Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

FemmeFatal napisal/-a:Zakaj pa razmisljas, da bi fanta pustila? Sicer si njegov pogled na vso zadevo opisala bolj skopo, ampak ce ocetove pripombe cez tebe pri njem ne padejo na plodna tla, res ne vidim razloga za taksno razmisljanje. Na tvojem mestu bi omejila stike s tastom in tasco na minimum in se s fantom dobivala pri tebi doma ali zunaj. Hvalabogu sta vsaj pri tebi oba dobrodosla. Na zbadanje in podobno pa tudi rajsi pozabi, ker pri takih ljudeh to nima smisla, kvecemu vec skode bos storila.

Se strinjam.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jz nimam "tašče", ker Mojmu je mama umrla preden sva pršla mi2 skupi. In mi je žau, da je nism usaj spoznala. Slika Usake tolko ji nesem svečko ( tako prou posebno, ne uno pogrebno ampak dišečo ) na grob in ji povem kaj se dogaja z Mojim, pr njih doma in z nama, ker se mi zdi, da oni so jo kr malo pozabli, ker jih še vedno preveč boli, da je mrtva.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

*skokica* napisal/-a:Ja, se strinjam, da gre za bolezen. Babi je bila vedno zlobna ženska, samo je to tudi zelo dobro skrivala. Z leti je bila pa samo še zlobna, skrivat pa ni več znala. Vsi so jo imeli neskončno radi, samo mi smo poznali njeno zlobno plat.

Najhuje je to, da je očeta vrtela okrog prsta, žal je to spoznal mnogo prepozno.

Žalostno je, ker zadevo pozna samo tisti, ki živi z njo. Medtem, ko okolica jo pozna povsem drugače. Če sem dobila pravo sliko ima babi dva obraza, prijaznega in zlobnega.
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a PeggySue* »

Tvoj problem z njegovimi starši,je precenjen.Zakaj se sploh obremenjuješ z malenkostmi?Kot,da si hotela v tem postu povedati,kako kul starše imaš ti-zabavne,tolerantne,sprejemljive...
Ko sem brala tvoj post,sem pričakovala,da bo v naslednjih vrsticah pisalo,da vaju hočeta tast in tašča na vsak način spraviti narazen,pa nič od tega.
Menda ne načrtuješ prihodnosti z njima?Bosta s fantom živela pri njih,da razmišljaš v tej smeri,da bi se celo lahko razšla z njim zaradi takšnih malenkosti?
Namesto,da njegovemu očetu očitaš jalov poskus šaljenja,pomisli,če se morda ni trudil razbiti le napetega ozračja?
Resnost ni karakteristika,ki bi jo lahko oznčil za slabo ali maloumno,ti pa jo očitno jemlješ prav tako.Mamo nisi opisala dosti bolje.
Vabilo njegovih staršev na koslio,bi jaz zavrnila z zelo razumnim in jasnim opravičilom,pa še ta bi bil potreben le v primeru bolezni.
Tvoj opis njegovih staršev,pove zelo veliko o tebi.Svetujem,da delaš več na sebi in manj pričakuješ od drugih :wink:
Uporabniški avatar
WhiTe_ŁaDy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a WhiTe_ŁaDy »

ko družina od punce spozna njenega fanta, ga lepo sprejmejo; ko pa družina od fanta spozna njegovo punco ... hm... tu pa se pogosto začnejo problemi. jaz naprimer tudi nisem nevemkak zaželjena pri mami od fanta, medtem ko moja mama ga ma rada. poleg tega se je isto zgodilo moji babici- mama od njenega moža je ni marala, moji mami pa celo dvakrat- od prejšnega moža mama je ni marala, pa zdaj je spet isto. to ni redek pojav na žalost :( jas se tudi ne počutim preveč dobro pri fantu doma ko potem slišim od fanta nasledni dan kaj vse je ona o meni rekla... hmm :? :? :? nikoli ne dovoli da starša od fanta prideta med vaju!! to je za vajino dobro... drugače vaju bo to pokopalo
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a onegirl111 »

lahko je pa tudi obratno....
moram priznati, da nikol nisem mela problemov s starši od fanta....
se mi zdi, da sem se z njimi bolj razumela kot z njim.:)
jaz mislim, da moraš biti v prvi vrsti prijazna, in vljudna( to pomeni, da pozdraviš tudi če te oni ne, vprašaš kako so)....ne smeš pa se pustit, da te ponižujejo.

