Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Nikjer in nikdar nism in ne bom trdila, da mam popouno postavo.
Nism koščena, shirana suhica, moja postava je športna, ne manekenska.
Lih tko, kt lahko nekdo komentira mojo postavo, lahko js njegovo. Sicer pa ne, me ne zanima, kaj si o mojem telesu misljo neznanci.
Moj komentar je tak kot je, ne pretiravam, ne olepšujem, pač povem. Če ma nekdo tok kil, da mu že manjši podvig pobere uso sapo in reče, da rab pet minut cajta, da h seb pride, lahko mirne vesti rečem, da bi blo fino, če bi naredu neki zase. Ne zarad videza, ne zarad mene, ampak zato, da bo lahko normalno živeu.
Ne, nikakor ni use u telovadbi in prehrani, bod brez skrbi, vem kako zgleda, ko usak shujša, samo ti ne, ko greš h dohtarju u upanju, da ti odkrije okvaro ščitnice in najdeš razlog, zakaj se rediš, pa ti reče, da je use u redu, vem, kako je, ko ti ljudje rečejo, nisi debela, maš samo močnejšo postavo, ...
In zato ni kej pometat pred mojim pragom, to sm nardila že pred cajtom.
In če lahko men utrujajo s tem, da premal jem, da mam preveč mišic, da me bo odpihnl in tko naprej, lahko tut js za 30 kil viška rečem, da (men osebno) ni ne lepo, (splošno gledano) ne zdravo. To zame pač ni žaljiuka.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Fusion
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Fusion »

jagodka85 napisal/-a:^^ ja sej, ko bereš določene teme na tem forumu, se sploh prašaš, če greš lh iz bajte, ker pač ne spadaš pod lepo in modno oblečene, med suhe oz. presuhe, med lepe itd. ... tud človk, k ni zakompleksan, lh rata zakompleksan, k takle bere.

Točn to sm hotela povedat. Da bolj ko berem te teme bolj se sprašujem ali naj sploh še grem iz hiše.
Nekatere suhice prov mislijo, da imajo cel svet na sebi, ker so tako lepe in tako postavne. Ampak poglejte sto ljudi, sto čudi. Fantje majo radi obline ne pa kosti. Če bodo hotl kosti bodo šli glodat bedrca.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Mah men pa prov dol visi za ostale, če se ena debeluška pač kot taka dobr počut in ne čut potrebe po tem, da bi hujšala, al pa pač nima dost volje in motivacije, pa se rajš odpove suhi postavi, ker se pač ni pripravljena odrekat določenim stvarem...zarad mene, jst ne bom zarad tega nč prkrajšana! Ni moj življenje in mi prov dol maha, a bo en človk shujšu, al ga bo kap zarad debelosti. Bi pa vrjetn stopla v kšno akcijo, če bi se šlo za koga, ki mi je zlo blizu, če bi pač vidla, da rab (in sprejme) mojo pomoč, oz. dober nasvet.

Drgač se pa rajš sama s sabo ukvarjam in skrbim (al pa ne) za to, da si bom všeč.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

No js mislim da lahk človek z 10-imi kilami viška čist lepo normalno živi. :wink: Drugo je, če nimaš kondicije - js je tud nimam ravno pretirano, pa sm precej suha. In isto je lahk ena ženska, ki ma pri isti višini 10 kil več kot js, v ful fajni kondiciji. Tisti ekstra debeli so seveda druga pesem, tist je pa pol že nevarno zarad zdravja pa tak naprej. Men osebno že ene 5 kil preveč grdo zgleda in sama bi bla ful nesrečna če bi bla mal bolj zajetna, ampak kakšni so drugi, me pa čist nč ne briga in debeli ljudje me ne motjo.
Zadnjič spremenil no angel, dne 07. Jul. 2008 21:59, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
cacao.
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a cacao. »

Yazmeen napisal/-a:Mah men pa prov dol visi za ostale, če se ena debeluška pač kot taka dobr počut in ne čut potrebe po tem, da bi hujšala, al pa pač nima dost volje in motivacije, pa se rajš odpove suhi postavi, ker se pač ni pripravljena odrekat določenim stvarem...zarad mene, jst ne bom zarad tega nč prkrajšana! Ni moj življenje in mi prov dol maha, a bo en človk shujšu, al ga bo kap zarad debelosti. Bi pa vrjetn stopla v kšno akcijo, če bi se šlo za koga, ki mi je zlo blizu, če bi pač vidla, da rab (in sprejme) mojo pomoč, oz. dober nasvet.

Drgač se pa rajš sama s sabo ukvarjam in skrbim (al pa ne) za to, da si bom všeč.

