Kontracepcijske tabletke
Glej, jaz nisem ginekologinja, zato se ne zanašaj na moje znanje, ki temelji na prebranih informacijah na internetu in v knjigah. Najbolje, da pokličeš h ginekologu in vprašaš, če te tako skrbi. Sicer pa par dni gor ali dol - če si že tako ali tako zapsihirana zaradi kt, boš pač še malo počakala in potem nehala, saj psihiranje ne bo izginilo v sekundi, ko kt ne boš vzela 

ŽuŽa napisal/-a::( Sm pa hotla jutr nehat ker sm čist zapsihirana od tabletk. Hjoj zakva nisva s kondomom v nedeljo. Seprav če sva v nedelo nazadne..lahko neham s tabletkam v soboto al pa nedeljo?
ce si vzela sele 5.tabletko, vzemi se dve. po vsakih 7 tabletkah si zascitena 7 dni. tako da potem tudi do naknadne oploditve ne more prit. to je enkrat razlagal en priznan ginekolog...
lahko bi jemali tabletke 7 dni pa takoj 7 dni premora pa spet 7 tabletk...pa bi bla zascita ves cas enaka.
s tem da bos mogoce dobila menstruacijo spet, mogoce pa tut ne
Ne vem, če sprašujem v pravi temi, ampak se mi zdi še najbolj prava za moje vprašanje... Danes sem na recept od gin. dobila vaginalne tablete Canesten 3 in kremo Canesten (v eni škatlici se dobi oboje) proti glivičnim okužbam oz. da se kislina v nožnici in zunaj nje nekako uravna (čeprav si nisem z milom nikoli umivala spodaj). Vseeno mi jih je predpisala in mi je glede uporabe vse jasno. Me pa zanima kakšne izkušnje imate punce kaj s temi tabletami in kremo? V kolikšnem času se tableta raztopi v nožnici? Tega v navodilih nisem zasledila, prav tako ne, če lahko brez problema grem na WC itd. Vstavila sem jo brez problema. Vseeno mi je ta stvar nekako tuja, ker si nisem mislila da bom to kdaj morala jemati, ker nisem imela nobenih okužb ali vnetij še nikoli. 

tabletke je najbolj priporočljivo vstaviti zvečer, ko greš spat, ker takrat miruješ in ima največji učinek...podnevi vse ven steče in ni efekta...
če se prav spomnim so v pakiranju 3 tablete...zna pa biti morda zjutraj malo neprijetno, ko se to vse izloči, zato najbolje, da nosiš vložek tako ponoči kot čez dan...
če se prav spomnim so v pakiranju 3 tablete...zna pa biti morda zjutraj malo neprijetno, ko se to vse izloči, zato najbolje, da nosiš vložek tako ponoči kot čez dan...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
Res je, najbolj priporočljivo je, da si jo vstaviš pred spanjem. Čeprav niso to tiste svečke, ki stečejo ven, ampak tablete. Kot recimo aspirin (primerjava, da si druge lažje predstavljajo). Jaz sem morala Canesten 3 + kremo uporabljat letos na morju. Tableta se je nekako izločla vseeno (pa sem dala res globoko notri) tam do 11 ure dopoldan nekje. S kremo sem se namazala 3x na dan (zju3, ko sem vstala, enkrat opoldne in zvečer po tuširanju; za vsako sem se prej še umila spodaj). Vsakič sem menjala tudi dnevni vložek (strogo bombažen, brez vonja). Pa res pazi, da boš skrbna. Če vmes dobiš menstruacijio, prenehaj. Ker ni priporočljivo se vmes s kremo mazat. Drugače pa naj bi to trajalo 10 - 14 dni. Tablete so pa itak samo 3 in jih vstaviš 3 večere zaporedoma.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
prišel je čas, ko bom tudi jaz očitno prenehala z jemanjem tabletk. To odločitev moram sprejeti danes, ko naj bi začela z novo škatlico tabletk.
S tabletkami bom prenehala, ker mi nikakor ni všeč občutljva in razdražljiva oseba, ki je iz mene nastala po 5 letih jemanja tablet. Ni mi všeč, da se počutim, kot da je vse v meni umetno in da ne čutim nobenega poželenja po spolnosti. Ni mi všeč, da imam tako izsušeno nožnico, da niti tamponov ne morem več uporabljati. S fantom sva se pomenila in se odločila, da bom prenehala z jemanjem in resnično upam, da bo kaj bolje. Ne morem 100% krivde za spremembo mojega značaja zvaliti na tabletke, velik delež je prispeval tudi stres itd. Seveda sedaj ne mislim, da bom postala najsrečnejši človek na svetu, vendar upanje umre zadnje, per aspera ad astra!!

