Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
take zgodbe tudi mene zmeraj znova pretresejo. sama sem trenutno ravno nehala s KT. sem malo v dilemi, če jih bom sploh še začela kdaj jemati?! bom videla, kako nama bo s kondomi lavfalo, ker sedaj sem imela 1 leto tabletke.
Žuža, tudi sama sem ful paničarka, tako da bo tudi mene sedaj skrbelo, ko bova imela kondome.
Žuža, tudi sama sem ful paničarka, tako da bo tudi mene sedaj skrbelo, ko bova imela kondome.
freaky napisal/-a:Ne, tole. Ampak mislm, de sm že preveč OT.
Sem dala tale obroček v eno temo pod tole..tud neki v zvezi s kontracepcijo.
rammsteingirl mene je že zdj strah...sam pol pa itak menstra glih zarad živčnosti zamuja tud. Krneki

Uf tale članek je pa res grozn
Jst sm glih zdej nehala jemat KT. Mela sm Yarino, kak let prej sm jemala tud Diane 35. Men je zdravnica tablete odsvetovala zarad migren in glavobolov. Me je tud zlo prestrašla, ker mi je rekla, da so tiste, ki jih mučijo glavoboli še bolj dovzetne za te strdke... Tko da sm zdej pa res zaključla z njimi...Zdej bom pomirjena zarad mojga zdravja, po drugi strani pa spet vsa živčna in zapsihirana, da nebi slučaj kdaj prišlo do "velikega poka gumice" 

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Eno vpršanje glede članka zgori
Tam piše,da se u avstraljij reče tabletke Yasmin pr nas so jih pa preimenoval u Yarino
A niso Yasmin-Yasiminelle?
Drgač pa fak,da se ti kej tazga zgodi..Jst sm tut mal skeptična glede tablet zadnje čase..Sam si tut neb upala sam s kondomom
ahja

Tam piše,da se u avstraljij reče tabletke Yasmin pr nas so jih pa preimenoval u Yarino

Drgač pa fak,da se ti kej tazga zgodi..Jst sm tut mal skeptična glede tablet zadnje čase..Sam si tut neb upala sam s kondomom

Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
jaz sem tudi v dvomih glede še nadaljnjega jemana oz ne jemanja... sem se pogovarjala z eno kolegico.. ona je opustila tabletein zdaj dobiva inekcijo za zaščito.. vsake 3 mesece in je samoplačniška.. nima menstruacije pa tudi drugače je vse vredu.. samo jaz vseeno ne vem.. kako se lahko zanešeš na eno inekcijo vsake 3 mesece
res ne vem kaj naj naredim glede tablet.. sej po eni strani so kul po drugi strani pa se ti lahko tolko zgodi, da brezveze.. ....

res ne vem kaj naj naredim glede tablet.. sej po eni strani so kul po drugi strani pa se ti lahko tolko zgodi, da brezveze.. ....
Evo ta trenutek sm se odločla da neham jemat KT, zdele mam sicer itak sedemdnevno pavzo tko da bi mogla uzet spet v soboto ..bomo vidl če se bom do takrat kej premislna.
Ampak glede na to, da sem par postov gor prebrala da ni dobr da jemleš KT če te velik glava boli pa če maš migrene sm se odločla. Zadnje mesece med mestro me zmer glava boli (migrena)..glih predvčerajšnim sm šla ful zgodi spat ker me je grozn bolela.
Zdj bo pa treba najdt novo zaščito
.
Ampak glede na to, da sem par postov gor prebrala da ni dobr da jemleš KT če te velik glava boli pa če maš migrene sm se odločla. Zadnje mesece med mestro me zmer glava boli (migrena)..glih predvčerajšnim sm šla ful zgodi spat ker me je grozn bolela.
Zdj bo pa treba najdt novo zaščito

no js mam sicer mal drugacno situacijo, zarad ene ''napake'' sem mela dost vecjo tveganje za trombozo, pa sem vseeno jemala KT, in so se mi takoj zaceli delat strdki...
ce ni tveganja, se lahko to vseeno nardi.
ne se hecat punce
simptomi tromboze so lahko tudi samo navidez nedolzne bolecine v misicah (velikokrat nastanejo v stegnu)
ce ni tveganja, se lahko to vseeno nardi.
ne se hecat punce

simptomi tromboze so lahko tudi samo navidez nedolzne bolecine v misicah (velikokrat nastanejo v stegnu)
- moi T
- Cosmopolitanka
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Punce (Lovely, Žuža), jez mislm, da če je blo 2 leti use ok, da bo tudi naprej! Bolj je treba bit pozoren na kombiniranje KT z drugimi zdravili in to je to! Drugo je za ženske, ki imajo razne bolezni, ki so nevarne v povezavi s KT, ampak za to, pa ginekolog na pregledu vedno vpraša vse povezano s tem (če imate v družini dedne bolezni, če kadiš, če maš vidok pritisk, če si imela raka, itd.). Veliko žensk ima tudi na začetku hude stranske učinke in se zato odločijo za drugo obliko kontracepcije, ampak dokler je vse ok, mislm, da strah ni potreben! Se mi zdi, da je bolj škodljivo preveliko sekiranje, če bo menstra prišla kot pa same KT! No, sam moje mnenje...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Jah ubistvu to ne drži lih, ker se ti lahko težave pojavijo kadarkoli, ne sam na začetku. Jaz bom tut nehala, ko končam to škatlico, ker je zadnje čase preveč pi*darij s temi tabletkami okol mene... Jaz sicer nimam nekih hujših težav *tok tok*, ampak ogromno kolegic je dobilo neke ciste na jajčnikih, dojkah,... Jaz se uglavnem ne misli zajebavat s tem, tko da rajši mal "potrpim" oz. se odpovem plusom pri tabletkah, ker so minusi vseeno večji.