Kaj bi rekla če te fant danes zaprosi

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Roberta R. napisal/-a: ne vem kje so pobrali, da vse punce že od majhnega sanjamo o poroki :)

Najbrž iz ameriških filmov. Upam, da ni že do nas prišla iz ZDA navada, da fant poklekne pred dekle in take fore.

No, mene ne bo nikoli nihče zaprosil. :D Se ne želim poročiti. Če bi imel pa fant veliko željo po tem bi mu ugodila, vendar bi bila to hitra in skromna civilna poroka brez gostov in praznovanj. Mislim, da bi se za poroko morala zmenit skupaj in se pogovoriti ne pa da punca čaka, da jo fant zaprosi.
Zadnjič spremenil Noelia, dne 25. Jul. 2008 12:58, skupaj popravljeno 1 krat.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

rose8 napisal/-a:grejo mi grozno na živce tisti ki poroke ne podpirajo, in pravijo da je samo zaradi papirja... taki nimajo pojma zakaj se dva človeka sploh poročita. izpadejo prav neumni.

Zakaj? So ti takšni ljudje kaj naredili? Je tako težko razumeti, da nekaterim poroka ne pomeni ničesar?

Jaz se ne bi poročila. Ker je to zame res samo papir. Dopuščam pa možnost, da nekje v prihodnosti spremenim mnenje. Kar pa še ne pomeni, da ne spoštujem in da mi grejo na živce ljudje, ki se poročajo. Razumem, da nekaterim to pomeni veliko in če je to njihova želja, potem jo morajo izpolniti.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rose8 »

če se imata dva rada in se ljubita, jima poroka ne bi smela bit problem, strah al pa kr neki. pač to je nekakšna potrditev zveze k se mi zdi da mora bit. če bi meni fant rekel da se ne želi poročit z mano, bi podvomila vanj. namreč če me resnično ljubi, in želi ostati z mano celo življeneje poroke ne bo problem. no ampak jz imam fanta ki se želi poročit z mano...
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Zame to pač ni potrditev ljubezni. Zveza je veliko veliko veliko več kot pa poroka. Imam zaradi tega fanta kaj manj rada? Ne :!:

Ljudje imamo različna razmišljanja, je to tako težko razumeti? Jaz spoštujem tvoje mnenje, da se želiš poročiti, da je poroka zate potrditev. Lahko tudi ti sprejmeš, da imam fanta rada kljub temu da se z njim nočem poročiti?
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

rose8 napisal/-a:če se imata dva rada in se ljubita, jima poroka ne bi smela bit problem, strah al pa kr neki. pač to je nekakšna potrditev zveze k se mi zdi da mora bit. če bi meni fant rekel da se ne želi poročit z mano, bi podvomila vanj. namreč če me resnično ljubi, in želi ostati z mano celo življeneje poroke ne bo problem. no ampak jz imam fanta ki se želi poročit z mano...

Jaz pa ne potrebujem njegovega podpisa kot potrditev, da me ljubi. To, da me ljubi mi dokaže vsak dan. Poroke se ne bojim, samo v njej ne vidim smisla. Na srečo tudi moj fant ne, sicer bi sklenila kompromis.
Vsak ima svoje želje in poglede na stvari.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

no sej, vsak ima svoje mnenje. čeprou mi je res čudno, kako se je nekaterim tako težko poročit. ampak ne mislem zdej da je pri vsem tem najbolj vežna poroka. še zdaleč ne.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

rose8 napisal/-a:grejo mi grozno na živce tisti ki poroke ne podpirajo, in pravijo da je samo zaradi papirja... taki nimajo pojma zakaj se dva človeka sploh poročita. izpadejo prav neumni.

:loldev:

Ja kaj pa je drugega kot le papir in sprememba naziva iz gospodične v gospo?!

Rada se mata lih tko k prej edin situacija je za kake stvari olajšana (npr. da ti za določene stvari ni treba dokazovat, da si v skupnem gospodinjstvu že ne vem kolk let, da ti priznajo pravice izvenzakonskega partnerstva).

Nism proti poroki, sam mam pa rahlo paniko pred obvezami in zaenkrat še ne razmišljam o tem, da bi bla celo življenje "zvezana" :twisted:
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

Kaychee napisal/-a:

:loldev:

Ja kaj pa je drugega kot le papir in sprememba naziva iz gospodične v gospo?!

Rada se mata lih tko k prej edin situacija je za kake stvari olajšana (npr. da ti za določene stvari ni treba dokazovat, da si v skupnem gospodinjstvu že ne vem kolk let, da ti priznajo pravice izvenzakonskega partnerstva).

Nism proti poroki, sam mam pa rahlo paniko pred obvezami in zaenkrat še ne razmišljam o tem, da bi bla celo življenje "zvezana" :twisted:

celo življenje "zvezana" ...točno to, ljudje se bojijo da bodo mogli bit z enim partnerjem celo življenje oz. jih je strah (če se bodo razumeli, itd.) če imaš fanta zelo rada bi se mogla bit pripravljena tut poročit z njim in on s tabo. če je zate to samo papir je očitno, da dvomiš o ljubezni do njega.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Jst načeloma nisem proti poroki ... drugih. Jst sm vedno bolj prepričana, da se ne bom poročila in zarad tega mojga partnerja (ko bo, če bo) ne bom mela nič manj rada, kokr pa takrat, ko bi podpisala list papirja in si nataknila prstane na roke. Prstan lh dobim tk al tk, on pa tud, če bi si ga tk hudo zlo želel met.

