Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a rdeče vrtnice »

Če se mata s fantom res tko rada, se mi zdi, da je res brezvezno, da ga pustiš zaradi staršev. Drugače pa če npr. nameravata skupaj preživeti življenje priporočam, da ne živita pri njegovih tastarih. In zaboga, zakaj mu je oče tako svetski, ko pa je butl?
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
arzenica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arzenica »

mah ja...te tašče. na kratko povedano-katastrofa.

tudi če jo spoznaš kot prijetno bitje, se kasneje izjalovi. mati narava nam je naklonila tak poseben odnos tašča--nevesta, da ne bomo šle nikoli prav perfektno skupaj. tako kot slovenci vs balkanci.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

Tašče so lahko dobre kot slabe. Sama sem imela na izbiro takšno, ki mi je vse prebrskala, vedno naložila kup dela, ko sem prišla k njim na obisk, za hrbtom opravljala, drugače se pa prijazno smejala, ko sem bila zraven. Tako, da je lahko manj hinavsko, če te ne pozdravi, kot pa obratno.
In druga tašča, ki je bila prijazna in dobra kot dobra vila. Krasno sva se razumeli, se ujeli. Bila ni le tašča, ampak zelo, zelo dobra prijateljica. Ko sem končala z njenim sinom, mi je bilo veliko bolj žal zanjo, kot za njega. In še zdaj jo zelo pogrešam.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Ene ste pa res brihtne ... Če babica kuha & pere, ima pa kar pravico jebati vse v glavo?!

Kaj pa če vam mami pere, lika, kuha ... To pomeni, da ima pravico tudi brskati po VAŠI sobi? Ima pravico izbirati VAŠEGA partnerja? I don't think so.

Najlažje je pa pametovati, čeprav si niti predstavljati ne morete, kako je to ...
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Upgrade_me »

točn tak ja. tašče so lah dobre in slabe. recimo moja tašča je ok. sam problem je v meni kr nism ful komunikativna da bi ono ful debatirala. no in zakaj je moja tašča vrei? kr mi je že povedla tud da se pa ona s svojo taščo ni razumela in še zdaj se ne pa živijo v isti hiši. in ko je ona prišla k hiši je mogla delat vse tak kot je ona rekla. Še zokni so mogli bit točn tak iisto zloženi kot jih je ona zlagala. kriza no. jaz pa sm zei non stop pr mojem doma in morm rečt da mi redkogdaj reče da bi mogla kaj naredit. ampak ok, pospravim sobo pa tak kr je to itak samo po sebi umevno.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*skokica* napisal/-a:Ene ste pa res brihtne ... Če babica kuha & pere, ima pa kar pravico jebati vse v glavo?!

Kaj pa če vam mami pere, lika, kuha ... To pomeni, da ima pravico tudi brskati po VAŠI sobi? Ima pravico izbirati VAŠEGA partnerja? I don't think so.

Najlažje je pa pametovati, čeprav si niti predstavljati ne morete, kako je to ...

Dokler živiš pri starših, imajo vso pravico postavit pravila glede tega, kdo bo pri tebi spal. Vsaj pomoje.

Sicer pa ni poanta v tem, kaj ima pravico, ampak kaj ji je omogočeno. Ne moreš človeka držat na distanci in mu preprečit vtikanja, če ti pa vsak dan po sobi brska in živi 3 metre stran.
Je pa po drugi strani nadvse udobno dobit oprane in zlikane cunje v zameno za nov kup umazanega perila.

Odloči naj se vsak sam, samo ne potem jamrat, kako je nevzdržno. Meje bi bilo treba postavit že takoj na začetku, pa ključavnico na vrata. Aja, pa v večini zgoraj opisanih primerov so krivi očetje, ker se še vedno držijo mame za krilo in s tem ustvarjajo nevzdržne razmere za svojo ženo, ki bo za vedno vsiljivka v lastnem domu.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Tudi moja bivša tašča je bila zelo vredu. Ona pa se s svojo ne razume. Čeprav ne živijo v isti hiši, jo še zmeraj pride večkrat malo komandirat kaj ne dela prav in kako bi mogla,... Medtem, ko je mene bivša tašča zmeraj vpr. za kakšen nasvet, kako bi pa jaz tole in kako imamo pri nas doma kakšno stvar,... Upoštevala je moje nasvete, čeprav nisem nikoli živela tam. Nikoli ni zahtevala od mene, da naj kaj naredim, a vseeno sem ji stalno pomagala, saj sem se čutila dolžno. Prenočila sem pod njihovo streho, jedla za njihovo mizo.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*skokica* napisal/-a:Ene ste pa res brihtne ... Če babica kuha & pere, ima pa kar pravico jebati vse v glavo?!

