Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
kokica80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica80 »

Pozdravljene!

Imam en hud problem...z začetkom letošnjega leta sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet...najprej sem imela Minulet, nato Logest in na zadnje še Harmonet. Prve 5 mesecev je blo vse normelno, menstruacija kot takrat ko sem jemala tablete...zadnje dva meseca pa je kriza. 2 tedna močen rjav izcedek, 1 teden M, en teden nič...pol spet isto. Moj ginekolog pa na dopustu.

A je to normalno?
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Js bi na tvojem mestu vprašala na forumu Med.Over.Net, glede na to, da je tvoj ginekolog na dopustu. Dobiš precej hitro odgovor. Potem boš pa vedela kako urgirati naprej.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

mary_t napisal/-a:Jaz si tud zdaj prestavlam, pa sn vprašala ginekologinjo, kak pa kaj... In je rekla da bi lahko bla 3 mesce brez menstruacije, tak da bom jaz tud dalje jemala cel mesec, pa je rekla, da je ok in ne bo nič narobe...

a da si lahko podalšaš jemanje za 3 mesece....pa ni nič narobe...ok. če gin. tako pravijo.
Hm..sama sem že pisala...da je mene/bo doletelo da si bom mogla prestavit menst. za en teden...zaj pa razmišljam al bi al nebi:...?...
v bistvu grem delat in bom celi dan na nogah brez prestanka,in še to drugi dan ko imam najmočnejšo in najbolj bolečo...skor na wc ne bom mogla(takšna gužva je ,pa še oni Dixi wc ji so...kar pa si še rok ne moreš umiti)....zato si bi jo glih rada prestavila...
upam da nebo nič narobe zarad tega....
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

kok časa pa ve že jemlete oz. mislte jemt kt (kok let je mišlen)?
se mi zdi da sm nekje brala da loh okol 7let pol pa bolš da nehaš

zdej mi je kolegica govorila da pozna eno k nemore met otrok ker je predougo jamala kt in sm se kr mau ustrašla zdej
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Mene je tud strah, da ne bom mogla met otrok, ker sm tko zgodi začela jemat KT ( malo pred 16 ). :?

Kolko časa traja zaščita po zadnjem zavojčku KT ? Če sm zadno pojedla v sredo in zdej mam M, rada pa bi nehala jest in seksala sm v nedeljo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Ann* napisal/-a:kok časa pa ve že jemlete oz. mislte jemt kt (kok let je mišlen)?
se mi zdi da sm nekje brala da loh okol 7let pol pa bolš da nehaš

zdej mi je kolegica govorila da pozna eno k nemore met otrok ker je predougo jamala kt in sm se kr mau ustrašla zdej

Js sem jih začela jemati pri 17 letih, samo sem do sedaj imela ene dve al tri prekinitve, dolge kakšno leto. Torej bi to zneslo ene 6 let jemanja skupaj, malo manj. Jih pa imam namen še jemati kakšno leto, dve.

A so tej tvoji znanki to zdravniki povedali ali je sama prišla do takšnega zaključka? Ker kt pač preprečujejo ovulacijo in se zato predpisujejo tudi tistim, ki imajo probleme s neplodnostjo v smislu majhnega števila jajčec na zalogi (ženska ima namreč določeno zalogo, ki se "porabi" do menopavze). Mogoče sem zdele tole mal čudno napisala ampak spomnim se ene, ki jih je nehala jemat da bi zanosila, vendar ker zanositev ni bila uspešna je morala takoj začeti s ponovnim jemanjem kt (kao ohranjanje jajčec). Dvomim, da bi kt res povzročale neplodnost, vsaj jaz za take primere še nisem slišala, bi bila pa vesela če bi katera tukaj postregla s kakšnimi bolj znanstvenimi podatki (če obstajajo).
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

glede zaščite po zadnji škatlici tudi mene bega. ne vem, jaz bom pomoje zdaj 3. teden jemanja še brez kondoma, potem pa mogoče že z, ali pa ne. ne vem, bom videla.
kokica80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica80 »

cotkica napisal/-a:Js bi na tvojem mestu vprašala na forumu Med.Over.Net, glede na to, da je tvoj ginekolog na dopustu. Dobiš precej hitro odgovor. Potem boš pa vedela kako urgirati naprej.

Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

p!ka napisal/-a:Mene je tud strah, da ne bom mogla met otrok, ker sm tko zgodi začela jemat KT ( malo pred 16 ). :?

Kolko časa traja zaščita po zadnjem zavojčku KT ? Če sm zadno pojedla v sredo in zdej mam M, rada pa bi nehala jest in seksala sm v nedeljo.

Zaščita traja vedno zavojček plus 7 dni premora plus en dan k bi ga imela za novo tabletko. Torej bo tebi zaščita držala do četrtka. Samo če bi seksala npr. jutr potem še vedno obstaja možnost zanositve (3 dni naj bi semenčiče preživele v telesu, kao).
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja, saj ravno zaradi te naknadne oploditve mi ni čisto vse jasno. koliko časa preživijo spermiji? pa še to, telo se po koncu jemanja kt še vedno nekaj časa čisti hormonov. preden naj bi ženska zanosila, naj jih vsaj 3 mesece ne bi več jemala, torej je možnost, da zanosiš po koncu jemanja kakšen teden še zagotovo zelo majhna.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Uf, jz sm čist zmedena. In me je tolko strah, da razmišljam, da useeno jem še 1 zavojček KT in tam na koncu pazim, da bova zadn teden seksala s kondomom, da ne bom pol delala panike.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

medvedka napisal/-a:

A so tej tvoji znanki to zdravniki povedali ali je sama prišla do takšnega zaključka?

so ji to zdraviniki rekl da zrad tega nemore met ker je predoug jemala tabletke
in zdej kr mau razmišlam da bi jih nehala :?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ma ne vem, js bom pomoje riskirala. z mojim sva itak samo še dober teden skupaj, potem ga dalj časa ne bo. tako da ... sem se pa odločila, da ne bom jemala dodatne škatlice, da je to zadnja za naslednjih 6 mesecev.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

medvedka napisal/-a:
p!ka napisal/-a:3 dni naj bi semenčiče preživele v telesu, kao

semenčice v telesu preživijo do 7 dni.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Midva sva z zadnjo tabletko začela uporabljati kondom.
Zaklenjeno