V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

anoyel napisal/-a:višja kot je starost uporabnic na cosmo forumu boljša kakovost in pametnejša izbira nasvetov je. dober primer je nasvet uporabnice sarite, ki je tvojih let.

Posploševanje. :P

:rofl:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

[quote="g00fy_qa".[/quote]
Posploševanje. :P

:rofl:[/quote]

ne bi rekla, ker glih starost nam prinese izkušnje in potem lahko na podlagi tega damo tudi pametne nasvete. :)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

študentka20 napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a: Posploševanje. :P

:rofl:

ne bi rekla, ker glih starost nam prinese izkušnje in potem lahko na podlagi tega damo tudi pametne nasvete. :)

Ah...leta, pa res niso znak zrelosti in modrosti.
Moj pogled na svet je tak, da če rabim kakšen nasvet se obrnem na osebo, ki je strokovnjak na tem področju.
Torej za reševati problem z vodovodom ne bom šel k zobarju ali obratno.
In zdaj nekega 60 klošarja spraševati za nasvet o življenju mi bo lahko povedal samo iz svojega primera...in lahko pridem samo tja kjer je on.
Če me kaj zanima bom vprašal za nasvet tistega,ki je tam kjer si jaz želim biti.
Imamo osebe, ki so stari 60 let, pa so na zelo nizki ravni razmišljanja in delovanja...imamo pa 30 letnike ki zelo zrelo razmišljajo in delujejo.
Skratka ta teza je smešna in nima nobenega smisla, da zrela leta prinesejejo s seboj modrost...
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

ryu10kyu napisal/-a:
Skratka ta teza je smešna in nima nobenega smisla, da zrela leta prinesejejo s seboj modrost...

za zrelost so pomembne tudi izkušnje. tu sem pač mislila starost+izkušnje! je pa res ja,da leta tudi niso vedno znak zrelosti!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Cvetlični prah, takole je pri tebi: s sedanjim fantom se maš fino in ti načeloma nič ne manjka. Če v igro ne bi stopil še drugi, bi verjetno ostala s prvim.

Ta drugi je privlačen zato, ker ima vse kar prvi nima. A te nekako ne prepriča.... Zakaj te ne prepriča zagotovo veš, a si ne želiš priznat. Ker pamet govori, da se bolj splača ostat z njim.

Kakorkoli obrneš: s prvim bi se zagotovo dalo tudi kak kompromis naredit. Če ne, pa tako ali tako ni za nobeno rabo. Z drugim pa.... si sploh poskušaš predstavljat kako bo izgledala vajina veza čez 10 let? Bo lahko aktivno sodeloval kot oče, če se kdaj odločita imeti naraščaj?

In ja, se zgodi. Si dolgo časa v zvezi, poznaš vse pluse in minuse partnerja in se sprašuješ če ne obstaja še kaj boljšega. Se zgodi tudi, da se zatreskaš (si upam trdit, da je to precej pogosto) in takrat si na razpotju. Ko se ti to zgodi se ne sprašuj katerega ampak zakaj si tam kjer si. Tisti v katerega si sveže zatreskana je po navadi samo percepcija tvojih najbolj skritih želja in je kasneje odkrivanje njegovih napak po navadi zeloo grenko.

Konec koncev: pri 26h se odločat med dvema tipoma... kot da ti že hudo tiktaka biološka ura ali kot da bo sodni dan... nima smisla. Res ne. Si še premlada. ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

evo še nekaj misli malo starejše uporabnice tega foruma :wink: :

ko sem prvič prebrala opis oz. + in - obeh osebkov, ki sta v igri se najprej tudi sama pri seb nisem mogla odločit, katerega bi izbrala... ko sem bila že skoraj zihr, da bi prvega, sem po premisleku ugotovila, da nisem več tako zelo prepričana... ker vem kako pomemben del veze so lahko konstruktivni pogovori in človekova razgledanost oz. pamet po domače... seveda da to ni vse, daleč od tega, ampak je pa ena od mojih top 5 lastnosti pri moškem...