Nobena ni rekla, da je prav, da izbira partnerja. Je pa zelo nobel imeti babico, ki ti kuha, pere in lika. Tudi takšnih je malo. In meni, če ne bi bilo kaj prav, bi spokala na svoje, si sama prala, kuhala in likala.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

orhideja1 napisal/-a:In meni, če ne bi bilo kaj prav, bi spokala na svoje, si sama prala, kuhala in likala.

Realno gledano. Redki študentje si lahko privoščijo že svoje stanovanje.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

freaky napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:In meni, če ne bi bilo kaj prav, bi spokala na svoje, si sama prala, kuhala in likala.

Realno gledano. Redki študentje si lahko privoščijo že svoje stanovanje.

Nisem študentka. Sem zaposlena, a si ga kljub temu ne morem privoščiti. Zato pa marsikaj požrem, ker tudi pri nas ni vse pisano, a se zavedam, da nikjer ne bo, zato ne jamram.
Ko bom na svojem, bo lahko po moje, drugje pa se je potrebno prilagajati. Sploh pa na tujih tleh.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Glede na to, da sem videla pod avatarjem kolk si stara, sem sklepala, da nisi več študentka. Govorila sem za punco, kateri babi vse pere, lika, kuha (no, vsaj predvidevam, da je). :wink:

Sicer se strinjam, da je potrebno potrpeti, če druge možnosti ni. Po drugi strani pa babici to, da ji kuha ne daje pravico brskat po njenih stvareh. To je ena plus ena.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Sploh nisem rekla, da je prav, da ji brska. Ampak, da je treba pretehtati dobre in slabe stvari, ker nikjer ni vse dobro. Mislim, da je tudi to veliko, da lepo skrbi za njih in jih pedena. Naša ne bi tega nikoli počela. Res tudi, da nam ne bi nikoli brskala. Ampak vsaka ne zmore skrbeti še za druge.
Naj pogleda tudi dobro plat.
Mislim pa, da je za nastalo situacijo veliko kriv oče, ker se ne pomeni s svojo materjo. On je njen sin - sinček najbrž.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Še vedno trdim, da ene pač ne veste (hvala bogu!), kakšen hudič je lahko stara mama. Če tega ne doživiš, ne moreš vedeti. Se vam zdi normalno, da je vsak dan odpila nekaj šnopsa iz naše omare in obtožila, da ga je vzela moja mami? Se vam zdi normalno, da smo jo večkrat zalotili s šalčko pralnega praška v naši kopalnici (seveda ji noben nikoli ni rekel, da ga ne sme vzeti, ampak da potem zanika, čeprav stoji tam z dokazom v roki??), se vam zdi normalno, da smo imeli že na pol zgrajeno novo hišo, pa je preprečila, da smo projekt izvedli do konca?

Meni se to zdi več kot samo vmešavanje. Pa sem imela vseeno babico na nek način rada, tudi ona bi za nas vnukinje naredila vse, ampak kar je pa delala moji mami, ji pa ne bom nikoli oprostila in nihče mi ne bo rekel, da je to normalno ali pa da je imela pravico, ker je živela pod njeno streho.

Se pa strinjam, da so v največji meri krivi mamini sinčki. Ampak fotru pri 50ih in stari mami pri 80ih se tega ne da dopovedat.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Tukaj gre pa že za bolezen.
Ja tečna ženska in oče, ki se ji ne upa postavit po robu. In zakaj se ji ne upa je drugo vprašanje. Najbrž zato, ker živi pod njeno streho. V tem primeru bi res morali na svoje, potem bi jo mogoče streznilo. Poznam takšen primer, ko sta se morala mlada dva odseliti stran, ker je tašča stikala nos povsod. Nikoli pa jima kuhala, prala, likala,...
Dve gospodinji očitno malokdaj gresta pod eno streho. So pa izjeme.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Ja, se strinjam, da gre za bolezen. Babi je bila vedno zlobna ženska, samo je to tudi zelo dobro skrivala. Z leti je bila pa samo še zlobna, skrivat pa ni več znala. Vsi so jo imeli neskončno radi, samo mi smo poznali njeno zlobno plat.

Najhuje je to, da je očeta vrtela okrog prsta, žal je to spoznal mnogo prepozno.
Odgovori