Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Vojcha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Vojcha »

*_nincy_* napisal/-a:Najprej hvala bogu da ti nisi v naši družini,ker potem bi imela veliko še za povedati čez svakinjo!!!!! :roll:

Bol otročje osebe od tebe resnično ne morejo dobiti v familijo!
Nisem hotela jest pa haloooooo kdo zahudiča si ti???

Eden je glup, drugi se ne zna šaliti. Tvoje veličanstvo je pa popolno ali kaj?

Lej vzemi si slovar pa si dobro analiziraj besedo prilagajanje!!!!!

Če pa zgolj rabiš še najmanj 5 let do polnoletnosti ti je pa tako obnašanje seveda oproščeno in seveda letom primerno!

Carica!
Uporabniški avatar
pebbles
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pebbles »

po mojem mnenjutašča res nima vseh koleščkov v glavi če se fotru pusti da ji ukazuje, pa da ima vedno samo on prav, tašča se pa ne postavi zase.. v bistvu ni glupa ampak je boga...

a je mogoče fant imel prej kako resno punco, k jo je pripeljal domov?
mogoče je imel kako, pa so se navezali na njo, pa se nate ne želijo navezat... al pa te ne jemljejo resno ker si 7 let mlajša od njega, pa mislita da vama ne bo uspelo in se zato mogoče tako obnašata.

mogoče je za njihovim obnašanjem kak tehten razlog.

moj bivši je tud mel kr zatežene starce, pa niso hotl da prhajam k njim,
k je pred tem mel 2 resni punci pa je z obema nehu in se pač niso hotl navezat, šele po pol leta sm jih spoznala, pa so bli do mene vedno korektni, res ne morem rečt nč slabega o njih, pa tud pozdravl so me vedno, pa vprašal kako sm pa tko...

se strinjam z tistko, ki je napisala, da je tvoja kultura da pozdraviš... ne daj jim razloga da te ne marajo, ampak bolj ko so oni nesramni, bolj bodi ti prijazna, pa če te ne pozdravijo, jih pozdravi in zraven še vprašaj kako so... me prav zanima kak bo učinek, če te bodo potem opazili...

sporoči kako napreduje stvar!
Uporabniški avatar
Vojcha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Vojcha »

Fora je sam v tem, da ne mormo sodit kakšni so starši od tipa, ker jih ne poznamo in ne poznamo celotne sitacije.
Mene naprimer so tud bol tk marali pri bivšem, oz. samo takrat, ko je bilo treba kej naredit, pospravit, skuhat al pa čuvat 5let staro sestrico.
Pa sem stisnila zobe in se nasmejala.
Kljub vsemu so to starši od tvojega fanta. Če se jim sam ne postavi po robu, nimaš ti kej zravn za piskat, pa mu govorit kaj naj počne. Ko bosta na svojem živela, imela otroke, potem pa lahko postavljaš določena pravila, prej pa pač ne.
Sploh pa sem proti temu, da bi se starši dobivali in prijateljevali pred poroko oz. skupnem življenju.
Malo premisli, kje bi lahko sama stisnila zobe in potrpela.
Sploh pa ne govori svojemu fantu, kakšen odnos naj ima do svojih staršev. Tak je, tak bo. Stojiš mu lahko le ob strani.
arzenica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arzenica »

ej..čist te razumem, verjetno bolj kot katerakoli druga na forumu. sicer nimam problemov z mojo taščo in tastom, ker trenutno nimam fanta, ampak že celo življenje živim skupaj z mamo od mojega očeta-se pravi taščo moje mame...

in tega NIKOMUR NE PRIŽELIM. situacija je začarana že dobrih 30 let, ni možnosti da bi se karkoli spremenilo. ona je šefica vseh v hiši (prav jaz sem tista, ki se ji najbolj upiram). nadzor ima nad vsem kar naredimo, nad vsakim mojim korakom, še koliko juhe si dam v krožnik ve, saj staaaalno preži.
sovražim jo. mojo mami psihira že od kar se je preselila(ne moreš verjet če ne vidiš), otroci pa potem poslušamo kreganje, opravljanje itd. vem, da je to psihično nasilje kar dela z nami, in najraje bi prijavila policiji, ker gredo stvari res predaleč.
mami ima celo blokec v katerega si je zapisovala vse kar se je dogajalo(še predenj smo se rodili otroci) in stvari so strašneee....
jaz na njenem mestu ne bi več živela blizu nje, ampak mami stalno govori,saj bo boljše, pa da sta se z atijem poročila in si obljubila pomoč v lepem in slabem... pa te fore. krneki skratka...