bodi taka kakršna si...enkrat se bojo že morali sprijaznit s tabo....saj si vsak sam izbira partnerja.

misliim da je na začetku pri marsikaterem staršu prisotna malo ljubosumnost, tako je bilo vsaj pri meni.
ati je bil rahlo ljubosumen, na mojega dečka...in mu ni blo prav, da sva spala skupaj in to...na začetku seveda
čeprav je bil do njega seveda prijazen...ampak tak malo je pa znal pikat včasih.
po mojem je pa taki pri kakih taščah ki se bojijo za svoje sinčke:)

upam, da ne dobim kake take....bivšo taščico bi kr mela...je bla zlataaa:):)
pa tast tudi.....
samo drugega fanta bi mogla naredit:D
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

onegirl111 napisal/-a:lati je bil rahlo ljubosumen, na mojega dečka...in mu ni blo prav, da sva spala skupaj in to...na začetku seveda

Pr nas je blo tud tko. Kr malo po strani ga je gledu in mu bi blo prou, da ma njegova hčerkica resnega fanta. Kaj je blo šele, ko je zvedu, da seksava. Slika
Najbrž so take reakcije obrambni mehanizem staršev. Čeprav ta mehanizem mora met neko razumsko mejo do kje gre lahko in koliko časa lahko traja.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
arzenica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arzenica »

*skokica* napisal/-a:Še vedno trdim, da ene pač ne veste (hvala bogu!), kakšen hudič je lahko stara mama. Če tega ne doživiš, ne moreš vedeti. Se vam zdi normalno, da je vsak dan odpila nekaj šnopsa iz naše omare in obtožila, da ga je vzela moja mami? Se vam zdi normalno, da smo jo večkrat zalotili s šalčko pralnega praška v naši kopalnici (seveda ji noben nikoli ni rekel, da ga ne sme vzeti, ampak da potem zanika, čeprav stoji tam z dokazom v roki??), se vam zdi normalno, da smo imeli že na pol zgrajeno novo hišo, pa je preprečila, da smo projekt izvedli do konca?

Meni se to zdi več kot samo vmešavanje. Pa sem imela vseeno babico na nek način rada, tudi ona bi za nas vnukinje naredila vse, ampak kar je pa delala moji mami, ji pa ne bom nikoli oprostila in nihče mi ne bo rekel, da je to normalno ali pa da je imela pravico, ker je živela pod njeno streho.

Se pa strinjam, da so v največji meri krivi mamini sinčki. Ampak fotru pri 50ih in stari mami pri 80ih se tega ne da dopovedat.

joj...kot da bi brala našo zgodbo... pa si nisem mislila da se to dejansko še kje dogaja. če bi bla jaz na mestu moje mami, bi že zgavnaj spokala kovčke in šla stran.

pa s tistim se tudi strinjam, da tako imenovanemu "moškemu" pri 50. in eni stari vešči pri 80. , ne moreš prav nič dopovedati, če nimata sama toliko soli v glavi.
pa da ne začnem govort kako je drugače v "svetu zunaj hiše" ona svetnik. vsako nedeljo pri maši...
zdaj je celo na vrtu, ki ga že 20 let ureja moja mami in mi, zasadila 3 (pazi, res 3!!!!!) paradižnike. totalna zajebancija v glavo. samo zato, da mami ne bo mislila, da je vrt samo njen in da ona nima več pravice biti na vrtu in saditi po svoje.
kar naenkrat smo to pomlad zagledali na vrtu neke palice, neke čudne rože,...itd. in pol je začela vsak dan hodit na vrt. zaliva, rije plevel okrog tistih paradižnikov...NE MOREŠ VERJET!!!