vprašanje je zdaj, koliko je ta tvoj 1. navedeni kandidat dejansko res umsko šibkejši od tebe če se lepo izrazimo... vsekakor ti bo (po opisu sodeč) v življenju z njim barčica plavala po veliko bolj mirnem morju, ko je to v drugem primeru... prišparala boš najbrž kar nekaj živcev če že nič drugega, vprašanje pa je ali to sploh hočeš... ali imaš raje eno burno vezo, v kateri ti morda res skoraj nikoli ne bo dolčas, boš pa zato zelo verjetno prej ali slej fasala napete živce če že ne kaj hujšega... pri temle ta starejšemu kandidatu mene sicer najbolj moti njegova posesivnost in vse ostalo, kar pride v zvezi s tem... tak njegov odnos, kot ga opisuješ, lahko preide v resno omejevanje tvoje svobode kar te bo prej ko slej začelo dušiti... sama zase vem, da tega ne bi prenesla

tako da če potegnem zaključek: če bi že res mogla izbirat med omenjenima bi jst vzela prvega... vsaj dokler ne spoznaš kakšnega tebi bolj ustreznega (kar nekako dvomim, da se bo zgodilo ker sej veš... nobody´s perfect)... če nič drugega bi vsaj obdržala svojo "svobodo", kar meni recimo pomni največji luksus, ki ga lahko imam...

seveda je pa pri vsem tem silnem odločanju tudi pomembno, kakšen je tvoj odnos do življenja v prihodnje... se vidiš z družino ali pač nameravaš vse svoje življenje posvetiti karieri... ker zgolj v slednjem primeru se morda nikoli ne boš naveličala vseh tistih VIP zabav, starih ali pa vasezagledanih prdcev, ki so tam redni gostje, življenja v izvenkategorijskih hotelih, luksuznih oblek in avtomobilov itd. ipd.... take stvari namreč hitro izgubijo svoj čar če jih ima človek preveč

pišuka zdej sem pa še jst cel roman napisala :D

ps. se strinjam tudi s tisto izjavo k jo je trapa napisala glede zatreskanosti
Zadnjič spremenil micamaca, dne 08. Jul. 2008 14:16, skupaj popravljeno 3 krat.
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

freaky napisal/-a:
Foxy-lady napisal/-a:Kaj bodo pa ljudje drugo mislili, ce ju bodo skupaj videli.

Uf, ker to je pa blazno pomembno, kaj drugi pravijo. Ženska ima sama dovolj denarja, torej ni ena poceni k**** (grdo rečeno), ki se prodaj prvemu bogatemu človeku. Tuki je razlika, ona želi (predvidevam) samo to, da sta si s partnerjem po finančnem stanju dokaj enakovredna. In zarad tega je cheap? Zabita? Ah dej no dej.

To sem napisala zato, ker je ona sama to napisala

- če bi bila skupaj z njim, bi ljudje stereotipno mislili o meni tisto, kar se pač misli o paru bogat siv gospod in lepa mlada punca... (
You want me to be something I can never ever be.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Oprosti :wink: A mi še vseeno ni jasno, kako lahko rečeš ženski, da je zabita, če ima drugačne "zahteve" pri partnerju kot ti?

sarita napisal/-a:Svetujem ti, da poskusita s fantom rešiti situacijo, najti kompromise.

Glede na to, da je punca napisala, da bi se mogla ona več odpovedovati kot on, se mi zdi, da bi težko našla skupen interes. Poleg tega je napisala, da imata drugačne življenjske cilje, kar še bolj oteži situacijo. Glede na napisano se mi zdi, da se trudi samo ona, je pa res, da ima vsaka zgodba dve strani in bi bilo zanimivo slišat tudi fantovo zgodbo. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a PeggySue* »

Nobenega!
Kaj bi naredila jaz...
Takoj bi zaključila s prvim.Kljub vsej ljubezni,dobroti in ostalim kvalitetam,je daleč za tabo,sta povsem različna in iz drugačnih svetov.
Z njim te čaka gora omejitev,kar si ugotovila že sama.Z leti bi se te značajske razlike še povečale in prišlo bi tudi do tistih večjih sporov,če ne celo do ločitve,saj bi se v njegovem svetu počutila osamljeno,če se seveda že ne,saj je komunikacija med vama najbrž na zelo različnih ravneh in razumsko najbrž vsak drugače tolmači zadeve?
Drugi je tvojim letom neprimeren.Ne govorim,ker mi tako veli razum,pač pa iz lastnih izkušenj!
6 let sem bila v vezi s 17 let starejšim moškim in verjemi NE GRE,čeprav sva si bila zelo podobna,se razumela,vendar leta prinesejo svoje...
Čez 10 let boš ti ženska v najlepših letih,on pa praktično starček.Lahko pričakuješ,da bo postal ljubosumen in posesiven.
Si v nezavidljivi situaciji,ampak verjamem,da se boš zase odločila najbolje.
Želim ti veliko sreče in vse lepo!
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Sm prečitala pozorno samo 1. post...če bi se jst mogla odločit bi mi prvi feeling reku da prvega...drugi pa nobenega...Bolj kot boš odlačala slabše bo. In najbolj moraš poslušat svoje srce. Razpeta si med dva tipa in očitno te to razžira...Sploh pa mi ni všeč da medtem ko že 4 leta furaš vezo s prvim, ga zravn lomiš še z drugim...Najboljš da se oddaljiš od obeh in narediš clean cut...zaćneš znova.
Sicer pa me je tut zmotilo "preveč" minusov pri obeh tipih...pri drugem najbolj to da je fizično neprivlačen - torej če bi zbrala tega bi ga dobesedno zarad stausa, al ne?
Ne bom dalje pametovala...pač odloči se tako kot ti pravi srce. Pa hitro, če ne bo šlo use sam še na slabš...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Sweet Princess napisal/-a:Sploh pa mi ni všeč da medtem ko že 4 leta furaš vezo s prvim, ga zravn lomiš še z drugim...

