Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

powerpuff napisal/-a:Zadne case skoz govorijo o enih movih tabletkah, ki pridejo enkrat jeseni h nam, naj bi preprecevale pms... nikjeeer pa nikoli ne povejo, kako se imenujejo. Je katera mogoce zasledila kje ime?

cerazette

so pa mislim da samo progesteronske (medtem, ko so ostale kombinirane) in se jih jemlje nepretrgoma. večina žensk splh nima krvavitev med jemanjem- oz. zelo redke.

kolikor sem gledala po netu, so pa mnenja žensk zelo mešana- ali jim blazo odgovarjajo ali pa sploh ne. se pa priporočajo tudi za ženske nad 40 in kadilke.
Uporabniški avatar
Ninex_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ninex_ »

Sem gledala danes v poročilih na popu o novih kontracepcijskih tabletkah ki bodo prišle na trg.
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objava Napisal/-a urshaster »

Kika napisal/-a:
powerpuff napisal/-a:Zadne case skoz govorijo o enih movih tabletkah, ki pridejo enkrat jeseni h nam, naj bi preprecevale pms... nikjeeer pa nikoli ne povejo, kako se imenujejo. Je katera mogoce zasledila kje ime?

cerazette

so pa mislim da samo progesteronske (medtem, ko so ostale kombinirane) in se jih jemlje nepretrgoma. večina žensk splh nima krvavitev med jemanjem- oz. zelo redke.

kolikor sem gledala po netu, so pa mnenja žensk zelo mešana- ali jim blazo odgovarjajo ali pa sploh ne. se pa priporočajo tudi za ženske nad 40 in kadilke.

kwa sploh po nimajo menstre?? to je pa po en stran dobr po en stran pa slabo...zanimivo zanimivo
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

urshaster napisal/-a:
Kika napisal/-a:

cerazette

kwa sploh po nimajo menstre?? to je pa po en stran dobr po en stran pa slabo...zanimivo zanimivo

Tabletke delujejo tako, da poješ 24 pravih teh tabletk in potem še 4 s placebo efektom, torej neke sladkorne nadomestke. M. nastopi okoli 26. dne jemanja.

Kakorkoli - prvič slišim za kaj takega, delovanje se mi zdi izjemno zanimivo oz. neverjetno, sploh tole glede placebo efekta. Bolj me zanimajo stranski učinki - baje jih je manj kot pri običajnih kt.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Kika napisal/-a:

cerazette

Če se že zastrupljam s tabletami, je naravno, da vsaj menstruacijo dobivam. Teh tabletk ne bi imela že zaradi tega, ker jo zaustavljajo... Tistih 5 dni že lahko potrpim, ker sploh ni tako hudo...
Gost

Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

če je ime pravo- tukaj namreč ni omenjeno, potem je menstra odvisna od ženske do ženske. sem naredila en researh po netu- predvsem sem prebirala britanske forume in tam večina žensk sploh ni dobila menstruacije.

stranski učintki so pa spet odvisni od posameznice do posameznice. saj tudi za kombiniraje pravijo (sploh yarino in yasminelle), da naj bi mele blazno malo stranskih učinkov, pa vse vemo, kako je s tem v resnici... ;)
Gost

Kika napisal/-a:stranski učintki so pa spet odvisni od posameznice do posameznice. saj tudi za kombiniraje pravijo (sploh yarino in yasminelle), da naj bi mele blazno malo stranskih učinkov, pa vse vemo, kako je s tem v resnici... ;)

Ja, joj, tole z yarino in yasminelle je tak nateg glede stranskih učinkov :roll: Mogoče se ne zrediš, se pa notranje izsušiš :lol:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Sundaysmile napisal/-a:aha...in pol če prestavim naprimer sam za par dni...pol neham in normalno 8 dni pavze...začnem z novo škatlco in tisto neporabljeno zavržem?? :oops:

pavze je 7 dni!!! 8. dan začneš spet jemati tabletke.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Kika napisal/-a:

cerazette

jih ima katera namen poizkusiti?? samo verjetno ne bodo na recept, ampak samoplačniške? sklepam ...
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

Me je kar minilo jih poskusit, ko sem par mnenj kle prebrala... http://www.ciao.co.uk/sr/q-cerazette :?
Uporabniški avatar
Ninex_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ninex_ »

MsN napisal/-a:Punce, preberite tole. Dobiš m. :wink:

http://zadovoljna.si/clanek/trend_repor ... d-pms.html

tole ja sm gledala doones.
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

OK, seveda moramo upostevat, da vsake tabletke drugace vplivajo na punce... ampak se mi zdi, da je pri teh tabletkah v večji meri prevladujejo negativna mnenja, kot pri drugih.
Gost

powerpuff napisal/-a:Me je kar minilo jih poskusit, ko sem par mnenj kle prebrala... http://www.ciao.co.uk/sr/q-cerazette :?

Kriza, kakšne težave imajo po jemanju nekatera dekleta. Bomo kar čisti, brez kemije, bo še najboljše :D
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

to je blo mislim da včer na viziti, na POPtvju .. sam res pa nisem zasledila imena.
in te tabletke naj bi preprečevale PMS, čistile kožo, tabletke pa bi jedle VEDNO, vse dni v mesecu, letu... neka fora je, da so 4 tabletke neke sladkorne tabletke al kwa, placebo, ki naj bi delovale blažilno na PMSe in ostale težave.. nevem, tk sm jaz slišala in si razlagala takole.. menstruacijo pa naj bi dobile 25/26 dan v mesecu ..
treba še mau poslušat, da bomo kej zvedle če je to res :D
Zaklenjeno