Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

janchie napisal/-a:mene pa nekaj zanima. js sem jedla kt 4mesece in potem prenehala z jemanjem. prenehala sem nekje na sredini avgusta.
jutri pa naj bi dobila menstruacijo, seveda v primeru, da prenehanje z jemanjem ni vsega pomešalo. menstruacijo bi si rada prestavla za dva dni. a jo lahko prestavim z tabletkami ki so mi še ostale od avgusta? in kako?
hvala.

Ne, m. ne moreš prestavljati s kt, če jih že prej ne ješ redno. M. se prestavlja s posebnimi tabletami, ki so temu namenjene in jih dobiš pri ginekologu, vzameš jih nekaj dni (ne vem točno) pred pričakovano m.

Čeprav dvomim, da boš imela zdaj redno m., večina deklet, ki neha s kt, je nima.

In ne moreš se tako igrati - malo jemlješ, malo ne. Kt jemlješ ali pač ne. In jemanje naj bo na čim daljši rok, podobno tudi prenehanje, ker je oboje šok za telo.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

amyZ napisal/-a:Pozdrav!

Jz sm mela pol leta pavzo, zdaj pa ponovno končujem že 5 ploščico. Zdl je že dva mesca vse ok, prsi me sploh ne bolijo več, kar naenkrat so me nehale, z mojim poželenjem ni nič narobe, vse dobr in prav. Razn tega, da se mi že dva meseca pojavlja vmesna krvavitev, tam nekje, ko imam še en tedn do konca ploščice. Ta krvavitev ni močna, je v bistvu bolj rjav izcedek, traja pa ene dva dni.
Kokr sm brala naj bi to blo v začetku jemanja tabletk, ne pa še zdaj. Bi mogla zato k ginekologu? Tabletki pa so Yasminnelle, k sm jih mela tud že prej.

ja če imaš te vmesne krvavitve pomeni da so ti te tablete ki jih jemleš postale prešibke...torej brž k gin. po močnejše...da ne bo nastal "problem"
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

jaz pa sem zdaj ze drugic opazila (KT jemljem ze zelo dolgo) da imam en dan pred M rahlo rjav (zelo svetlo rjava) izcedek, in tudi dan po M. Sama M traja 7dni, se pravi vse skupaj 9dni... :? K ginekologinji bom sla, vendar sem narocena sele novembra. Bi morala prositi za mocnejse?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

...logično je da se menst. zavleče kak dan kasneje...al pa se pač pojavi po zadnem dnevu menst. še kak manjši izcedek...to je čist normalno..
ne vem pa kaj ti naj rečem za izcedek pred menst. za to pa raje vprašaj ginekologa.
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

MsN napisal/-a:
janchie napisal/-a:mene pa nekaj zanima. js sem jedla kt 4mesece in potem prenehala z jemanjem. prenehala sem nekje na sredini avgusta.
jutri pa naj bi dobila menstruacijo, seveda v primeru, da prenehanje z jemanjem ni vsega pomešalo. menstruacijo bi si rada prestavla za dva dni. a jo lahko prestavim z tabletkami ki so mi še ostale od avgusta? in kako?
hvala.

Ne, m. ne moreš prestavljati s kt, če jih že prej ne ješ redno. M. se prestavlja s posebnimi tabletami, ki so temu namenjene in jih dobiš pri ginekologu, vzameš jih nekaj dni (ne vem točno) pred pričakovano m.

Čeprav dvomim, da boš imela zdaj redno m., večina deklet, ki neha s kt, je nima.

In ne moreš se tako igrati - malo jemlješ, malo ne. Kt jemlješ ali pač ne. In jemanje naj bo na čim daljši rok, podobno tudi prenehanje, ker je oboje šok za telo.

vem kaj delam, je moje telo.. tabletke sem začela jest prvič maja in jih jedla 4mesece ker mi pač ni blo fajn sem jih nehala. nevem kaj je zdaj tu problem in zakaj bi naj jih jedla še naprej čeprav mi niso ble fajn..
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

janchie napisal/-a:
MsN napisal/-a:
hvala.

vem kaj delam, je moje telo.. tabletke sem začela jest prvič maja in jih jedla 4mesece ker mi pač ni blo fajn sem jih nehala. nevem kaj je zdaj tu problem in zakaj bi naj jih jedla še naprej čeprav mi niso ble fajn..

To razumem, ampak sama si napisala, da bi jih rada spet začela jesti oz. če bi želela prestaviti m., potem bi jih morala, torej ...
Uporabniški avatar
Sundaysmile
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sundaysmile »

zivjo :o js mam eno vprašanje ki je sicer najbrž že bilo postavljeno a ga nism nikjer zasledila...ker vseh 370 strani pač nism prebrala :)
uglavnem...ta teden končam z eno tablico kt in me zanima če bi bilo kaj narobe če bi takoj začela z novo - brez premora - ker bi na ta način rada prestavla mestruacijo...
hvala za odgovore :wink:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Ne, prou je, ti kr začni jest naslednjo. Ti pa priporočam, da jih vzameš samo tok da si prestaviš M, ne pa za ceu mesec. :)
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

drgač pa sm js tut prebrala da lahk poješ tri tablice zaporedoma in naj nebi blo kaj narobe. pač, da se v poletnem času izogneš menstruaciji.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Baje da res lahko, sam ni preveč zdravo.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Ja načeloma lahko (čeprav 3 mesece je meni osebno res malo huda doba), ampak drugače ni to ravno priporočljivo oz. ni priporočljivo, da se to pogosto počne... In če se že prestavlja menstruacijo, je najbolje, da se prestavi samo za toliko dni, kolikor rabiš.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

janchie napisal/-a:drgač pa sm js tut prebrala da lahk poješ tri tablice zaporedoma in naj nebi blo kaj narobe. pač, da se v poletnem času izogneš menstruaciji.

Moja teta (ja, je še mlada) to dela že en par let.
Jst sm pa letos prvič prestula za 2 tedna. Res, da ni nč narobe, sam kolkr poslušam naj bi blo pol zanosit mal težje. nvem..
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

Zadne case skoz govorijo o enih movih tabletkah, ki pridejo enkrat jeseni h nam, naj bi preprecevale pms... nikjeeer pa nikoli ne povejo, kako se imenujejo. Je katera mogoce zasledila kje ime?
Uporabniški avatar
Sundaysmile
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sundaysmile »

aha...in pol če prestavim naprimer sam za par dni...pol neham in normalno 8 dni pavze...začnem z novo škatlco in tisto neporabljeno zavržem?? :oops:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Točno tako kot si napisala, le da tisto škatlco spravi, če si jo boš hotla še kdaj prestavit. :)
Zaklenjeno