Tole si pa krasno povedala. Ko bi bile vsaj vse punce take...Ubadajte se s sabo, ne z drugimi. Pomembno je, da se sam dobro počutiš v svojem telesu.
Drugih ljudi pa tudi sami ne smemo soditi po videzu...Mogoče pa bolj okrogla ženska vseeno ni vedno zanemarjena in lena, kot to določajo stereotipi...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Aloha napisal/-a:Purple, spet ...
Prvič, nikjer ne piše, da gre za moje kolege in tut če bi šlo, to, da take ljudi debelost dejansko ovira, ni neki, česar sami ne bi vedl.
Drugič, o tem, kako gledam nase, kašna je moja samozavest in od česa je use našteto odvisno, sm že pisala, u iskanjem potrditve na babjem forumu, kjer me razn redkih nobena še nikol ni srečala, pa ne bi zgublala besed, maš pa tut strašne ideje :) .
In tretjič, če bi bla ti tko oh in sploh zadovolna, srečna in fajn u useh pogledih, se ne bi čutla ogroženo usakič, ko se piše o prekomerni teži in ne bi replicirala usacga posta, u kermu se omenja debelost.

oh aloha, če bi bilo drugače tvoje vsebine postov nebi bile take kot so.
v vsakem tadrugem govoriš o nekem kvazi nezadovoljstvu sama s sabo in kao (če se res tega ne morem vedet) držiš nazaj s tremi listki solatke na dan, zdej mi pa govoriš da imaš sama o sebi mnenje da si sexi.tele dve stvari mi popolnoma ne gresta skupej.In druga stavr je, preden sama napišeš, zdravo življenje ali pa skrb da se ne zrediš.in če smo lih pri zdravem, daleč od tega da je tvoj način življenja ki ga tukaj opisuješ, zdrav.

če vlačiš na čoln random ljudi, to ni moja skrb.vsekakor pa je bolje da jih nebi v kolikor po forumu potem te ljudi na tak način pljuvaš.Če je zasopihala ko je lezla na čoln in če je težko zlezla na čoln, pač je.drugič jo raje v morje porini pa se odpelji brez nje, bo bolje zanjo, kot pa tak odnos da jo ocenjuješ glede na vizualni status.In ne mi rečt, da ne ocenjuješ ljudi glede na to, ker točno to počneš.non stop se ubadaš z drugimi, prigovarjaš kaj je zdravo in kaj ni, kaj je lepo in kaj ni, in ostalo.kot tudi nekatere ostale.Mislm, a vam je tok faking douhčas?zgleda da lih nimaš tok bajnega življenja, ker če bi ga mela nebi mela časa razmišljat in štet kolk debelih najstnic in ostalega je na plaži in naokoli.

vprašanje?kdo je tukaj v tej temi komentiral tvojo postavo?kdo je rekel da premal ješ?seveda vse preden se ti nisi vtaknila v vsesplošne ljudi tega sveta ki imajo kile preveč.

in še nekej mi povej: ko slak vodi trenja o debelosti in shiraosti, se počuti ogroženega?Ko govorim o problemu homoseksualnosti se počutim ogroženo?Ko govorim o čemerkoli, sem zakompleksana in ogrožena?Ah dej no dej, če nimaš kaj bolj konkretnega napisat in isto ostale, potem rajš napište v temi o hujšanju kolk solat ste dons pojedle, ne pa tukej težit, da sem zakompleksana jaz ki nikoli nisem niti mal pojambrala zakaj sem taka kot sem in se sikirala zarad tega!vseeno mi je pa raznih besedičenj o tanajboljpametnih res dovolj in eostavno res ne bom tiho.ostale pa nevem, raje jokajo doma in se skrivajo, ker se ne upajo ali nič rpiznat ali kajjestvem.mene ni sram priznat, sem debelejša, jebeš, taka sem.ne bom pa ceuga lajfa zafurala v eno jambranje in teženje ostalim.rajš živim in se mam fajn.

lanamaxim..O tem je bilo anpsiano že miljon stvari.izbij si stereotip iz glave da smo močnejši leni in da se nam nič ne da.In še enkrat ponavaljm, je razlika med ljudmi ki imajo srečo in med ljudmi ki se jim vsak bonbon takoj pozna!

