Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Barby-ka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Barby-ka »

Ni čist tko. Poznam neki žensk k kadi pa jemle tabletke. KT naj bi se predpisvale tud kadilkam do 35. leta. Nekje sem zasledila podatek da ni panike če skadiš pol škatlce na dan ali manj. Odkr jemlem tabletke sem se glede cigaret zlo pobolšala, pa še to nameravam zmanšat na nulo.
Tud ginekologu sem omenla da kadim. Ubistvu me sam sploh ni uprašal, mene je pač skrbel ker sm slišala da je ena ženska zarad tega umrla. Tableke sm pa useen dobila.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

LoveLy* napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Barby-ka pogovori se z ginekologom o tvojem strahu. Lahko, da ti bo pomagau. Če te bo pa še vedno strah strdkov se boš mogla odločit al nehaš jest KT al pa nehaš kadit.
Če boš šla h ginekologu na pogovor, sporoči kaj ti je reku.

pri nas če si kadilka niti pod razno ne dobiš tablet...pa se lahko na trepalnice mečeš in po mojem je tako tudi prav. neka odgovornost pa ja more bit :!:

ko sem šla prvič ginekologu me ni nobeden vprašu če kadim ali pa če imam povišan krvni tlak oz. kaj druzga kar bi se mogl vedit...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

^^ pr meni je blo tudi neki podobnega. Sm bla slučajo z mamo v čakalnici, ker se nism mela km dat. In pol je zvedla, da sva z Mojim seksala in me je zvlekla not. In moj ginekolog je sam reku, da mi bo dau Logest in da če bo kej narobe, da mi jih bo menju.
Jz sm razmišljala v smeri, da me ni nič uprašu, ker je tudi mamin ginekolog. . .
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Barby-ka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Barby-ka »

Men je ginekolog brez kakšnih posebnih uprašanj predpisal tabletke. Ker pa ne maram tablet, še posebej takih s hormoni sem mela kar dost uprašanj glede tega. Prvo je blo glede kajenja. In se je on sam nasmeju in mi reku kaj mi je bol pomembn - ljubezen al cigareti... Tud to ga ni zanimal kok kadim, sam reku je da mi bo dal KT z nizko koncentracijo hormonov. Nč glede zmanjšanja/nehanja... Sam se useen gibam u smeri nehanja. Bomo vidl če mi rata :)
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Glede kajenja je tak:
Kadis lahko ob jemanju KT do 35. leta. Po tem letu starosti se pa zenska mora odlociti ali bo kadila ali pa jemala KT.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Ni tako črnobelo ...
tveganje za nastanek tromboze je večje pri kadilkah, pri starejših ženskah in pri ženskah, ki imajo to v družini.
Mejo so postavili na 35 let (na nekaterih tabletkah piše tudi 30), v bistvu ti pa nihče ne more zagotoviti, da 25 letna nekadilka ne bo dobila tromboze.
To so samo priporočila, vsaka se pa sama odloči, koliko tveganja je pripravljena sprejeti v zameno za zanesljivo kontracepcijo. Mimogrede, tveganje za trombozo je povišano tudi v nosečnosti in to bolj kot ob jemanju KT.

Jaz sem se pri 30-ih odločila, da jih neham jemati, tudi zato, ker kadim (pa ne samo zato). Ginekolog bi mi jih pa še mirno pisal dalje; ko sem omenila, da kadim, mi je samo menjal Diane za Logest.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hm nevem zakaj so eni ginekologi tako "strogi" kot je v našem kraju da ne dobiš tablet če maš prevelik pritisk in če kadiš....hehe....mah vsaki ma svoje meje..
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Mislim, da bi vsi morali biti malo bolj strogi. Potem ne bi bilo potrebno tolikokrat menjati tabletk, ker ženskm ne ustrezajo.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

ženska napisal/-a:Mislim, da bi vsi morali biti malo bolj strogi. Potem ne bi bilo potrebno tolikokrat menjati tabletk, ker ženskm ne ustrezajo.

Podpis.

KT se predpisujejo vsepovprek. Namesto, da bi se mladim najstnicam razložilo kako in kaj z varno spolostjo, se jih navadlo na kondome in odgovornost, predpisujejo tabletke 15 letnicam, lih da majo mir.

Kakorkoli obrnemo, še vedno smo poskusni zajčki za KT. Niti prva generacija žensk, ki so "ves čas" jemale tabletke ni umrla in ne vemo še točno kako bo to dejansko dolgoročno vplivalo na nas- Lahko samo upamo na najboljše.
Imaš, da me vikaš!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ja, to, da so ginekologi obsedeni s predpisevanjem kt mladim puncam, se kaže tudi v tem, ko le redki priznavajo, da kt sploh imajo stranske učinke. Namreč večina jih zamahne z roko in govorijo, da je vse v glavi posameznice - tudi sama sem dolgo verjela temu in si mislila, da sem očitno pretirano občutljiva in si težave samo domišljam, verjela sem, da je ta zaščita edina pravilna in nujna še za mnoga leta, do otrok pač, no, ko mi je enkrat in edinkrat zdravnik z drugega specializiranega področja iskreno povedal kako in kaj je s kt, kako negativne so lahko v resnici, a ginekologi raje pišejo recepte, sem začela malce bolj dvomiti. In se mi prav ti ginekologi po malem že gnusijo ... verjetno obstajajo tudi dobri, ampak žal jih je premalo.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Sej je prav, da gredo punce po zaščito, men se zdi to odgovorno, če vejo, da imajo oz. bodo imele spolne odnose. Ni pa prav to, da se z ginekologom nič ne da posvetovat, če sam ne izsiliš tega. Vsaj pri meni je blo tak. Ko sem šla menjat tabletke, me je celo sam vprašal katere bi imela. :eek:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Liena napisal/-a:Sej je prav, da gredo punce po zaščito, men se zdi to odgovorno, če vejo, da imajo oz. bodo imele spolne odnose. Ni pa prav to, da se z ginekologom nič ne da posvetovat, če sam ne izsiliš tega. Vsaj pri meni je blo tak. Ko sem šla menjat tabletke, me je celo sam vprašal katere bi imela. :eek:

Jaz sem v času vnetij morala sama izsiliti, da mi je predpisal kaj drugega kot canesten :roll:
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

ko že govorimo o ginekologih..meni je dala diane35 osebna zdravnica zaradi aken..in ko sem prišla h ginekologinji in ji rekla da že imam KT mi je rekla: zakaj si pa potem prišla če že imaš kontracepcijo :? mislm halo :roll:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

kamis napisal/-a:ja pa fajn je it v lekarno,kjer ste že kdaj prej uzele tabletke na recept,ker tm vs majo shranjene v računalniku,pa vm bojo prej verjel da boste prnesle recept,oziroma da sploh jemlete tabletke.

a ne piše tudi na zdravsteni kartici, katere tabletke jemlješ?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Ja tak kot da greš h ginekologu lahko zgolj zaradi tabletk. Mal so prismojeni ja, vsi ne, je pa dost takih.
Zaklenjeno