študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Mene pa tudi nekaj zanima, glede teh pošiljanj prošenj... Za podaljšanje bivanja v študentskem domu....in sicer, če še nimaš potrdil za šolanje od bratov in sester, prošnjo moraš pa poslati preden bodo oni ta potrdila dobili, kako potem reagiraš? Ali lahko te prošnje naknadno pošlješ? Pa a je treba tako na začetku napisati naslov tvojega štud.doma? Oz. obkrožiti v katerem domu si? Pa tam, ko piše, koliko let naj bi bil že notri...in v primeru, da si se vselil šele pred 2 mesecema, kaj potem napišeš (vseeno 1 leto ali kaj)?
Res upam, da mi bo lahko kdo pomagal. Se priporočam.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a red*cherry »

Dorotheia

1) Prošnjo moraš nujno poslat do datuma, ki piše na zadnji strani prošnje. Zraven pa na navaden bel list napiš da boš ta potrdila, ki mankajo, poslala naknadno in to pol tud nardiš.

2) Naslov ŠD-ja ni treba pisat. Samo obkrožiš pa napišeš "Študentski domovi v Ljubljani" (ČE SPRAŠUJEŠ ZA LJUBLJANO), pol se boš pa že tam odločila, v katerga se boš vselila. Aja, a si že vseljena? Pol pa lahko napišeš zraven v katerem domu si. Al pa tud ne, sej majo v računalniku te podatke.

3) napišeš šol. leto 2007/08 ...pol pa men se zdi piše kolk časa si bla not...pa napišeš 2 meseca.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

kaj pa če si sprejet in to, kdaj se vseliš?
pa kaj je dobro da si prineseš prvič v študentski dom za v sobo?
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a red*cherry »

Ja to pa dobiš po pošti obvestilo in se morš pridt vselt v treh dneh.
Kaj si prineseš prvič? ... Hm....za oblečt, za jest, "material za v kopalnico", knjige za faks....mah sej to pol vidš, pač vse kar rabš doma...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

dorotheia poslat moraš potrdila za šolsko leto 07/08, to je preteklo šolsko leto za laterega so gotovo že morali dobiti potrdila :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Vsem full hvala za tako hitre odgovore! :wink:

gemini, imaš prav, res sem spregledala, da je potrebno poslati potrdila za preteklo študijsko oz. šolsko leto. :roll:

Hvala vseeno in ostale informacije so mi zelo prav prišle!
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objava Napisal/-a LiL*PrinceSS »

mam eno vprašanje za vas, ki se malo bolj spoznate na to točkovanje in prednostno listo..
jaz bom letos prvič poslala prošnjo, sem zlata maturantka, odlična v 3. in 4. letniku, iz MB torej 140 km stran od Lj, starša okol 1500-1600€ plače (skupaj), malo sem poskušala računat te točke in če sem jaz to prav zračunala bi mogla met okol 410 pik, lahko da sem se tut zmotla.. sam meni to nič ne pove..
kake mam jaz pravzaprav šanse? je sploh možnost da pridem v bližnji prihodnosti v dom??
hvala za odgovore :)
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Pri dohodku je tudi odvisno koliko bratov in sester imaš :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objava Napisal/-a kravzlbavc »

buubbika napisal/-a:Js sm dons klicala in se pozanimala, pa so mi rekli, da ga moram zraven pisat. Kako to misliš "če živi, ni potrebno da uporabljate skupno gospodinstvo"?? Hm, 5. nadstropne hiše pa tud nimamo, da bi mel vsak svoje. Sploh pa piše v razpisu pod navodili za izpolnjevanje, da se dohodki družinskih članov ter štipendije ipd. ne štejejo, pač pa sam dohodek srkbnikov, torej staršev.
"Goljufat" pa itak, da ne gre. Za prošnje v otroških in za štipendijo ni kakega vprašanja za "skupno gospodinjstvo", tako da ga pač tja ne piše(m).

no nevem js ga nism nikol rabla zravn pisat...kr ko odraste pa ma svoj dohodek,nevem zaka bi mogo...no če se ne šteje pa tud ni panike, sam da nis na slabšem :)

me pa neki zanima:
kater študentski priporočate če hodiš na ff, pa da je not internet, mir,pa da si v apartmajih..
a v lj ni v vseh študentskih interneta??
hvala za kakršnekoli info..

lp
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objava Napisal/-a LiL*PrinceSS »

kaj ve ktera mogoče tak približno lani oktobra na prednostni listi, kolko pik so meli tisti ki so bli bol pri vrhu?? sam tak okvirno me zanima, 200, 400, 600??
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

js sm mela mal čez 400 točk pa sm bla takoj oktobra vseljena noter....
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objava Napisal/-a kravzlbavc »

Ali ima katera mogoče izkušnje, da je zamenjala subvencijo za študentski dom?
Ker si obravnavan kot pripadnik štud domov in moraš dati vlogo za podalšanje, samo glede na to, da nimaš sobe te verjetno pokličejo v pisarno in te dajo nekam kjer je fraj :?
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

ja js sm zamenjala iz subvencije na študentski dom.. v prvem letniku - subvencija mi je bila odobrena, vendar je nism mogla uveljavljat :x so mi pa iz rožne poslali, če bi hotela v študenta.. in sem samo šla v rožno, kjer sm napisala da bi rada šla v študenta.. :)

ok, zdej mam pa še js en problem... letos še nimam pogojev :oops:
kaj naj naredim pri 18 (letnik študija) in 20 točki (vrsta vpisa)?? prvi letnik sm naredila redno, zdj mam pa še malo dela, da bom mela pogoje za tretji.. pa nevem, a naj obkrožim kr tretji letnik, čeprav še nimam pogojev al kako?? :?

samo pole pa spreminjajo vsako leto.. in vsako leto so tud navodila nekam krajša :lach:
bovha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bovha »

Ja višji letnik obkroži, saj jih je še velik na trnih do konca septembra ali bodo nardili ali ne. Itak potem sami podatke dobijo...
LP
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: sončna pega

Neprebrana objava Napisal/-a psenica »

nekaj mi ni čist jasno na tej poli za študenta pa če kdo ve, bi bla ful vesela, če bi mi razložo..
jaz sem letos mela subvencijo, naslednje leto pa bi rada šla v študenta.ampak dokler ne bom prišla noter bi pa rada mela še subvencijo..kaj pol obkrožim samo za študenta al oboje?
pa še nekaj: če je brat preko študentskega servisa tolk zaslužo, da je mogo dat napoved za dohodnino, kaka vrsta dohodka je to?
hvala ;)
Odgovori