kako mu naj pomagam?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

Laž bo premagana takrat, ko bodo ljudje hoteli vedeti resnico.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

Mislim, da je v tvoji moči samo to, da mu pokažeš, da je vredno verjeti in živeti.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Boris napisal/-a:Laž bo premagana takrat, ko bodo ljudje hoteli vedeti resnico.

Jaz pa mislim, da je tu poanta v tem, da sta vsaj dve resnici. Ženska ima gotovo svojo razlago o svojem domnevnem popivanju, drogiranju in kurbanju.
Krasno bi bilo, če bi lahko ljudje, ki se ločijo, ohranili spoštovanje do bivšega partnerja in sprejeli svoj del odgovornosti za razdor. Ampak v tem primeru se mnogim sploh ne bi bilo treba ločiti. :wink:

Avtorici teme preostane samo nevmešavanje. Ljubezen in podpora partnerju, to ja, ne pa podpora v jamranju, kakšna prasica je bivša. Situacija je takšna kot je, CSD ni vsemogočen, mogoče bi pomagalo, če bi on požrl ponos in prezir do bivše in predlagal pogovor na štiri oči. Brez pogrevanja preteklosti in obtoževanj, samo pogovor o tem, kako naprej.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
pikanaI
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pikanaI »

kr.ena: vedno obstajata vsaj dve verziji, ampak jaz seveda verjamem mojemu, ker pac zveza mora temeljiti na zaupanju. nikoli nisem rekla, da je ona taksna in taksna, ker ne vem, kaksna je, ampak dejstvo je, da je pustila otroka sama doma, prihajala pijana domov. mislim, da to dosti govori o tem, kaj je pocela medtem. in kako bos spostoval taksno zensko? ok, ce ze nic vec ne cuti do partnerja, ampak da se ne zaveda, da to skodi otrokom? ker jaz mislim, da ko enkrat imas otroke, ti morajo pomeniti skoraj vse, ce ne ze vse in se trudis narediti, da je vse skupaj cim boljse, lazje, lepse za njih. ali je v moji glavi kaj narobe? on se je velikokrat poskusil pogovarjati z njo, se preden sta se locila, naj pride k sebi, naj se ze enkrat zave, kaj pocne, in ona nic. samo slabse in slabse je bilo. ona pac poslusa svojo mamo in se ravna, kot ji ona rece, ker je pac mamina princeska. ampak ima oz. je imela svojo druzino, moza, otroka, moza je ze izgubila zaradi svojega obnasanja, otroka pa samo tako lahko zadrzi, da ju obraca proti ocetu. in spet mi ni jasno, zakaj. kaj misli s tem doseci? kaj bo imela od tega, da bodo oz. da otroci sovrazijo oceta in da nimajo nic stikov z njim? pa tudi, ce bi imela korist, je to vsekakor slabo za otroka. on bi jima pa dal vse, ljubezen, pozornost, skrb, konec koncev tudi denar. njegova sta, rad ju ima, ampak je tezko dopovedati otrokoma starima 9 in 6 let, kaj je prav in kaj ni, kaj je res in kaj ni.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

@kr.ena
Načeloma sem zagovornik pogrevanja starih nerazrešenih problemov, metodičnega preiskovanja vzrokov njihovega obstoja in odprave le teh. Seveda pa je to možno, ko imaš opravka z razumno osebo s srcem na pravem mestu, ki je voljna narediti korak naprej, ne pa korak stran.
Zadnjič spremenil Boris, dne 26. Avg. 2008 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

kr.ena napisal/-a:Jaz pa mislim, da je tu poanta v tem, da sta vsaj dve resnici. Ženska ima gotovo svojo razlago o svojem domnevnem popivanju, drogiranju in kurbanju.
Krasno bi bilo, če bi lahko ljudje, ki se ločijo, ohranili spoštovanje do bivšega partnerja in sprejeli svoj del odgovornosti za razdor. Ampak v tem primeru se mnogim sploh ne bi bilo treba ločiti. :wink:

