Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

OrangeLady napisal/-a:
*AnNy napisal/-a:Hvala za odgovor! :)

a ima katera tabletke Yasminelle? sm jih glih zadnč dobila pr ginekologu.
piše da lahko pride do strdkov? :?

sej to (pomojm) pr vseh lahko pride ne samo pri yasminele..seveda se pa možnost strdkov poveča s kajenje (ravno zato morjao ženske nad 25 let prenehati kaditi ali pa opustiti KT)

opa ja zatipkala sm se :oops: ..nad 35 kot ste me že nekatere popravle
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

*AnNy napisal/-a:vem, sam prej nism pač nikol jemala KT. zdj sm jih šla prvič iskat. in M bom glih na morju dobila, tko da s KT se začne prvi dan ko dobiš tardečo ane in jih jemleš dokler ne želiš imet, tko da pr men bi blo prepozn in mi je zato ginekolog predpisu Primolut. :)

Aha, no zdej pa razumem. :D
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

a je imela katera težave s težo pri yasminelle? jst sem korenito spremenila prehrano (na bolj zdravo/dietno), pa mi ni šlo skoraj nič dol. poleg tega zdaj ful športam, prej pa nisem skoraj nič. body fat % se mi sploh noče znižat, imam ful več celulita kot prej ... :(

aja, čisto sem pozabila, da mi je zdravnik zvišal dozo zdravil, po katerih se tudi 90% ljudi zredi ... mogoče se moram rešit vseh tablet. :)
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lun|ca »

Mene pa zanima ce se je kateri zgodilo, da je kljub jemanju tabletk zanosila (seveda ob redni uporabi, tocno ob doloceni uri)? Vceraj sem namrec slisala, da se je eni zenski to zgodilo, da je bila noseca kar 3 mesece, pa za to ni vedela.
Drugo vprasanje pa je, ce mislite da je dobro tabletko jemati zjutraj, preden karkoli pojes - na tesce?
Hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

lun|ca napisal/-a:Drugo vprasanje pa je, ce mislite da je dobro tabletko jemati zjutraj, preden karkoli pojes - na tesce?
Hvala za odgovore :)

Vseeno je, kdaj jo jemlješ, ampak mora bit vsak dan ob isti uri.. Če maš še kake tablete na uro, je fajn, da jemlješ takrat, ker pol ne pozabiš..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

lun|ca napisal/-a:Mene pa zanima ce se je kateri zgodilo, da je kljub jemanju tabletk zanosila (seveda ob redni uporabi, tocno ob doloceni uri)? Vceraj sem namrec slisala, da se je eni zenski to zgodilo, da je bila noseca kar 3 mesece, pa za to ni vedela.

tisti 0.1% vedno obstaja. čeprav nekateri trdijo, da se ta 0.1% pojavlja zaradi tistih, ki tabletko pozabijo vzeti, ali ne jemljejo ob istih urah...

in kako ni tri mesece vedela, da je noseča??? kaj pa menstruacija? :?
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

sem slišala za primere ko je bila ženska noseča pa je vseeno mela mentruacijo, tko da očitno se tud na to ni več za zanašat
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Ampak to so tako redki primeri ...
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

gaby_ napisal/-a:
lun|ca napisal/-a:Mene pa zanima ce se je kateri zgodilo, da je kljub jemanju tabletk zanosila (seveda ob redni uporabi, tocno ob doloceni uri)? Vceraj sem namrec slisala, da se je eni zenski to zgodilo, da je bila noseca kar 3 mesece, pa za to ni vedela.

tisti 0.1% vedno obstaja. čeprav nekateri trdijo, da se ta 0.1% pojavlja zaradi tistih, ki tabletko pozabijo vzeti, ali ne jemljejo ob istih urah...

Ne vem cisto tocno, ampak tako kot ste ze povedale, mogoce je tudi, da ima zenska menstruacijo oz. krvavitve cetudi je noseca.
Vem da so redki primeri, ampak tako redki pa ocitno tudi ne, ker sem ze kar nekajkrat slisala za te situacije.
Ne vem, razmisljam o tem, da bi bilo bolje uporabit dvojo zascito, torej se kondom...
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Moje mnenje je, da če tabletke pravilno uporabljaš, torej jemlješ točno ob uri, nimaš kaj skrbet. Na začetku sem jaz tudi mesec ali dva še bila pri dvojni zaščiti, dokler nisem začela zaupat tabletkam, potem pa vidiš da nimaš kaj skrbet. Če pa gre za odnose z neznanci, potem pa vsi vemo, da je priporočljiva še dodatna zaščita, ki preprečuje bolezni. :)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Ja ampak mene useeno na kšna dva mesca ( konstantno ) zagrabi panika, da mogoče pa sm noseča. Pa nimam za kaj skrbet, ker jih jemlejem redno in točno od isti uri. In pol mečem € proč za tese, ker mi vedno pokažejo, da ni nič. In nimam pojma kako, da se rešim tega. :nixweiss:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

p!ka napisal/-a:Ja ampak mene useeno na kšna dva mesca ( konstantno ) zagrabi panika, da mogoče pa sm noseča. Pa nimam za kaj skrbet, ker jih jemlejem redno in točno od isti uri. In pol mečem € proč za tese, ker mi vedno pokažejo, da ni nič. In nimam pojma kako, da se rešim tega. :nixweiss:

Enako bi lahko rekla za sebe. Tabletke jemljem ze priblizno 3 leta, redno, do minute tocno, sam me vseeno kdaj zagrabi panika... Npr. ce mi je recimo mal slabo zjutraj (od utrujenosti)... In pol kr pomislim na nosecnost...
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

uf, jz jih pa jemljem ful tko, ko se pač zbudim, in včasih je tud recimo po 5 ur razlike... sej na navodilih piše da po 6 urah zaščita še ni nič zmanjšana? :?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

12 ur razlike je še "dovoljeno" med tabletkami, sam se moreš zavedat, da večja kot je razlika, manjša je zanesljivost.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

lun|ca napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:

Ne vem cisto tocno, ampak tako kot ste ze povedale, mogoce je tudi, da ima zenska menstruacijo oz. krvavitve cetudi je noseca.
Vem da so redki primeri, ampak tako redki pa ocitno tudi ne, ker sem ze kar nekajkrat slisala za te situacije.
Ne vem, razmisljam o tem, da bi bilo bolje uporabit dvojo zascito, torej se kondom...

mi2 sicer ne uporabljava kondoma zraven, vendar pa nikoli ne konča vame, da swa oba bolj ziher in se bolje počutiva.
Zaklenjeno