Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
..špela..
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ..špela.. »

astra_mb napisal/-a:jaz sem si jo prestavila za 14 dni...tako, da se lahko prestavi za več kot 8 dni...več pa ni priporočljivo...
drugače pa mislim, da recept napiše kar hitro...ni potrebno iskat kakšnega posebnega termina in čakat...pač sestri poveš zakaj jih potrebuješ...jaz sem prišla zelo hitro na vrsto...

jest sem tko slišala o teh tabletkah, rekla sem da nism 100% prepričana..najbolši je posvet z ginekologinjo. Lp! :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

anca_kk napisal/-a:hvala za informacije:) zanima pa še me, kdaj vzameš te tabletke? ali takrat ko se ti prične menstruacija ali že pred njo?

kukr jst vem jih moraš jemati že preden dobiš menstro. ampak ne vem če so v vseh primerih sploh zaneslive, sošolka si je hotla prestavt z njimi menstro da je nebi mela na maturancu, pa jo je useen dobila.
rekla si da dobiš glivično vnetje če ješ KT ... predvidevam da imaš ko si na KT odnose brez kondoma, mogoče kej stakneš od partnerja? ne razumem kako bi ble samo tabletke krive ..
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

o teh tabletkah za prestavitev menstruacije je bilo že veliko napisanega. lahko si pogledaš še malo nazaj, nekaj strani.

drugače jih pa lahko dobiš tudi pri svoji splošni zdravnici, vsaj jaz sem jih. začneš jih jemati 2 ali 3 dni prej, se ne spomnim točno, in jih jemlješ toliko časa, dokler ne želiš dobiti menstruacije, vendar je število dni omejeno. po prenehanju jemanja dobiš 2. ali 3. dan menstruacijo.

itak pa zraven dobiš navodila, kjer si vse prebereš in preštudiraš.

jih pa močno odsvetujem, ker ima večina punc po teh tabletkah grozno M, sama nisem mogla ne ležati, ne sedeti, ne stati, ker me je tako bolelo. night vložek sem imela poln v eni uri. skratka, obstajajo tudi tamponi in pa po novem tudi mooncup, kar se mi zdi odlična nova priročna rešitev.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

punkie_ res ja da bi bilo to možno da kaj od njega staknem, samo pač mi je čudno, ker zdaj ko ne jemam KT po spolnem odnosu ne dobim glivičnega vnetja in tako je bilo tudi ko sem prenehala jemat prve KT nisem več dobivala glivičnega vnetja. in potem sem poskusila druge KT in sem spet dobila vnetje, zdaj ko pa sem spet te KT prenehala jemat spet ne dobivam vnetja. zato pa mislim da nekakšna povezava mora bit.
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a BuckWheat »

punce dejte mi prosm neki povedat kr men ni čist nč več jasno. :?
torej, zdej je 2. mesec odkar jemljem tabletke (Lyndinette), menstruacijo sem imela od 14.-19. julija.. do tukej vse uredu, no in se mi je zgodil da sem pač čez slab teden pozabila vzet tableto in 26. je spet prišla menstruacija, ki pa se zdej vleče že 10 dni.. zdej pa men ni jasno kolk časa bo menstruacija še prisotna, niti kdaj bo prišla naslednjič :?

v navodilih piše da naj bi se pozabljena tableta vzela v roku 12ih ur, če je pa zamuda daljša naj pa pozabljene tablete ne bi vzela, kar je tudi nisem..
fora je pa tud v tem da imam samo še 4 tabletke, potem pa sledi 7 dnevna pavza ko naj bi se pojavla menstruacija..

bla bi pa zelo vesela kkšnga nasveta al pa karkol ker sem totalno zmedena :x
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

anca_kk napisal/-a:punkie_ res ja da bi bilo to možno da kaj od njega staknem, samo pač mi je čudno, ker zdaj ko ne jemam KT po spolnem odnosu ne dobim glivičnega vnetja in tako je bilo tudi ko sem prenehala jemat prve KT nisem več dobivala glivičnega vnetja. in potem sem poskusila druge KT in sem spet dobila vnetje, zdaj ko pa sem spet te KT prenehala jemat spet ne dobivam vnetja. zato pa mislim da nekakšna povezava mora bit.

