Trije...

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

BaBeBi napisal/-a:Aaah kok je lepo bit tisti, ki ma edini prav. teorija in praksa...veš...to sta dve besedi z različnim pomenom...anyway...saj ti sploh nisi prebral mojih postov. govoriš mimo njih...in se izogibaš tistim stvarem, ki bi pokazele, da mogoče pa vseeno nimaš prav. so stvari, ki jih nekdo naredi in jih lahko oprostiš, ne moreš pa jih pozabit in niti ne bi blo prav da jih...če se vsaj malo ceniš...ne veš o čem govoriš in vsakogar obsojaš. dejansko...meni se smiliš.

mmm, kako lep poskus diskreditacije, še posebno v prvem, povsem s pametjo skreganim stavkom.

Sam sem bil v hudi depresiji in imam vse dobre razloge, da bi se izogibal neke osebe na blizu in na daleč, pa sem pač dozorel, premagal žalost, užaljenost, in sem sposoben prijateljevati s to osebo četudi nisem niti približno pozabil, kaj je bilo. Beri malo moj blog, če te zanima... Sicer pa škoda časa, kajne, bolje je reči, da ima Boris edini prav in je potem prijetno v dušici.

Upam, da zelo trpiš, ko se ti smilim. :D
Nikogar ne obsojam, govorim o preverjenih dejstvih, katerih pa ti ne zastopiš.
Poleg tega ne zastopiš heca.

Stvari, o katerih pa govorim o čustvih in zrelosti, so preverjena dejstva. Nisem jaz nič edini, ki ima prav. Za mano so ljudje, ki so se s tem ukvarjali in to objavili.
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

Boris, očitno si prepameten za ta forum, ne vem kaj je bil tvoj vzrok, da si se prijavil? da nam navadnim smrtnikom razširiš obzorja, da nam pokažeš kako hudo se motimo in da smo lahko srečni da imamo tebe? Če me vprašaš, si samovšečen. Te pa če si star toliko kot jaz ali pa več. Napumpan si s teorijami, iz tega potem potegneš ven neko svojo "strokovno" mnenje in zviška gledaš na ostale manjvredneže. Kdorkoli komentira kakšen tvoj post, ga moraš takoj citirat in popravljat. Mene uči življenje in lastne izkušnje.

Pravzaprav me je bilo malo strah citirat tvoj post, ker sem vedela da bom dobila tvoj odziv čez pol strani in seveda mi je škoda časa, da bi brala takšne nesmisle. ampak sem se vseeno potrudila in prebrala... čisto na koncu sem že skoraj spala od dolgčasa. No kakorkoli že... zdaj pa takoj citirat moj post, pa seveda napiši nove teorije o moji zmoti in pa seveda zraven pripopaj najmanj tri linke. (madona si zmanipuliran z internetom).

Zdaj pa jaz zaključujem, drugače me morda še vržejo s foruma, ker mislim, da smo zavili na napačne poti v tej temi, katere avtorica se nič več ne oglaša.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

zelo samovšečen. Je kaj narobe, če sem si všeč?
Kolikor jaz vem, je samovšečnost lastnost, ki jo ima samozavesten človek z ustrezno samopodobo.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

srčica* napisal/-a: Napumpan si s teorijami, iz tega potem potegneš ven neko svojo "strokovno" mnenje in zviška gledaš na ostale manjvredneže. Kdorkoli komentira kakšen tvoj post, ga moraš takoj citirat in popravljat. Mene uči življenje in lastne izkušnje.
oglaša.

Kdor z viška gleda na ostale manjvredneže, je prezirljiv. Prezir je funkcija nižje ravni zavesti in je ne priporočam.

Temu, kar se greš ti, se psihološko reče projekcija. PROJEKCIJE – pripisujemo drugim problem, ki zadeva nas. Naše želje in potrebe, ki jih zavoljo česarkoli nočemo priznati, pripisujemo drugim. Lastne motive, ki družbeno niso sprejemljivi, vidimo in obsojamo pri drugih.

