Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

LoveLy* napisal/-a:mene pa zanima kako je s tem da si prestavim uro jemanja tabletk,iz zjutraj na zvečer....do zdaj sem vedno jemala zjutraj,zaj ko je pa ta 7 dnevna pavza mimo sem se odločila jih jemat zvečer(bi mi bolj pasalo)..in me zanima kako je z zaščito tisti dan takoj po pavzi,to se pravi 8 dan ko moreš začet z jemanjem tabletk...al je zaščita....al kako?...ker mene malo skrbi,ker sem včeraj zvečer mela spolni odnos....in tabletko bom vzela komaj zvečer...
:?:

kaj res ni bla nobena od vas v taki situaciji?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Bolje bi bilo, da bi skrajšala pavzo in vzela tabletko en večer prej. Zdaj je, kar je. Malo možnosti, da bi šlo kaj narobe, možnosti pa vedno so. Tudi tistih 0,01%, če jih vedno jemlješ ob isti uri in popolnoma pravilno.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Kokr sem js seznanjena s tem, si lahko vsak mesec spremeniš uro jemanja in nisi za to tist dan ko spremeniš nič manj zaščitena.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

jest sm si tud ta mesc prestaula čas jemanja z 11 dopoune na 5 popoune in sm dans čist normaln dobila menstro :) tko da zgleda ni nč narobe
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

LoveLy* jz tudi mislim, da si lahko za usako tablico določiš drugi čas jemanja. Sam tega naj ne bi se delalo medtem, ko že jemlješ KT, ker lih tuki je pomembna točnost.

[/b]
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

torej po tem takem...si zaščiten tudi 8 dan premora in ne samo tistih 7?...
vem ja da ne smeš oz. ni priporočljivo menjat ure jemanja tablet v času ko jih ješ...ko pa začneš po premoru jest novo tablico pa po mojem lahko...
sej druga nebi blo...če nebi včere mela spo. odnosa..in danes začela jest tablete..oz. zvečer bom.
vendar sem se zanesla na to da si tudi v premoru zaščiten.
upam da bo vse ok.
*AnNy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *AnNy »

no jst mam eno uprašanje!
jst bom začela čez dva dni jest tabletke za prestavljanje M, da ne bom mela glih na morju.pa se lohk vseen npr. pije alkohol,kadi itd?
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

še nikoli slišala, da v času jemanja tabletk ne smeš popiti enega kozarca vina ali skaditi čika. bi se verjetno veliko punc raje odpovedalo tabletkam kot pa cigaretam. (sama nisem med njimi).
če kadiš in si stara nad 35 pa res ni priporočljivo tabletk jemati.
v tvojih letih pa po moje kakih zdravstvenih težav zaradi 'mešanja' alkohola in kt ne bi smelo biti. ker kt niso neki antibiotiki pri katerih je izrecno prepovedano pitje alkohola.
*AnNy
Debatorica
Debatorica

Hvala za odgovor! :)

a ima katera tabletke Yasminelle? sm jih glih zadnč dobila pr ginekologu.
piše da lahko pride do strdkov? :?
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

*AnNy napisal/-a:Hvala za odgovor! :)

a ima katera tabletke Yasminelle? sm jih glih zadnč dobila pr ginekologu.
piše da lahko pride do strdkov? :?

sej to (pomojm) pr vseh lahko pride ne samo pri yasminele..seveda se pa možnost strdkov poveča s kajenje (ravno zato morjao ženske nad 25 let prenehati kaditi ali pa opustiti KT)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Pomota ... nad 35.

Seveda tabletke povečujejo možnost za nastanek krvnih strdkov. Neki znanki je pri 20ih nastal strdek, poleg tega pa ji je odpovedala venska zaklopka v mečih.

Če že jemljete tabletke, poskrbite za dovolj gibanja. S tem se možnost za strdke zmanjšuje!
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

a ni 35? no čimprej, bolje, ane? :) sicer pa ja, možnost nastajanja strdkov je pri vseh kt. imaš veliko stranskih učinkov, tak da če ne rabiš pač kontracepcije jih res jemlji samo za prestavitev te ene menstruacije.
*AnNy
Debatorica
Debatorica

jst sm dobila za prestavitev M Primolut Nor, Yasminelle pa za zaščito. :) tako da upam da ne bo problemov.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

*AnNy napisal/-a:jst sm dobila za prestavitev M Primolut Nor, Yasminelle pa za zaščito. :) tako da upam da ne bo problemov.

Zakaj je pa to dobr? Sej z Yasminelle bi si jo tut lahko prestaula.
*AnNy
Debatorica
Debatorica

vem, sam prej nism pač nikol jemala KT. zdj sm jih šla prvič iskat. in M bom glih na morju dobila, tko da s KT se začne prvi dan ko dobiš tardečo ane in jih jemleš dokler ne želiš imet, tko da pr men bi blo prepozn in mi je zato ginekolog predpisu Primolut. :)
Zaklenjeno