Glede une izjave od purple kako fantje gledajo za pomanjkljivo oblečeno punco pa: če je suha, normalne postave, še ne pomeni, da ima oblečen minič pa daje svoje joške vsem na ogled. Treba je ločit ti dve stvari.

aja?a dej ga srat?in kej si ti ostale stvari ločila?Nisi jih, kajne?No, do takrat ko jih ne boš, jih tudi jaz ne bom.

in ja kaj pa če ima res kdo okvaro ščitnice (dost pogosta psoledica je debelost) in se vi iz njih norca delate, on pa na da poje nevemkolk tablet in se muči z boleznijo?
kaj pa anoreksične in bulimične punce?one so pa boge?
vaš prag je doma očitno precej zaprašen.In res je že čas, da ga ornk ornk pometete!in ne, niste ga!
Zadnjič spremenil *purple*, dne 07. Jul. 2008 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Nihče ne napada ljudi ki imajo težave s ščitnico ipd, tukaj je govora o debelih ljudeh ki imajo težave z LENOBO in malomarnostjo. In pod vitko postavo se ne šteje anoreksična punca s 47 kilami, ampak taka ki ima obline, ni pa zavaljena, nima "šlaufov" okol trebuha in tono celulita na nogah. Tiste fore "rajš sem mal zavaljena kokr pa sama kost in koža" pa "fantje majo radi kej za prijet" so mal obrabljene in so bolj slaba tolažba. Js sm vitka pa ma moj dragi čist dost za prijet. Pa k luč pržge se ne ustraši.

Sej nč ne rečem, eni so debeli zarad bolezni, genetike, slabe prebave itd. Ok. Pač nimajo sreče, jebi ga. Sam tisti ki so debeli sam zaradi lenobe so pa obsojanja vredni.
Uporabniški avatar
Fusion
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Fusion »

cacao. napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Mah men pa prov dol visi za ostale, če se ena debeluška pač kot taka dobr počut in ne čut potrebe po tem, da bi hujšala, al pa pač nima dost volje in motivacije, pa se rajš odpove suhi postavi, ker se pač ni pripravljena odrekat določenim stvarem...zarad mene, jst ne bom zarad tega nč prkrajšana! Ni moj življenje in mi prov dol maha, a bo en človk shujšu, al ga bo kap zarad debelosti. Bi pa vrjetn stopla v kšno akcijo, če bi se šlo za koga, ki mi je zlo blizu, če bi pač vidla, da rab (in sprejme) mojo pomoč, oz. dober nasvet.

Tole si pa krasno povedala. Ko bi bile vsaj vse punce take...Ubadajte se s sabo, ne z drugimi. Pomembno je, da se sam dobro počutiš v svojem telesu.
Drugih ljudi pa tudi sami ne smemo soditi po videzu...Mogoče pa bolj okrogla ženska vseeno ni vedno zanemarjena in lena, kot to določajo stereotipi...

Sej lih to je poanta. Kaj pa če se trudiš shujšati pa ti metabolizem enostavno to preprečuje. Ker telo je lahko naš prijatelj kot tudi naš sovražnik in če ne gre shujšati pač ne gre.

Pa lepo če vidve tako razmišljata, da bi se mogu vsak s seboj obremenjevat ampak k je večina suhih ženk tako pretirano samozavestan oziroma samovšečna, da nonstop kritizirajo ljudi z močnejšo postavo, vedno so nekaj manj od njih. In to ne samo tiste s 30 kg preveč ampak tut take z 5kg preveč - majo za povedat kot, da od takih ni drugega kot špeha. Ravno to me tako zjeza. Ker nekatere mislijo, da so perfektne, ker pojejo 5 listkov solate na dan in so suhe. Ma dejte.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

No morm pa poudart, da sm drgač mnenja, da skor vsak človk (mal je takih, ki so predebeli zarad bolezni) lahko shujša, če ima dost discipline in volje za to! Ampak, kot sm že rekla, to ni moj problem in ne obsojam ljudi zarad tega.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Purple, s tem sem mislila, da si malo preveč posplošila zadeve. In jaz znam ločit te stvari. Poznam veliko normalno grajenih punc in te ne menijo, da so vladarice sveta žensk samo zato, ker niso debele.
Glede ščitnice pa vem kako oteži zadevo. Ampak, ali ima vsak močnejši kar težavo s ščitnico? I don´t think so!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

brunett napisal/-a:Nihče ne napada ljudi ki imajo težave s ščitnico ipd, tukaj je govora o debelih ljudeh ki imajo težave z LENOBO in malomarnostjo. In pod vitko postavo se ne šteje anoreksična punca s 47 kilami, ampak taka ki ima obline, ni pa zavaljena, nima "šlaufov" okol trebuha in tono celulita na nogah. Tiste fore "rajš sem mal zavaljena kokr pa sama kost in koža" pa "fantje majo radi kej za prijet" so mal obrabljene in so bolj slaba tolažba. Js sm vitka pa ma moj dragi čist dost za prijet. Pa k luč pržge se ne ustraši.