Pa jaz bi tudi tebe vprašal, zakaj si na forumu, če misliš, da človek še postov ne bi smel citirati. Pojdi kam drugam, če te to ne zabava. Kaj pa sračkaš tu, a te kaj boli? Meni je prijetno, zato sračkam.
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Avg. 2008 14:16, skupaj popravljeno 1 krat.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BaBeBi »

Aha...v depresiji. dobro, potem vem zakaj si tako agresiven. mislim, da obdobje depresije še ni minilo, je v drugačni obliki, ampak še vedno tu. in z vsem cinizmom in sarkazmom skrivaš svoj občutek lastne manjvrednosti, ki ga poskušaš zbujati v vseh nas. verjamem, da more bit hudo, če nimaš ljudi, ki bi ti stali ob strani in se delaš samozadostnega. ampak to ni način reševanja problemov. žal. in ne...samovšečnost ni enako kot samospoštovanje, ki bi ti, mimogrede preprečilo, da bi imel ljubeč odnos (prijateljski) z osebo, ki te je hudo prizadela.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

no...projekcija...ja...prvo kar so nas učili pri psihologiji :wink: čudoviti primer tega si. šolski :wink:
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Se šališ?
Zagovarjal se ne bom. Če bi te kaj o meni zanimalo, bi prebrala moj zadnjičlanek. Ampak te ne, tako da ni vredno razprave. Zabavljaš. Nadaljuj prosim.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

BaBeBi napisal/-a:Aha...v depresiji. dobro, potem vem zakaj si tako agresiven. mislim, da obdobje depresije še ni minilo, je v drugačni obliki, ampak še vedno tu. in z vsem cinizmom in sarkazmom skrivaš svoj občutek lastne manjvrednosti, ki ga poskušaš zbujati v vseh nas. verjamem, da more bit hudo, če nimaš ljudi, ki bi ti stali ob strani in se delaš samozadostnega. ampak to ni način reševanja problemov. žal. in ne...samovšečnost ni enako kot samospoštovanje, ki bi ti, mimogrede preprečilo, da bi imel ljubeč odnos (prijateljski) z osebo, ki te je hudo prizadela.

:D
Res je, zdaj si pa me, zdaj si mi pa zelo koristila. Spet ena od projekcij. Pičke projekcijske, nikoli jih ne zmanjka. Driske. Driske driskaste.

Tvoja definicija samovšečnosti ni edina izmed možnih. Samovšečen v izhodišču pač pomeni, da si všeč sebi. To pa je ključ ustrezne samopodobe. Lahko pa si si bolestno samovšečen, in si patološki narcis.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Sem prebrala...mene ti npr. ne moreš nikakor užalit, me bi pa lahko npr. moj fant, sestra, mama...ljudje, ki so mi blizu. pa ne s tem, da mi postavijo ogledalo, ampak če so žaljivi. npr. da me zmerjajo, da so toliko nezreli da svojega mnjenja niso sposobni dostojno povedati, ipd. ravno tako me npr. ne užali, če vem, da je oseba pod vplivom jeze, je tudi sama razočarana ipd. ...znam razumet različne situacije in gledati na stvari kritično. ampak oprosti...s tem, ko sebe postavljaš nad vse, zanikaš svoje napake. in vsak jih ima. poleg tega, kar se mi dozdeva o tebi (vem pač ne ničesar :wink: ) je tako kot sem v prejšnjem postu napisala...še veliko problemov imaš, ki jih moraš rešiti...pa saj...to je vse del dozorevanja, ki traja vse življenje, pri tebi pa tudi premagovanje bolezenskega stanja.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Joj joj joj no, pa saj ni tako hudo no, saj bo še vse v redu.
Stric Boris vas samo opozarja, da ni vse tako, kot je videti, pa če še tako hočete videti, da imate prav.

Sicer se pa dobro zaveda, da sam tudi nima vedno prav in da ima morda celo zelo hudo narobe. Ampak praksa kaže drugače. In njegove izkušnje z ljudmi tudi.

Radi se imejte. Če se pa ne boste imeli, vas bo pošastni Boris kam ugriznil in bo potem dobro.

lp,
Boris_prava zverina, z nepredelano jezo v sebi, pošasten čudak
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

samovšečnost: ne videnje svojih lastnih napak, previsoko mnenje o sebi. Ki ima...itak ..več stopenj. patološki narcis itak nima več stika z realnostjo.
samozavest: zaupanje vase, zavedanje lastnih napak in sprejemanje le teh, oziroma trud, da bi jih izboljšali.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

zakaj se samo braniš? m? zakaj ne znaš izmenjavati mnenj? oziroma prebrati kar kdo drug napiše? booooring
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

BaBeBi napisal/-a:postavljaš nad vse, zanikaš svoje napake

A ti res lahko kdaj do konca življenja sploh še doumeš, da je to projekcija?
Kje za za klinca bložjega sem to kjerkoli storil, sebe postavil nad koga?

A to, če sem čustveno zrel, pomeni, da sem nad teboj? A si ogrožena potem? In kakšne napake za bložiča zanikam? Daj me navdihni...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Ne, ni projekcija, to je grda usrana umazana naklepna laž.
Ki pa je bela, ker spet preizkušaš, kako se bom odzval, ker je to tako hudičevo zanimivo.
Kot je delala ena blogarka v omenjenem članku inpotem na koncu to celo priznala. Slava ji.

