Jemanje zdravil
Jst za migreno ponavadi vzamem Nalgesin in mi pomaga. Zadnjič pa glih nisem mela nobenga doma in sem čutla, da se me loteva migrenski glavobol, pa sem vzela Ketonal. Prijel mi je kasneje kot Nalgesin. Vsaj tak filing sem dobila.
Glede srca - šum na srce je "napaka", ki jo ima veliko otrok, ki odraščajao. V 60% ta sam izzveni, ker se naredi pri rasti otroka, ko nekateri organi rastejo hitreje kot drugi. Tudi moja ima. Ponavadi se vse samo zgliha.
Drugače pa mislim, da je treba bit previdn s temi tableti, ne glede na zdravo srce. Bodte vesele da je tako.
Glede srca - šum na srce je "napaka", ki jo ima veliko otrok, ki odraščajao. V 60% ta sam izzveni, ker se naredi pri rasti otroka, ko nekateri organi rastejo hitreje kot drugi. Tudi moja ima. Ponavadi se vse samo zgliha.
Drugače pa mislim, da je treba bit previdn s temi tableti, ne glede na zdravo srce. Bodte vesele da je tako.
mily men je tud nalgesin forte pomagal, ko sm mela migreno, če sm ga seveda prec ko sm začutla vzela.Pol mi pa itak ni pomagal nč več, pa pomoje če bi Tramal vzela.
drgač pa je tud tole z želodcem pomojem kr res.Jst ko sm jemala (prek tete k mi jih je šla iskat) zarad glavobola, sem ga zmer pol uzela.Če sm pa celga mi je blo pa slabo ko pr norcih, al pa sem včas tud zbruhala vse ven.Sam sm mislna da je sam pr men tko, zdejle se pa še neki po enih forumih brala, pa vidm da tud za želodec lih ni.
itak ko mi je pa dohtrca vse povedala kako in kaj je ketonal, ga pa tud enkrat nism več vzela, pa tud napiše mi ga ne pa če se na glavo postavm.
v mejah normale res mogoče ni tok slabo, sam če maš migrene pa če te držijo več dni, pa skos ketonale ješ, potem to zihr ni dobr.
drgač pa je tud tole z želodcem pomojem kr res.Jst ko sm jemala (prek tete k mi jih je šla iskat) zarad glavobola, sem ga zmer pol uzela.Če sm pa celga mi je blo pa slabo ko pr norcih, al pa sem včas tud zbruhala vse ven.Sam sm mislna da je sam pr men tko, zdejle se pa še neki po enih forumih brala, pa vidm da tud za želodec lih ni.
itak ko mi je pa dohtrca vse povedala kako in kaj je ketonal, ga pa tud enkrat nism več vzela, pa tud napiše mi ga ne pa če se na glavo postavm.
v mejah normale res mogoče ni tok slabo, sam če maš migrene pa če te držijo več dni, pa skos ketonale ješ, potem to zihr ni dobr.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska
purple mal se mi je dozdeval, da te je moj odgovor ujezil..ma čist brez potrebe, veš? Kaj delamo vsak z svojim zdravjme, je skrb vsakega posameznika, tako da itak da te ne briga kaj počne posameznik. Ampak jaz mislim da ni povsem nič narobe, če sem napisala, kar mi je o tabletah ketonal povedal zdravnik. Meni osebno, nič konkretnega, kar bi potrdilo tvoje trditeve. Pa to da vsi tam v tvojem kraju vedo, kak je ta ketonal škodljiv..mislim s tem me pa res nisi prepričala. Naj ve cel tvoj kraj, pa ne vem kir še..meni bo prevagalo, ko bo podobnega mnenja vsaj nekaj zdravnikov.
