Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

rammsteingirl napisal/-a:
red_rose napisal/-a:a ma katera (ceprav mocno dvomim :( ) izkusnje s KT cerazette? so nove v sloveniji, so pa z samo enim hormonom in se jemljejo neprekinjeno (brez enotedenskih premorov) tako da nekatere imajo navadno redno menstruacijo, nekatere pa menstruacije sploh nimajo vec nikoli, ob uporabi tabletk..
no js jih dobim najverjetneje. zato ker navadnih KT ne morem jemati. baje da so dobre, upam da res :lol: ce pa ne bom vec mela menstruacije ap sploh kul! :D

a to so samoplačniške?

ne vem se nic konkretnega, kolikor sem uspela pobrskat na internetu sem skoraj ziher da niso. ampak jih ne napisejo kar tako, ker zavarovalnico veliko stanejo, proizvodnja je draga, so baje zlo kvalitetne (To sem prebrala na tujih straneh, nevem)...jaz recimo imam primer da res nobenih kombiniranih ne morem jemat, zato pac MORAM dobit te. (imam eno izmed tezav zaradi katere se nasplosno nobena hormonska kontracepcija ne sme uporabljati - sem ene za foro probala, pa bi fajn pristala v bolnici za par mesecev ce bi se eno skatlico pojedla) v glavnem trenutno sem se v tujini, ko pridem cez 3 tedne domov pa grem takoj h ginekologinji po njih.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

zanimivo. a pa bodo tebi tudi dali samoplačniško glede na tvoje zdravje?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

A je možno, da me "seče" v glavi zrd KT ? Zadni mesec se mi pojavljajo ostre+tople+kratkotrajne bolečine oz. "preseki" v levi strani glave. In zdej mi je strah, da to ni kej povezano z jemanjem KT. :?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
zalostna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zalostna »

Pozdravljene!

Imam eno vprasanje!!
In sicer... s fantom sma šla na dopust in sem pozabila vzet tabletke. Nazadnje sem jih v petek. Danes v nedeljo pa sma imela spolni odnos s kondomom a je nažalost ostal v meni. Sedaj ne vem kaj naj naredim. Mislila sem imet 7 dnevno pavzo pa začet znova, a se je stvar zapletla.

KAJ MI SVETUJETE??? ALI SEM ZAŠČITENA ALI NE???

Hvala
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

zalostna napisal/-a:Pozdravljene!

Imam eno vprasanje!!
In sicer... s fantom sma šla na dopust in sem pozabila vzet tabletke. Nazadnje sem jih v petek. Danes v nedeljo pa sma imela spolni odnos s kondomom a je nažalost ostal v meni. Sedaj ne vem kaj naj naredim. Mislila sem imet 7 dnevno pavzo pa začet znova, a se je stvar zapletla.

Hvala

Koliko tabletk si pa že vzela do petka? Je namreč precej pomembno v katerem tednu jemanja si bila. Sicer pa imaš v navodilih napisan postopek kako ravnati, ko pozabiš vzeti tabletko.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Hej, punce. Jaz pa že 3 mesec zdaj spet jemljem tabletke. Pa so se mi prsi fulll povečale, pa zelo me bolijo, res zelo. Vem, da je to eden stranskih učinkov, ampak tako zelo....kaj mislite?
zalostna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zalostna »

medvedka napisal/-a:

Imam eno vprasanje!!

Hvala

Koliko tabletk si pa že vzela do petka? Je namreč precej pomembno v katerem tednu jemanja si bila. Sicer pa imaš v navodilih napisan postopek kako ravnati, ko pozabiš vzeti tabletko.

5 tabletk mam še do konca.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

zalostna napisal/-a:
medvedka napisal/-a:

Imam eno vprasanje!!

Hvala

Jaz mislim, da si zaščitena in da ni razloga za paniko. Zdaj lepo imej 7-dnevno pavzo, pol pa kr začni z novo škatlico. Pa saj se je vmes pojavila krvavitev?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

p!ka, nemorem verjet, namreci meni se dogaja natancno to, kar se tebi! Ampak do zdaj nisem posumila na KT, kajti ze od majhnega imam dostikrat bolecine v glavi...je pa res, da so se te vrste bolecine zacele, odkar jemljem KT :s
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Razlagalka napisal/-a:
zalostna napisal/-a:
medvedka napisal/-a:

Imam eno vprasanje!!

Hvala

Jaz mislim, da si zaščitena in da ni razloga za paniko. Zdaj lepo imej 7-dnevno pavzo, pol pa kr začni z novo škatlico. Pa saj se je vmes pojavila krvavitev?

7 dnevna pavza je res najboljša rešitev, sicer pa do krvavitve še ni moglo priti, glede na to da je komaj dva dni od zadnje tabletke. Krvavitev se bo pojavila verjetno šele v torek.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

missy* veš vzrok tvojih bolečin v glavi ( tiste iz otroštva mislim ) ? Upam, da niso nič KT krive jih bom pa useeno nehala jemat. Še ta zavojček pojem pol pa nardim pauzo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
mikimišššš
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mikimišššš »

Meni so pa ravno s KT glavoboli odšli. Prej me je saj enkrat tedensko bolela glava, zdaj pa zelooo pogosto, razen če je fizično kaj preveč težko za telo- kakšna dolga vožnja, klima, vročina.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Živjo punce, samo eno majhno vprašanje mam :)

A na KT vpliva izpostavljenost soncu? Ker včeraj zjutraj sem pustila KT v avtu ( jih nisem hotela vzeti s seboj na morje, zvečer smo pa itak domou pršli ) in če so bile mogoče malo izpostavljene soncu ( v vrečici so bile, in tud ne vem točn, al se sonce sjalo not v avto, al ne ), to kej vpliva potlej na zaščito oz. učinkovistost KT? hvala!
Tr|n|ty
Debatorica
Debatorica
Kraj: soncna dolina

Neprebrana objava Napisal/-a Tr|n|ty »

Lahko vpliva ja. Sicer ti piše na škatlici, al v navodilih oz. nekje, da se naj jih hrani na temp. 5°C do 25°C se mi zdi.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

*ka!a* napisal/-a:Živjo punce, samo eno majhno vprašanje mam :)

A na KT vpliva izpostavljenost soncu? Ker včeraj zjutraj sem pustila KT v avtu ( jih nisem hotela vzeti s seboj na morje, zvečer smo pa itak domou pršli ) in če so bile mogoče malo izpostavljene soncu ( v vrečici so bile, in tud ne vem točn, al se sonce sjalo not v avto, al ne ), to kej vpliva potlej na zaščito oz. učinkovistost KT? hvala!

koristit glih ni moglo, pomojem brezveze reskirati. rajši pejt po novo škatlco, js sigurno ne bi tvegala pa šparala...
Zaklenjeno