Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

SEJ...TI DELAJ,ONI PA UŽIVAJO...
SAM JEBI GA, KO SMO PRISILJENI...MISLIM, DA UNI, KI ZNAMO KAJ JE TO DELAT NA TEKOČEM TRAKU ŽE ZNAMO KAK GRE TO.
delaš da res švicaš na njihovi abnormalni normi, ki se iz tedna v tedn sam povečuje za par komadov.maš tro ali štiri izmensko delo in nihče te ne vpraša če lahko al ne.in to za tako malo plačo, keri bi lahk rekli socialna pomoč.direktorji in šefi pa lepo uživajo, hodijo na anjske počitnce in se furajo v najbolših in najdražjih avtih, majo jahte in vile nekje v sredozemlju...in vse to po zaslugi delavcev...
v tem sistemu je pa tak:če češ delaj za tako plačo kot je in to taka garaška dela kot so, če pa nočeš pa pojdi,ker se bo že našel nekdo drug, ki bo to hotel.
kaj mislite zakaj je tolk uvožene delavne sile iz balkana,albanije in slovaške pri nas?ker naši delavci nočejo in nimajo volje delat za tak denar,oni se pa ne pritožujejo.
v metliškme betiju bodo kmalu sami slovaki...vbožci, ki ne vejo v kaj se spuščajo.
ljudje, a smo ugotovili, da nas majo sam za eno fakin stoko?znam, da sm fejst utopična za svoja leta ampak je treba nekej ukrenit.treba je začet novo revolucijo, zato, ker nas bosta kapitalizem in eksploatacija totalno uničila!
NA PRAGU NOVE REVOLUCIJE,
NA RUŠEVINAH KAPITALIZMA
BOMO ZGRADILI PRAVIČNEJŠI SVET!!!
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Če smo že ravno pri plačah, me pa informativno zanima koliko zasluži ena navadna medicinska sestra, npr. v neki bolnici? A mi zna kdo to povedati?
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 17:18, skupaj popravljeno 1 krat.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Ker moja kolegica je šla na razgovor v eno izmed bolnic, sicer ima samo poklicno izobrazbo - bolničar in so ji obljubili plačo 700 eur. To se meni zdi kar veliko glede na izobrazbo. Sicer so tukaj tudi sobote in nedelje, a vse eno. Medtem ko druga dela na občini z visoko izobrazbo in dobi 500 eur plače.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Ali ta job na obcini tudi zahteva visoko izobrazbo? No pa se tko je. Visina izobrazbe ni nobeno merilo za placo. Zdele se na veliko nuca elektricarje, kovinarje, stavbne kleparje, peke, kuharje, ki bodo pomojem mel vec place kot neka random drzavna sluzba, ceprav imajo samo 5. stopnjo izobrazbe.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Mahagonij napisal/-a:Ali ta job na obcini tudi zahteva visoko izobrazbo? No pa se tko je. Visina izobrazbe ni nobeno merilo za placo. Zdele se na veliko nuca elektricarje, kovinarje, stavbne kleparje, peke, kuharje, ki bodo pomojem mel vec place kot neka random drzavna sluzba, ceprav imajo samo 5. stopnjo izobrazbe.

Zahteva visoko ja.
Tale v bolnici ima IV. stopnjo izobrazbe.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

Mahagonij napisal/-a:Ali ta job na obcini tudi zahteva visoko izobrazbo? No pa se tko je. Visina izobrazbe ni nobeno merilo za placo. Zdele se na veliko nuca elektricarje, kovinarje, stavbne kleparje, peke, kuharje, ki bodo pomojem mel vec place kot neka random drzavna sluzba, ceprav imajo samo 5. stopnjo izobrazbe.

mimogrede, peki v sparu imajo okoli 1000€.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

kajira napisal/-a:

mimogrede, peki v sparu imajo okoli 1000€.

A pa si prepričana? Glede na to, da imajo prodajalke 450 eur plače. Sicer je res, da peki dobijo 50% dodatka na nočno delo, sobote, nedelje,...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a:
Lepa ideja, ampak kako in po kakem kriteriju bos merila uspesnost dela politika? Za nekatere zadeve preprosto ne obstaja prakticnih resitev. Ravno tako, kot ne obstaja nacin po katerem bi lahko merili uspesnost dela sodnikov.

po tistem kar je dejansko naredil/predlagal/se boril.
recimo, jankovič, njega lahko merim po supešnnosti precej!njemu se vidi od vse ostale županije da je nekaj naredil!
ko mi pa janša mučka o nekih tajkunih v katere je vpleten verjetno tudi sam, pa res, tle nimam kaj meriti, je že črno na belem.
Kje imas crno na belem? Saj nisi nicesar navedla. Poleg tega, kako bos teh tvojih kriterijev politikom racunal spremembo place za uspesnost? Povsem neprakticen predlog.
*purple* napisal/-a:
Jap. Se en razlog zakaj se podjetjem ne splaca placevat delavcem vec od trzne cene njihovega delovnega mesta je, da vsak denar, ki ga prisparajo pri placah, se pozna v koncni ceni izdelka, kar omogoca prednost na trgu. Nekdo, ki svojim delavcem placuje vec bo imel problem bit cenovno konkurencen nekomu, ki placuje najmanj mozno.

