kako mu naj pomagam?
kako mu naj pomagam?
lep pozdrav!
vprasala bi vas za nasvet, pomoc glede situacije, v kateri se je znasel moj moski. sicer ta "situacija" traja ze nekaj casa, ampak se tudi mene tice, ker vidim, kako ga unicuje in bi mu rada pomagala.
torej. pred menoj je bil dvakrat porocen. prva zena mu je umrla zaradi raka, ceprav je vse naredil, da se to ne bi zgodilo, ampak potem, ko je videl, da ne more vec nic, je bil ves cas ob njej, skratka bil z njo, medtem ko nikogar od njenih ni bilo ob njej (na dan, ko je umrla, je bila ena njena sestra na morju s svojimi otroki, brat na dopustu, druga sestra je urejala hiso - skratka grozno grdo od njih).
potem se je pobral in se zaljubil v drugo, se porocil in ima z njo dva otroka. kot mi je pripovedoval, je bilo na zacetku vse odlicno, ona pretirano dobra in prijazna,... pred kaksnimi 2 leti (po 8 letih zakona z njo) pa je spoznala neko prijateljico in zacela z njo hodit ven, piti, se drogirati, otroka puscala sama doma cez noc (oba sta stara manj kot 10 let), sama je pa uzivala, bila z raznimi moskimi,... - on je to trpel dolgo, hotel vse resiti, ce ne drugega zaradi otrok, ampak ni slo, vztrajno ji je govoril, naj neha s tem, ali ne vidi, kaj dela, ona pa njemu, da kaj ima on njej to za govoriti, kaj ima on njo sploh sprasevati, kje je bila, kaj je pocela (a otroci so tudi njegovi, bili so sami doma!). tezava je tudi v njeni mami - ze od takrat, ko sta se porocila, je rekla svoji hcerki: lahko bi tudi bolje izbrala (torej, ni ji bil dovolj dober za zeta oz. moza svoje hcerke) in ga (je) na vse nacine hotela oblatiti, provocirati, drugim pokazati, kaksen je v resnici (ampak taksen sploh ni bil), ga unicit, se z njim spret,... celo rekla mu je: svojo prvo zeno si ubil, sedaj bi pa tudi drugo/mojo hcerko. v glavnem s to zeno sta sla narazen, ona zivi v enem mestu, on v drugem, otroci so pri njej, ampak kar je najhuje, ti ljudje nagovarjajo otroka proti njemu (ampak on je njihov oce!, eden in edini), ko klice hcerko, se mu sploh noce javiti na telefon, ko je prisel k njim, ga sin sploh ni hotel videti (drugace mu je vedno skocil v objem), ipd. ta bivsa zena ima pa nekega "prijatelja", ki vse pelje na pico, na pijaco, itd., otroci pa nocejo s svojim ocetom, ker so tako pod vplivom teh njihovih namigovanj, lazi,... jaz ne poznam nikogar od njih, fant se mi smili, res mi je hudo za njega, ko vidim, kako ne ve, kaj naj naredi, ne more (in tudi jaz ne morem) verjeti, da na svetu obstajajo taksni ljudje, otrokom bi rad povedal, kaj se v resnici dogaja, ampak so premajhni, da bi razumeli.
jaz sem pa sedaj del njegovega zivljenja, kot sam pravi, svetla tocka v tej temi, v kateri je. pravi, da ga nic vec ne veseli, kot ga je vcasih, da je mislil, da se bi lahko se 100x pobral po neuspehih, ampak ne misli vec tako, cisto je na tleh.
kaj mi svetujete? kaj naj naredim? kako ga naj potolazim? kaj mu naj recem?
hvala vsem, ki ste prebrali ta dolgi post, se posebej pa za odgovore.
vprasala bi vas za nasvet, pomoc glede situacije, v kateri se je znasel moj moski. sicer ta "situacija" traja ze nekaj casa, ampak se tudi mene tice, ker vidim, kako ga unicuje in bi mu rada pomagala.
torej. pred menoj je bil dvakrat porocen. prva zena mu je umrla zaradi raka, ceprav je vse naredil, da se to ne bi zgodilo, ampak potem, ko je videl, da ne more vec nic, je bil ves cas ob njej, skratka bil z njo, medtem ko nikogar od njenih ni bilo ob njej (na dan, ko je umrla, je bila ena njena sestra na morju s svojimi otroki, brat na dopustu, druga sestra je urejala hiso - skratka grozno grdo od njih).
