Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

No, jaz pa sem se znašla v (zame) totalni zmešnjavi zaradi pozabljivosti, ki je pri tabletkah sicer še nisem doživela. :wall: Na morju sem dva dneva pozabila vzeti tabletki, nakar sem se sredi noči spomnila na to. Naslednji dan sem v navodilih tabletk prebrala, da če pozabiš vzeti več kot eno tabletko se moraš posvetovati z ginekologinjo. Sestri ki je bila doma sem naročila, da je poklicala ginekologinjo in ji omenila moj problem, nakar je ta rekla, da je treba jemati normalno dalje, tisti dve tabletki pa "pozabiti" kot da se tista dva dneva ko sem ju pozabila vzet, nista zgodila. V tej tablici so mi ostale še tri tabletke, vendar sta dve ravno tisti, ki sem ju pozabila vzeti (po pravilih bi mi zdaj morala ostati le še ena). Malce sem zmedena zaradi vsega tega, zato me zanima, če zdaj moram te tri tabletke v teh treh dneh normalno vzeti in se pač menstruacija avtomatsko zamakne, torej gre vse normalno naprej brez zapletov? Ginekologinja je sicer rekla, da bo zaščita delovala šele z novim zavojčkom, ampak glede tega se itak ne sekiram, ker sem to vedela. Imela katera takšno izkušnjo?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Lilah napisal/-a:No, jaz pa sem se znašla v (zame) totalni zmešnjavi zaradi pozabljivosti, ki je pri tabletkah sicer še nisem doživela. :wall: Na morju sem dva dneva pozabila vzeti tabletki, nakar sem se sredi noči spomnila na to. Naslednji dan sem v navodilih tabletk prebrala, da če pozabiš vzeti več kot eno tabletko se moraš posvetovati z ginekologinjo. Sestri ki je bila doma sem naročila, da je poklicala ginekologinjo in ji omenila moj problem, nakar je ta rekla, da je treba jemati normalno dalje, tisti dve tabletki pa "pozabiti" kot da se tista dva dneva ko sem ju pozabila vzet, nista zgodila. V tej tablici so mi ostale še tri tabletke, vendar sta dve ravno tisti, ki sem ju pozabila vzeti (po pravilih bi mi zdaj morala ostati le še ena). Malce sem zmedena zaradi vsega tega, zato me zanima, če zdaj moram te tri tabletke v teh treh dneh normalno vzeti in se pač menstruacija avtomatsko zamakne, torej gre vse normalno naprej brez zapletov? Ginekologinja je sicer rekla, da bo zaščita delovala šele z novim zavojčkom, ampak glede tega se itak ne sekiram, ker sem to vedela. Imela katera takšno izkušnjo?

To je rekla šolana medicinska sestra ? :eek: Kaj pa če bi tvoja sestra poklicala še kam za drugo mnenje ? Ker pomoje ne moreš kr pozabit, da si pozabla uset 2 tebletki. :gruebel:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Ja jaz ne vem, ona je pač rekla, da je treba dalje jemati tabletke, če pa se vmes že pojavi krvavenje, je treba vzeti poleg ene tabletke iz tega zavojčka še eno iz novega.
Uporabniški avatar
vityka01
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a vityka01 »

No jaz imam pa eno vprašanje. Sicer sem prebirala pa forumu in pri nobeni uporabnici nisem zasledila da bi bilo tak kot pr meni.
In sicer... 3.7 sem dobila menstruacijo in kot nova uporabnica KT sem vzela tabletko (prvi dan ciklusa toraj) Moje menstruacije so ponavadi trajale 5-6 dni tukaj pa krvavitev tudi kasneje ni prenehala. Sicer je šibkejša kot na začetku, vendar se po 20 tabletki pojavi krvav izcedek prav vsak dan. Uporabljam tabletke yasminelle ki so nizko dozne, zato je vrjetno vzrok za krvavitev da so prešibke. Sicer sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla da je to normalno in naj vzamem 2 tabletki na dan ( eno zjutraj drugo zvečer) in da se bo uredilo. Zanima me če sem zaščitena čeprav so tabletke prešvoh? Z fantom sma včeraj imela odnos pri katerem je spustil vame, ampak jaz sem komaj danes vzela 2 tabletki v enem dnevu. Je možnost da zanosim? Krvavitev še vedno ni prenehala. Res se že cel dan sekiram in prosim da poveste svoje mnenje, ker za tabletko po odnosu še je vedno čas.. (ampak ga več dolgo nebo) :(
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a __CrNa__ »