res, srečne bodite, tiste ki niste imele priložnosti probat. zato pa grem jaz rada čim dlje od tašč...ker preveč dobro poznam eno.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ok, še ena z mal zmešano babico in ena ki vas razume.
nekateri res ne razjmete teh stavri, ampak ko nekdo zganja 24/dan teror nad tabo, potem bi verjetno tud pri vas prešlo meje spoštovanja.
Moja bakica je tud grozna.
bog nedej da si kdo kaj novega kupi in da to ona ugotovi.to je cel dan vik in krik, čeprav daje vsak iz svojega žepa.Tok je mtko sprovucirala, da zdej še celo liko pr men dol, da bakica ne vidi novih stvari.
karkoli je treba novega kupt, narest, popravt, se pritožuje in dela cele tragedije iz tega.Ko menjavamo kose pohištva ali aparate, ki so stari, ona na ksrivaj pokliče njene poznane mojstre, da bi prišli vse to popravt.madna, kdo še danes popravlja 30 let star pralni stroj?'čist nč se ji ne da dopovedat.
In recimo primeri, da gre pomivat posodo takoj po kosilu, ker je tko pač trea (halo, a lohk zadihamo pet minut)potem pa teži cel dan da je mogla pomivat posodo in tralala.vsa sleherni dan.
Ko geva z mami kam v šoping al pa naokol, naju že po pol ure kliče da kje sva kaj si misliva, kdaj misliva pridt..osorno in nesramno..moja mami je z živci tud čist na konc, sam prašnje časa je kdaj se ji bo utrgal :?
tkole ne gre, pa če verjamete ai ne.
sej ne rečem, zna bit tud kul, ampak večinoma se pa res obnaša grozno!
LČetos mami ni šla celo na morje, ker ni hotla it bakica s tadrugo hčerjo na vikend za en tedn, ker kao ji ni jasno kako gre mtka lahko kr na morje in njo ubogo samo pusti.Mislm groza!
Ampak kaj čmo.Pri nas je, v dom je nočemo dat, nimamo tega srca.ampak vseeo, včas je res zlo težko shajat.
jst sploh en hodm več gor h staršev, razen jest, ker če grem se zmeri skregam.
Da ne govorim o tem kako je zmer težila, ko nism mela še vsojga leta ko so kolegice h men pršle na kavo.valda, jst ekrat h njim, pol one h men in tko.In jih je napdala v fris, da so kurbe, da so brez frisa da hodjo sem kafe pit in nam trošt denar, pa take scene.
haloo noo??!!!

ista je nujegova babi.ma groza.sej zna bit tud kul sam tok tečna da grob.Skos neki brezveze teži, zmeri te premer od glave do pete, zmeri kšno pikro najde.In tud z jegovim fotrom se ne obnaša lih lepo.
jst pravm da mladi pa stari ne gredo skupi in se tega držim tko da se jih ogibam.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Vprašanje kakšni bomo mi, ko bomo stari. Življenje prinese svoje.
Zdaj od doma se res ne moreš kar tako izseliti in je treba malo potrpeti. Ampak tiste, ki se ne razumete s taščami, saj vam ni treba hodit k njim na obisk. Medtem, ko eno kosilo boste že pretrpeli. Jaz v temi od avtorice ne vidim kakšnih hudih problemov. Bolj je razkrila svoj značaj. Mislim, da imam kakšna druga tukaj hujše probleme, po opisu sodeč.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

ana27 napisal/-a: Jaz v temi od avtorice ne vidim kakšnih hudih problemov. Bolj je razkrila svoj značaj.

Ja, se strinjam. V primerjavi z zadevami, ki jih ostale punce tu pišejo, ni tastovo pomanjkanje smisla za humor nobena katastrofa :)

Se mi pa poraja eno drugo vprašanje. A je otrok res dolžan skrbet za starše tudi na račun lastnih živcev? Zadnje čase slišim vse več zgodb, ko ostareli starši maltretirajo cele družine, izsiljujejo denar, zmerjajo vse po vrsti, jih držijo prikljenjene doma...
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

dom stane veliko denarja.. js mam ata nepokretnega.. mora mama po cele dneve skrbet zanj.. ampak če ga hoče dat v dom, gre cela njegova pokojnina, plus da bi mogla mama doplačevat 120 eurov na mesec, kar je pa skoraj polovica njene skromne pokojnine.. res je da živi z njima še moja teta, ampak tut ona nima tolko dnarja, da bi potem skrbela takorekoč za vse položnice itd.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

jullia_ napisal/-a:Se mi pa poraja eno drugo vprašanje. A je otrok res dolžan skrbet za starše tudi na račun lastnih živcev? Zadnje čase slišim vse več zgodb, ko ostareli starši maltretirajo cele družine, izsiljujejo denar, zmerjajo vse po vrsti, jih držijo prikljenjene doma...