Vsak ki je bolan, išče čim več možnih rešitev zdravljenja, oz čim več vrst zdravil ki lajšajo bolečine. Probaš...in tudi jaz sem s ketonalom
Vsak ki je bolan, išče čim več možnih rešitev zdravljenja, oz čim več vrst zdravil ki lajšajo bolečine. Probaš...in tudi jaz sem s ketonalom
Always look on the bright side of your life.
ujezil?sploh ne
če greva lepo od začetka.ja pravzaprav me res ne briga kaj kdo ki ni moj bližnji počne s svojim zdravjem.Toda tema je tekla o tabletah, nekatere ste predstaile ketonal jst sm pa pač povedala kako naj bi bilo s ketonalom.potem si me sama spraševala od kje mi to in sem ti spet povedala.
Sicer pa sej zaradi mene, lahko poješ celo škatlico v enem dnevu če želiš.verjetno pa bo kakšno dekle upoštevalo ansvet glede ketonala in se ga bo izogibalo.ti pa lahko počneš kar želiš, kakor si rekla.
ja jst sem imela tud grozne probleme in z migrenami i zmarsičim, pa nisem dala svega boga v usta samo da me je nehalo bolet.kaj mi pomaga zdaj olajšana bolečina in kasnejše lahko tudi resne težave zaradi tablet.Mislim da nič.
Poleg tega se mi pa zdi, da si se ujezila ti

če greva lepo od začetka.ja pravzaprav me res ne briga kaj kdo ki ni moj bližnji počne s svojim zdravjem.Toda tema je tekla o tabletah, nekatere ste predstaile ketonal jst sm pa pač povedala kako naj bi bilo s ketonalom.potem si me sama spraševala od kje mi to in sem ti spet povedala.
Sicer pa sej zaradi mene, lahko poješ celo škatlico v enem dnevu če želiš.verjetno pa bo kakšno dekle upoštevalo ansvet glede ketonala in se ga bo izogibalo.ti pa lahko počneš kar želiš, kakor si rekla.
ja jst sem imela tud grozne probleme in z migrenami i zmarsičim, pa nisem dala svega boga v usta samo da me je nehalo bolet.kaj mi pomaga zdaj olajšana bolečina in kasnejše lahko tudi resne težave zaradi tablet.Mislim da nič.
Poleg tega se mi pa zdi, da si se ujezila ti

Jest se tabletov izogibam in jih ne jem kot bonbončke je pa res, da k me menstra zagrabi (zdej k ne jem več KT) bi najraj kr celo škatlo pojedla. V bistvu mi pri menstri pomaga edino ketanol tko, da ne vidim poante v tem, da bi vzela ene par lekadolov napram enmu ketanolu in prov moram it k zdravnici, da me mal založi k zgleda se bom mogla spet navadit na boleče menstruacije.
Aja pa tut k mam vročino ne vzamem lekadol pri 37 C, ampak šele pol k gre čez 38 C k eni se že ob prvih znakih nafilajo.
Aja pa tut k mam vročino ne vzamem lekadol pri 37 C, ampak šele pol k gre čez 38 C k eni se že ob prvih znakih nafilajo.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska
Ma purple, veš kako ne boma prišle skup, tebi se zdi tako, meni pa tako. Kaj hočema, bolje da pustima kakor je. Prav je da se izmenjujejo mnenja in da se kdo česa nauči oz. dobi kakšno koristno info. od tle gor, tudi jaz sem ravno iz tega razloga tukaj gor. Ker se imam rada in sem pri zdravi pameti, mi je povsem jasno da ne bom požrla celo škatlo tablet, to bi bil samomor, tega pa ne želimo a ne? Pa tudi, takole bom rekla migreno vsak doživlja po svoje, eni lažje drugi težje. Vsak ve zase, kako hudo je in koliko lahko prenese. Kadar resnično nisi sposoben funkcionirati, če veš kako je to, takrat je tableta rešitev, ki te lahko popelje spet v normalen ritem življenja in si hvaležen za to.
Always look on the bright side of your life.
hej cosmo kure
sem se odločla, da bom poprašala za nasvet kr tuki, čeprav je moj problem povezan samo z antibiotiki, in ne z nosečnostjo.