no tole je pa rahlo hipokritsko če smem pripomnt... pozorne bralke tega foruma bodo že vedele zakaj
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Point taken :D Sm že hotla napisat da me je najbolj zmotilo to da se odloča med 30 in 50 letnikom (jst pri 28ih, 50 letnika ne bi vzela niti pod razno v obzir :tot: ), ampak sm si rekla da bo izpadlo preveč plehko. Bit z enim in umes ga lomit še z drugim pa mislim da je po merilih cosmo uporabnič največji smrtni greh. Zato sem to tudi izpostavila :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^ no problemo :D ... kar se mene tiče me to sploh ne gane, kolk jih ma kdo ob stran
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me_myself_and_I »

oba fanta sta si zlo nasprotna.. js mam občutek, da bi bla ti v obeh zvezah omejena - v zvezi s prvim fantom zarad njegovga 'backgrounda', v zvezi z drugim pa zarad njegove posesivnosti in miselnosti, da je nekako superioren (njegova pomoje pretirana tekovalnost s tabo na nivoju znanja, izobraženosti dokazuje, da želi biti boljši, torej-superioren.. ) -- tukej pa je pomoje 'problem' v tebi.. sama se moraš odločit, kolk se boš pustila omejevat, kar pomen, da si v precejšnji meri tudi sama kreiraš zvezo.. pomoje je zlo pomembno to, ali ima partner posluh za tvoje potrebe, ali je sposoben prilagajanja in kokompromisov..

če vzamem sebe za primer.. moj fant ma tud nekaj minusov in sama se mam za precej zahtevno, kar se tiče osebnostnih lastnosti partnerja, kvalitete partnerstva.. sem tud nagnjena k prevelikemu analiziranju in k razumskemu odločanju, zato so mi tvoji + in - zlo blizu.. pa sm pršla do različnih spoznanj skoz svojo zvezo.. eno spoznanje izmed mnogih je tud to, da je bolj pomembna njegova volja za spremembe k skupnemu dobremu kot kakšno npr. omejeno razmišljanje.. kar pomeni, da je odprt za moje mnenje, skupaj diskutirava in preverjava različne poglede in kmal prideva oba do 'širšega' pogleda na svet.. in se vidi njegov trud k temu, da bi bla na istem nivoju na vseh področjih.. torej, my point.. način razmišljanja, pogled na svet,..-to je do neke mere spremenljivo, če je le motivacija, želja po zdravi, zadovoljivi, srečni zvezi..

pa še to.. nihče nima vsega, kar si želiš.. zato nas je pa na svetu tolk in zato se družimo z različnimi ljudmi in z vsakim razvijamo drugo plat sebe... torej, js od fanta nikol npr. ne bom dobila tipičnega 'babjega pogovora', kar je čist razumljivo.. s partnerjem se ne bosta mogla ujemat na čist vseh področjih.. zato so dobrodošli sodelavci, prijatelji, sorodniki, kar pomeni, da bi jaz ne glede na vse ostala v stikih z obema fantoma, ne glede na to, za koga se odločiš, ker sta ti očitno oba zlo pomembna in ti dajeta velik (to pa ni kr tko za odmet..)..
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me_myself_and_I »

aja, pa mal poročaj, kako gre kaj odločanje oz. če si se odločla, kako si se.. pa srečno :)
Odgovori