Kontracepcijske tabletke
LanaMaxim napisal/-a:Ne, to ima čez samo ginekologinja. Lahko pa jo prosiš, če ti lahko da dva recepta (za pol leta). Pri moji so tko začeli delat, na en recept sam dopišeš datum izdaje. In ima ona dlje mir in ti.
To ni res. Recept za kontracepcijske tabletke, če ti jih zmanjka, ti lahko napiše tudi osebni zdravnik, samo ne tako, da bi ti jih pa skoz on pisal, ampak, če se slučajno naredi.
-
- Cosmopsiho
missy* napisal/-a:ce si ze v avstriji, pa se vzames tabletkekupis jih za eno leto in imas potem mir. Zato.
Bullshit. Zakaj bi v Avstriji KUPOVAL, torej dajal dober denar za nekaj, kar v SLOVENIJI(kjer živiš doh)dobiš zastonj s preprostim obiskom ginekologa.
Jaz vem zakaj. Ker je nekatere dečve sram iti do ginekologa na pregledek ali posvet(ni jih pa sram fukat na polno).
Ps. V Avstriji bo zelo težko naletela na kako znano babico, ki jo bo zatožila staršem.
It was forever..but it didnt last long..
men res ni jasn kje nekatere dobite tabletke..a jih na cesti poberete al kaj? mislim tle so taka vprašanja da groza. če si zaščiten med premorom? mislim, sej to je skor prva stvar k ti jo ginekologinja pove...če pa ne pove, je pa zato tam da jo vprašaš..nevem a to greste dobite recept v roke pa tečete vn? js sm zmer vse vprašala kar me je zanimalo + vedno preberem vsako navodilo pri katerih koli tabletkah..če nič drugega, da vidiš možne stranske učinke... res nevem kaj vas je toliko strah..moja frendica je stara 20 pa je šla par let nazaj k ginekologinji po tabletke..ravno ko je imela menstro, da je ni mogla pregledat...zdej pa vsa prestrašena, kdaj jo bojo poklical,na prvi pregled (pri določeni starosti, te sami povabijo, če še nisi bil) in razmišla kako nej se tega izogne. men res ni jasn, sej se gre za vaše zdravje....
-
- Komunikatorka
tanika* napisal/-a:men res ni jasn kje nekatere dobite tabletke..a jih na cesti poberete al kaj? mislim tle so taka vprašanja da groza. če si zaščiten med premorom? mislim, sej to je skor prva stvar k ti jo ginekologinja pove...če pa ne pove, je pa zato tam da jo vprašaš..nevem a to greste dobite recept v roke pa tečete vn? js sm zmer vse vprašala kar me je zanimalo + vedno preberem vsako navodilo pri katerih koli tabletkah..če nič drugega, da vidiš možne stranske učinke... res nevem kaj vas je toliko strah..moja frendica je stara 20 pa je šla par let nazaj k ginekologinji po tabletke..ravno ko je imela menstro, da je ni mogla pregledat...zdej pa vsa prestrašena, kdaj jo bojo poklical,na prvi pregled (pri določeni starosti, te sami povabijo, če še nisi bil) in razmišla kako nej se tega izogne. men res ni jasn, sej se gre za vaše zdravje....
Mogoče mam sam jz tako izkušnjo, sam ko sm šla jz prvič k ginekologu mi je napisu recept v 2 sekundah in v 3 sekundah sm bla že vni. Ni me nič uprašu- ne za bolezni, ne če kadim . .. -NIČ ! In verjamem, da punce ne vejo, niti jz nism vedla usega in sm spraševala drugje.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
aha in ti si lepo vzela recept in šla..ne da bi kej sploh zinla? js vem, da sm jo vse vprašala..pol k je vidla, da me zanima mi je vse lepo razložila, če si pa sam rekla js bi to pa to, pa bla lepo tih..si pa čist sama kriva, sej mene bi tud ginekooginja včasih na hit opravla, če nebi bla tečna pa spraševala, ker men ni vseen kaj dajem v svoje telo...še posebi, ker sm mela pol tok težav zarad tabletk. sej sm js tud na forumu vprašala za izkušnje, sam sm še vseen po dvakrat na mesec ginekologinjo klicala.
Nism čist nič sama kriva. On je napisu recept, ustau in me primu za roko in sva šla vn iz ordinacije.
Si pomislila, da niso use tko ko ti, da sprašujejo na veliko? Veš, obstajajo tudi ljudje, ki so sramežljivi in jim je nerodno spraševat, če so v taki situcaiji pa čeprau se gre za nijh.
Si pomislila, da niso use tko ko ti, da sprašujejo na veliko? Veš, obstajajo tudi ljudje, ki so sramežljivi in jim je nerodno spraševat, če so v taki situcaiji pa čeprau se gre za nijh.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Aha če nisi sama kriva,, kdo pa je? ginekolog je kriv ja, sam si tud ti. Tko k je Evelyn napisala, nobene ni sram sexat, k je pa treba vprašat ginekologa za SVOJE zdravje, so pa kr naenkrat vse sramežljive.
Pismo sej tabletke niso bonboni, k jih kr mal žreš...majo posledice in lahko so zelo nevarne..meni so se začele pojavljati krvavitve in to vsak dan,skor pou leta,pa me je ginekologinja kar naprej filala z njimi in mi jih menala, potem se mi je razvila migrena (ki je prej nisem imela) kar je povzročilo, da na trenutke nisem čutila rok, nog, obraza...in mi je nevrolog sam rekel, da zna zaradi tabletk, se povečat migrensko obolenje in se znajo mašiti možganske žile..in sm šla ginekologinji ji rekla vse in sm zdej že par mescev brez. glej treba je vedet, da je naše zdravstvo v k..., zdravniki si ne vzamejo več časa za paciente, razin če si ga sam priboriš in če se ne boš sama postavila za svoje zdravlje se ne bo nihče!!!

