim bi lahko živel, maš kao manj odgovornosti,.. itd)
mi nismo niti podrzano finančno ogroženi samo vseeno ne gledamo na 100 € ku na drobiž (tolko manj ma zdej sestra za plačevat od kar je v domu) in lahko ta denar zapravi za kej koristnega.. in je dosti takih k tko gleda na to
ni mi pa jasno zakaj gledajo tolko na uspeh če se v študentskih domovih itak ne da v miru učit in ti preostane samo še knjižnica ku najbolj primeren kraj (in če bi tisti k grejo v stanovanje zarad učenja dvomim da so tko grozno socialno ogroženi, ker se vedno dobi kak kraj kjer se lahko v miru učiš)