freaky napisal/-a:astra_mb napisal/-a:meni se ne zdi normalno, da pustijo punco staro 16 let v resno zvezo..to je idiotizem...
WTF? Js sm bla tud stara 15 let, ko sem začela s fantom, pa tud nisem pričakovala, da bova po 4ih letih še vedno skupaj. In kaj, takrat bi men morali starši prepovedat imet zvezo?
Haha, tale je privlečena za lase.
Ne vem, koliko poznate svet mladih oz. najstnikov, ampak večina jih pri 16ih ve in počne veliko več, kot smo mogoče počeli mi, kaj šele naši starši. In ja, tudi resne zveze se grejo. In ja, nekatere dejansko uspejo. In četudi ne - če tvoj otrok spozna osebo, s katero se ima lepo, le-ta dobro vpliva nanj, a boš tak odnos prepovedal samo zato, ker mogoče ni le na prijateljski bazi, ampak tudi na intimni? Starševska dolžnost je, da otroka vzgojijo do te mere, da ga seznanijo s pastmi spolnosti, z zaščito in da ga vzpodbujajo k zrelosti, da čim prej sam dobro presodi, kaj in kako začeti z določenimi koraki v odnosih, tudi spolnih in od tu se vloga staršev konča. To je to, otroka moraš spustiti v svet, naj si nabira izkušnje, ti ga lahko usmerjaš, vzpodbujaš, nikakor pa ne podpiram prepovedi v stilu 'premlada si za fanta', ker potem se zgodi točno to, o čemer piše avtorica teme - njeni starši ji želijo srečo, a ji prepovedujejo stike s fantom, zato ni srečna. Čutite paradoks tovrstnega početja?
Avtorici pa še tole - vajin intimni svet je vajin svet in dobro je, da se prihodnjič vsaj prepričata, da ne obstaja niti najmanjša možnost, da vaju kdo zaloti pri tovrstnem početju.
Zdaj pa se pogovori s starši, povej, da se imaš s tem fantom lepo, da se imata rada in da se želiš družiti z njim - vprašaj ju, kaj točno ju skrbi glede vsega, kaj točno jima gre v nos, ker če se pri teh zadevah zaščitiš in greš z glavo v spolnost, jih nima kaj dosti skrbeti - so lahko samo srečni, da veš kako in kaj.