Kako prepričati srce, da neha ljubiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
evahunnie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tihomorsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a evahunnie »

spelca112 napisal/-a:Čas zaceli vse rane in klin se z klinom zbija.

:gut:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst se pa s tem ful ne strinjam, ne morš pozabit enga fanta, če skočiš v zvezo z drugim... potem se pa to njeno prebolevanje pozna na tej zvezi...
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DrFreud »

sončk napisal/-a:potem se pa to njeno prebolevanje pozna na tej zvezi...

... in lahko hudo prizadane nekoga povsem trtjega in nič hudega slutečega ... Punce - ne delat tega, da iščete uteho v drugih tipih. Če je "one night stand" in je tip tudi za to, je okej, ampak če pa se z njim spustiš v zvezo, ga pa lahko s svojim prebolevanjem hudo prizadaneš ...

pap*
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

Težko je vrjamem tudi men je isto preživljam kot ti. Zaposli se čimveč bod z najboljšo prijatlco in daj vn iz sebe vse da ti bo lažje.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Tudi jaz sem mnenja, da bodi čimbolj aktivna, čimveč s prijateljicami, da ti ne ostane časa za premišljevati o njem.
Uporabniški avatar
shaikica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: entre amor y el odio

Neprebrana objava Napisal/-a shaikica »

oh,ne vem kaj ti rečt,ker sem v popolnoma enaki situaciji,čene še hujši...:(
pač groza. In ne vem kaj nrdit da bi si ga zbila z glave in se prepričala da ni pravi zame. Še najbolj pomaga,če se čim zamotim-se prisilim it zvečer ven, k prijateljicam, se igrat s sestrco, pa največ-šola-učenje in delo! To kar pomaga,,,vsaj meni. Čeprav je stalno še vedno tam nekje v podzavesti 25ur na dan:S...:(
lost in the moment,lost in you...
Leilani.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Leilani. »

DrFreud napisal/-a:
sončk napisal/-a:potem se pa to njeno prebolevanje pozna na tej zvezi...

... in lahko hudo prizadane nekoga povsem trtjega in nič hudega slutečega ... Punce - ne delat tega, da iščete uteho v drugih tipih. Če je "one night stand" in je tip tudi za to, je okej, ampak če pa se z njim spustiš v zvezo, ga pa lahko s svojim prebolevanjem hudo prizadaneš ...

pap*

jaa.. istega mnenja si kot jaz.
Ne delat tega ker se boš po tem, ko boš imela drugega in ugotovila, da vajina zveza ne funkcionira (zato ker imaš bivšega še vedno rada) tega zapustila in ga prizadela. Zaradi česa boš še bolj slabe volje (razen če ti je kul da nekdo trpi zaradi tebe). :?
Uglavnem jst bi izbrisala vse njegove slike, smse, pogovre ipd. , se čimveč družila s kolegi, hodla vn, se zabavala.. uglavnem stvari s katerimi boš nanj pozabila. Mogoče spisek njegovih napak tudi ne bi bil slab (da te opomne zakaj ga ni dobro ljubiti)..
Čas zaceli rane.. Pri enih prej, pri drugih poznej. Važno je, da tisti čas ne zapraviš lepih stvari (pustiš prijatelje, hobije.. z razlog, da bi se zaprla vase).
Pa vso srečo..! :)
Uporabniški avatar
Baby_Cosmo
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: v svojem svetu

Neprebrana objava Napisal/-a Baby_Cosmo »

lepo je rečt da naj se druži z prijateljicami, hodi ven.. jaz imam podobno situacijo da ne morem vstran od fanta, s katerim ni več možnosti da bi bila uspešna zveza.. pa se ne morem družiti s prijateljicami ker jih nimam in ne morem nikomur zaupati.. no razen vam ki me ne poznate..pa sploh nisem slaba oseba.. edino malo samozavesti bi rabila..
tako da svetujem ti da v glavi premisliš kam te to pelje.. boš videla kako trdno boš odločena odjebat ga. vsaj jaz sem se odločila tako..če mi bo uspelo.
pa srečno :)
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

klin se s klinom zbija...največja napaka,ki jo lahko narediš! ne hodit v novo zvezo,če še bivšega nisi prebolel/a. če se imaš kaj rada pojdi sama naprej, fanta ne rabiš sovražit,preprosto ne pusti se mu več. sama pri sebi moreš biti dovolj močna da rečeš odločen ne,in greš naprej. :D
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