potem se je pobral in se zaljubil v drugo, se porocil in ima z njo dva otroka. kot mi je pripovedoval, je bilo na zacetku vse odlicno, ona pretirano dobra in prijazna,... pred kaksnimi 2 leti (po 8 letih zakona z njo) pa je spoznala neko prijateljico in zacela z njo hodit ven, piti, se drogirati, otroka puscala sama doma cez noc (oba sta stara manj kot 10 let), sama je pa uzivala, bila z raznimi moskimi,... - on je to trpel dolgo, hotel vse resiti, ce ne drugega zaradi otrok, ampak ni slo, vztrajno ji je govoril, naj neha s tem, ali ne vidi, kaj dela, ona pa njemu, da kaj ima on njej to za govoriti, kaj ima on njo sploh sprasevati, kje je bila, kaj je pocela (a otroci so tudi njegovi, bili so sami doma!). tezava je tudi v njeni mami - ze od takrat, ko sta se porocila, je rekla svoji hcerki: lahko bi tudi bolje izbrala (torej, ni ji bil dovolj dober za zeta oz. moza svoje hcerke) in ga (je) na vse nacine hotela oblatiti, provocirati, drugim pokazati, kaksen je v resnici (ampak taksen sploh ni bil), ga unicit, se z njim spret,... celo rekla mu je: svojo prvo zeno si ubil, sedaj bi pa tudi drugo/mojo hcerko. v glavnem s to zeno sta sla narazen, ona zivi v enem mestu, on v drugem, otroci so pri njej, ampak kar je najhuje, ti ljudje nagovarjajo otroka proti njemu (ampak on je njihov oce!, eden in edini), ko klice hcerko, se mu sploh noce javiti na telefon, ko je prisel k njim, ga sin sploh ni hotel videti (drugace mu je vedno skocil v objem), ipd. ta bivsa zena ima pa nekega "prijatelja", ki vse pelje na pico, na pijaco, itd., otroci pa nocejo s svojim ocetom, ker so tako pod vplivom teh njihovih namigovanj, lazi,... jaz ne poznam nikogar od njih, fant se mi smili, res mi je hudo za njega, ko vidim, kako ne ve, kaj naj naredi, ne more (in tudi jaz ne morem) verjeti, da na svetu obstajajo taksni ljudje, otrokom bi rad povedal, kaj se v resnici dogaja, ampak so premajhni, da bi razumeli.
jaz sem pa sedaj del njegovega zivljenja, kot sam pravi, svetla tocka v tej temi, v kateri je. pravi, da ga nic vec ne veseli, kot ga je vcasih, da je mislil, da se bi lahko se 100x pobral po neuspehih, ampak ne misli vec tako, cisto je na tleh.
kaj mi svetujete? kaj naj naredim? kako ga naj potolazim? kaj mu naj recem?
hvala vsem, ki ste prebrali ta dolgi post, se posebej pa za odgovore.
- delusional
- Cosmopsiho
delusional napisal/-a:kako je smešno poslušati njegovo zgodbo iz tvojih ust, tako kot ti je vse on povedal, kar je njegova plat in ti to sveto verjameš.
tlele se nebi strinjala s tabo.
zakaj mu nebi verjela?Ok za razpad zveze sta kriva dva, ampak ni ga težjega kot to če ti nekdo vzame otroke, jih videvaš minimalno in kar je najhujše jih ščuva proti tebi.
tukaj sploh ni pomembno zakaj in kako sta se onadva razšla.problem tega fanta je da ne more bit s svojimi otroki in da jih baba ščuva proti njemu.verjetno vsi vemo kako to počne nemalo ljudi.evo, moj bratranec ima v te momentu čist enak primer.
In po pravici povedano, i ne vidimo izhoda.Obrnili smo se na vse možne ustanove, na po*ukan CSD ki je najbolj kretenska ustanova v sloveniji, varuhinjo človekovih pravic,sodišče,...Pa še kr čakamo kaj bo...
proti ščuvanju pa žal ne mor enič.hočeš nočeš, nekateri so pač taki, da radi vidijo da nekdo trpi.
in še enkaj delusional.take počne mojemu bratrancu, kmalu ivša žena, ki se je kurbala eno leto za njegovih hrbtom, pa ne samo z enim!In zdaj hoče njega zajebat pa nihče ne ve zakaj sploh, kerji ni naredil nič!Mogoče je edino imela vsega polno rit.
- delusional
- Cosmopsiho
Bore malo mu lahko pomagaš. Če je situacija takšna, kot jo opisuješ, potem mu ne zavidam življenja.
Kakorkoli, zajebal je že, ko je dva otroka ustvaril z žensko, ki ni ravno diht v glavi. Kako jo je sploh ocenil? No, vse skupaj je že prepozno.
