Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

..Evelyn.. napisal/-a:Kaj pa je boljša rešitev? Abstinenca?
Kondomi nikakor niso, ker če že vsakemu izkušenemu tretji kondom poči bodisi zrd napačne uporabe al pa kr tko, misliš da najstnikom nebo? Kakšna diafragma morda? ja seveda, hmmmm, obliži? isti sranje kot KT, torej ja KT so najboljše, še posebej zdj ko so na tržišču z nizko vsebnostjo hormonov.

Najboljša je vsekakor stalna kombinacija KT in kondoma: prva zaradi 99,9% zaščite pred neželeno nosečnostjo, druga zaradi zaščite pred SPB.
Če pa bi mogla izbirat samo eno zaščito, bi izbrala (sploh za najstnice pod 17 let) samo kondom. Da poči vsak tretji? Meni ni počil še noben. Če bi otroci nekaj časa bili primorani uporabljati kondome, bi v roku enega leta vsi vedli kaj je varna spolnost.
A zdej pa bomo zato, ker smo nerodni in se nam ne da pravilno kondome uporabljat pa hormone kar tako talali otrokom? Ne smemo pozabit, da se igramo s hormoni. S čimer ni nič narobe, če veš kaj počneš. Ne moreš pa predpisat KT vsaki deklici, ki ti pride v ordinacijo zgolj zato, da boš potem imel mir. KT so krajšnica. Precej neraziskana krajšnica. Ne vem, če se vse punce, ki jemo KT zavedamo, da smo nekakšni poskusni zajčki: prva generacija žensk, ki so redno jemale KT niti še ni umrla in posledice jemanja hormonske kontracepsije še niso povsem raziskane.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Upgrade_me »

No stranski učinki so klk jaz vem znani... pišejo na onem listku in marsikje! pa tud to, da če si star 30 in jemleš KT ne smeš kadit.
drgač pa itak puno strani o tem.

http://www.zurnal24.si/cms/zstil/zdravj ... l?id=56816

http://www.altermed.org/vsebina/clanek. ... parent=186

^^ lahk mal čitate... :razz:

men pa je ne glede na posledice, ki jih majo KT važno, da nimam več bolečin in vsak mesec "posta" ... mislim da malo kira ve kakšne bolečine so to...
In morm še povedat da se je moja gin. Sabina Ozimič prav trudla in mi prepisala ogromno tablet in mi od 12 do 16 leta ni pomagalo popolnoma nič. in ko je resnično obupala nad mojimi bolečinami pa me je celo vprašala če bi jaz imela KT ker to nekaterim puncam pomaga.
Uporabniški avatar
Melani
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Melani »

vrjetno je to že bilo, ampak se mi ne da vseh 300 tih postov brat :)
torej js sm včeri pozbla vzet tableto.. vzela sm jo danes ob 10, kar pa je ravno 12 ur.
zdj nevem a naj lepo nadaljujem, al naj nardim kot piše da je treba v primeru da je zamuda daljša od 12 ur - torej jemati brez prestanka še naslednjo škatlo..?? in kk je zdj z zaščito?
jooj :(
Uporabniški avatar
Eli**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a Eli** »

Nč se sekerat..če je blo 12 ur, ti lepo nadaljuj s tabletkami normalno, zaščitena si pa tut :)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Nimaš razloga za nobeno paniko, sam pazi naslednič, da ne boš preveč prepozno uzela. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ***str@wberry*** »

Ne se sekirat, pojej tablete do konca kot da te nisi pozabla :) ni nč narobe če so 12 ur zamudila. Zaščitena si po moje še zmirej tud
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ena informacija: (mogoče bo kateri prov pršlo)

V zadnji Oni (priloga časopisa Delo) piše da bodo od avgusta naprej v lekarnah na voljo morning pill brez recepta. Kr fajn tole. Sam se zna zgodit da bodo ženske začele ful izkoriščat tole...kar je pa ful nezdravo.
Uporabniški avatar
Melani
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Melani »

kaj pa sploh je to? :oops:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Urgentna kontracepcija. Tabletke, ki jih vzameš, da preprečiš zanositev (ob nezaščitenem spolnem odnosu, počenem kondomu itd.). Umetno sprožijo menstruacijo, ampak telo ob tem zelo trpi, slabo ti je itd.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Jaz bi pa na tem mestu povedala samo,da jemljem stediril M zdaj že 3 mesec in da so odlične (vsaj pri meni), nobenih stranskih učinkov (zaenkrat),kot da jih sploh ne bi jemala...v primerjavi z Yarino in Logestom. :? .
tashykaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a tashykaa »

oy. mene zdj neki zanima. zdj sm eno leto jemala diane35, ker sm mela ful akne.vmes sm mela bleme pr sexu, namreč ful sm bla suha, zato sm šla pred kratkim h ginekologinji d bi jih zamenjala. dubila sm yarine. a bodo kej nucale? ma kera kej izkušenj s tem? :nixweiss: (vlažnost pa to). vem d je tle napisanu dost, sam 300 strani se mi pa ne da brat ku je tega PREVEČ.
kako je pa s potrebo po sexu? pr zdajšnjih sploh nism mela vole za sex. :cry: :cry: :cry: :cry:

aja pa kaku yarine vplivajo na psiho? zarad diane35 sm bla preveč ..... am ..... psihično zelo agresivna (zlo sm vpila, pa prehitr sm se razburjala zarad nekih malenkosti). :wall: mi je moj ljubi reku d si nej grem iskat pomirjevala.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

trapa napisal/-a:Učeraj sem v Delovi prilogi Ona prebrala, da so KT najboljša zaščita za najstnice. Halo? Pa kaj jim fali kak kolešček?
V redu, urejajo težavno kožo. Ma to se da tudi drugače uredit, KT so prej krajšnica za lene zdravnike. Najlažje je spisat recept in met pol mir.

Tudi meni se ob takšnih člankih obrača želodec. In, če bi bila sama spet stara 17 let, nikoli ne bi začela s kt. Če bom nekoč imela hčerko, bo moj topli nasvet glede spolnosti tudi ta, naj svojega telesa ne muči prehitro s hormoni, ki imajo pri ženski že brez jemanja kt svojevrstne zabave, kaj šele z njimi - četudi jih na videz umirijo, a le začasno.

In tista, ki je napisala, da poči vsak tretji kondom - smem vedeti vir, od kod ti ta podatek?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Jaz jemljem KT ze ful dolgo, tudi kot najstnica sem jih. In mi je ful zal. Rada bi nehala, ker sploh ne vem, kaksna sem brez vseh teh hormonov, ki jih spravljam vase.
You want me to be something I can never ever be.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

..Evelyn.. napisal/-a:Vir? www.cosmopolitan.si/forum :roll:

Ja, forum je res zanesljiv vir informacij in resnic :D

Problemov uporabe kondomov je, ker marsikdo niti ne ve, kako ga pravilno natakniti in vsi mislijo, da je to tako ali tako najbolj preprosto - ja je, ampak potem se zgodi, da poči. Če ga natakneš pravilno pa načeloma težav naj ne bi bilo ... In zato tudi podatek o vsakem tretjem počenem kondomu ne vzdrži, za kar so dokaz pari, ki kondome uporabljajo že leta in leta pa izkušnje s pokanjem nimajo :wink:
Zaklenjeno