Sej nč ne rečem, eni so debeli zarad bolezni, genetike, slabe prebave itd. Ok. Pač nimajo sreče, jebi ga. Sam tisti ki so debeli sam zaradi lenobe so pa obsojanja vredni.

brunett, črpaj celulit stran od te teme, ker sem vidla preveč suhih in psoušenih žensk z goroo celulita.celulit ni odvisen od debelosti, če še tega ne veš.to so osnove draga moja.
sicer pa khm, kako pa veš katera je lena in katera ni?kako veš katera leži doma pred tvjem in samo gloda čipse, katera se pa sprehaja naokoli in se giba?Imaš poseben detektor ki ti na vsako dekle pokaže kaj ona dela?ali upaš nekaj predvidet.In še nekaj, gibanje-samo gibanje te ne bo shujšalo.shujšala te bo popolna sprememba življenja in če se tebi zdi kar tako preprosto, pač prav.
in, huh, kdo si ti da lahko osbojaš?Imaš tok dolgočasen lajf, da se s tem obremenjuješ.
tukaj cenim izjavo Yazmeen, ki je povedala edina pameten sestavek.briga se zase in to je edino prav.
in oprosti, moj dragi se tud ne ustraši ko prižge luč.Konec koncev imava vedno luč prižagno ko sva naga in očitno če bi se ustrašil, nebi bil z mano toliko časa. :)
hehe, mater ste zabavne, najprej trdite eno in potem ko se vam človek ne pusti se spuščate že na poden.dekleta dekleta, škoda mi je ljudi okoli vas, da morajo biti v drućžbi s takimi primitivci.
in še kapo dol Fusion :gut: sej veš, nekako si pač morejo napumpat ego, sam škoda ker jim nekje ne rata. :lol:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

LanaMaxim napisal/-a:Purple, s tem sem mislila, da si malo preveč posplošila zadeve. In jaz znam ločit te stvari. Poznam veliko normalno grajenih punc in te ne menijo, da so vladarice sveta žensk samo zato, ker niso debele.
Glede ščitnice pa vem kako oteži zadevo. Ampak, ali ima vsak močnejši kar težavo s ščitnico? I don´t think so!

O vem da ne menijo vse.in proti takim nimam absolutno nič.nimam nič proti ljudem ki drugih ne obsojajo na tak ali kakršenkoli sličen način.Samo če je tukaj toolk posploševanja, jebeš bom pa tud jst posplošila.Čeprav se upam priznat da vem da vsa dekleta niso taka, ki so lahko suhih ali pa precej hudih postav.In če bi mal razmisll glede mojega pisanja o tem, tud za nazaj, bi dobro poznale moje mnenje, ki je daleč od obsojanja kogarkoli ki je človek na mestu!
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Purple, ne da se mi (več), res ne. Presedaš mi na velko, ne sam tle, pousod, zato se bom uzdržala useh naslednjih replik na tvoje veleumje.
In še zadnjič, lih tko kt js po tvoje nimam pravice komentirat ničesar in nikogar, lih tko pol ti zaveži, jasno?! Saj enkrat se sama drž tistga, kar drugim naprej mečeš.
Pa pridi na kofe, se bova u miru pomenle :wink: . Buci, buc.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Ti maš samozavesti tok da bi lahko svet mode obrnla na glavo in v modo vrnla...kako že, obilne Venere? Sploh ne vem zakaj zgubljaš čas na forumu med suhimi primitivkami. :D

Je pa tut res da mene v končni fazi prav mal briga kakšne oblike je kdo. In načeloma me take kot si ti sploh ne motijo. Zoprni so tisti debeli/močni ki konstantno jokajo kako so nesrečni sami s sabo, ne nardijo pa čisto nič zase. Če se je težko odpovedat čokoladi in kebabu pač ne jokaj in se sprijazni s tem da si in boš debel. (spet ne govorim o ljudeh ki nimajo sreče z prebavo ali imajo raznorazne zdr. težave).
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Aja, pa glede tega stereotipa o petih solatkah na dan. Js kar veliko pojem čez dan. Moj mi pravi, da skos nekaj grickam in iščem za pod zob. Ampak po malo, ker sem opazila, da če pretiravam in zvečer ob 9h pojem dva velika kruha s pašteto, salamo ali biločem, sem potem lena in se mi nič ne da, slabše spim. Cel organizem se slabše počuti.
Ok, poleti je to lažje, ker je veliko sadja in mi ta ful sede. Pozimi se pa paše mal nafutrat s kruhom. In če mi nekaj paše, pač pojem. Bom pa mal več na sprehode hodila. :)
Odgovori