Mislim, da dokler sama pri sebi ne bos razcistila, kaj hoces in sama sebi dopovedala, da nima smisla vztrajat, in da si zasluzis kaj bolsega... ne bo nic drugace..Lahko ti tle na forumu govorimo, kaj naredi, lahko ti govorijo prijateljice, ampak ti si tista, ki mora biti toliko pogumna in narediti ta korak.. Premisli o vsem skupaj, o celotni zvezi, zamisli se o vsem skupaj, pomisli, kako je lahko zivljenje lepo brez taksnega tipa in naredi temu konec.. Prej ali slej bo prisel tip, ki te bo vreden, ki bo popolnoma nasprotje tega..in takrat se bs morda zamislila nad vsem tem, in morda tudi obzalovala, da tega nisi storila prej... Cim prej se spravi k sebi. premisli glede vsega, in pogumno naredi ta korak..ta majhen korak, ki te locuje od sreče... :) (govorim iz lastnih izkusenj.... :freude: )
Zadnjič spremenil *LooBika*, dne 21. Avg. 2008 10:28, skupaj popravljeno 1 krat.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

čas celi vse rane,pa če so še tako globoke
na žalost hitre rešitve ni
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

Dagi napisal/-a:
*QueenBitch* napisal/-a:Kar se mene tiče tista, da se klin s klinom zbija ne deluje ampak je samo še slabš.

Edino kr ti ostane je čas in kup stvari s katereimi se zaposliš pa da se probaš izogibat situacij k bi te lahko nazaj odnesle.

Enako mislim... Ampak če slučajno pogruntate recept kako pozabiti nekoga se vseen priporočam... :wink:

Ja recepta ni :)

Moj je pa nekak tak:
1. najprej prekineš vse stike..vse vključno z msnji, facebooki itd.
2. če imata skupne prijatelje jim prijazno razlozis, da nej ti ne razlagajo kaj se z njim dogaja in kako se majo super fajn skupi in kok te ta oseba pogresa
3.tudi druzis se ne z njim in s skupnimi prijatelji v paketu (spada pod prekinitev stikov)
4. vzames si par dni za depresijo in zalost, se pogovarjas z najboljsimi prijatelji, samim sabo, forumi, blogi (ga ne kontaktiras tud pod razno ne)
5. si vzames par dni/teden/dva za ornk zurke in gres po moznosti nekam kjer se ful dogaja in kjer je precej ljudi, ki jih spoznas na novo ali pa ne poznas tko dobro da bi vedl kaj se ti dogaja..nekak je tko lažje zdržat
6. najdeš si nov hobi ali več njih :D
7. ne obiskuješ krajev kjer sta bla skupi, ne poslušaš skupnih komadov..najdeš si nove TVOJE komade
8. sprejmeš dejstvo, da ti bo še neki časa bad in hudo in vse in se ne jeziš nase, če te zvije in še mal depresijo zganjaš
9. poskušaš na vse skp gledat realno in objektivno, ni blo kul ker...hocem nekoga, ki bo...
10. ponavljas te korake dokler ti jih ni treba več :)

Ok to je tko mal na hec napisan..ampak neki tazga je pr meni delovalo pri osebi za katero bi naredila vse/dala vse/oprostila vse.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Iskanje nove zveze, novi hobiji, pijačke s frendicami... meni se to vse zdi odpravljanje posledic in zatiskanje oči pred vzrokom.