imam pa še vseeno spoštovanje do nje, ker je pač mama mojega atija. jo pozdravim in včasih, če le nisem z živci na koncu, jo tudi poslušam ko govori kako je slaba(zdravstveno)-največji hipohonder kar jih poznam, kako je ona najhujši bolnik in da ona ni nikomur nič slabega naredila (ne vem zakaj mora človek to govorit, razen če nima slabe vest, a ne?)

moja mami je stara 50 let, izgleda pa kot babica od 80-ih. strah me je, da bomo prej pokopali mami kot to staro veščo, ki nam krade urice, ki bi jih morali preživeti skupaj kot družina.
sovražim jo. in resno razmišljam o prijavi, ampak kaj bi nam to pomagalo sedaj. verjetno bi nas samo drugi obsojali, ker jo imajo v dobri luči. valda da na ulici ne bo taka kot doma, a ne?

tako da,..ti se jim le ne daj. postavi se dokler je čas, ker te bodo drugače verteli okrog prsta. tut moj ati je bil edini sin v družini in vem, da je še vedno prisotno ljubosumje s strani njegove mame. ne moreš verjet.

vso srečo ti želim!!!!

lp
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Arzenica, popolnoma enaka situacija je (bila) pri nas!! Babi je zdaj sicer pokojna, ampak do zadnjega dne ... Kadarkoli ji je kdo kaj rekel (ponavadi jaz, drugim se niti ni dalo razburjati), je prec poskočila, s čim si je to zaslužila ... GROZA! In kar je delala moji mami ... Brez besed. Jaz bi že 100x popizdila. Ampak takrat so najbrž bili drugačni časi. Saj sem jo imela rada, ampak ... Me kar zmrazi.

In zato že od nekdaj bežim stran od morebitnih tašč, ker si enostavno ne predstavljam, da bi se kaj podobnega dogajalo meni. Trenutno se sicer moja bodoča tašča zdi kar ok, skoraj preveč prijazna, rada komandira ... Ampak itak nikoli nočem živeti pod njeno streho ali kje blizu, tako da ...

Avtorici temi pa svetujem, naj pač bo vljudna, se udeležuje družinskih kosil (tudi meni niso pri srcu, ampak vsaj fajn se je & pije :lol: ), in pač preživi v tisti hiši kolikor je pač nujno.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Arzenica....kako se ji lahko pustite?

Kaj tvoja tašča s tvojo mami pa tko naprej dela al kaj?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
arzenica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arzenica »

ja dobro vprašanje..kako se ji lahko pustimo?... ej ona je šefe tukaj. brez mrdanja. moža je zgubila že daleč nazaj in si je takoj prisvojila sina, ki je moral sprejeti tudi vlogo moža.
tako si ga je podredila da ne moreš verjet. saj dokler sta bila z mamo samo par, je bila baje ful prijazna, vsa narejena, ampak že na poročni dan so se začele naumnosti. od tega da se ni hotela slikat z mojo mami na poročni sliki, pa da nista smela iti na medene tedne...maltretiranje v vseh smereh. od tega da je bila pametna kako se kdo oblači, obnaša,...če je celo mami enkrat rekla da kakšno spodnje perilo nosi-ja, očitno si je dovolila v sobo...ej beda totalna.

ni pustila da bi si naredili posebej stanovanje, da bi zaživeli kot družina. mami je večkrat odšla od hiše, ker enostavno ni bilo za zdržati. ampak vedno sta jo prišla ati in njegova mama iskat kao da "zakaj nori, in da saj bo boljše, da njemu se bo zmešalo če ne pride domov in take.."

