Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja, ampak letališče je kr eno, ful oddaljeno. Bolš je z Myairom iz Benetk, karta je isto kot ryan, pristaneš pa na Orlyju. Jz Ryanairu po teh incidentih na njihovih letalih zadnji mesec ne zaupam.. Poleg tega mi ful niso všeč njihova letala, vse neki potrgano, pa to da morš za vse plačat gor. Bom šla raj z adrio pa se počutla sigurna :) Ampak jaz grem tja itak za dlje časa, če bi šla za en teden in vzela povratno bi tut jst šla z nizkocenovnikom.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Jah to, da greš zdej je sicer najbrš lepše kot pozimi ampak ima tudi slabosti, npr že pozimi je dost gužve kaj je šele zdaj...
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a KittyCat »

mene ne bo tam kjer je gužva npr. muzeji & stuf, okey šla bova na stolp, pa v kak klub, ostalo je pa vse bolj zuni, ker muzeje sem že vse takrat vidla, zunej se pa nismo preveč zadržval zarad mraza. Predvsem komej čakam piknik :D

Myair je pa najcenejša karta enkrat dražja od Ryanaira, ostale so dražje ful, tud po 200€ :eek:
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Aja mi smo bli pa konc januarja pa sploh ni blo tok mrzlo, tko da smo bli zunej in not.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Ampak Ryanair ima pa dokaj pozno uro predvidenega prihoda na letališče...
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a KittyCat »

ja, šele okol 11h, pol 12h :?
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Jaz bi šla tudi v Pariz. Bila sem enkrat pa še v Normandijo smo šli in je res enkratno blo.
Komaj čakam da ponovim. Ni lepšega, kot začutit pravi utrip mesta. :love:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Pikica18 »

oh... bla sm letos avgusta in... res pač najlepše mesto na svetu.
pariz je omamen in nepozaben.

ni besed k bi opisale to lepoto.

pariz je pojem lepote.
Uporabniški avatar
pomarancha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pomarancha »

tut jaz bla letos...noro lepo in pa tud noro drago v primerjavi s slovenijo :) mene eiffel ni kaj preveč navdušil (čakala v vrsti več kot 1uro). spali v hostlu (poceni ampak dost dober hostel). priporočam da si vzamete čas za ogled montmarta (ne vem če je čist prav napisan :cool: ) ker je res čudovito, sploh zvečer. za prevoz po mestu je najboljša podzemna, cca 1euro je karta, velja ti dokler si na podzemni tudi če prestopaš. dobiš si zemljevid podzemne pol je pa tko dost u izi za skapirat kje moraš prestopit pa izstopit pa to. lepo je res...vidla sem tudi še ostale predele francije (gradovi reke Loare, atlantska obala, osrednja Francija....). meni je cela Francija preprosto čudovita :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Je kera trenutno u Parizu? Jaz sem do sredine oz konca decembra, pa se lahko kakšna javi za kavico v Montmartru. :)
Uporabniški avatar
Ava87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ava87 »

joj blagor se tebi :razz:

z veseljem bi se oglasila na Montmartru, ki mi je sploh svetoven, tista čudovita bazilika, pa majhni kafeji, pa slikarji s takimi norimi slikami, ketere bi takoj kupila, če bi imela keš..

bila sem ene dve leti nazaj in to začetek decembra in je bilo čudoviti vreme, pa ful lepo okrašeno, še posebno Champs-Elysées, fantastično res, pa Eiflov stopl je bil tudi noro okrašen,nepozabno..

zihr še kaj grem

ti pa le uživaj v teh lepotah sedaj :lol:
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *~Liesl~* »

Jaz grem pa v Pariz čez natanko 20 dni :D :D :D (za 3 dni).
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a BuckWheat »

No jz sem v soboto pršla domov iz Pariza, blo nas je 13.000 iz cele Evrope (: leteli smo z AirFrance in sicer 2 uri. Hotel (F1 če se ne motm) smo mel zraven letališča, uro vožnje stran od Pariza.

Ful me je pa presenetu promet, v Sloveniji so že v najmanjši koloni vsi živčni in se derejo in trobjo, v Parizu se jim pa fučka, čist lagano se vozjo (:
No tud cene so kr visoke, za kavico sem dala 4.90€

Spoznal smo tut par francoskih študentov, ki so 1. dan z nami okol hodili, ubistvu pri njih je tko da en teden študirajo, drug teden delajo v podjetju in ta podjetja so nam tud predstavli (v angleščini seveda)
No zvečer smo šli na večerjo in 8 nas sploh ni dobilo hrane! Eno uro sem samo na sok čakala, medtem ko so ostali že jedli..

Naslednji dan smo šli v Bercy, kjer je par ministrov nakladalo ampak so pa ful dober šov nardil.

Seveda smo si ogledal tud Eifflov stolp in Noterdamsko cerkev
bom kkšno slikco prlepla ko pridem domov (:

Ampak če po pravic povem sem bla kr mal razočarana nad mestom, rada bi si ga sama ogledala, brez kkšnih vodičev ki me okol vlačjo..

Aja pa še kot zanimivost - v Parizu živi cca. 3 milijone ljudi¸in so se nam samo smejal ko smo povedal da je celotna populacija Slovenije 2 milijona (:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ med 2 in 3 milijone (ne vem točno koliko) preb.ima mesto samo, metropolitansko območje Pariza pa 12 mio. :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

BuckWheat napisal/-a:
Ful me je pa presenetu promet, v Sloveniji so že v najmanjši koloni vsi živčni in se derejo in trobjo, v Parizu se jim pa fučka, čist lagano se vozjo

Ja pešcem pa tut, čez rdečo luč grejo čez cesto, avti pa čez rdečo čez prehod :) svašta, so me že 2 skor zbil... zdj gledam k paranoik čez vsako ulco :?
Odgovori