Starši in vaš partner

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ah, v tem primeru bi stisnla zobe in pobrala kufre, pa naj majo svojo streho.če me imajo kot svojo hčer pod svojo streho, to še ne pomeni, da lahko ordinirajo s kom si bom delila partnerstvo.
obstaja pač določena osebna intima, v katero se starši pač nimajo za vtikovat.
in jst sigurno nebi bla tiho in šla mimo tega, ter prenašala jodlanje in lajanje čez mojga fanta.razumem, da bi bil nek pdolež,a mpak normalen fant in ni zaželjen ker ima slabšo izobrazbo...Oh please, kot v srednjem veku :roll:
sicer ne vem kakšne stile imate doma tiste ki se vam to dogaja, ampak vseeno, zdi se mi da je vseeno treba precej na glas jim dat vedet kaj in kako.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

ja lej tko je, da mišljenja jim spremenit ne moreš.. (sej pr meni ni tok hudo, da bi blo moteče.. sam občasna opazka.. drgač ga majo pa kr radi) lahko poskusš, če pa ne gre, pa ne gre.. sej dokler so to samo opazke, in ni v smislu ne smeš bit z njim, ni dobrodošel v naši hiši alpa kej podobnega..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja sam kar vse preberem...groza...jst nebi zdržala s tako familijo.familija te more podpirat ne pa še bolj potlačevat :?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

In kaj lahko narediš? Pri 17ih greš od doma, z 0€ v denarnici? (da ne bo pomote: vem, da so tile punce starejše)

Sj vsi vemo oz. upamo, da nas bojo starši podpiral. Pa včasih ni tako, lahko poveš miljonkrat, pa še vedno ne dojamejo.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

ja sej to je tisto..
sicer pa poznam en par, ki sta to nardila (s tem da je tip delou in si je lahko prvošču), ker starši niso marali fanta.. no in zdej skupi živita 3 leta in mata prou fletnga sinčka, starši punce, pa so tut končno vidl, da ni nek izkoriščevalec itd. in so srečni z njima :D čist odvisno od vsake situacije posebej.. eni si lahko prvošjo it, drugi morjo pa doma potrpet..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

freaky napisal/-a:In kaj lahko narediš? Pri 17ih greš od doma, z 0€ v denarnici? (da ne bo pomote: vem, da so tile punce starejše)

Sj vsi vemo oz. upamo, da nas bojo starši podpiral. Pa včasih ni tako, lahko poveš miljonkrat, pa še vedno ne dojamejo.

jst sm pri 16 zarad enga sicer drugačnega problema, ker mi je mt nasprotovala, pobrala kufer in šla.dva dni ni vedela kje sem (bla sm pri kolegici) in ko me je našla je bla čist skulirana in pripravljena na pogovor, na katerega prej verjetno nebi pristala.In sva rešile težavo, skomunicirale in je bil problem rešen.jst se pač ne pustim vtikovat v svoje intimno življenje.moja intima je moja intima in v njo se nima nihle za vtikovat.In v tem primeru, da dosežem svoje sem pripravljena preskakovat ovire eno za drugo do konca.enostavno se ne pustim in ne pustim, da mi starši ali kdorkoli drug regulira življenje in me obrača tako kot bi on želel.ne, pomembne so moje želje, moja čustva, ker to življenje je moje in od nobenga druzga!
freaky
Kofetarica
Kofetarica

In če te ne bi iskala, bi naredila kaj? Ostala pri prijateljici? Sj vem, absurden primer, a vseeno.

Tudi jaz ne maram vtikovanja v mojo intimo, vnedar se nekako zavedam, da dokler ne bom mela svojega stanovanja, svojih dohodkov, dokler mi bosta starša plačevala šolanje, bom morala par stvari sprejet. Stvari se povejo, a naletiš na gluha ušesa. Zaradi tega pa pač ne bom spokoala kufre in šla. Ker nimam kam it, drugim v napoto pa tudi ne mislim bit. :wink:

Hočem povedati to, da v najstniških letih "pobeg" od doma ni rešitev. Problem bo še vedno ostal, ne glede na to, kje boš.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

če me nebi iskala?Potem je jasno, da ji očitno ni niti malo mar in da doma tudi nimam kaj počet.verjetno bi ostala pri kolegici.mam tako kolegico, da nebi blo problema bit tam nekaj časa..bi se že znašla, šla bi delat in tko naprej.preveč sem trmasta in ne rinem v ljudi, ki njim je vseeno zame.v kolikor bi mi kaj takega mami res naredila, bi s tem vse povedala in lahko bi šla tud iz rojstnega lista črtat svoje ime.
glede takih stvari sem nepopustljiva.

