Kontracepcijske tabletke
- mikimišššš
- Sramežljivka
Kika napisal/-a:semenčice v telesu preživijo do 7 dni.
Kolikor sem pobrskala na internetu si informacije malo nasprotujejo, je pa 7dni definitivno pretirano, ker to velja kvečjemu za laboratorij, kjer so idealni pogoji. Nekateri ginekologi pravijo da je doba preživetja največ 72ur (torej 3 dni), drugi pa 3-5 dni.
Ginekologi priporočajo, da po koncu jemanja tabletk ženska počaka na prvo pravo menstruacijo in šele potem zanosi, med drugim tudi zato, da se lažje izračuna točen datum poroda. Če ženska zanosi takoj naslednji dan ko preneha jemati tabletke (pač ko ni več zaščite) s tem ni nič narobe. Jaz sem npr. pravo menstruacijo dobila že takoj po prenehanju jemanja tabletk (s tem ni mišljen premor ampak takoj 28 dni za tem), to pa vem zato ker sem imela ovulacijo. Torej fora teh treh mescev je samo ta, da bi se naj telo večine žensk po prenehanju šele po treh mesecih vrnilo v pravo stanje za zanositev. Tukaj je en vredu odgovor na to http://trot.mojforum.si/trot-post-4770.html.
medvedka napisal/-a:Kika napisal/-a:semenčice v telesu preživijo do 7 dni.
Kolikor sem pobrskala na internetu si informacije malo nasprotujejo, je pa 7dni definitivno pretirano, ker to velja kvečjemu za laboratorij, kjer so idealni pogoji. Nekateri ginekologi pravijo da je doba preživetja največ 72ur (torej 3 dni), drugi pa 3-5 dni.
Ginekologi priporočajo, da po koncu jemanja tabletk ženska počaka na prvo pravo menstruacijo in šele potem zanosi, med drugim tudi zato, da se lažje izračuna točen datum poroda. Če ženska zanosi takoj naslednji dan ko preneha jemati tabletke (pač ko ni več zaščite) s tem ni nič narobe. Jaz sem npr. pravo menstruacijo dobila že takoj po prenehanju jemanja tabletk (s tem ni mišljen premor ampak takoj 28 dni za tem), to pa vem zato ker sem imela ovulacijo. Torej fora teh treh mescev je samo ta, da bi se naj telo večine žensk po prenehanju šele po treh mesecih vrnilo v pravo stanje za zanositev. Tukaj je en vredu odgovor na to http://trot.mojforum.si/trot-post-4770.html.
jaz tudi vem, da preživijo 3 dni...
KristinĆk napisal/-a:hellouuu...
aaam js navadno vzamem tabletko ob 21ih zvečer, danes pa bom začela novo škatlco tabletk, pa bi raj okrog 11ih dop vzela.. sej ni nč narobe če si čas premaknem kajne?
kukr js vem ni nč narobe. Tud js sm od 6ih zjutraj premaknila na okol 12ih pa je blo lih tko vse uredu!

mikimišššš napisal/-a:Js imam pa tudi eno težavo. Yarino jemljem že 7mesecev in sem imela menstruacijo vedno zelo močno in bolečo (tudi po začetku jemanja KT). Zdaj pa je bila zelo šibka, neboleča. Kakšnih drugih problemov nimam. A je to normalno al moram kej ukrepat?
Hvala lp
To ni problem, to je odprava problema.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
anček napisal/-a:KristinĆk napisal/-a:hellouuu...
aaam js navadno vzamem tabletko ob 21ih zvečer, danes pa bom začela novo škatlco tabletk, pa bi raj okrog 11ih dop vzela.. sej ni nč narobe če si čas premaknem kajne?
kukr js vem ni nč narobe. Tud js sm od 6ih zjutraj premaknila na okol 12ih pa je blo lih tko vse uredu!
kot jaz vem, lahko z vsako novo škatlico spreminjaš čas jemanja tabletk. nikoli pa med samim jemanjem ene škatlice.
- mikimišššš
- Sramežljivka
g00fy_qa napisal/-a:mikimišššš napisal/-a:Js imam pa tudi eno težavo. Yarino jemljem že 7mesecev in sem imela menstruacijo vedno zelo močno in bolečo (tudi po začetku jemanja KT). Zdaj pa je bila zelo šibka, neboleča. Kakšnih drugih problemov nimam. A je to normalno al moram kej ukrepat?
Hvala lp
To ni problem, to je odprava problema.Torej, vse super s tabo.
Ampak odprava problema po 7 mesecih

mikimišššš napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:mikimišššš napisal/-a:Js imam pa tudi eno težavo. Yarino jemljem že 7mesecev in sem imela menstruacijo vedno zelo močno in bolečo (tudi po začetku jemanja KT). Zdaj pa je bila zelo šibka, neboleča. Kakšnih drugih problemov nimam. A je to normalno al moram kej ukrepat?
Hvala lp
To ni problem, to je odprava problema.Torej, vse super s tabo.
Ampak odprava problema po 7 mesecih
na tvojerm mestu bi poklicala ginekologinjo, ji povedla da se ti zdi malo čudno da je to tak zdej .. sicer pa mislim da ni to nič hudega ? .. saj veš ko pravijo da se naj bi po KT šele po 3 mescih kaj poznalo učinek (npr. akne al pa kaj) .. morda se je tvoje telo malo dlje navajalo? .. vgl. če še vedno niis sigurna, ti je najlažje poklicat ginekologinjo in jo vprašat.. nebo te vgriznla

Kika napisal/-a:yarina in yasminelle ful bolj vplivata na vlažnost (suhost) nožnice in na libido, kot kakšne bolj visokodozne tablete, kjer je tega ful manj, je pa večji vpliv na zadrževanje vode.
a to o yarini je mišljeno v dobrem al slabem smislu? a zmanšajo libido al ga zvečajo? pa a vplivajo tako, da je nožnica bol suha al bol vlažna?
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Mene pa zanima koliko stane jutranja tabletka? Saj se ji reče tako, ali pač?
Sicer jemljem KT, ampak je enkrat nisem vzela ob točni uri pač pa dve uri pozneje, pa tudi začetek tega zavojčka sem odprla dan pozneje kot bi morala (do zmešnjave na koledarčku je prišlo).
ampak glede na to, da se mi je to zgodilo na začetku zavojčka, zdaj pa sem čisto pri koncu (jutri si grem po novo škatlico) verjetno ni panike? se mi splača jutranjo vzet?