povezava je lahko ta, da ko si brez KT si tudi brez kondoma (in posledično lahko stakneš kakšno okužbo- če je tako, nebi blo slabo da se partner pozdravi). ko nimaš KT moreš pa kondom uporabit, kondom pa preprečuje kožni stik in s tem okužbe. tako da ni problem v samih tabletkah.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

^^ ženske na tabletah so bolj nagnjene k glivičnim vnetjem, kot ostale. sicer ginekologi to povezujejo tudi s tem, da ženskam na KT partnerji spustijo not spermo, ženske brez KT pa majo drugo zaščito.

ampak ti lahko jaz iz lastnih izkušenj povem, da pri meni so KT vplivale na to, saj sem proti kuncu jemanja KT ne glede na zaščito (kondom, umik ali brez vsega) vedno imela blago vnetje. če mi je pa sperma prišla v stik s sluznico, je blo pa samo še tok slabš. zdej, ko jih pa nimam več, pa nimam več problemov s tem.

sicer je odvisno od vsake posameznice. dokler pa punca ne ve, kaj je vzrok, bi pa jaz pustila vse možnosti odprte...
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

punkie_ ko sem brez KT sem res brez kondoma (izliv izven nožnice) in takrat takrat ne staknem nobenega vnetja.

kika res opažam, da sem z KT nagnjena glivičnem vnetju. in tudi zdaj, ko jih ne jemam, nimam nobenih problemov(tudi brez kondoma).
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

tudi meni se je pojavilo vnetje....sicer že pridno mažem z canestenom..
zaj že kakšen teden sexava z kondomom....in kako dolgo nej bi še seksala...?...potem ko se neham mazat lahko takoj...al bi mogla malo še počakat?
je pa to vnetje tako hudo neprijetno...in srbeče.... :(
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

anca_kk napisal/-a:hvala za informacije:) zanima pa še me, kdaj vzameš te tabletke? ali takrat ko se ti prične menstruacija ali že pred njo?

3 dni pred pričakovano menstruacijo...
moram pa te opozorit, da zna bit menstruacija po teh tabletkah kar huda..vsaj pri meni je bilo tako...ampak imam zmeraj zelo močno...tako, da je najbrž povezano...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

punkie_ napisal/-a:

kukr jst vem jih moraš jemati že preden dobiš menstro. ampak ne vem če so v vseh primerih sploh zaneslive, sošolka si je hotla prestavt z njimi menstro da je nebi mela na maturancu, pa jo je useen dobila.
rekla si da dobiš glivično vnetje če ješ KT ... predvidevam da imaš ko si na KT odnose brez kondoma, mogoče kej stakneš od partnerja? ne razumem kako bi ble samo tabletke krive ..

ja so tabletke krive..ne dobiš glivic od partnerja..tablatke ti podrejo ravnovesje...in zato nastanejo glivice..

morda pa ta tvoja sošolka ni pravilno jemala...ker pri teh tabletkah moraš pa res biti natančen in jih jemat točno na čas 2 x na dan...jaz če sem vzela malo bolj pozno me je že vse nekaj pikalo...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

LoveLy* napisal/-a:zaj že kakšen teden sexava z kondomom....in kako dolgo nej bi še seksala...?...potem ko se neham mazat lahko takoj...al bi mogla malo še počakat?

Pazi tudi na to, katere kondome uporabljata. jaz sem staknila eno vnetje enkrat ravno zaradi durexovih kondomov, ki so premazani s spermicidom.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lovely...seksanje ne glede na vnetje je največja bedarija...ne vem, če se ne moraš vsaj toliko vzdržat, da se pozdraviš...tudi če seksaš s kondomom ni to čisto nič pametno...stvar se zna zavlečt in celo povečat...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

am...ja....pa še nekaj....recimo danes sem tableto pojedla ob 10.00 ker jo ponavadi tak..ju3 pa jo morem ob 5.30 ker grem na pot. in ob 10.00 je ne bom mogla pojest...je lahko kaj narobe če jo tolko časa prej pojem?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

Kika napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:zaj že kakšen teden sexava z kondomom....in kako dolgo nej bi še seksala...?...potem ko se neham mazat lahko takoj...al bi mogla malo še počakat?

Pazi tudi na to, katere kondome uporabljata. jaz sem staknila eno vnetje enkrat ravno zaradi durexovih kondomov, ki so premazani s spermicidom.

tudi midva durex....samo ni bilo težav do zdaj....sej...bom raje počakala z odnosi do konca..da se pozdravim.
Zaklenjeno