fant, jaz in moji starši ...

Pomoč iz čustvenih stisk.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

freaky napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:meni se ne zdi normalno, da pustijo punco staro 16 let v resno zvezo..to je idiotizem...

WTF? Js sm bla tud stara 15 let, ko sem začela s fantom, pa tud nisem pričakovala, da bova po 4ih letih še vedno skupaj. In kaj, takrat bi men morali starši prepovedat imet zvezo?

Haha, tale je privlečena za lase.

Ne vem, koliko poznate svet mladih oz. najstnikov, ampak večina jih pri 16ih ve in počne veliko več, kot smo mogoče počeli mi, kaj šele naši starši. In ja, tudi resne zveze se grejo. In ja, nekatere dejansko uspejo. In četudi ne - če tvoj otrok spozna osebo, s katero se ima lepo, le-ta dobro vpliva nanj, a boš tak odnos prepovedal samo zato, ker mogoče ni le na prijateljski bazi, ampak tudi na intimni? Starševska dolžnost je, da otroka vzgojijo do te mere, da ga seznanijo s pastmi spolnosti, z zaščito in da ga vzpodbujajo k zrelosti, da čim prej sam dobro presodi, kaj in kako začeti z določenimi koraki v odnosih, tudi spolnih in od tu se vloga staršev konča. To je to, otroka moraš spustiti v svet, naj si nabira izkušnje, ti ga lahko usmerjaš, vzpodbujaš, nikakor pa ne podpiram prepovedi v stilu 'premlada si za fanta', ker potem se zgodi točno to, o čemer piše avtorica teme - njeni starši ji želijo srečo, a ji prepovedujejo stike s fantom, zato ni srečna. Čutite paradoks tovrstnega početja?

Avtorici pa še tole - vajin intimni svet je vajin svet in dobro je, da se prihodnjič vsaj prepričata, da ne obstaja niti najmanjša možnost, da vaju kdo zaloti pri tovrstnem početju.

Zdaj pa se pogovori s starši, povej, da se imaš s tem fantom lepo, da se imata rada in da se želiš družiti z njim - vprašaj ju, kaj točno ju skrbi glede vsega, kaj točno jima gre v nos, ker če se pri teh zadevah zaščitiš in greš z glavo v spolnost, jih nima kaj dosti skrbeti - so lahko samo srečni, da veš kako in kaj.
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objava Napisal/-a sarci* »

freaky napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:meni se ne zdi normalno, da pustijo punco staro 16 let v resno zvezo..to je idiotizem...

WTF? Js sm bla tud stara 15 let, ko sem začela s fantom, pa tud nisem pričakovala, da bova po 4ih letih še vedno skupaj. In kaj, takrat bi men morali starši prepovedat imet zvezo?

Sam res, wtf??
Tut midva z mojim sva zacela mal pred mojim 15. rojstnim dnevom, in guess what se vedno sva skupej, ze dobri dve leti ;) Kaj majo starsi tukej za prepovedat mi pa tut ni jasno, ce je tip drugace kul in se stekata. Kok ma pa kdo v glavi pa sam ve.
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bina_ »

Tvoj foter je pa eh no commet. Povej mu da imaš 16 let,da maš rada fanta in da ma on tebe. In da je normalno,da bi kaj več kot se samo gledala. Povej mu, da uporabljaš zaščito( no upam vsaj da jo) in da naj ne skrbi.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Me smo doma tri punce in je oči do vseh kar precej zaščitniški...veliko bolj kot mami.
Ko sem jest mela fanta pri 15 je tud malce kompliciral...v tem smislu, da hoče čim prej ga spoznat, da bo vedu s kom ven hodm in da nej ne hodm skoz vn z njim in zvečer, ker sem bla stara šele 15....pol se je pa počas nehal.