Ah, veš kako je s temi starejšimi ljudmi... Ko vidijo, da nimajo več veliko pred sabo, si mislijo, da so svoje dobro že oddelali in zato posledično mislijo, da jim pripada samo še žlehtnoba. Ampak to je spet odvisno od posameznikov.

Moj dedek na eni strani in babica na drugi strani - ob sta bila v zadnje pol leta pred smrtjo strahotno hudobna, ampak so to njihovi otroci sprejeli bolj na ignore način. Nista bila konstantno hudobna sicer, ampak sta imela svoje trenutke... Katerim pa, grdo ali pa pač ne, smo se kolektivno smejali (še posebej, ko je uboga babica za očetov rojstni dan na vsak način hotela speči sama štrudelj, čeprav niti približno ni bila fizično sposobna za to - tako je bevskala na vsakega, ki ji je hotel pomagati, da ja... Je bilo na koncu prav smešno, čeprav je bila ona sama čisto resna). Pač to morajo otroci, ki potem skrbijo za svoje nepokretne starše vzeti z rezervo, morajo počistit pri sebi... In če tega pač niso sposobni, ostane dom. Menda.

Si pa ti starejši ljudje normalno mislijo "če sem jaz tebe potrpežljivo spravil na svet, boš pa še ti mene potrpežljivo pospremil s sveta" (mogoče se majčkeno prekruto sliši tole :? .
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Jaz sem še ena s "posebno" babico. Moram reči, da je v določenih pogledih res fajn in popolnoma razumem, da želi svoje znanje prenesti naprej, ampak do težav pride, ker ona to dela na tak način, da imamo vsi občutek, da nam vseskozi teži in ji ni čisto nič prav. So stvari, ki se jih da z njo zmenit čisto normalno, zna se hecat, včasih poka take vice, da skoraj ni res ...

Ima pa svoje trenutke, ko ji ni prav čisto nič. Mislim, da je problem predvsem v tem, da težko sprejme neke nove ideje in nazore, zato je včasih problem že to, da jaz režem paradižnik na svoj način in zlagam brisače drugače kot ona. Res, banalne stvari ... Poskušam jo razumeti, ker je izgubila že vso svojo družino in ima res samo še otroke in vnuke; je pa res, da sploh redkokdaj gre kam, kot do prve sosede (in 2x na mesec še do dveh drugih). V mojem najbolj viharnem najstniškem obdobju sva se velikokrat skregali, zdaj pa raje pametno molčim in pustim, da gredo besedo skozi eno uho noter in skozi drugo ven; kregati se je res brezveze, ker ji ničesar ne morem dopovedati.

In ja, tudi pri nas doma se kaže, da stari in mladi ne gredo skupaj, še posebej ko gre za take karakterje. Bo pa pač treba potrpet, ker sta oba stara starša še dovolj vitalna in je pred njima še kar nekaj let, nobeden ni kaj dosti bolan - hvalabogu. Saj po drugi strani pa si želim, da bi dočakala pravnuke. Definitivno sem odločena, da s fantom ne bova živela pri nas, ker bi se on verjetno po dveh dneh spakiral nazaj domov. Menim, da je vseeno drugače, ko si čisto na svojem in ti noben ne teži; poleg tega, da delaš kar želiš, tudi čisto po svoje urediš stanovanje/hišo & okolico, od velikih stvari do najmanjše podrobnosti.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Jaz imam pa babico prav super :knuddel:
Razumem pa, da vaše babice določene stvari delajo drugače kot ve. Že jaz in mami se pri tem razlikujeva in imava vsaka svoj prav. Tudi jaz. :oops:

Glede tašče-bivše,da ne govorim. Posuta s sladkorjem. Drugače pa pasja. Sovraži vse sosede in še vse ostale. Vsakemu privošči samo slabo. A najbolj pobožna v celi vasi. In nama s fantom je vletavala v spalnico, da naju je lahko zalotila pri sexu :twisted:
Odgovori