Svetujem ti, da mu pač stojiš ob strani, če ocenjuješ, da se ti splača. Njegovi otroci bodo enkrat odrasli, takrat se bo lahko tudi z njimi odkrito pogovoril o preteklosti in popravil nekatere stvari za nazaj.
Kakorkoli, zajebal je že, ko je dva otroka ustvaril z žensko, ki ni ravno diht v glavi. Kako jo je sploh ocenil? No, vse skupaj je že prepozno.
Svetujem ti, da mu pač stojiš ob strani, če ocenjuješ, da se ti splača. Njegovi otroci bodo enkrat odrasli, takrat se bo lahko tudi z njimi odkrito pogovoril o preteklosti in popravil nekatere stvari za nazaj.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
.................
Zadnjič spremenil t@ssy, dne 25. Sep. 2010 20:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Darling, if you want to talk bollocks and discover the meaning of life, you''re better off downing a bottle of whiskey. At least that way, you''re unconscious by the time you start to take yourself seriously. (P.S.)
Grozno. Stvar je zelo neprijetna sploh če je čustven. Svetujem ti da se veliko pogovarjaš z njim da preživi to obdobje.Čas bo malo pocelil rane in tudi otroci rastejo. Če je pa prepričan da bi bilo bolje da ima on otroke(nikoli ne zaradi maščevanja) pa naj vloži zahevo za polno skrbništvo, ker otroci sigurno ne morejo biti z pijano,drogirano mamo.Ni prav da jih obračajo proti njemu samo tako ponavadi je.
Jaz bi verjetno zaprosil za polno skrbništvo, kr bi bilo to za otroke najbolje!Seveda če bi bil tega zmožen.
Nevem če bi lahko spal če bi vedel da so moji otroci nekje lahko prav ta trenutek sami oz. da jih nekdo trpinči.
Otroci si zmeraj zaslužijo najbolje neglede na stanje partnerjev.
Jaz bi verjetno zaprosil za polno skrbništvo, kr bi bilo to za otroke najbolje!Seveda če bi bil tega zmožen.
Nevem če bi lahko spal če bi vedel da so moji otroci nekje lahko prav ta trenutek sami oz. da jih nekdo trpinči.
Otroci si zmeraj zaslužijo najbolje neglede na stanje partnerjev.
Svetujem ti, da s fantom obisceta center za socialno delo in obrazlozita situacijo. Oni so pristojni za take zadeve in lahko vlozijo predlog za to, da se skrbnistvo deli. Ali je samo mati sedaj skrbnica
ker v kolikor je, morata res nujno na center, da lahko oce uveljavi pravico vsaj do tedenskih obiskov itd. In takrat ko si bo to izboril, bodo otroci morali tudi kdaj k njemu / ker starsa sta vendar dva
in takrat bo imel zagotovo moznost pokazati, da ni tako slab oce, kot ga predstavlja mati. in otroci so dovolj pametna bitja, da verjamejo kar na lastni kozi preizkusijo in ne tisto kar jim nekdo sugerira
zadeva je preverjena.

vse skupaj je v postopku, tako da ni se uradnega skrbnistva nad otrokoma. drugace se je pa trudil dokazati, da mama pac ni primerna za skrbnistvo, ampak je sedaj cisto izgubil voljo, ko vidi, kako se otroci obnasajo, kako jim polnijo mozgane z lazmi o njem. drugace je pa fant izredno uspesen kar se tice kariere, ima financna sredstva, to ni problem za njega, je pa res, da je zelo custven in so ocitno ti ljudje (ce jim sploh lahko recem ljudje) to opazili in bodo to izkoristili, ceprav ne razumem, zakaj. zakaj ga hocejo unicit in zakaj unicujejo otroka? zakaj nihce ne pomisli, da to nikakor ni dobro za otroka, ker jima bo on vedno oce. on se zaveda, da bosta odrasla, da se bo z njima lahko pogovoril koliko toliko odraslo, da bosta razumela (upam!), ampak do takrat je se kaksnih 10 let. 10 let pa bosta lutki popolnoma neprimerne in neresne in sploh nimam besed, kaksne, mame in njene druzine (predvsem njene mame), fant bo pa cakal in cakal in trpel do takrat. res ne razumem, zakaj oz. kako lahko to nekdo pocne? ce je to normalno, jaz sigurno nisem.
ujej, kot v filmu, a na žalost je to realnost.
res je, da ima vsaka stvar več plati, sam te razumem, da njemu vrjameš, normalno, če sta v resni zvezi in si zaupata.