Ko ti ne bo dovolil do fanta, ga malo spomni, kako je bilo v njegovih letih, ali ko je bil on 18. pa je imel mlajšo punco.
Sej tvojega fanta pozna, tako da mu lahko rečeš, da ne misliš delat nobenih traparij in da s tem ni nič narobe, če hodiš ven z njim...sej vsega mu pa ni treba povedat....kar je vidu je pač vidu...zdj se pa začnita mal bolj skrivat.
Veliko sreče in ne se preveč kregat, konec koncev so tvoji starši in upravičeno, da jih skrbi, kaj bo s tem, če hčerka že pri 16. seksa in še huje...najbrž se bojijo...s kolkimi do poroke še bo.

Uživejta s fantom in mejta se rada :wink:
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

p!ka napisal/-a:
mala. napisal/-a:jaz bolj obsojam starše, saj bi lahko pričakovali, da bosta imela tudi spolne odnose, če sta fant in punca...

Me zanima, če boš tko razmišljala, ko boš mama. Kaj ti resno misliš, da starši 15-letnikov razmišljajo, da njihov otrok že seksa in to sprejmejo čist skulirano ? Mislim, da ne.

Tudi jaz mislim, da ne. In tudi to, da se starši takoj spoznavajo med seboj mislim, da ni pametno. Res je to stvar posameznika, ampak zamislite si npr., da večina ne ostane s prvim fantom, ampak je mogoče pravi šele deseti,... a bi staršem potem vsake "3 mesece" predstavljali novega tasta in taščo :roll:
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

freaky napisal/-a:Pa kaj pol če so prijatelji? A ni fajn, da so se ujel in da se razumejo

A da se razumejo? Zame to ni razumevanje, če so se na morju skregali zaradi tega dogodka :eek:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

cvetkaaa napisal/-a:Tudi jaz mislim, da ne. In tudi to, da se starši takoj spoznavajo med seboj mislim, da ni pametno. Res je to stvar posameznika, ampak zamislite si npr., da večina ne ostane s prvim fantom, ampak je mogoče pravi šele deseti,... a bi staršem potem vsake "3 mesece" predstavljali novega tasta in taščo :roll:

Se strinjam. Na splošno se mi (neodvisno od starosti) zdi neumno človeka že po par tednih zveze vključit v svoje življenje do te mere, da se obnašata kot poročen par.

Dobro, to da ti spoznaš njegove starše in on tvoje, je nekako logično, dokler ne živiš na svojem, ker se temu pač ne da izognit.
Ampak to skupno preživljanje vseh vikendov, spanje drug pri drugem 5x tedensko, spoznavanje medsebojne žlahte... se pa meni ne zdi niti malo zdravo.

Tebi avtorica teme pa: Tukaj je problem to, da ti v lajfu vidiš samo svojega tipa in te skrbi samo, kaj bo z vajino vezo.
Kaj pa tvoji starši? Lahko bi imela fer odnos do njih in upoštevala, da očetu ni všeč, da se 16letna hči onegavi pod tušem. To ne pomeni, da ne več seksat, ampak da malo bolj previdno in uvidevno izbiraj priložnosti.
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Dadyka15 »

ja takle mamo..starci nm nabijajo use mogoče sam d neb nkol seksale pa mele fantov..lej tkole nared..s fotrom se lepo usedta pa mu lepo povj d maš fanta rada d veš kaj delaš in d te nj razume...tud on je biu nekoč u tvojih letih in je tud počeu podobne stvari..nj se pač sprjazne d ne boš večno njegova mala punčka :razz:
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Jaz nisem nikoli imela občutka, da starši ne želijo, da bi njihovi otroci sexali, imele punce fante in obratno, ampak vse ob svojem času.
Dokler pa je oseba mladoletna in si zanjo odgovoren ter jo preživljaš, mislim, da imaš pravico vedeti kaj počne, in da si povsem razumljivo zanjo zaskrbljen. Kaj, če punca zanosi? Kdo bo skrbel za otroka? Mlada dva finančno nista sposobna skrbeti niti zase-vsaj predvidevam, da pri teh letih še ne. Potem jasno vse to pade na starše. Tako, da se bi mi zdelo edino neodgovorno, če jim ne bi bilo nič mar kaj počnejo njihovi otroci.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

cvetkaaa napisal/-a:A da se razumejo? Zame to ni razumevanje, če so se na morju skregali zaradi tega dogodka :eek:

Oprosti, ciljala sem na odnos pred tem dogodkom. Če gledaš samo navidezno, so se pač razumeli in se družili. Jaz v tem ne vidim nobenega problema. Je pa res, da je bedarija, da so se skregali zaradi takšne stvari.

cvetkaaa napisal/-a:Tako, da se bi mi zdelo edino neodgovorno, če jim ne bi bilo nič mar kaj počnejo njihovi otroci.