Grem spat.
Pa na zdravje.

p.s.: nimam nič proti hudiču, imam pa proti neumnosti... Boris nima časa cel dan tule posvečati čas vsakemu, ki se mu bo zazdelo, da mora preizkusiti njegove sposobnosti
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Spanec je bil lep.

BaBeBi napisal/-a:zakaj se samo braniš? m? zakaj ne znaš izmenjavati mnenj? oziroma prebrati kar kdo drug napiše? booooring

In kje je kakšno vprašanje, na katerega še nisem odgovoril, pa bi ti želela? Za enkrat sem najbolj aktiven član te teme, z največ zapisi, največ podanimi mnenji, največ navedenimi linki in največ vloženega truda v podajo razlag, pridobljenih iz
a) raziskovalnih nalog strokovnjakov
b) subjektivnih mnenj ljudi
c) lastne buče
d) ankete

BaBeBi napisal/-a:Pa tudi tisti tvoji procenti...em...13 procentov??? a si kaj pogledal kakšen je procent tako ali drugače mentalno motenih oseb? morilcev? pedofilov? Hmmm?

Če te zanima, zakaj na to nisem podal odgovora (tvoj "Zakaj ne znaš izmenjevati mnenj") ==> ker je nesmiselno to vključevati v te razprave, saj so duševno moteni prisotni pri vseh anketirancih. Niso moteni le med tistimi 13%, ampak tudi med tistimi drugimi, 15%. Resnično upam, da je to provokacija s tvoje strani. V primeru da ni, ti podajam potem to moje skromno mnenje, ki ga boš ti itak spet prepoznala kot da se branim, na kar napeljuješ že od samega začetka. Si se kdaj vprašala, če nisi morda sama defenzivna?

http://www.najdi.si/ankete/arhiv_anket.jsp?pollId=1450:
Ali lahko ostanete prijatelj z bivšim partnerjem?

Koda: Izberi vse

Niti približno.    977    15 %         
Izjemoma.    2259    35 %         
Pogosto.    1395    22 %         
Vedno.    843    13 %         
Nimam bivšega partnerja.    811    13 %         
Drugo.    147    2 %         
Skupaj    6432    100 %         
Najdi.si ankete so informativno-zabavne narave. Rezultati ankete izražajo mnenja samo tistih uporabnikov, ki so se odločili za sodelovanje in ne nujno tudi vseh slovenskih internetnih uporabnikov ali prebivalcev na splošno.

A če vem, koliko mentalno motenih je? Vem okvirno, vzel sem si več dni in to preštudiral. In ali ima to kakšno vezo s statistikami o tem, koliko ljudi prijateljuje z bivšimi? Seveda ima, v skrajnosti lahko vpliva na rezultate 25%. Ampak v realnosti malo manj. Ima pa tudi vezo s tem, zakaj nekateri NE (in to je vredno ponotranjiti) prijateljujejo z bivšimi. Seveda pa se ti tega nisi vprašala, in spet je vprašanje, kako je do tega prišlo in kam si nagnjena. Tu je spet majhna možnost, da se motim, ki pa ni precej verjetna.

Do sedaj nisi podala ene verodostojne razlage, za razliko od mene, pa praviš, da se branim, poleg tega, da stalno sprevračaš moj namen, se zapikuješ v način mojega izražanja in podajaš neke kvazi psihoanalizice, s katerimi sicer ni nič narobe, in so celo dobro povezane, ampak nimajo veze z realno situacijo, kvasiš neumnosti o meni in širiš slab duh. Seveda se širi le med bebci, saj pameten človek pobrska po tem, kaj je res.

Možnost, da ravnodušno in z veseljem podajam svoje mnenje na meni priljubljen način, seveda odpade kot knof od gat, saj sem vendar sarkastičen, in se postavljam nad druge, kar seveda niti slučajno ni ali tvoja izmišljotina ali pa projekcija. In koga zdaj branim? A sebe morda? Me ogrožaš? Kako pa? Grizeš tudi, sem slišal. Ti si še večja pošast od mene.

lp,
Boris

P.S.:
Ena stvar je, katere ne maram - neumnost. In na neumnost se odzovem ponavadi sarkastično. Zakaj? Da bi pač človek nehal z neumnostmi, poleg tega pa mu podam informacije, s katerimi lahko spozna, da klati neumnosti, ko klati neumnosti. Če jih pa ne izkoristi, je to njegov problem.
Odgovori