Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

ženska napisal/-a:Ne vem, če to res tako zavisi od teže ... Bolj od količine hormonov v krvi in presnavljanju le teh. Meni so bile pri mojih 164cm in 53kg tudi Yarina prešibke, medtem, ko moje 70 ali 80-kilogramske kolegice brez težav uporabljajo Logest.

Drugače pa naj zaradi vmesnih krvavitev tveganje za zanositev ne bi bila nič večja. Tabletke vseeno ščitijo pred nosečnostjo, le menstrualnega ciklusa ne morejo popolnoma uravnavati.

Tuki se negre za 70 in 80kg težka dekleta temveč nad 100. Vprašej ginekologa in preberi navodila, da je pri debelejših ljudeh pač lahko zmanjšana zaščita.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

OK, OK, očitno je to pri zelo velikih masah ...

Meni navodil ni treba več brati, ker sem jih v svoje dobro prenehala jemati.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

Punce, mene pa nekaj zanima! Včeraj zvečer bi morala vzeti tabletko (nova tablica, torej 1. tabletka po premoru), vendar sem jo pustila doma, ker sem bila pri fantu. Vzela sem jo danes. Moram vzeti še eno, da nadomestim za včeraj, ker sem dan prepozno začela z novo tablico?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ne, to ti ni treba, sam ni pa dobro, da tkole pozabiš. Ker včeri nisi bila zaščitena. Normalno jej naprej.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

V navodilih piše, da če pozabiš vzeti 1 tableto v 1. tednu, moraš ko se spomniš vzeti dve naenkrat, zato sem jaz zdaj tudi tako naredila. :?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Torej ravnaj po navodilih. Če te pa skrbi, da se je zaščita zmanjšala, pa en teden uporabljaj kondom.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ja, kaj potem sprašuješ, če ti pa v navodilih piše? :D Valda, da upoštevaš navodila, ne pa nas.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Jaz pa nekaj ne razumem... ko berem o jutranji tabletki (postkoitalni kontracepciji), piše, da ne pomaga, če je ženska ŽE noseča. Čemu pa potem ta tabletka (ali koliko jih je pač treba vzeti) sploh služi? A ni namenjena temu, da najkasneje v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu prepreči zanositev? Naj mi nekdo razloži... :oops:
plenicka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a plenicka »

Moja situacija je pa naslednja: Kt sem uporabljala dve leti in pol nato sem naredila mesec dni pavze ker nisem mogla priti do ginekologinje nato čez mesec dni sem dobila druge KT Yasminelle in sem jih jedla en mesec nato je ginekologinja rekla naj preneham z uporabo ker imam kmalu operacijo na grlu. no, včeraj pa sem opazila, ko sem šla na wc na papirju gost izcedek rjavo rdeče barve, menstruacijo pa sem imela 15.8 zato me zanima če je imela katera punca podobne težave po prenehanju jemanja KT, da so se ji pojavljale vmesne krvavitve. Bojim se namreč da bi to lahko klub temu bila kakšna vgneznitvena krvavitev čeprav menim, da bi težko zanosila saj sem komaj mesec dni brez KT in sem vedno uporabljala kondom. Verjetno se opazi če konodom poči? Vsaka informacija je dobrodošla :D
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Lilah napisal/-a:Jaz pa nekaj ne razumem... ko berem o jutranji tabletki (postkoitalni kontracepciji), piše, da ne pomaga, če je ženska ŽE noseča. Čemu pa potem ta tabletka (ali koliko jih je pač treba vzeti) sploh služi? A ni namenjena temu, da najkasneje v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu prepreči zanositev? Naj mi nekdo razloži... :oops:

Sej si si že sama odgovorila. Tabletka preprečuje zanositev, če pa do zanositve že pride pa ne pomaga več. Simple as keks :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Lilah napisal/-a:Jaz pa nekaj ne razumem... ko berem o jutranji tabletki (postkoitalni kontracepciji), piše, da ne pomaga, če je ženska ŽE noseča. Čemu pa potem ta tabletka (ali koliko jih je pač treba vzeti) sploh služi? A ni namenjena temu, da najkasneje v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu prepreči zanositev? Naj mi nekdo razloži... :oops:

to se gre ce bi bla se slucajno od prej oziroma ce vzames pac ful prepozno to tabletko..da ne bo kdo mislu da ce ti ze raste otrok noter v trebuhu,da bos potem kr splav naredla ce vzames tabletko..itak da prepreci OPLODITEV JAJCECA ce pride do tega
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jaz sem pred skoraj tremi tedni začela ponovno jesti tabletke in zdaj imam eno težavico, če katera mogoče zna kaj svetovati...
Opažam, da so se mi v tem času težave s kožo, torej mozoljavost, samo še povečale. Je to možno, da ko ješ tabletke, imaš težavnejšo kožo kot prej? Ker sicer bi naj kontracepcijske to zadevo uredile... Mogoče pa je samo minilo premalo časa?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Spet si porušila hormonsko ravnovesje in telo se mora tega navadit. Počakaj 3 mesece, da boš sploh videla dejanski učinek tabletk.
Sicer se mi pa zdi možno, da ti tabletke ne odgovarjajo in se to kaže na koži.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

najprej par mesecev počakaj, potem pa boš videla kako in kaj. verjetno so res samo hormoni.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Ok, thnx. :) Torej počakam.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Zaklenjeno