Potrebno je zavestno spremeniti mišljenje. Se odločiti, da bo konec žalovanja. Ker; samo ti imaš vpliv na to, kar čutiš in kaj misliš in nihče drug. In samo ti lahko zavesto spreminjaš svoje doživljanje sveta. Predvsem s tem, da si poštena do sebe, da veš, kaj pričakuješ od sebe in da znaš to udejaniti z lastno voljo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Leyla_ »

kot so že ostale rekle, vse je na tebi, v tvoji glavi. najprej se vprašaj zakaj bi sploh še vztrajala. najdi samo en razlog, pa te podprem.
zato, ker ga ljubiš? mar ne bi morali ljubiti osebe, ki si to zaslužijo? ki ljubijo nas?
in zakaj ga sploh ljubiš? sej verjamem, da ima tudi + stvari, pa je to dovolj? tiste malenkosti in nič ostalega? si ne zaslužiš boljšega? aja, si mnenja, da nimaš sreče, da nisi zmožna najti nekoga, ki te bo spoštoval, razmel, podpiral, bil ob tebi. da je bolje biti z njim, malo potrpeti, pa vsaj imaš nekoga na tem svetu.
no, jaz sem šla čez nekaj takega. in niso pomagali drugi, ne flirt, ne nič z njimi. samo še slabše se sem počutila. samo dojeti sem mogla, da se nikoli ne bo spremenil. zakaj bi potem trpela? za tisto malo, kar mi je dajal? raje sem samska.
v trenutku, ko sem to dojela, sem bila pripravljena prekiniti vse stike z njim. dovolj mi je bilo izkoriščanja. kmalu sem našla nekoga, ki mi daje vse, kar on ni bil nikoli zmožen. torej, da se. in še obstajajo samski moški, ki so sposobni dajati to, kar zahtevamo.
torej, ne muči se. razčisti sama s sabo kaj, zakaj. če se boš dobro poznala, našla prave razloge, boš lažje prišla ven. ne bo lahko, ampak uspelo ti bo.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
Cruela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Cruela »

sončk napisal/-a:Jst se pa s tem ful ne strinjam, ne morš pozabit enga fanta, če skočiš v zvezo z drugim... potem se pa to njeno prebolevanje pozna na tej zvezi...

Se popolnoma strinjam s tabo. Ker verjamem v to, da si ne morš najdt nekoga, ki bo trpel tisto prebolevanje s tabo. In potem ti je še huj, ker moraš lagat enmu in druzga pozablat. Se mi zdi da je to največja preobremenitev za psiho.

Sama sem v trenutno istem primeru, zaljubljen je v drugo, star 18 let ... Ve da ga mam rada in upam si trditi, da ga imam raje kot družino, prijateljice itd. Ampak on v meni vidi samo prijateljico. In ko sem mu povedala kaj vidim, ko je on v družbi s tisto njegovo novo simpatijo, sm popolnoma izpovedala svoja čustva. On pa me prvo vpraša nazaj: kaj si opazla takrat, ko se pogovarjam iz njo. Namest da bi mi reku vsaj: sorry, povedu sm ti, da ne morva bit skupi. Vem vse to, kako nesramen je lahko, ampak... nekako ne morem si ga izbit iz glave, srca... al kjerkol se pač nahajajo ta čustva do njega. Nočm mislt nanga, ampak kr naenkrat, k ga morš pozabt, to neumno zgodbo najdeš v vseh pesmih, obtožuješ ga tega ker je prasec in najboljši tip na svetu zate v enem, z očmi ga iščeš na nemogočih mestih, predstavlaš si kako bi blo, če bi ga kr naenkrat zagledala in bi prteku k teb in ti reku da hoče bit s tabo, pa čeprou žvi od tebe 50 km stran.

Vse je v teb. Enim pomaga čas, drugim druženje s frendi... kakorkoli, poskuši čim več načinov. Če te prime na jok, se zjoki... vrž to ven iz sebe. Enkrat te bo samo minil in takrat se boš zavedla, da je pač zgubu nekoga, ki bi ga ljubu, cenu, oboževal bolj kot lahko človek samega sebe ceni. Ampak ravno tako kot ti rabiš čas za prebolet, tud on rabi čas da spregleda. In večini je na koncu žal (povdarjam večini in ne vsem) žal. Ampak takrat bo zate prepozno. Priporočam ti le, da mu ne podležeš ponovno.
Odgovori