Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
*Gaja* napisal/-a:Mene pa zanima koliko stane jutranja tabletka? Saj se ji reče tako, ali pač?Sicer jemljem KT, ampak je enkrat nisem vzela ob točni uri pač pa dve uri pozneje, pa tudi začetek tega zavojčka sem odprla dan pozneje kot bi morala (do zmešnjave na koledarčku je prišlo).
ampak glede na to, da se mi je to zgodilo na začetku zavojčka, zdaj pa sem čisto pri koncu (jutri si grem po novo škatlico) verjetno ni panike? se mi splača jutranjo vzet?
hm, zakaj pa jutranja tabletka?? zašuštrala si itak že na začetku, ker si začela jemati en dan kasneje, kar ti vpliva na vso zaščito kasneje. drugače pa vsako tabletko lahko vzameš v roku 12 ur pa ni panike. samo če si tole prvo tabletko vzela dan kasneje, bi na tvojem mestu imela še kondom. jutranja tabletka pa ti sedaj nič ne nuca. se mi pa zdi, da ni plačljiva. nisem pa ziher.
kr.ena - jutranjo tabletko mislim (to o kateri piše tudi na cosmovi spletni strani: Poskrbi, da boš jutranjo tabletko zaužila čim prej - če je le mogoče, v prvih 12 urah oziroma prej kot v 72 urah (časa imaš 3 dni) po nezaščitenem spolnem odnosu;).
Njemu je prišlo šele kasneje, ko ga je že imel zunaj in ne vame. Danes si tako ali tako grem h ginekologinji po novo škatlico in me zanima ali mi ona lahko pove, če je možnost, da sem zanosila ali moram iti po test nosečnosti, da ugotovim?
Njemu je prišlo šele kasneje, ko ga je že imel zunaj in ne vame. Danes si tako ali tako grem h ginekologinji po novo škatlico in me zanima ali mi ona lahko pove, če je možnost, da sem zanosila ali moram iti po test nosečnosti, da ugotovim?
janchie napisal/-a:Kika napisal/-a:a to o yarini je mišljeno v dobrem al slabem smislu? a zmanšajo libido al ga zvečajo? pa a vplivajo tako, da je nožnica bol suha al bol vlažna?
V slabem- ful izsušijo nožnico in znižajo libido. Medtem ko recimo bl visokodozne (Cilest varianta) sicer zadržujejo vodo, ni pa tazga vpliva na libido in vlažnost. Sicer je odvisno od vsake posameznice, ampak načeloma je vpliv tak.