Poroka so samo stroški in nič drugega. Sprememba svojih osebnih dokumentov, zment se je treba, kater priimek bo kdo mel in pred vsem tem pride še cela gora stroškov za poroko ... brezveze. Rajš dam ta denar na stran za kej bolj pametnega, kokr pa en kup denarja dat za poroko, ki je konc koncev res samo list papirja. Medene tedne si lh prvoščm tud brez prstana na roki in podpisanega lista. Tko pač je.

In ljudje, k tko razmišljamo, nismo neumni in ja, vemo, zakaj se dva človeka poročita ... vsak par iz svojih razlogov, lih tko kot se kak par pač ne poroči iz svojih razlogov.

Ja v redu, tud jst dopuščam možnost, da se bom nekoč poročila, ker se nikol ne ve, kaj me pič. Ampak da bi se poročila zgolj in samo za to, da bi nekomu dokazala, da ga mam najrajš ... ne hvala. Pa se ne bojim, da bi morala bit celo življenje z enim in istim tipom, sploh ne, bi bla vesela tega, če bi našla nekoga, k bi bil prpravlen bit celo žiljenje z mano, s poroko ali brez nje.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

zakaj je že treba za poroko zmetata cel kup denarja. sej ti ni treba povabit 200 ljudi!!! sej pravim nekateri ne boste nikoli razumeli bistvo poroke, škoda za vas, res se mi smilite ker tako razmišljate!
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Ja v redu, pols e ti pa smilm, k da se sekiram zdj zarad tega.

Ti si 16 mlada?

Povej nam, nevednicam, kaj je bistvo poroke?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

rose8 napisal/-a:če imaš fanta zelo rada bi se mogla bit pripravljena tut poročit z njim in on s tabo. če je zate to samo papir je očitno, da dvomiš o ljubezni do njega.

Ti še vedno ne razumeš, da obstajajo ljudje, ki imajo svojega partnerja radi, čeprav se z njim nočejo poročiti. Če mislim, da je to papir, pomeni, da dvomim o svoji ljubezni?! Prosim te lepo, ne govori v imenu drugih. Če bi dvomila, z njim sploh ne bi bila.

rose8 napisal/-a:sej pravim nekateri ne boste nikoli razumeli bistvo poroke, škoda za vas, res se mi smilite ker tako razmišljate!

Ti pa očitno ne boš razumela drugih. :wink: In jaz (na tvojo žalost, a na mojo srečo) ne vidim bistva, pomena poroke, ker imam v živlenju druge prioritete.
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objava Napisal/-a *little girl* »

rose8 napisal/-a:zakaj je že treba za poroko zmetata cel kup denarja. sej ti ni treba povabit 200 ljudi!!! sej pravim nekateri ne boste nikoli razumeli bistvo poroke, škoda za vas, res se mi smilite ker tako razmišljate!

Ti se mi pa smilš,ker si dokaj nezrela v svojem razmišljanju! kaj je po tvoje bistvo poroke? veliko ljudi je,ki so skupaj že vrsto let,neporočeni in nekateri mnogo bolj srečni,kot tisti poročeni. neporočeni ljudje se nimajo nič manj radi,nič manj nimajo radi svojih otrok,nič ni drugače kot če bi bili poročeni!
drugače si pa omenila tudi denar...no,če te zanima,poroka stane celega hudiča!če želiš tradicionalno slovensko poroko (civilna,cerkvena,pogostitev povabljencev,ki jih je 80) te to stane vsaj 2dobri slovenski plači!(od 2000-3000€ (tukaj ni všteta cena obleke!)) sama sem priča priprav na poroko,ki se bo odvila čez dober mesec,in rajši mi ne pametovat,da poroka nič ne stane.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

1. čez en mesec bom stara 17. vidim da te leta motijo... zakaj? imam resnega fanta, skupaj sva 2 leti in se nameravava poročiti čez 3 leta.

lej ne bom vam jz razlagala bistva zakonske zveze. mal si preber sveto pismo.

2. nikjer nisem rekla, da če se ne poročiš ne ljubiš svojga fanta. itak da ga. ampak če bi te fant vprašal če bi se z njim poročila, bi rekla ne, samo zato ker ne vidiš bistva oz. imaš druge prioritete? bed...

3. kar se tiče denarja... kdo pravi da moraš povabiti toliko pa toliko ljudi imeti tako pa tako gostijo...nihče. poroka je lahko zelo poceni...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

*little girl* napisal/-a:...no,če te zanima,poroka stane celega hudiča!
če želiš tradicionalno slovensko poroko (civilna,cerkvena,pogostitev povabljencev,ki jih je 80) te to stane vsaj 2dobri slovenski plači!(od 2000-3000€ (tukaj ni všteta cena obleke!))
sama sem priča priprav na poroko,ki se bo odvila čez dober mesec,in rajši mi ne pametovat,da poroka nič ne stane.

Ni nujno, ne posplošuj!
Seveda lahko imaš razkošno poroko in si ohinsploh vse privoščiš, ni pa nujno; poroka zame ne pomeni avtomatsko cerkvene ohceti z vse kmečko navlako... :roll:
Tako se jaz ne bi nikoli poročila, z vso žlahto in vsemi butastimi kmečkimi običaji vred, ob tem se mi želodec obrača, pa brez zamere.
Poroka sama po sebi tudi meni ne pomeni nič, si je ne želim,
če pa bi me zaprosil, bi privolila le v civilno poroko s čimmanj povabljenimi oz. sploh ne bi iz tega delala nobenega cirkusa, to bi bil ores samo med nama, najina intimna stvar, da postaneva mož in žena, če že kaj.

Moja prijateljica je zelo na frišno poročena in mi je lepo, da sta mož in žena :wink: .
Ne bo pa nama nič manjkalo, če to nikoli ne bova :) .
Odgovori