tako da nam ni usojeno da bi živeli skupaj. še ko smo šli enkrat na morje posebej je takoj naredila akcijo kako po nekaj dneh spraviti atija domov...in ker se ji on ne da, smo morali po nekaj dneh res spokat in it domov.
če je še zdaj en dan izjavila: "on je moj sin!!!!" v situaciji da je še vedno njen itd. bolanoooo.....
jaz bi jo že fentala na maminem mestu. resno. če bi mela puško, ne bi dvakrat razmišljala. ker vem da bi le brez nje lahko živeli mirno in srečno življenje.
se pa zavedam da je fotr kriv skoraj toliko kot ona, za vse kar se dogaja. ravno on je tisti ki bi moral pokazati kdo je njegova žena in če jo ima on rad, bi jo morala imeti tudi ona.
ej....pri nas je ŠTALA!!! sreča da že študiram in je ne vidim vsak dan. amapk ko se zvečer z mami slišiva, vedno poslušam kaj se je zgodilo. dejansko psihira vseh, če tudi ne direktno ampak posredno preko mami.

zaradi tega sem imela tudi sama že probleme ko sem imela resnega fanta. njegovih nikakor nism mogla sprejeti-čist težko mi je bilo, ker sem videla vzorce iz domačega okolja, pa čeprav so bili verjetno prijazni do mene. sam ko nekaj doživljaš že od otroštva dalje, je težko kar pozabit na vse.
uapm da se vam kaj bolje godi.
virginiaNOmore
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a virginiaNOmore »

Nisem brala odg.

Za čudake moraš že kar nekako ratat ekspert. Dobr je, če imajo občutek, da si jim naklonjena in se pridno smejčkaš in papčkaš plačano hrano, kakšnega čustvenega navezovanja na njih pa odsvetujem. Najbolje, da jih imaš ves čas na ignor, češ tudi takšni morajo obstajati, poslušaš kaj imajo za povedati, narediš pa po svoje, ker je tvoje življenje in tvoja izbira je tvoja pravica.

Ko si pri njih odma delaš po njihovo, ker jim ne moreš na njihovem domu pameti solit, zato takrat iz pet potegn svoj igralski talent, ko pa si na svojem teritoriju pa pa jim ne pusti blizu. Če ti njim ne soliš pameti, pol tud oni teb ne bodo.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

small_star napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Brez zamere, ampak tudi tvoj odnos do njih ni ravno bleščeč. Za mamo praviš, da je glupa, o fotru pa sploh nimaš ene lepe besede. Pa ne trdim, da so super ljudje, ampak tako grozni, da ne bi mogla eno uro z njimi na kosilu zdržat, pa verjetno tudi niso.
Hočem povedat, da se mi zdi, da niti ne vlagaš truda v to, da bi normalno shajala z njimi. In če tebi in fantu to toliko pomeni, potem res ne razumem, zakaj se malo bolj ne potrudiš.

Z napisanim se popolnoma strinjam. V življenju se moraš venomer prilagajati... Mislim da, če se boš ti tastu in tašči prilagodila, se bosta tudi ona dva tebi. Pa lahko sta še ne vem kako čudna. Zmotil me je tudi tvoj stavek: mogoče bom stariju celo kdej to omenla, pa ga mal zbodla. Če si pametna, pozabi na "zbadanje". S tem boš si naredila več škode kot koristi. Fanta pa jaz na tvojem mestu ne bi pustila. Saj ni on kriv, da se ti ne razumeš z njegovimi starši.

Z napisanim se strinjam. Dodala bi še svoje. Nihče ni tako slab, da ne bi mogla najti vsaj ene dobre lastnosti v njem. Ti jo očitno nisi. In to, da nista bila zraven na kosilu, to se meni ne zdi normalno. Po vsem tem, ni čudno, da te tast ne sprejema tako kot bi te moral. Tu si naredila veliko napako. Fant pa ni nič kriv zato, in če se imata rada ne vidim razloga, da bi prekinila vezo. Imaš ga zaradi njega, ne zaradi njegovih staršev.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

*_nincy_* napisal/-a:Najprej hvala bogu da ti nisi v naši družini,ker potem bi imela veliko še za povedati čez svakinjo!!!!! :roll:

Bol otročje osebe od tebe resnično ne morejo dobiti v familijo!
Nisem hotela jest pa haloooooo kdo zahudiča si ti???

Eden je glup, drugi se ne zna šaliti. Tvoje veličanstvo je pa popolno ali kaj?

Lej vzemi si slovar pa si dobro analiziraj besedo prilagajanje!!!!!

Če pa zgolj rabiš še najmanj 5 let do polnoletnosti ti je pa tako obnašanje seveda oproščeno in seveda letom primerno!

