Kontracepcijske tabletke
No, jaz pa sem se znašla v (zame) totalni zmešnjavi zaradi pozabljivosti, ki je pri tabletkah sicer še nisem doživela.
Na morju sem dva dneva pozabila vzeti tabletki, nakar sem se sredi noči spomnila na to. Naslednji dan sem v navodilih tabletk prebrala, da če pozabiš vzeti več kot eno tabletko se moraš posvetovati z ginekologinjo. Sestri ki je bila doma sem naročila, da je poklicala ginekologinjo in ji omenila moj problem, nakar je ta rekla, da je treba jemati normalno dalje, tisti dve tabletki pa "pozabiti" kot da se tista dva dneva ko sem ju pozabila vzet, nista zgodila. V tej tablici so mi ostale še tri tabletke, vendar sta dve ravno tisti, ki sem ju pozabila vzeti (po pravilih bi mi zdaj morala ostati le še ena). Malce sem zmedena zaradi vsega tega, zato me zanima, če zdaj moram te tri tabletke v teh treh dneh normalno vzeti in se pač menstruacija avtomatsko zamakne, torej gre vse normalno naprej brez zapletov? Ginekologinja je sicer rekla, da bo zaščita delovala šele z novim zavojčkom, ampak glede tega se itak ne sekiram, ker sem to vedela. Imela katera takšno izkušnjo?

Lilah napisal/-a:No, jaz pa sem se znašla v (zame) totalni zmešnjavi zaradi pozabljivosti, ki je pri tabletkah sicer še nisem doživela.Na morju sem dva dneva pozabila vzeti tabletki, nakar sem se sredi noči spomnila na to. Naslednji dan sem v navodilih tabletk prebrala, da če pozabiš vzeti več kot eno tabletko se moraš posvetovati z ginekologinjo. Sestri ki je bila doma sem naročila, da je poklicala ginekologinjo in ji omenila moj problem, nakar je ta rekla, da je treba jemati normalno dalje, tisti dve tabletki pa "pozabiti" kot da se tista dva dneva ko sem ju pozabila vzet, nista zgodila. V tej tablici so mi ostale še tri tabletke, vendar sta dve ravno tisti, ki sem ju pozabila vzeti (po pravilih bi mi zdaj morala ostati le še ena). Malce sem zmedena zaradi vsega tega, zato me zanima, če zdaj moram te tri tabletke v teh treh dneh normalno vzeti in se pač menstruacija avtomatsko zamakne, torej gre vse normalno naprej brez zapletov? Ginekologinja je sicer rekla, da bo zaščita delovala šele z novim zavojčkom, ampak glede tega se itak ne sekiram, ker sem to vedela. Imela katera takšno izkušnjo?
To je rekla šolana medicinska sestra ?

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
No jaz imam pa eno vprašanje. Sicer sem prebirala pa forumu in pri nobeni uporabnici nisem zasledila da bi bilo tak kot pr meni.
In sicer... 3.7 sem dobila menstruacijo in kot nova uporabnica KT sem vzela tabletko (prvi dan ciklusa toraj) Moje menstruacije so ponavadi trajale 5-6 dni tukaj pa krvavitev tudi kasneje ni prenehala. Sicer je šibkejša kot na začetku, vendar se po 20 tabletki pojavi krvav izcedek prav vsak dan. Uporabljam tabletke yasminelle ki so nizko dozne, zato je vrjetno vzrok za krvavitev da so prešibke. Sicer sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla da je to normalno in naj vzamem 2 tabletki na dan ( eno zjutraj drugo zvečer) in da se bo uredilo. Zanima me če sem zaščitena čeprav so tabletke prešvoh? Z fantom sma včeraj imela odnos pri katerem je spustil vame, ampak jaz sem komaj danes vzela 2 tabletki v enem dnevu. Je možnost da zanosim? Krvavitev še vedno ni prenehala. Res se že cel dan sekiram in prosim da poveste svoje mnenje, ker za tabletko po odnosu še je vedno čas.. (ampak ga več dolgo nebo)
In sicer... 3.7 sem dobila menstruacijo in kot nova uporabnica KT sem vzela tabletko (prvi dan ciklusa toraj) Moje menstruacije so ponavadi trajale 5-6 dni tukaj pa krvavitev tudi kasneje ni prenehala. Sicer je šibkejša kot na začetku, vendar se po 20 tabletki pojavi krvav izcedek prav vsak dan. Uporabljam tabletke yasminelle ki so nizko dozne, zato je vrjetno vzrok za krvavitev da so prešibke. Sicer sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla da je to normalno in naj vzamem 2 tabletki na dan ( eno zjutraj drugo zvečer) in da se bo uredilo. Zanima me če sem zaščitena čeprav so tabletke prešvoh? Z fantom sma včeraj imela odnos pri katerem je spustil vame, ampak jaz sem komaj danes vzela 2 tabletki v enem dnevu. Je možnost da zanosim? Krvavitev še vedno ni prenehala. Res se že cel dan sekiram in prosim da poveste svoje mnenje, ker za tabletko po odnosu še je vedno čas.. (ampak ga več dolgo nebo)

vityka01 napisal/-a:No jaz imam pa eno vprašanje. Sicer sem prebirala pa forumu in pri nobeni uporabnici nisem zasledila da bi bilo tak kot pr meni.
No ravno tak problem sm jst mela, in to čisto vsakič ko sm ponovno začela jemat tabletke, recimo, ko sm taprvič začela jemat Logest sm še celih 21dni do naslednje menstruacije imela krvavitve, ki pa so po menstruaciji minile, se pravi, ko sm začela jemat drugo škatlico se je to vse skupaj uredilo in prav tako se mi je zgodilo po pavzi, pač skorej 1 leto nism jemala KT, potem sm ponovno začela, Yasminelle in sm zopet imela krvavitve vseh 21dni, vendar so po menstruaciji izginile.
Tudi glede zaščite, ti si zaščitena, je preverjeno, ker sm kljub krvavitvam sexala, je spustu vame, pa ni blo nič narobe. Te krvavitve se lahko pojavijo zaradi tega, ker telo ni navajeno na hormone. Če se pa to dogaja več kot 3 mesece, se je pa potrebno posvetovati z ginekologinjo.
-
- Komunikatorka