ti zarad mene lahko požiraš stvari iz razloga ker te plačujejo, ampak jaz nisem taka.mi smo že v štartu razčistili, da je to moj lajf in konec.Povedo mnenje lahko, to je pa tudi vse.siljenje, nesramnost in podobne uslarije pač ne pridejo v poštev.imam pa take starše, ki hvalabogu mojo intimo spoštujejo in ne zahtevajo od mene, četudi me še hranijo, da izbiram partnerje po njihovem okusu in podobno.To se mi zdi precej nizko in podlo.
denar mi ne pomeni vsega v življenju in za denar zihr ne mislim žret govna, kot ne doma tako tudi ne na šihtu ali kje drugje.denar si lahko zaslužim sama brez da bi komu polagala račune, ker mi ga daje.in v kolikor bi blo to potrebno storit in se postavt na svoje noge, bi tud se.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Nima veze, kaj delam jaz. :wink:

Obstajajo ljudje/starši, katerim se nekatere stvari dejansko ne dajo dopovedati (in nima veze, katere so to). Če odideš od doma, s tem ne boš rešil problema.

In še to: Fora ni samo v denarju, temveč tudi v šolanju. Izobrazba je vsaj pri meni na zelo visokem mestu po pomembnosti. :wink:
Zadnjič spremenil freaky, dne 02. Sep. 2008 22:42, skupaj popravljeno 2 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

če se jim ne da se jim pač ne da, kar pomeni da se tud živet s takimi ne da.

Uf, izobrazim se lahko tud če sama delam.znajdeš se, najdeš dost dobro plačano službo, delaš in plačaš.vse se da.En kup ljudi živi na tak način in čeprav gredo z denarjem na tesno skoz mesec imajo še vedno najvelji plus-svoj blažen mir in nobenga ki bi kokodakal zraven in prigovarjal za vsak drek, ki se jih ne tiče.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Ampak problem pa še vedno ni rešen, se strinjaš? No, vsaj zame ne bi bil.

In če nisi v takšni situaciji (s strani tvojih staršev) ne moreš vedit, kako je. :wink:
Uporabniški avatar
*puppa*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *puppa* »

jaz lahko iz svojih izkušenj povem, da tiste punce ki majo tak fajn starše,da se štekajo s fanti lahko zelo srečne. sama imam doma problem, da moji starši nočejo sprejet fanta, zaradi enih stvari ki so zelo resne..verjetno bi jaz kot starš isto odreagirala vendar jaz vem da starši mi ne morejo preprečit tega s kom se jaz videvam neglede na vse...samo staršem še tega nisem povedala ker nimam "jajc" in zato ker se pač ko je bil kak problem doma nismo nikoli znali pogovorit... 1x ji bom pa ziher povedla...samo zato ker je to MOJE življenje in jima ne bom dala prav...čez 1 leto tak grem študirat...bosta pač morala to 1 leto še prenašat...vem da ko bom na svojem bo veliko bolje...in komaj čakam :) vse ostale punce pa res imate veliko srečo in cenite to :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:ah, v tem primeru bi stisnla zobe in pobrala kufre, pa naj majo svojo streho.če me imajo kot svojo hčer pod svojo streho, to še ne pomeni, da lahko ordinirajo s kom si bom delila partnerstvo.

Mja, tale streha je čisto precenjena :)
In sploh je smešno, kako se stvari v življenju obračajo. Isti starši, ki terorizirajo svoje otroke in jim poskušajo regulirat življenje, bodo čez 30-40 let obupno potrebovali pomoč svojih potomcev.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Moji starši majo fuuuuuul radi mojga tipa, ker vejo da je uredu, da me ma rd, da ne plava nekje u oblakih..... pač itq mi je blo na začetku gadno kako ga bo fotr sprejeu, ampak je blo vse prov lepo.
Uglavnem pr nm je zanekrt vse super :)
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenEye »

O da bi bla jst vsaj pol tuk odločna kot *purple*... Bi blo pa velik boljš. Ker tud jst nimam jajc, da bi mojim kej nazaj povedala. Še težje je zato, ker se drugač zlo dobr zastopmo in verjetn mi je tud zarad tega hudo, ker bi se pol sekirala, ker vem, da bi jih zlo prizadela, če bi kej nazaj "lajala"... Komplicirano je to... :/
Odgovori