Pismo sej tabletke niso bonboni, k jih kr mal žreš...majo posledice in lahko so zelo nevarne..meni so se začele pojavljati krvavitve in to vsak dan,skor pou leta,pa me je ginekologinja kar naprej filala z njimi in mi jih menala, potem se mi je razvila migrena (ki je prej nisem imela) kar je povzročilo, da na trenutke nisem čutila rok, nog, obraza...in mi je nevrolog sam rekel, da zna zaradi tabletk, se povečat migrensko obolenje in se znajo mašiti možganske žile..in sm šla ginekologinji ji rekla vse in sm zdej že par mescev brez. glej treba je vedet, da je naše zdravstvo v k..., zdravniki si ne vzamejo več časa za paciente, razin če si ga sam priboriš in če se ne boš sama postavila za svoje zdravlje se ne bo nihče!!!
Seksaš s človekom, ki ga poznaš, mu zaupaš ( usaj jz ). . . In meni je blo nerodno, ko sm prvič šla k ginekologu. Sm pričakovala, da mi bo sam od sebe povedu zakaj se gre, ker je konc koncu to njegova služba in je plačan za to. Ampak sm se zmotla. Meni osebno je blo dost lažje uprašat kolegice, prebrat iz knige, uprašat tuki na forumu. . . Lažje, ok ?! In vem, da nism edina!
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
*lilica* napisal/-a:LanaMaxim napisal/-a:Ne, to ima čez samo ginekologinja. Lahko pa jo prosiš, če ti lahko da dva recepta (za pol leta). Pri moji so tko začeli delat, na en recept sam dopišeš datum izdaje. In ima ona dlje mir in ti.
To ni res. Recept za kontracepcijske tabletke, če ti jih zmanjka, ti lahko napiše tudi osebni zdravnik, samo ne tako, da bi ti jih pa skoz on pisal, ampak, če se slučajno naredi.
*lilica*, nisem vedela. Fajn, da če se to slučajno kdaj naredi, da vem kam se tudi lahko obrnem.
-
- Cosmopsiho
Kaj pa je boljša rešitev? Abstinenca?
Kondomi nikakor niso, ker če že vsakemu izkušenemu tretji kondom poči bodisi zrd napačne uporabe al pa kr tko, misliš da najstnikom nebo? Kakšna diafragma morda? ja seveda, hmmmm, obliži? isti sranje kot KT, torej ja KT so najboljše, še posebej zdj ko so na tržišču z nizko vsebnostjo hormonov.
Kondomi nikakor niso, ker če že vsakemu izkušenemu tretji kondom poči bodisi zrd napačne uporabe al pa kr tko, misliš da najstnikom nebo? Kakšna diafragma morda? ja seveda, hmmmm, obliži? isti sranje kot KT, torej ja KT so najboljše, še posebej zdj ko so na tržišču z nizko vsebnostjo hormonov.
It was forever..but it didnt last long..
- Upgrade_me
- Komunikatorka
- Kraj: Maribor
jaz recimo KT jemlem od 16 leta in morm rečt da so mi pomagale. začela pa sem jih jemat zarad menstrualnih bolečin k sem jih mela. groozno je blo (nism nič spala, se zvijala in sam bruhala pa nič jedla). in ko sem dobla te tabletke mi je popolnoma vse razložla pa še neke brošurice mi je dala. kr nism nekaj spraševala in sm si pol lepo vse prebrala kar je blo možno in kjerkoli sem kaj zasledila o tem ...
tk da jaz recimo pač morm jest te KT če nočm met bolečin. in mi ful pomagajo... (pa še zaščitena sem polek vsega)
tk da jaz recimo pač morm jest te KT če nočm met bolečin. in mi ful pomagajo... (pa še zaščitena sem polek vsega)

trapa napisal/-a:Učeraj sem v Delovi prilogi Ona prebrala, da so KT najboljša zaščita za najstnice. Halo? Pa kaj jim fali kak kolešček?
V redu, urejajo težavno kožo. Ma to se da tudi drugače uredit, KT so prej krajšnica za lene zdravnike. Najlažje je spisat recept in met pol mir.
Js se pa ne strinjam s tabo..js sm mela tut tko kot Upgrade_me ful probleme z bolečimi menstrami, mela sm menstro 7 dni, pa 50 dni nič, pa 3 dni, pa 15 dni nič..in sva se z zdravnico pač odločile za tabletke. Ona ni tega nardila, ker je lena, pa se ji ne da z mano ukvarjat, ampak sem bla v ordinaciji eno uro, da mi je vse razložila, povedala dobre, slabe stvari, mi dala brošurce, internetne strani, pol me je pa naročila na naslednji pogovor čez en teden. Kao, da js razmislim pr sebi, preberem vse še enkrat in tko.. In sem se pač odločila, da probam. Zdej jih jemlem šele 2 mesca, ampak sem zelo zadovoljna..
Pa to kar je ..Evelyn.. rekla čist drži. Nama je med seksom že počil kondom, pa sva uporabljala Durex in ne neka sranja za 50 centov. Kondomi so daleč od zanesljivosti..in če ma punca resnega fanta, seksa po večkrat na teden in to, se mi zdijo tabletke rešitev. Vsi vemo, da to ni nekaj, kar bi lahko uporabljali celo življenje, ampak v času, ko pa pač še ne želimo dobit otroka in ko ti neuravnovešenost hormonov ful nagaja, je pa to fajn zadeva.