Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

moi T napisal/-a:jez mislm, da če je blo 2 leti use ok, da bo tudi naprej!

Hujše posledice se lahko pojavijo šele po dolgoletnem jemanju KT. Jaz sem pač mnenja, da KT rušijo hormonsko ravnovesje ne glede na to, ali ima punca probleme in stranske učinke ali ne. Na kratki rok mogoče ni nič narobe, na dolgi rok se je pa potrebno vprašati, koliko je za telo dobro, da dobiva dodatne hormone. Ampak seveda, to je samo moje mnenje, vsaka dela s svojim telesom, kar želi. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ freaky kaj pa je zate kratki pa dolgi rok? MAh jst sm tok u dilemi :heul: .
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

moi T, ne bo držalo. Sama na začetku jemanja kt nisem opažala nobenih težav, po več letih jemanja pa se je začelo z vsem po vrsti in verjemi, da dokler ne nehaš s kt, si niti misliti ne moreš, koliko vpliva so imele nate kt. In strdki se ne naredijo čez noč - poznam punco, ki je po več letih jemanja, dobila pljučno embolijo, razlog so bile kt. Resda gre za en primer, ampak punca je bila do takrat popolnoma zdrava in zadeva se je zgodila po več kot petih letih jemanja.

Banalni primer so mozolji. Nikoli jih nisem imela na hrbtu, zdaj, ko sem s kt zaključila, je moj hrbet prekrit z majhnimi mozoljčki, kar mi daje vedet, da samo jemanje in tudi prenehanje nista kar od muh. Podobno je z m. - če ti lahko kt m. napovejo do urice natanačno, ni to dovolj velik razlog zato, da verjemeš, da lahko povzročijo še kaj hujšega?

Sicer moj namen ni izpodbijati funkcije kt, zaščita je super, ampak v vse ostalo pa sem v zadnjem letu začela dvomiti glede na svoje izkušnje.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

To je pač odvisno od vsakega posameznika in njegovega telesa, nekaterim se problemi pojavijo prej, drugim kasneje. To sem hotela povedati. :wink:

Lej, ŽuŽa naredi tisto, za kar meniš, da ne bo škodovalo tvojemu telesu. Če meniš, da tabletke dobro vplivajo na tvoje telo, potem jih imej še naprej, drugače ne. Glede na to, da imaš glavobole (si jih imela že prej ali so se pojavili šele po KT?), potem je to že en znak, da ne deluje dobro. Vsaka bolečina pri menstruaciji je (zame seveda) več vredna kot pa tveganja, ki jih povzročajo hormoni. Kondomi pa tudi niso tak bav bav kot govorijo. Najdejo so tudi ultra tanki, če je problem v občutku. S pravilno uporabo so zanesljiva zaščita. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Glavabole mam jst sm pa tja. Mela sm jih tud že preden sm začela jemat KT, ampak to ne usak mesec/teden..sem pa tja. Zdj jemlem KT 2 leti pa se mi glavoboli pojavljajo tko občasno tud; npr. u tork me je glava bolela in sm šla spat, zjutri je blo pa use uredu.
No ja mam še 2 dni časa za premislek.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Joj js tud ne vem kaj naj s temi KT.

Po eni strani so mi ful vredu - zaradi zaščite, pa da si lahko kdaj pa kdaj prestavim mestruacijo, pa ginekologinja mi jih je priporočila, da se mi ciste na jajčnikih ne ponavljajo več, samo po drugi strani pa ne vem no.. Se mi zdi, da mi je full padla želja po seksu :oops: Pa ne vem, al so za to krive KT al sem jaz. :)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^Ah jst za željo po seksu ne krivim KT..sem mela obdobje lani ko se mi ni dal seksat oz. pač nism mela želje, zdej zadnje pol leta bi pa skos :D . Tko da pr men KT za to niso krive.

Sam rajš jih zdej neham jemat kot pa pol k bo mogoče prepozn. Sm brala v eni drugi temi da so ene tko nardile , da so en mesec še jemale KT ampak da so zravn uporable še kondom..pač da se mal navadiš pa da ni unga straha. Jst bi tud najrajš to nardila.
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Meni so tudi na začetku KT ustrezale, ampak po kakšnih 2 letih jemanja so se mi začela pojavljat ful huda vnetja in tudi ko je bilo vse uredu nism mogla sexat ker me je tko močno bolelo.Potem mi je ginekologinja dala druge, ampak je bilo isto.In potem sem se odločila da neham.In se tudi veliko bolje počutim, res da imam M malček bolj močno in me kdaj boli trebuh, ampak itak vem da je naravno in se js uredu počutim.Imam pa to srečo, da imam ful redno M (vsak mesec mi pride na točno 29 dni), tko da če bo kdaj kej zaostala bom že vedla :D .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

Josephina napisal/-a: Se mi zdi, da mi je full padla želja po seksu :oops: Pa ne vem, al so za to krive KT al sem jaz. :)

tudi jaz sem opazila da so mi zmanjšale libido tablete...in to sem ugotovila po nekaj mesecih ko se je telo navadilo na tablete in ni nekih izboljšanj...torej so lahko krive samo tablete(sej itak piše da se lahko spolna želja poveča/zmanjša ali ostane enaka)...sama sem se smejala temu ko sem to prečitala,ker sem bila takrat tako polna želje po sexu...sem mislila da mene pa res ne more minit...pa me je...ne povsem...nekaj pa ima vpliv 100%
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

ŽuŽa, meni je pri odločitvi pomagalo to, da je za telo najboljše, da funkcionira naravno, brez kemije. Tabletk niti malo ne pogrešam, ker vem, da sem storila nekaj dobrega zase, ko sem prenehala z njimi.
Uporabniški avatar
anček
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana - okolica

Neprebrana objava Napisal/-a anček »

mene pa samo neki zanima. zdaj konec avgusta sem si želela prestaviti menstruacijo zaradi odhoda na morje, zato sm novo škatlico tablet začela jemat takoj po prejšni. Zdj pa že 14 dni občasno čutim da mi je slabo. Zlo mal vrjetno se mi zdi da bi bila noseča,ker sicer redno jemljem tabletke in jih nikoli ne pozabim.. a je možno da mi je slabo zato ker telo ni bilo navajeno da sem pojedla toliko več tabletk kot ponavadi?

upam da razumete..hvala za odgovore :) LP Ana
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ja najverjetneje ti je slabo zaradi tega ker si podalšala jemanje tabletk...tudi sama ko sem podalšala jemanje sem čutila nekaj bolečin v trebuhu in je kmalu minilo in je menstr. prišla točno 3 dni po tem ko sem nehala jemat tablete.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

punce, k ste nehale jemat tabletke... kakšno obliko zaščite pa pol uporabljate?!?

...ker jst jih nisem jemala en mesec pa so mi šli kondomi čist na jetra... tko da to je men čist no go... tko, da jihh zdaj s5 jemljem, čeprav mam pol kdaj kakšen glavobol itd... :roll:
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

Jst poznam kr dosti punc ki so nehale jest KT zaradi takšnih in drugačnih člankov o raznih boleznih. So se pa skori vse kmalu prešaltale nazaj na KT kr s kondomi je blo baje res no go. Sicer pa tudi sama nism pristašica kondomov in komi čakam da jih dobim (KT).
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Meni so pa kondomi povsem v redu. Samo treba je najti prave.
Zaklenjeno