S tabletkami bom prenehala, ker mi nikakor ni všeč občutljva in razdražljiva oseba, ki je iz mene nastala po 5 letih jemanja tablet. Ni mi všeč, da se počutim, kot da je vse v meni umetno in da ne čutim nobenega poželenja po spolnosti. Ni mi všeč, da imam tako izsušeno nožnico, da niti tamponov ne morem več uporabljati. S fantom sva se pomenila in se odločila, da bom prenehala z jemanjem in resnično upam, da bo kaj bolje. Ne morem 100% krivde za spremembo mojega značaja zvaliti na tabletke, velik delež je prispeval tudi stres itd. Seveda sedaj ne mislim, da bom postala najsrečnejši človek na svetu, vendar upanje umre zadnje, per aspera ad astra!!

Pozdrav!
Jz sm mela pol leta pavzo, zdaj pa ponovno končujem že 5 ploščico. Zdl je že dva mesca vse ok, prsi me sploh ne bolijo več, kar naenkrat so me nehale, z mojim poželenjem ni nič narobe, vse dobr in prav. Razn tega, da se mi že dva meseca pojavlja vmesna krvavitev, tam nekje, ko imam še en tedn do konca ploščice. Ta krvavitev ni močna, je v bistvu bolj rjav izcedek, traja pa ene dva dni.
Kokr sm brala naj bi to blo v začetku jemanja tabletk, ne pa še zdaj. Bi mogla zato k ginekologu? Tabletki pa so Yasminnelle, k sm jih mela tud že prej.
Jz sm mela pol leta pavzo, zdaj pa ponovno končujem že 5 ploščico. Zdl je že dva mesca vse ok, prsi me sploh ne bolijo več, kar naenkrat so me nehale, z mojim poželenjem ni nič narobe, vse dobr in prav. Razn tega, da se mi že dva meseca pojavlja vmesna krvavitev, tam nekje, ko imam še en tedn do konca ploščice. Ta krvavitev ni močna, je v bistvu bolj rjav izcedek, traja pa ene dva dni.
Kokr sm brala naj bi to blo v začetku jemanja tabletk, ne pa še zdaj. Bi mogla zato k ginekologu? Tabletki pa so Yasminnelle, k sm jih mela tud že prej.
mene pa nekaj zanima. js sem jedla kt 4mesece in potem prenehala z jemanjem. prenehala sem nekje na sredini avgusta.
jutri pa naj bi dobila menstruacijo, seveda v primeru, da prenehanje z jemanjem ni vsega pomešalo. menstruacijo bi si rada prestavla za dva dni. a jo lahko prestavim z tabletkami ki so mi še ostale od avgusta? in kako?
hvala.
jutri pa naj bi dobila menstruacijo, seveda v primeru, da prenehanje z jemanjem ni vsega pomešalo. menstruacijo bi si rada prestavla za dva dni. a jo lahko prestavim z tabletkami ki so mi še ostale od avgusta? in kako?
hvala.
Joooooooooj, punca kaj ti bi rada čist zjeb*la svoje telo ?! Mislim, da je boljše zate, da potrpiš tiste dva dni kot pa čist zjeb*š naravni telesni sistem. 

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema