Kontracepcijske tabletke
Glede kt mislim, da so fajn zaščita za nekoga, ki ima resne spolne odnose z isto osebo. Res pa je, da pravzaprav ne vemo točno kaj je v vseh teh tabletah in kakšne bodo posledice čez nekaj let.
Pred leti, ko še nisem imela spolnih odnosov, sem si govorila, da se pa js s takšno svinjarijo ne bom filala. Ampak, priznam, da bi bilo življenje s kondomi mala nočna mora. Ampak tudi s tem bi se lahko sprijaznila, če bi se mogla.
Pred leti, ko še nisem imela spolnih odnosov, sem si govorila, da se pa js s takšno svinjarijo ne bom filala. Ampak, priznam, da bi bilo življenje s kondomi mala nočna mora. Ampak tudi s tem bi se lahko sprijaznila, če bi se mogla.
Po dveh 'čistih' mesecih lahko rečem, da se sprememba pozna pri libidu, vlažnosti (čeprav se prej nisem zavedala, da je bilo oboje bolj slabo) in razpoloženju - manj jokam, tečna pa sem baje še vedno enako
Ampak jaz vseeno optimistično upam, da bom tudi to manj, ko se mi hormoni malce umirijo, ker trenutno vidim hormonske spremembe na koži (mozolji), laseh (mastno lasišče) in prsih (bolijo), kar se verjetno odraža tudi na splošnem počutju.

- mikimišššš
- Sramežljivka
tashykaa napisal/-a:yarine. a bodo kej nucale? ma kera kej izkušenj s tem?(vlažnost pa to). vem d je tle napisanu dost, sam 300 strani se mi pa ne da brat ku je tega PREVEČ.
kako je pa s potrebo po sexu? pr zdajšnjih sploh nism mela vole za sex.
aja pa kaku yarine vplivajo na psiho? zarad diane35 sm bla preveč ..... am ..... psihično zelo agresivna (zlo sm vpila, pa prehitr sm se razburjala zarad nekih malenkosti). mi je moj ljubi reku d si nej grem iskat pomirjevala.
Js jemljem Yarine približno pol leta, pa moram rečt da mi kar odgovarjajo. Skoraj nič se ni spremenilo- niti vlažnost niti libido. Mozolji so izginili. Tudi las nimam več mastnih.
Je pa res da sem veliko bolj čustvena, kmalu začnem jokat, če me kaj potre, gane. Tudi menstruacijo imam še vedno enako močno in bolečo

šele en tedn jem KT yasminelle, začela sm jih tretji dan po M, kar tut piše v navodilih, da ni problema.
zdj pa ne vem al je to zarad KT al pa zarad vremena,tut če spim po 10ur na dan sm utrujena. a po enem tednu že začnejo delovati?
pisal je tut, da če jih ne uzamem isti dan k dobim M, sm šele po enem tednu zaščitena pred zanositvijo.
zdj pa ne vem al je to zarad KT al pa zarad vremena,tut če spim po 10ur na dan sm utrujena. a po enem tednu že začnejo delovati?
pisal je tut, da če jih ne uzamem isti dan k dobim M, sm šele po enem tednu zaščitena pred zanositvijo.
tashykaa napisal/-a:oy. mene zdj neki zanima. zdj sm eno leto jemala diane35, ker sm mela ful akne.vmes sm mela bleme pr sexu, namreč ful sm bla suha, zato sm šla pred kratkim h ginekologinji d bi jih zamenjala. dubila sm yarine. a bodo kej nucale? ma kera kej izkušenj s tem?(vlažnost pa to). vem d je tle napisanu dost, sam 300 strani se mi pa ne da brat ku je tega PREVEČ.
kako je pa s potrebo po sexu? pr zdajšnjih sploh nism mela vole za sex.![]()
![]()
![]()
![]()
aja pa kaku yarine vplivajo na psiho? zarad diane35 sm bla preveč ..... am ..... psihično zelo agresivna (zlo sm vpila, pa prehitr sm se razburjala zarad nekih malenkosti).mi je moj ljubi reku d si nej grem iskat pomirjevala.
moje izkušnje so take...diane sem jemala samo en mesec, ker je bil to živi obup...yarina je nekaj podobnega diane 35 po stranskih učinkih...volje do spolnosti nisem imela...zraven tega sem imela še velike psihične probleme...v glavnem ni kaj ni...nazadnje sem poskusila yasminelle, ki je podoben yarini...le da sem zraven vsega tega imela še vsakodnevne krvavitve...
punce čimdalje od kt...to je največji strup za telo...zdaj se vam morda ne zdi, če nimate težav...šele ko boste enkrat prenehale z jemanjem se pokažejo prave slabe strani..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Novo vprašanje.