smešno je, kako sta si včasih ti dve zgodbi popolnoma različni.. nedolgo nazaj se je moj znanec razšel z punco, njena in njegova zgodba sta se tok razlikovale, da jih sploh ne moreš povezat.. :D
resnica je ponavad neki vmes.. to si je treba mal z rezervo jemat..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a trepalnica »

jaz mislim, da je najbolje, da mu se bolj das obcutek oz. mu pokazes, da si tukaj za njega... naj se karkoli zgodi, ti mu bos stala ob strani, mu pomagala, ce bo v tvoji moci, mu mogoce kaj svetovala ali ga pa le poslusala... ze to veliko pomeni, ce imas nekoga, ki te poslusa, ni treba, da sploh kaj rece... po mojem bo to se najboljse, glede na to, da se to tebe direktno ne tice, ker si pac nekdo novi v njegovem zivljenju... res pa ne razumem, kako se lahko nekdo tako obnasa do otrok... to mi je skrajno zlobno, podlo, nenormalno... upam, da se bo cim prej vse razpletlo tako, kot je treba...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

pikanaI napisal/-a:kr.ena: vedno obstajata vsaj dve verziji, ampak jaz seveda verjamem mojemu, ker pac zveza mora temeljiti na zaupanju.

Hm. Udarec z mojimi lastnimi besedami, ne? :wink:
Zaupanje je to, da zaupaš, da ti tip ne laže. Tu pa ne gre za laganje. On najverjetneje res vidi stvari tako, kot ti je povedal in je z njegovega stališča to resnica.
Obstaja pa tudi resnica z drugega stališča.

Boris napisal/-a:Načeloma sem zagovornik pogrevanja starih nerazrešenih problemov, metodičnega preiskovanja vzrokov njihovega obstoja in odprave le teh. Seveda pa je to možno, ko imaš opravka z razumno osebo s srcem na pravem mestu, ki je voljna narediti korak naprej, ne pa korak stran.

Ja. V idealnem svetu. Ljudje, ki so se zmožni tako pogovoriti in urejati probleme, imajo vse možnosti, da jim sploh ne bo treba iti narazen. Ampak zdaj je, kar je.
Hočem povedati, da je resnica o tem, kar je bilo, trenutno nepomembna. Pomembnejši so otroci. In pomembneje kot pogrevati zgodbe o tem, kakšna je ona bila, je, da se onadva dogovorita glede stikov z otroki. Če se bo on vzdržal obsodb, ima pogovor možnost, da uspe. Mora pa požreti ponos in svoj prav in imeti pred očmi dobrobit otrok.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Meni pa to malo smrdi. A si prepričana, da veš vso resnico? Koliko pa sta stara?
Uporabniški avatar
pikanaI
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pikanaI »

Razlagalka napisal/-a:Meni pa to malo smrdi. A si prepričana, da veš vso resnico? Koliko pa sta stara?

res ne vem, zakaj bi imela leta kaj s tem. sploh ni stvar v tem, vsa resnica, kaj je resnica. vem, da se mu otroka noceta javiti na telefon, vem, da noceta biti z njim, ko pride. in ce to ni posledica, da imajo oprane mozgane, ne vem, kaj je, glede na to, koliko sta stara. da otroka noceta videti oceta, ko pride na obisk? in to se dogaja samo nekaj casa, prej sta pa mu vsa vesela skocila v objem. to je zadosten "dokaz", kaj se dogaja. sploh pa nihce ne pomisli na otroka. sploh ne gre za obtozevanje, ona je taksna, on je taksen, ampak da bi otroka koliko toliko normalno zivela in odrascala, ampak verjetno ne bosta mogla, ce nekateri hocejo, da nimata stika z ocetom. lahko samo upam, da bosta cim prej zacela razmisljati s svojo glavo oz. videla, da je nekaj narobe, do takrat pa verjetno ostaja samo cakanje.
drugace sem pa vprasala za nasvet, kaj naj jaz naredim, kako mu naj pomagam in ne za razglabljanje, kaksna je resnica, katera je bolj res in koliko sva stara.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

pikanaI napisal/-a:
Razlagalka napisal/-a:Meni pa to malo smrdi. A si prepričana, da veš vso resnico? Koliko pa sta stara?