Seveda, da jih more skrbet, a v skrajnost pa spet ni treba iti, tako da ji/ mu prepoveš imeti zvezo ali spolne odnose. S tem narediš še večjo škodo.

jullia_ napisal/-a:Na splošno se mi (neodvisno od starosti) zdi neumno človeka že po par tednih zveze vključit v svoje življenje do te mere, da se obnašata kot poročen par.

Tudi jaz si ne predstavljam, da bi se stvari pri meni odvijale tako hitro kot pri tej punci. A po drugi strani pa razumem druge, ki jim tak ritem zveze ustreza. Kaj je prav in kaj ne, določi vsak posameznik. :wink:
Zadnjič spremenil freaky, dne 07. Sep. 2008 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Dadyka15 napisal/-a:ja takle mamo..starci nm nabijajo use mogoče sam d neb nkol seksale pa mele fantov.

cvetkaaa je čist lepo napisala in se totalno strinjam z njo. Ti, Dadyka15 pa po citiranem zgoraj rabiš še malo odrasti.

cvetkaaa napisal/-a:Jaz nisem nikoli imela občutka, da starši ne želijo, da bi njihovi otroci sexali, imele punce fante in obratno, ampak vse ob svojem času.
Dokler pa je oseba mladoletna in si zanjo odgovoren ter jo preživljaš, mislim, da imaš pravico vedeti kaj počne, in da si povsem razumljivo zanjo zaskrbljen. Kaj, če punca zanosi? Kdo bo skrbel za otroka? Mlada dva finančno nista sposobna skrbeti niti zase-vsaj predvidevam, da pri teh letih še ne. Potem jasno vse to pade na starše. Tako, da se bi mi zdelo edino neodgovorno, če jim ne bi bilo nič mar kaj počnejo njihovi otroci.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ja
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 21:01, skupaj popravljeno 1 krat.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

~NIA~ napisal/-a:ja kaj so pa misln da vidva delata na morju? ležita vsak na svojem koncu plaže pa gledata v nebo? :roll: dopovej jim, da počneš iste stvari kot sta jih nekoč onadva.

Sam najbrž nista seksala pr 15-ih, ker so bli drgačni cajti in zdej bolj težko razmesta. Redki so staši, ki jih sedanjost oz. napredek prihodnosti ne povozi zarad pretekolsti. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Kaj oa njegovi starši pravjo na to? A oni pa dovoljo da si ti pr njih?
A vidva bi pa zart tega kr nehala? Navem če se splača, potrpta.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Če bi bila jaz starš, bi me tudi brigalo kaj moji 15letni otroci počnejo.
Pri 15ih si pa ja še premlad za te stvari.

Glede spoznavanja: jaz sem fantove straše in on moje spoznala, ko sva bila 6 mesecev skupaj. Jih ne mislim navajati na fanta dokler nisem prepričana, da je resen. Ne vem, če bi me resno jemali, če bi vsak mesec drugega vozila domov. Dokler ga sama ne spoznam malo, ne vem če je pravi. Najini starši pa se sploh ne poznajo med seboj in tudi ne vidim potrebe po tem. Če pa bo prišlo do poroke, otrok, ipd. potem pa se bodo že spoznali.

Na kraj pameti pa mi ne pade, da bi skupaj z njimi hodila na morje, ali kamorkoli drugam. Se že tukaj vidi, da različne generacije ne pašejo prav dobro skupaj.
Odgovori