Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

eno vprašanje me matra pa ne vem točnega odgovora. jem svojo zadnjo tablico tabletk, potem bom naredila za vsaj pol leta pavzo. pa me zanima, do kdaj mi sploh še velja zaščita KT, mi velja še tretji teden jemanja ali ne oz. kdaj mi le-ta preneha, da bova uporabljala kondom?? sedaj jem drugi teden.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ne znam točno pojasniti, ampak jaz bi na tvojem mestu uporabljala kondome kar od danes naprej, ker je možna naknadna oploditev (mislim da okoli 7 dni po odnosu) ...
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a VaNiLliA »

Z prijateljico imava problem. Kmalu bova obe pokurili svoji zadnji škatlici KT Logest, pa sta najina ginokologa na dopustu.
Ponavadi, če je kateri zmanjkalo, sva si vedno sposojevali škatlici, zdaj pa sva obe v dreku. :)

A kdo ve, kaj storiti v takem primeru? A obstajajo dežurni ginekologi, ki bi lahko izdali recept?
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

VaNiLliA napisal/-a:Z prijateljico imava problem. Kmalu bova obe pokurili svoji zadnji škatlici KT Logest, pa sta najina ginokologa na dopustu.
Ponavadi, če je kateri zmanjkalo, sva si vedno sposojevali škatlici, zdaj pa sva obe v dreku. :)

A kdo ve, kaj storiti v takem primeru? A obstajajo dežurni ginekologi, ki bi lahko izdali recept?

punce so že poročale, da ti lahko Kt izda v takem primeru tudi osebni zdravnik, ali pa greš v lekarno, tam plačaš za njih, in potem ko recept prineseš, dobiš povrnjen znesek. ampak nisem ravno sigurna. pobrskaj par strani nazaj, ali pa počakaj na katero izkušenejšo uporabnico ;)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

rammsteingirl napisal/-a:a ni bilo že govora o tem, da v takem primeru greš v lekarno, razložiš situacijo in ti dajo eno škatlico. jo plačaš, naslednjič, ko pa prineseš recept, ti denar vrnejo.

drugače pa osebni zdravnik!

si me prehitela z odgovorom.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

men jih zanč ni hotla dat ker je bla tam pač ena druga ginekologinja, moja pa je delala popoldne :?
sm rekla da sem prišla samo po recept in una da mi ga ne bo dala... ker prej sm ga pa itak brez problema dobila ker majo itak v računalniku in ga sam sestra sprinta...
jz sm bla takooooooo razkurjena sploh ker je bla sestra še povrhu vsega tako nesramna :?
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

rammsteingirl napisal/-a:eno vprašanje me matra pa ne vem točnega odgovora. jem svojo zadnjo tablico tabletk, potem bom naredila za vsaj pol leta pavzo. pa me zanima, do kdaj mi sploh še velja zaščita KT, mi velja še tretji teden jemanja ali ne oz. kdaj mi le-ta preneha, da bova uporabljala kondom?? sedaj jem drugi teden.

Glede na to, da ti med jemanjem zaščita velja skoz, tudi med 7 dnevnim premorom potem lahko iz tega logično sklepaš, da boš še sedaj zaščitena do konca jemanja tabletk plus 7 dni (oziroma 8) ko bi tko al tko mela odtegnitveno krvavitev. Po teh 7 dneh krvavitve bo zaščite konec in moraš od takrat naprej uporabljati kondom ali kakšno drugo alternativo. Vendar pa upoštevaj, da semenčice preživijo v tebi ene 3 dni tako, da če nameravaš imeti spolni odnos med tistim 7 dnevnim premorom se raje dodatno zaščiti.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

hvala za tale odgovor, mi je pomagal!
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Georgia »

VaNiLliA napisal/-a:Z prijateljico imava problem. Kmalu bova obe pokurili svoji zadnji škatlici KT Logest, pa sta najina ginokologa na dopustu.

Pr men je vedno tako, da mojo odsotno ginekologinjo nadomešča druga, in lahko pri njej dobim recept...
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a succubus »

Živjo!

Ne dela mi iskalnik, zato bom vprašanje postavila kar tu. Saj je povezano, sam mogoče imate posebno temo.

Zanima me, kaj se zgodi, če si recimo noseča, pa tega ne veš, ampak še naprej ješ tabletke?

Hvala za odgovore!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

succubus napisal/-a:Živjo!

Ne dela mi iskalnik, zato bom vprašanje postavila kar tu. Saj je povezano, sam mogoče imate posebno temo.

Zanima me, kaj se zgodi, če si recimo noseča, pa tega ne veš, ampak še naprej ješ tabletke?

Hvala za odgovore!

Jemanje kt med nosečnostjo lahko povzroči okvare na otroku.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

Moj G pravi, da je takih primerov zelo malo, ce pa ze so, da po vecini ni nic resnega, le manjsi penis pri fantku in vecji klitoris pri puncki...
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

js sem jedla kt 3mesece in sm dobla celulit. prej ga nisem mela niti malo. in zdj sem se odločla, da jih bom nehala jest (tut zarad manše želje po spolnosti). a veste mogoče a bo celulita zaradi prenehanja manj? al pa mogoče če veste za kako kremo ki res pomaga.. celulita je čist malo, pred tremi mesci ga nisem mela še čist nič, zato vrjamem da mi bo kakšna dobra krema pomagala.
cau
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

probaj z manj hormonskimi KT, ali pa jih nehaj jemat, ce ti ne ustrezajo...tudi jaz sem dobila celulit, ki ga prej nikoli nisem imela, ampak se ne sekiram, ker me prav malo bruga, kaj si drugi mislijo, mene pa tako in tako ne moti.
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

sej sem mela logest. pač itak jih nemislim več jest, vseno bi pa rada ta celulit dol spravla
Zaklenjeno