Uf, ne bi se mogla bolje strinjat. Lubica, dokler te ne podijo stran od njega in mu prepovedujejo, da se videva s tabo in dokler ti pustijo, da prihajaš k njim domov in te vabijo na kosila, verjemi, da nisi srečala familije iz pekla. Pa malo spoštovanja bi lahko pokazala. Meni tudi ni vse všeč na fantovi familiji (čeprav tako kot so nekatere rekle, se situacija spremeni ko sta dlje časa skupaj) pa jih vseeno spoštujem in mi na kraj pameti ne pade, da bi govorila takšne stvari o njih.

In da je tašča glupa... Recimo moja babica je bila iz revne družine, mogla takoj delat, res ni ravno razgledana pa včasih ji težko kaj razložiš, ampak, da bi ji rekla da je glupa pa nikoli v življenju. In res včasih poslušam zgodbice kako Francka še vedno ne govori z Micko pa me recimo ne zanimajo, ampak jo poslušam, ker njej to veliko pomeni in jo spoštujem.

Pa če ima tast slabe šale... pa kaj potem, a misliš, da tvoje šale pa vsi razumejo?

In če se ti lepo obnašaš (ker verjemi, da človek hitro začuti, če ga nekdo odbija), se bodo slejkoprej tudi njegovi starši začeli lepše obnašati. Če pa ne, vama pa tako ali tako ni treba živeti z njima in ko bo taščin odnos do tebe odvisen od tega ali bo videla svojega sina ali ne, si bo tudi ona malo premislila.

Recimo to, kar je pa arzenica razlagala - temu bi jaz rekla nespoštovanje in maltretiranje... Škoda, ker morate živeti skupaj. Tejle tašči bi pa pasala ena šok terapija, če bi sin bil zato. Preveč je popustljiv do nje in potem si ona lahko tako veliko dovoli. Ne vem kaj naj rečem drugega kot boga tvoja mami :(
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

all*starka napisal/-a:da bi se obrnli proti njej- se skregali in prekinli stike pa ne moremo, ker smo od nje odvisni. mami ima s.p., dela čez vse dneve (še ponoči večkrat) fraj je sam v nedeljo, jst sm med tednom v lj, tako da nam že od nekdaj kuha, pere ..., lika...
ubistvu, še dobro da jo imamo, ker si ne predstavljam kaj bo ko tega ne bo zmogla več in bo padlo to na mami.

Do tu se mi je tvoja družina smilila, ampak v bistvu ste si pa sami tole skuhali. Če povem precej vulgarno - dokler pere tvoje umazane gate, se bo tudi vtikala v to, čigava sperma je na njih.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

jullia_ napisal/-a:
all*starka napisal/-a:da bi se obrnli proti njej- se skregali in prekinli stike pa ne moremo, ker smo od nje odvisni. mami ima s.p., dela čez vse dneve (še ponoči večkrat) fraj je sam v nedeljo, jst sm med tednom v lj, tako da nam že od nekdaj kuha, pere ..., lika...
ubistvu, še dobro da jo imamo, ker si ne predstavljam kaj bo ko tega ne bo zmogla več in bo padlo to na mami.

Do tu se mi je tvoja družina smilila, ampak v bistvu ste si pa sami tole skuhali. Če povem precej vulgarno - dokler pere tvoje umazane gate, se bo tudi vtikala v to, čigava sperma je na njih.

Z jezika si mi vzela. Tudi meni so se smilili dokler nisem prišla do konca.

Ni njena dolžnost, da vam kuha, pere, lika. In zakaj bi potem vse to padlo na mami? Saj tudi ti živiš tu.
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

jullia_ napisal/-a:

belo perilo- gate si hvala bogu peremo sami!!! ubistvu, jst gledam da si vse operem sama, kar pa za npr. fotra čez teden ne gre!
in ja, vemo da smo od nje odvisni, zato potrpimo in se ne smilmo sami sebi! nikoli nisem rekla da jo sovražim, da bi rajši da je ni...
no tole s prestavljanjem in brskanjem po omarah je pa blo že pred s.p.-jem.
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

orhideja1 napisal/-a:Saj tudi ti živiš tu.

si ne predstavljam kako naj bi med tednom kuhala doma, ko pa sm v ljubljani, si ti???
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Saj čez teden ti tudi ona ne kuha. Kaj pa soboto, nedeljo kuhaš ti? In tudi prala in likala bi lahko sama.
Odgovori