trepalnica napisal/-a:tudi pri prepiranju je pomembno poslusati... in dosti razmisljati o tem, zakaj je tako, kako to resiti, torej brati med vrsticami... sicer pa... ne bi jaz temu rekla prepiranje, pac pa spoznavanje drug drugega, kar tudi to je... ker ce bi bilo vedno vse idilicno, nekaj ne bi bilo v redu, ker smo si prevec razlicni, prevec je zelja... preko konfliktov oz. nestrinjanj pa potem pridemo do kompromisov, ki so po mojem nujno potrebni, da lahko normalno zivis in funkcioniras v zvezi in v druzbi, povsod...
No, z odebljenim tekstom se ne strinjam, ker vem, koliko zmede pri nama povzroči to, da bereva med vrsticami, da misliva, da veva, kaj ima v glavi drugi ipd. To nama je do sedaj samo še bolj zakompliciralo prepire in sem za to, da se tega odvadiva. Ko sva oba že sita glasnega debatiranja in jaz delam dramo, on pa se ne premakne niti za centimeter, je najmanj, kar si želim še to, da mi da občutek, da on vse ve, kaj si jaz sedaj mislim in obratno. Ve lahko tisto, kar povem, ne maram pa predvidevanja in t. i. branja misli, ker to ni mogoče.
G00fy_qa, mogoče je tvoj način res boljši, ampak zame osebno, ki sem precej bolj čustven kot racionalen človek, to pušča praznino. On mi lahko pove neke realne rešitve, ampak mene to pušča samo v mojih čustvih in si želim, da bi med prepirom tudi on kdaj pokazal svojo ranljivost (ne le po njem, ko je kao 'razočaran' nad mano), skrb za naju v obliki nečesa, kar ni zgolj teoretično nabijanje o tem, kako se a reši, če narediš b, ker vsi vemo, da so odnosi več od enačb.