4dni nazaj sem dobila vročino, ki sem jo na začetku še lahko zbila z lekadolom, potem pa sem prešla na antibiotike. in sedaj jih morem jemat 10 dni, 3krat na dan..moj problem pa je v tem (ni ravno problem sicer, ampak samo vprašam), da grem u petek na morje..in me zanima, če lahko kljub jemanju antibiotikov popijem kakšen kozarec alkoholne pijače ali se bom morala temu čisto odpovedat?
zlo bi bla vesela odgovorov

sem se odločla, da bom poprašala za nasvet kr tuki, čeprav je moj problem povezan samo z antibiotiki, in ne z nosečnostjo.
4dni nazaj sem dobila vročino, ki sem jo na začetku še lahko zbila z lekadolom, potem pa sem prešla na antibiotike. in sedaj jih morem jemat 10 dni, 3krat na dan..moj problem pa je v tem (ni ravno problem sicer, ampak samo vprašam), da grem u petek na morje..in me zanima, če lahko kljub jemanju antibiotikov popijem kakšen kozarec alkoholne pijače ali se bom morala temu čisto odpovedat?
zlo bi bla vesela odgovorov

načeloma naj nebi, ker alkohol in tabklete ne gredo skupaj.Lahko ti ni nič, lahko imaš hude stranske učinke, ki te lahko pripeljejo celo do bolnišnice.
jst sem enkrat zmešala Nalgesin forte 550 mg z dvema pollitrškima piroma in kozlala ko vidra cel dan+to da me je želodec bolel za znoret.
Antibiotiki so pa še hujša varianta, tako da jst raje nebi poskušala, sploh v kakšni tuji državi ne.
jst sem enkrat zmešala Nalgesin forte 550 mg z dvema pollitrškima piroma in kozlala ko vidra cel dan+to da me je želodec bolel za znoret.
Antibiotiki so pa še hujša varianta, tako da jst raje nebi poskušala, sploh v kakšni tuji državi ne.
V tvoje dobro bi bilo zaželjeno, da alkoholne pijače počakajo dokler se zaloga antibiotikov ne sprazni.
Morda ne boš trenutno občutila nikakršnih stranskih učinkov, vendar pa to lahko pusti posledice. Mislim predvsem na to, da že tako globalno gledano postajamo vedno bolj imuni na antibiotike, oz. jih naše celice in receptorji v njih ne prepoznajo več kot sovražnike; in pogostejša kot je uporaba antibiotikov, večja je verjetnost, da boš nekoč imuna na določene vrste antibiotikov. Zato je tako zelo pomembno, da jemljemo antibiotike zgolj in le takrat, ko nam jih zdravnik predpiše, pa tako dolgo, dokler ne porabimo vseh, kljub temu, da se počutje popravi že po nekaj dneh; sicer si delamo medvedjo uslugo.
Sicer ne paše čisto v to temo, pa vseeno. Zakaj je to tako pomembno; zato ker alternative antibiotikom zaenkrat žal še niso odkrili
Morda ne boš trenutno občutila nikakršnih stranskih učinkov, vendar pa to lahko pusti posledice. Mislim predvsem na to, da že tako globalno gledano postajamo vedno bolj imuni na antibiotike, oz. jih naše celice in receptorji v njih ne prepoznajo več kot sovražnike; in pogostejša kot je uporaba antibiotikov, večja je verjetnost, da boš nekoč imuna na določene vrste antibiotikov. Zato je tako zelo pomembno, da jemljemo antibiotike zgolj in le takrat, ko nam jih zdravnik predpiše, pa tako dolgo, dokler ne porabimo vseh, kljub temu, da se počutje popravi že po nekaj dneh; sicer si delamo medvedjo uslugo.