-
- Komunikatorka
Infatuation napisal/-a:Mene pa zanima glede tabletk Diane35 - a se jih lahko kar naenkrat neha jemat, ali je treba iti postopoma najprej na bolj nizkodozne in šele potem čisto prekiniti s KT ?
Pa a se čist vsaki koža po prenehanju jemanja Diane 35 ful poslabša, al se kateri tuki ni?
Lahko jih kar nehaš jemat.
Meni se koža ni poslabšala - jemala sem jih skoraj 10 let - res pa je, da sem bila ob prenehanju stara 30 let, kar že tako ali tako ni več starost za akne (pri večini).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Pozdravljeni,
imela bi eno vprašanje. Že leto in pol jemljem KT. V tem času sem prešla iz KT Logest na Yasminelle. V zadnjih 3 mesecih se mi je zgodilo 2 krat, da sem dobila menstruacijo dan kasneje kot ponavadi. Bila je tudi res nenavadno šibka (zgolj tak rjav gostejši izcedek) in je trajala 2-3 dni. Na ščitniku perila sem opazila zgolj nekaj kapljic, nič konkretnega. Ker se to pojavlja že drugič, pa ne vem več kaj naj si mislim, je morda kriv stres?Temu sem že en lep čas izpostavljena.
Mimogrede bi pa vprašala še to, kako natančno jemljete KT. Točno ob uri, do minute natančno, ali 1-2 uri prej kasneje oz. kot se spomnite, le da ne prekoračite tistih 12 ur...
Verjetno odgovori na moja vprašanja že kje obstajajo, vendar res nimam časa, da bi jih iskala.
Hvala za odgovore
LP
imela bi eno vprašanje. Že leto in pol jemljem KT. V tem času sem prešla iz KT Logest na Yasminelle. V zadnjih 3 mesecih se mi je zgodilo 2 krat, da sem dobila menstruacijo dan kasneje kot ponavadi. Bila je tudi res nenavadno šibka (zgolj tak rjav gostejši izcedek) in je trajala 2-3 dni. Na ščitniku perila sem opazila zgolj nekaj kapljic, nič konkretnega. Ker se to pojavlja že drugič, pa ne vem več kaj naj si mislim, je morda kriv stres?Temu sem že en lep čas izpostavljena.
Mimogrede bi pa vprašala še to, kako natančno jemljete KT. Točno ob uri, do minute natančno, ali 1-2 uri prej kasneje oz. kot se spomnite, le da ne prekoračite tistih 12 ur...
Verjetno odgovori na moja vprašanja že kje obstajajo, vendar res nimam časa, da bi jih iskala.
Hvala za odgovore
LP
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
ne vem, meni se ne zdi, da bi bilo kaj narobe s tako šibkim izcedkom. ne vem, bo še katera druga povedala.
glede točnosti jemanja pa se jaz kar poskušam čim bolj držati ure. prej ponavadi ne vzamem, morda kakšnih 15 min prej, drugače pa sem pomoje največ 1-3 ure kasneje. če imaš le možnost, se drži ure, ker nekaterim se lahko hitro pozna pri menstruaciji, da je kaj zamika na prej ali kasneje.
glede točnosti jemanja pa se jaz kar poskušam čim bolj držati ure. prej ponavadi ne vzamem, morda kakšnih 15 min prej, drugače pa sem pomoje največ 1-3 ure kasneje. če imaš le možnost, se drži ure, ker nekaterim se lahko hitro pozna pri menstruaciji, da je kaj zamika na prej ali kasneje.
Vivien napisal/-a:Mimogrede bi pa vprašala še to, kako natančno jemljete KT. Točno ob uri, do minute natančno, ali 1-2 uri prej kasneje oz. kot se spomnite, le da ne prekoračite tistih 12 ur...
Jz moje KT uzamem skor vedno točno ob 9h. OK 5 min gor dol ampak pazim, da sm točna. Jemljem jih že leto in pou pa sm sam 1x pozabla uzet in sm jo uzela 10 ur kasneje.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
a ma katera (ceprav mocno dvomim
) izkusnje s KT cerazette? so nove v sloveniji, so pa z samo enim hormonom in se jemljejo neprekinjeno (brez enotedenskih premorov) tako da nekatere imajo navadno redno menstruacijo, nekatere pa menstruacije sploh nimajo vec nikoli, ob uporabi tabletk..
no js jih dobim najverjetneje. zato ker navadnih KT ne morem jemati. baje da so dobre, upam da res
ce pa ne bom vec mela menstruacije ap sploh kul! 

no js jih dobim najverjetneje. zato ker navadnih KT ne morem jemati. baje da so dobre, upam da res

- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
red_rose napisal/-a:a ma katera (ceprav mocno dvomim) izkusnje s KT cerazette? so nove v sloveniji, so pa z samo enim hormonom in se jemljejo neprekinjeno (brez enotedenskih premorov) tako da nekatere imajo navadno redno menstruacijo, nekatere pa menstruacije sploh nimajo vec nikoli, ob uporabi tabletk..
no js jih dobim najverjetneje. zato ker navadnih KT ne morem jemati. baje da so dobre, upam da resce pa ne bom vec mela menstruacije ap sploh kul!
a to so samoplačniške?