vityka01 napisal/-a:No jaz imam pa eno vprašanje. Sicer sem prebirala pa forumu in pri nobeni uporabnici nisem zasledila da bi bilo tak kot pr meni.
In sicer... 3.7 sem dobila menstruacijo in kot nova uporabnica KT sem vzela tabletko (prvi dan ciklusa toraj) Moje menstruacije so ponavadi trajale 5-6 dni tukaj pa krvavitev tudi kasneje ni prenehala. Sicer je šibkejša kot na začetku, vendar se po 20 tabletki pojavi krvav izcedek prav vsak dan. Uporabljam tabletke yasminelle ki so nizko dozne, zato je vrjetno vzrok za krvavitev da so prešibke. Sicer sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla da je to normalno in naj vzamem 2 tabletki na dan ( eno zjutraj drugo zvečer) in da se bo uredilo. Zanima me če sem zaščitena čeprav so tabletke prešvoh? Z fantom sma včeraj imela odnos pri katerem je spustil vame, ampak jaz sem komaj danes vzela 2 tabletki v enem dnevu. Je možnost da zanosim? Krvavitev še vedno ni prenehala. Res se že cel dan sekiram in prosim da poveste svoje mnenje, ker za tabletko po odnosu še je vedno čas.. (ampak ga več dolgo nebo) :(

No ravno tak problem sm jst mela, in to čisto vsakič ko sm ponovno začela jemat tabletke, recimo, ko sm taprvič začela jemat Logest sm še celih 21dni do naslednje menstruacije imela krvavitve, ki pa so po menstruaciji minile, se pravi, ko sm začela jemat drugo škatlico se je to vse skupaj uredilo in prav tako se mi je zgodilo po pavzi, pač skorej 1 leto nism jemala KT, potem sm ponovno začela, Yasminelle in sm zopet imela krvavitve vseh 21dni, vendar so po menstruaciji izginile.
Tudi glede zaščite, ti si zaščitena, je preverjeno, ker sm kljub krvavitvam sexala, je spustu vame, pa ni blo nič narobe. Te krvavitve se lahko pojavijo zaradi tega, ker telo ni navajeno na hormone. Če se pa to dogaja več kot 3 mesece, se je pa potrebno posvetovati z ginekologinjo.
Uporabniški avatar
vityka01
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a vityka01 »

Najlepša hvala, res. Zdaj si me pomirla, bom vrjetno kr lažje spala. Glede te menstruacije pa ful upam da se bo pri naslednjem paketku poštimalo. Po premoru naj začnem jemat 2 tabletki al 1?
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a __CrNa__ »

Ma jst mislm,da najboljše da jemlješ po eno pa boš vidla, jst mislm da bi se ti mogla uredit, čene pa najboljše da se posvetuješ z ginekologinjo, če jemlji 2 še naprej ali ne...
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

ce rabim samo recept, vendar pa bi rada manj hormonske tabletke, ali se moram prej narocit, ali ste ve (tista, ki jih je menjala) samo prisla, rekla da rabi recept, in to je to? ker je jutri moja zadnja tabletka, se mi malo mudi..in ne morem cakati z narocanjem?
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

meni je moja rekla, da ko bom naslednjič pršla po recept, da naj rečem sestri da mi bo predpisala druge, manj hormonske..
A ti sestra lohko napiše recept? :?:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ men ga vedno sestra napiše. Ful redko da z zdravnico kontaktiram sploh.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Eno vprašanje....tabletke pa alkohol kako gre to skupej, da tabletke vseeno držijo. Vem, da izbruhat se je ne sme...a drugače je pa ok?
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Ja obstaja neko tveganje kao, isto kokr s čiki, sam mislim da ni panike. Zaščita nej bi se mal zmanjšala, sam to najbrž če bi vsak dan pila alkohol.
Anyway, js em tabletke ene 5 let in občasno pijem pa se mi ni nič zgodilo :wink:
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

ŽuŽa napisal/-a:^^ men ga vedno sestra napiše. Ful redko da z zdravnico kontaktiram sploh.

Ja, ko maš vedno ene in iste in ti ga samo sprinta. Če pa menjaš, se morš pa navadno posvetovat z ginekologinjo. Sestra ni zdravnik!
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ups nisem vidla da bi ona rada manj hormonske tablete.
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ***str@wberry*** »

Jst sm tud hotla menjat tablete pa mi je sestra rekla da se morem pač z ginekologinjo pogovort, tko da.. Dvomim da bi ti sestra lahk kr dala recept za druge tablete.
Zaklenjeno