res ne vem, zakaj bi imela leta kaj s tem. sploh ni stvar v tem, vsa resnica, kaj je resnica. vem, da se mu otroka noceta javiti na telefon, vem, da noceta biti z njim, ko pride. in ce to ni posledica, da imajo oprane mozgane, ne vem, kaj je, glede na to, koliko sta stara. da otroka noceta videti oceta, ko pride na obisk? in to se dogaja samo nekaj casa, prej sta pa mu vsa vesela skocila v objem. to je zadosten "dokaz", kaj se dogaja. sploh pa nihce ne pomisli na otroka. sploh ne gre za obtozevanje, ona je taksna, on je taksen, ampak da bi otroka koliko toliko normalno zivela in odrascala, ampak verjetno ne bosta mogla, ce nekateri hocejo, da nimata stika z ocetom. lahko samo upam, da bosta cim prej zacela razmisljati s svojo glavo oz. videla, da je nekaj narobe, do takrat pa verjetno ostaja samo cakanje.
drugace sem pa vprasala za nasvet, kaj naj jaz naredim, kako mu naj pomagam in ne za razglabljanje, kaksna je resnica, katera je bolj res in koliko sva stara.

Veš, kaj, sama dela z otroki. In videla sem ogromno primerov. In res se zgodi, da mame naščuvajo otroke proti očetu. Ampak nikoli ni kriv samo eden. Jaz ti žeim, da mu pomagaš po svojih najboljših močeh, kako, pa presodi sama. Sicer pa si sama izpostavila svoj problem, mi pa smo le zapisali mnenja. In, ja, starost ima vezo s tem. Je razlika, če si stara 20 ali pa 30. In če bi bila starejše, bi bila, verjetno, tudi zrelejša, in bi realnejše pogledala na stavr. Ampak ljubezen zaslepli še tako bister pogled. Jaz ti res želim, da se vse dobro konča. LP
Uporabniški avatar
MiaMia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MiaMia »

Jaz mislim, da je najboljse, da si cim vec z njim, da mogoce ne bo toliko razmisljal o tem, da ga podpiras, da si pac tam za njega. Bos videla, vse se bo uredilo, slej kot prej, ker laz ima vedno kratke noge. Resnicno upam, da bodo otroci kmalu sprevideli, kaj je res in kaj ni. Drugace se pa tebe direktno situacija ne tice, si pa mislim, kako ti je, ko vidis, da tvoj fant trpi. Verjamem, da bi mu rada pomagala, celo ti bila na njegovem mestu, ampak ne mores nicesar, samo stoj mu ob strani, velikokrat ze to ogromno pomeni. Good luck vsem :wink: !
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

Jaz nevem kam ve razmišljate ko pišete stavke v smislu "upam, da bodo otroci kmalu spredvideli, da jih mama le ščuva".
Otroka sta stara 9 in 6 let, kdo pri teh letih je, sploh v taki situaciji, razmišljal da mogoče ga pa en starš proti drugemu le ščuva? Niti mi ni jasno, kako bi lahko otrok, ki s tem odrašča in pozna le to resnico čez nekaj let sam ugotovil, da mogoče pa to le ni prav?
Sedaj odrivata očeta, ker mama tako hoče. Čez nekaj let, se bo njuni mami v glavi obrnilo nekaj v drugo smer in bo otrokoma rekla "Oče vaju ni hotel videti".

Sama sem bila stara 11 let ko sta se moja starša ločla, in od takrat sem približno 2 leti poslušala kako je oče to, kako je oče ono, ko sem jokala sem slišala "Jočeeeš, tvoj oče pa se požvižga na to". In še marsikaj drugo. Pa sem bila vseeno vsak vikend pri njem, a posledice se kažejo sedaj, ko sem že tako oddaljena od njega, da se ne moreva zbližati.

Tako da prosim, razmišljajte preden poveste da bo otrok že sam ugotovil.
Otrok odraste v to, v kar ga vzgojimo. In tadva bosta na žalost vzgojena v duhu "tvoj oče je nič".
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

V takem primeru je najbolje, da mu stojiš ob strani. Da ga podpiraš in razumeš.
Odgovori