je res težka situacija, js tui newem kako bi se znašla v tem, sej pomagat več kot tolko ne moreš. edino, da mu stojiš ob strani, da mu ulivaš voljo, da se bori za otroke, če res ni tista ženska sposobna vzgajat. ubistvu se mi smilijo otroci, ker oni najbolj trpijo - ločitev staršev, laži in "pumpanje" ... so zmedeni, ne vedo kaj je prav, že tako so premajhni za take situacije. js upam, da se bo stvar slej kot prej uredila.
res je, da ima vsaka stvar več plati, sam te razumem, da njemu vrjameš, normalno, če sta v resni zvezi in si zaupata.
je res težka situacija, js tui newem kako bi se znašla v tem, sej pomagat več kot tolko ne moreš. edino, da mu stojiš ob strani, da mu ulivaš voljo, da se bori za otroke, če res ni tista ženska sposobna vzgajat. ubistvu se mi smilijo otroci, ker oni najbolj trpijo - ločitev staršev, laži in "pumpanje" ... so zmedeni, ne vedo kaj je prav, že tako so premajhni za take situacije. js upam, da se bo stvar slej kot prej uredila.
Ne gre za to, da mu ne bi smela verjeti ... zelo verjetno ti ne laže; predstavil ti je le svojo plat resnice, kot jo sam razume. Prava resnica ni nikoli tako črnobela. Resnično življenje ni Victoria Holt in Nora Roberts. Ne moreš tako jasno ločiti bad guyev in good guyev.
Njegov največji "greh" je, da si je izbral napačno žensko. In da je tip, ki rad igra vlogo žrtve.
Lahko upaš, da je izboljšal svojo presojo pri izbiri partnerke.
Glede vloge žrtve - je pa tvoja stvar, če te taki moški privlačijo.
Njegov največji "greh" je, da si je izbral napačno žensko. In da je tip, ki rad igra vlogo žrtve.
Lahko upaš, da je izboljšal svojo presojo pri izbiri partnerke.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kr.ena napisal/-a: In da je tip, ki rad igra vlogo žrtve.
Lahko upaš, da je izboljšal svojo presojo pri izbiri partnerke.Glede vloge žrtve - je pa tvoja stvar, če te taki moški privlačijo.
tega pa ne razumem.tip, ki bi želel imet večs tika s svojimi otroki, ki ne želi, da se njihova mater zmišljuje in jih ščuva proti njem, igra logo žrtve?
no sej, zato pa je pri nas tko kukr je, da se more na glavo moški postavt da dobi skrbništvo.ženske, ki pa večkrat tud niso briljantne, ki slabše skrbijo za otroka in vse, pa dobijo skrbništvo takoj, ker je pač mama??!!

delusional..
a dej no, kako lahko nekej sklepaš tkole če pojma nimaš?z mojim bratrancem sem že od malega skos skupaj in ga zelo dobro poznam.tzelo dobro poznam tudi njeov primer, ko je babi bla bolj piomembna kariera in je šla delat v tujino čeprav je bila noseča, rodila otroka,imela 1 mesec porodniške, potem pa služba in študij.otroka je imela pa dve leti v tujini moja teta, od bratranca mamim in bratranc.
In zdaj ga hoče rpikazat kot da je največja pošast v vesolju.s tem, da je vse kar je bilo za stanovanje, opremo za otroka in ostalo, kupil on.Ona si je pa parfume kupovala!
In ne ni res.če je otrok ornk naščuvan je lahko tud kasneje ornk naščuvan.nekaterim se pač gre za ljubezen in bi radi videvali otroka in z njim preživljali čas.a je to res tok težko razumet, al danes če tip to želi, igra vlogo žrtve?postavite se v njihovo kožo, če vam je kej mar do svojih prihodnjih otrok, pa bomo videli, kako bi bilo vam fajn.
in še nekaj, če maš kej soli v glavi, NE ščuvaš otroka proti svojemu očetu!če ščuvaš, si zre za psihiatra, ker očitno si totalno zafrustrira in na tak načins proščaš svojo frustracijo!
- Roberta R.
- Cosmopolitanka
Sama ne moreš storiti nič, razen tega, da si z njim, ker če ga zapustiš bo še bolj sam.
To je stvar CSD, ki pa ne dela nič, zato tudi nič ne bo naredil.
Strinjam se s tisto, ki je izjavila, da so otroci lahko zelo naščuvani proti enemu izmed staršev, ali celo obema, in da tega nekateri ne pozabijo nikoli.
To je stvar CSD, ki pa ne dela nič, zato tudi nič ne bo naredil.
Strinjam se s tisto, ki je izjavila, da so otroci lahko zelo naščuvani proti enemu izmed staršev, ali celo obema, in da tega nekateri ne pozabijo nikoli.