Prejšnji mesec sem cikel podaljšala za 3 tabletke, saj sem želela prestaviti menstruacijo. Vem, da bi bilo najbolje da sedaj, v tem ciklu vzamem 21 tabletk... Vendar bi rada nekako nadomestila ta minus v tabletkah, zato bi jih ta mesec vzela le 18. Bi bilo to zelo narobe? Je že katera kdaj skrajšala cikel? Če bi to storila, bi seveda uporabljala tudi dodatno zaščito kar cel naslednji mesec (oz.ta mesec, saj se je ravno danes začel) Sicer pa jemljem Logest, že približno leto in pol. Hvala.
Prejšnji mesec sem cikel podaljšala za 3 tabletke, saj sem želela prestaviti menstruacijo. Vem, da bi bilo najbolje da sedaj, v tem ciklu vzamem 21 tabletk... Vendar bi rada nekako nadomestila ta minus v tabletkah, zato bi jih ta mesec vzela le 18. Bi bilo to zelo narobe? Je že katera kdaj skrajšala cikel? Če bi to storila, bi seveda uporabljala tudi dodatno zaščito kar cel naslednji mesec (oz.ta mesec, saj se je ravno danes začel) Sicer pa jemljem Logest, že približno leto in pol. Hvala.
Js jemljem ze 5 let kontracepcijske tabletke... zdj so se mi zacele pojavljati dolocene tezave..in sem se odlocila, da jih bm opustila..tudi tistega pravega filinga pri sexu ni vec..tk da po vsej verjetnosti bom prenehala jemat, ker se mi zdi, da mi zadnje case bolj skodijo k koristijo..sicer je pa to ful odvisno od posameznice kako to prenasa, in kako se odloci glede tega...
*AnNy napisal/-a:šele en tedn jem KT yasminelle, začela sm jih tretji dan po M, kar tut piše v navodilih, da ni problema.
Hm, hm, hm kje si ti prebrala da jih lahko vzameš 3 dan menstruacije? Jaz sem jih začela jemati prvi dan, in sem trenutno sredi drugega paketa. In kolikor sem js prebrala, si zaščiten od dneva ko jih začneš jemat.
Drugače nimam kakih očitnih stranskih učinkov, edino glava me boli mal več ko me je prej, ampak to je lahko tudi zaradi vročine.
Me pa zanima kako je z yasminelle in mozolji? So keri dejansko s temi tabletami zginli, in po kolkem času približno?
^^ jaz jemljem Yasminelle, in mislim, da je mozoljev manj ... Sicer ( tok tok tok ) nikoli nisem imela prav resnih težav s kožo/mozolji, med šol. letom jih je več, ker se sekiram ... , pred menstruacijo tud včasih, ampak sedaj jih niti nimam tolk. S KT sem začela marca ( vmes potlej aprila + maja nisem jemala ) in sem junija zopet začela, sedaj jih pa jemljem redno.
Sicer se pa učinki bojda pokažejo po treh ali več mesecih.
lp
Sicer se pa učinki bojda pokažejo po treh ali več mesecih.
lp
Ellie** napisal/-a:Novo vprašanje.
ne skrajšuj časa jemanja tabletk... uzem jih normalno 21, manj jih nikar ne jeml... magar si tisto tablco, na kjeri so zdej 3 tablete premal sprau in porab za takrt ko boš spet hotla podalšat, zdej pa začni novo polno tablco in jih vzem vseh 21... ne razumem zakaj bi hotla nekak nadomestit use tabletke s tem da bi jih premal uzela... rajš ne...
-
- Cosmopolitanka
Ellie** napisal/-a:Novo vprašanje.
Tega raje ne delaj!! Podaljšati se da, krajšati pa raje ne.
Kakorkoli tisti ostanek iz škatlice, ki ga nisi porabila spravi nekam, če boš morda kdaj rabila za podaljšati. Načni novega in porabi vseh 21 tablet.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde