Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

g00fy_qa napisal/-a:^^ Jap. Spet negativno. :D

Zdaj pa čakajmo ...

Kaj si mela kej stesno življenje zadnje čase ? Ker lahko, da je to razlog, da ti zamuja.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a trepalnica »

kontracepcijske vecino tega "zrihtajo"... ampak mocno imam pa se zmeraj, sicer traja manj (hvala bogu), boli pa ne...
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: .......

Neprebrana objava Napisal/-a _ladybird_ »

jao jst sm pa zdj dobla, pa me spet tolk boli da ne morš verjet...trebuh mi bo raznesel
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ursa7 »

g00fy_qa napisal/-a:Je možno, da zato, ker sem shujšala za 2kg, sicer nenamerno (zdaj jih imam 47)? Ali bi lahko bilo kaj drugega? :?

Meni se to zdi povsem možen razlog. Ko sem bila sama na teh kg, sem menstruacijo izgubila za več mesecev. Seveda pa je treba upoštevat višino ob teh kilah...

Sicer pa sem vesela, da je moja menstruacija zaradi KT kar točna. :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

p!ka napisal/-a:Kaj si mela kej stesno življenje zadnje čase ? Ker lahko, da je to razlog, da ti zamuja.

V bistvu zdaj sploh ni nobenega stresa. Počitnice so, živim počasi, uživam, matura je narejena, sprejeta sem. Stres sem že črtala.

Ursa7 napisal/-a:Meni se to zdi povsem možen razlog. Ko sem bila sama na teh kg, sem menstruacijo izgubila za več mesecev. Seveda pa je treba upoštevat višino ob teh kilah...

To je še vedno verjetni razlog. Visoka sem 170cm.

Moram se posvetovati s teto, ki dela na ginekologiji.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

g00fy_qa napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Kaj si mela kej stesno življenje zadnje čase ? Ker lahko, da je to razlog, da ti zamuja.

V bistvu zdaj sploh ni nobenega stresa. Počitnice so, živim počasi, uživam, matura je narejena, sprejeta sem. Stres sem že črtala.

Ursa7 napisal/-a:Meni se to zdi povsem možen razlog. Ko sem bila sama na teh kg, sem menstruacijo izgubila za več mesecev. Seveda pa je treba upoštevat višino ob teh kilah...

To je še vedno verjetni razlog. Visoka sem 170cm.

Moram se posvetovati s teto, ki dela na ginekologiji.

Hmm, 170/47, tvoj ITM je 16,3 - če bi to povedala prej, potem bi bilo veliko lažje sklepati zakaj nimaš m. Pri tako majhni teži je stanje v tvojem telesu odvisno od vsakega kilograma in, ko si napisala, da si izgubila 2kg, sem mislila, kaj pa je to takega - glede na tvojo višino pa je to katastrofa in čisto mogoče je, da si izgubila m. Nočem te strašiti, a eden izmed stranskih efektov prenizke telesne teže je izguba menstruacije, ki se pogojno povrne, če prideš na 'normalno' težo.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

g00fy_qa napisal/-a:^^ Jap. Spet negativno. :D

Zdaj pa čakajmo ...

O bad!! :( :cry:

Ampak res... totalno presuha si. Ojej. :?
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

LOL, kakšna dramatična reakcija na tujo suhost :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Moja suhost je sicer povsem dedna in ni posledica tega, da ne bi hotela jesti oz. da bi izbirala hrano, hujšala, karkoli bolestnega. ITM pa so samo številke. :D
Shujšala sem nenamerno, zato, ker sem začela redno bežati vsak dan, zaradi kondicije. Sedaj sem to opustila.

Je možno da nimam menstruacije, četudi jem dovolj in povsem normano hrano? Pač zato, ker je teža nekoliko nižja, čeprav to ni posledica stradanja?
Gost

g00fy_qa napisal/-a:
Je možno da nimam menstruacije, četudi jem dovolj in povsem normano hrano? Pač zato, ker je teža nekoliko nižja, čeprav to ni posledica stradanja?

Ja, po moje je tudi to možno. Ker verjetno obstaja nek limit v telesu, neka minimalna teža, od katere je potem odvisno tudi hormonsko delovanje ter menstruacija. Verjetno bi bilo res najbolje, da greš h ginekologu in se o tej zadevi pozanimaš, ker znajo biti težave, če res izgubiš menstruacijo.

julia_, pri suhosti ne gre samo za estetski vidik, temveč tudi za zdravje in ja, pretirana suhost je lahko zdravstveno še kako nadležna in vredna dramatičnega odziva, če je to pravi vzrok, ki ga odpraviš in se zdravstveno stanje uredi :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Foxy-lady napisal/-a:

MsN, o tem odzivu sem govorila :)
Včasih si res želim, da bi ta :cry: smajli ukinili, ker nekateri izpadejo neverjetno labilno, ko ga takole zlorabljajo
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

MsN, hvala za pomoč. :) Se bom obrnila na teto, ki dela na ginekološkem oddelku in potem verjetno dalje na ginekologinjo.
Gost

jullia_ napisal/-a:
Foxy-lady napisal/-a:

MsN, o tem odzivu sem govorila :)
Včasih si res želim, da bi ta :cry: smajli ukinili, ker nekateri izpadejo neverjetno labilno, ko ga takole zlorabljajo

Aja, no, eden ni nobeden, v temi 'Tako ga pogrešam ...' ali nekaj v tem stilu se vrstijo drug za drugim :D Ogabno.

g00fy_qa, čim prej uredi to zadevo, da bo spet vse po starem. In naj še kdo reče, da je menstruacija prekletstvo :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

To rečejo samo tiste, ki je niso še nikoli čakale :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Edina hujša stvar od imeti menstruacijo, je ne imeti je. :D
Zaklenjeno