in kako se gtemu reče?skrb samo za svojo rit.no pač taki s takim mišljenjem, nebi smeli vodit pdojetja.delavčeva usta lačna, njega pa skrbi za konkurenco da si bo lahko še trikrat več potlačil v žep.patetičen sistem!
Ne razumes. Podjetje, ki placuje delavce vec kot konkurenca, bo imelo drazji izdelek. Torej ga bo drugo podjetje s cenejsimi delavci izrinilo iz trzisca. Podjetje potem propade, delavci postanejo nezaposleni. Imeli bodo dobre place, ampak ne za dolgo.
In v Sloveniji imamo kar ene par utapljajocih podjetij, ki bi ob zvisanju place delavcem za 50 eur kar takoj bankrotiralo, delavci pa na cesto. Pol bi pa tle jokala kok je brezposelnih.

*purple* napisal/-a:
S sportnimi rezultati se da samo na skretu rit obrisat, ce ti je papirja zmanjkal. Od rezultatov dobrega dela direktorja ali politika imajo ljudje lahko resnicen profit, od sporta pa ne. Sport je navaden entertaiment, ampak so ocitno svete krave, ker se ob njihove place nihce ne obregne.
Gotovo vlozijo veliko truda, ampak to vlagajo tudi drugi poklici pa ni nihce toliko placan.

šport ne utruja ljudi, kot gospodarstvo in politika.Šport ljudem ne naredi nič slabega, ne uvede nobenga prfuknjenega zakona, ne odvaja davkov in tako naprej.šport je sprostitev in tega ne bo nihče nikol psotrani gledal.
je pa res kot sem rekla, za športnike veš da delajo v svoji smeri, medetm ko za speče politike ne!
Ravno obratno je. Politiki opravljajo druzbeno koristno delo(delo od katerega druzba nekaj ima), ker sprejemajo zakonodajo, ki jo rabimo in ker vodijo drzavo(vodstvo rabimo). Profesionalni sportniki nicesar ne "proizvedejo" in ne prispevajo nicesar. Edini njihov rezultat za druge ljudi je zabava dolocenega dela javnosti. Kar ni nek blazno otipljiv profit za druzbo.

Sicer pa misli, da se s tem tvojim sestavkom lahko nadaljna debata kar zakljuci. Jaz pac nimam vec interesa razlagat osnov delovanja drzave in osnovih realnosti druzbenega zivljenja v Sloveniji otroku. Oziroma nekomu z ekvivalentnim razumevanjem sveta.(ce se komu zdi, da sm uzalil otroke se opravicujem)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pa se na naslov teme? Kdaj bomo v EU? Sej smo v EU LOL. Folk nas sicer primerja z nemcijo. Kaj pa nej spanci recejo? Oni so v EU ze desetletja pa se niso ujel nemcev, samo 25% visjo povprecno placo imajo. Portugalci imajo nizjo. Ce se spaniji ni ratal izenacit z bogatimi drzavami v EU v 30 letih, zakaj mislite, da bomo mi se v stirih letih?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

ana27 napisal/-a:Ker moja kolegica je šla na razgovor v eno izmed bolnic, sicer ima samo poklicno izobrazbo - bolničar in so ji obljubili plačo 700 eur. To se meni zdi kar veliko glede na izobrazbo. Sicer so tukaj tudi sobote in nedelje, a vse eno. Medtem ko druga dela na občini z visoko izobrazbo in dobi 500 eur plače.

Samo je treba pomislit kaj vse bolničarji delajo. Brišejo riti, umivajo nepokretne, preoblačijo postelje... tudi med vikendi in prazniki.
A nimajo bolničarji 5. stopnjo izobrazbe? Pač srednjo strokovno šolo. Ne vem. Poučite me. :D
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

Mahagonij napisal/-a:Jaz pac nimam vec interesa razlagat osnov delovanja drzave

Bolje da ne, ker pojma nimaš. Res niti osnovnega pojma ne.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

LanaMaxim napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Ker moja kolegica je šla na razgovor v eno izmed bolnic, sicer ima samo poklicno izobrazbo - bolničar in so ji obljubili plačo 700 eur. To se meni zdi kar veliko glede na izobrazbo. Sicer so tukaj tudi sobote in nedelje, a vse eno. Medtem ko druga dela na občini z visoko izobrazbo in dobi 500 eur plače.

Samo je treba pomislit kaj vse bolničarji delajo. Brišejo riti, umivajo nepokretne, preoblačijo postelje... tudi med vikendi in prazniki.
A nimajo bolničarji 5. stopnjo izobrazbe? Pač srednjo strokovno šolo. Ne vem. Poučite me. :D

Ne, ona ne dela tega. Ona samo sortira hrano, posteljnino,... nič posebnega. 5. stopnjo imajo zdravstveni tehniki, ona ima pa manj.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 17:17, skupaj popravljeno 1 krat.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

ena pač napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
Ne, ona ne dela tega. Ona samo sortira hrano, posteljnino,... nič posebnega. 5. stopnjo imajo zdravstveni tehniki, ona ima pa manj.

A ta kolegica ti je sama rekla,da ne delajo nič posebnega ali si ti sama tako presodila?

Sama pravi, da nima skoraj nič dela, plačo pa veliko boljšo kot prej v trgovini.
Odgovori