Sicer ne paše čisto v to temo, pa vseeno. Zakaj je to tako pomembno; zato ker alternative antibiotikom zaenkrat žal še niso odkrili
-
- Cosmopsiho
jemanje zdravil
Sem že v eni drugi temi pojamrala o mojem problemu, pa bom še tukaj, ker me zanima, če ima kdo podobne izkušnje (ali pa jih je kdaj imel). Torej, stvari stojijo takole... krivulja mojega zdravstvenega stanja je začela naglo padati prejšnji četrtek, ko sem šla k splošni zdravnici. Ta je izjavila samo, da imam povečane bezgavke in da naj jemljem antibiotike Ospen 1000. Vredu, sem si rekla. Prvič v življenju sem bila primorana vzeti te tablete, prej sem bila vedno zdrava (vsaj s tabletami nič nisem imela povezave). Do ponedeljka sem jih nekako jemala, nakar se je vse "ustavilo". Ni več šlo dol, če me razumete. Doma ni nihče razumel kaj je narobe in so mi rekli, da sem jih v mislih zavrnila, zdaj pa jih moj organizem več ne more sprejeti. Kakorkoli že, naj sem se še tako trudila, jemati jih več nisem mogla.
V ponedeljek sem zato šla ponovno k svoji zdravnici (dela v zdravstvenem domu, ne v bolnišnici) in ji razjasnila svoj problem. Začudena mi je napisala napotnico za bolnišnico (sirupi bi naj bili preblagi, baje so samo za otroke primerni
), kjer sem na ušesnem oddelku šla k drugi zdravnici. Ženska me je na razdalji enega metra ocenila, da imam angino (ok, saj to verjamem, da se da, ampak kakšnega večjega truda oz. zanimanja zame sploh ni pokazala). Preverila je grlo in me napotila na pregled krvi. Izvid je pokazal, da je z njo vse vredu. Vrnila sem se z izvidom, počakala v čakalnici, ven je prišla samo sestra in zdrdrala diagnozo ter katera zdravila naj jemljem (poleg antibiotikov še neka močna zdravila, ki sem jih nato dva dni bruhala). Danes pa sva z mamo po nevzdržnem stanju spet šle v bolnišnico, kjer sem naletela na zavzetega in prijaznega zdravnika, ki me je natančno pregledal, naredil preiskavo nosu, iz katerega mi včasih teče kri in mi dal nove antibiotike. Te zdaj sicer normalno jemljem do naslednjega četrtka, ampak vseeno traja kakšno minuto ali še dlje, da kapsulo pogoltnem. Ima kdo podobne težave? Vse skupaj že načenja mojo psiho, ker bi se rada v miru pozdravila in končala to t. i. angino, saj sem dala skozi že preveč zdravil.

Zdej sicer ne vem a je pri tebi problem v požiranju tablet ali v tem, da ti telo zavrača zdravila (v smislu stranskih učinkov). Jaz imam grozne probleme, ker kakršnokoli tableto, ki je večja od rečmo Nalgesina, sploh ne morem pogoltnit. Jo premetavam sem pa tja po ustih ampak imam blokado in kar ne gre dol. Zato si če je le možno tablete drobim oziroma raztopim v vodi. Aspirin si moraš tako ali tako razstopiti, antibiotike si pa tudi lahko brez skrbi samo malo dlje traja. Jaz sem si v majhen kozarec natočila malo tople vode, dala noter Ospene ali kakšne druge antibiotike (dobro jih je prej prelomit napol) in počakala da se je vse zmehčalo potem pa lepo na eks pogoltnila. Tudi zdravnica mi je rekla da s tem ni nič narobe.
-
- Cosmopsiho
Problem je v tem, da včasih enostavno ne morem pogoltniti tablete (kot si sama napisala), včasih pa gre dol.
Ospen sem si zdrobila, čeprav je bil nagravžen okus, teh Klimicin pa se ne da, ker so filmsko obložene. Vsi zdravniki do zdaj pa so mi rekli, da če ne bo šlo požirati oz. če prekinem zdravljenje, mi preostane samo še to, da grem v bolnišnico. Tam pa ne vem... najbrž zdravilo injicirajo ali kaj podobnega.