Obupala nad tem svetom

Pomoč iz čustvenih stisk.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

ja svet je pokvarjen, ugotavljamo vsaki dan.ko nam mediji pokažejo tisoč in eno slabo stvar... ja pa dolgoletni pari....sam si se kdaj vprašala če so srečni!? če ni vse to samo maska? maska,ki si jo vsak da kdaj na obraz,da okolica kao vidi da je srečen.... to je potem takem sreča v življenju?? ne ni? srečen je lahko tisti posameznik, ki ima notranji mir...ki ve kdaj dela prav,kdaj narobe! to ti je sreča....
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
((LoL!TA))
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: new york

Neprebrana objava Napisal/-a ((LoL!TA)) »

moje mnenje je da raje poglej mal bolj optimistično na vse skupaj, ker v vsaki slabi stvari je tud nekaj dobrega...mogoče si samo obkrožena z napačnimi ljudmi...saj te razumen po eni strani, vendar verjemi da niso vsi tako srečni kot se sprva zdijo, še najmanj pa tisti ki so že leta in leta poročeni...takih je še najmanj.vse pride z časom nekatere stvari pa moraš sama v roke vzeti in poskrbeti zanje,predvsem pa poskrbeti zanje in same, ker ti sama sebi moraš biti najbolj pomembna oseba v življenju.
dr.nick
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: obupala nad tem svetom

Neprebrana objava Napisal/-a dr.nick »

shanell napisal/-a:Zadnje čase poslušam še samo kako priti do denarja, kdo koga vara, kaj so pripravljeni ljudje storiti za denar...
Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama
:(
Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!

utopija
Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nannya-1 »

jolandabuh napisal/-a:Pi 21ih se bojiš, da boš ostala sama? Počakaj še 10 let, preden te vzamemo resno.
In bo pri 31-ih še vedno samska, pri tipih se bodo pojavila sumničenja, zakaj neki je ženska pri teh letih samska, in smo spet na začetku. Seveda velja enako tudi obratno (tip samski pri 30-ih.)
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DrFreud »

Nannya-1 napisal/-a:In bo pri 31-ih še vedno samska, pri tipih se bodo pojavila sumničenja, zakaj neki je ženska pri teh letih samska, in smo spet na začetku. Seveda velja enako tudi obratno (tip samski pri 30-ih.)

Jaz pa mislim, da ni isto. Tipi ne razmišljajo toliko o svojih puncah/partnericah, kakor ženske ... Je pa res, da je mogoče tudi to, ja ... Vendar so tipi, ki se sprašujejo kaj je narobe z žensko,ki je pri 31-ih še vedno samska, v manjšini. Če jim je všeč - je kul.
Jaz imam vedno prav.Slika
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Kaj te moti to,da ljudje govorijo o denarju,varanju itd. al te skrbi,da ne boš nikoli našla ljubezni?
Ni mi čist jasn. :)

Glede prvega...ljudje bodo vedno govorili o denarju in o tem kak pridit do njega,vedno se bo tud govorilo o ljubezni.Če te pa skrbi zard ljubezni...pol pomisli kolk ljudi je,ki te majo radi pa kaj bi nrdil za tebe.Js to vedn pomislim in mi je pol bolš.Kr vem,da me majo radi in da nism slaba oseba,ki je nihče nima rad al pa oseba ki ni ljubljena.

Za ljubezen svojega življenja maš pa čas.Kr za to je še vedno čas. :wink:

Glede "popolnih" parov: nikol ne morš vedet ka se dogaja za 4 stenami pa če je res vse tak lepo.Vrjetn so vzadaj kompromisi,odrekanja,prepiri...
s.j.parker
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a s.j.parker »

Ko to berem, moren spet ponovno potrdit mojo tezo da si največ problemov večino ljudi dela s tem kdo je samski in zakaj? Pa dajte :roll:

Dejstvo je da nismo vsi dobitne kombinacije in vsi vemo da je dejansko loterija, da se dva najdeta ki se ujemata.Ker kemija hitro izgine in je strašno nestabilna stvar.
Zdi se mi žalostno,da ob tem dejansko nihče ne pomisli da so eni samski tudi zato ker nimajo nobene volje se iti ta teater:Jaz in moj dragi, uh pa uh in super in vao Potem se pa vrata zaprejo in je med štirimi stenami atmosfera čisto drugačna.

In še nekaj, svet je pokvarjen zato, ker smo vsi pokvarjeni.eni bolj drugi manj. Mogoče bi bilo pametno ukrepati ne pa samo obsojati.

Prej je nekdo omenil da je veliko odvisno od družbe v kateri se giblješ. dejansko je, ampak po sebi vem ker se gibljem med ljudmi ki so srečno zaljubljeni,srečno združeni in srečni nasploh,sama pa nisem. Razlika med nami je samo v tem, da jaz priznam, drugi pa molčijo.

In dejansko me prav moti to obsojanje če je nekdo samski.Pa saj ni nič narobe če je nekdo samski pri 21 , 30 ali 45, pa naj je moški ali ženska-vsak sam pri sebi ve zakaj.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

s.j.parker napisal/-a:Prej je nekdo omenil da je veliko odvisno od družbe v kateri se giblješ. dejansko je, ampak po sebi vem ker se gibljem med ljudmi ki so srečno zaljubljeni,srečno združeni in srečni nasploh,sama pa nisem. Razlika med nami je samo v tem, da jaz priznam, drugi pa molčijo.

S tem odstavkom pa se ne strinjam. Hočeš reči, da na svetu ni srečnih ljudi oz. še tisti, ki trdijo, da so srečni, lažejo? Ne verjameš, da je nekdo od teh ljudi, s katerimi se družiš dejansko srečno zaljubljen, združen in srečen nasploh? Meni se ne zdi tako zelo nemogoče, čeprav se strinjam z osnovno idejo, da obstaja mnogo ljudi, ki v družbi kažejo nasmeh, v sebi pa umirajo ... Pač je žalostnemu človeku vse težje vztrajati v družbi teh navidez srečnih ljudi, ker si reva, če priznaš, da sam nisi med njimi ...
s.j.parker
Sramežljivka
Sramežljivka

torej sem zdaj reva,ker sem priznala? :D hecam se

ne tega nisem rekla.Seveda obstajajo takšni ki so srečni,kar me veseli ker tako vsaj vidim da gre drugače tudi. V bistvu sem želela povedati to kar si ti v nadaljevanju napisala-da obstajo takšni ki v sebi umirajo.S tem pa seveda nisem vseh mislila.
drugače pa je sreča tudi pojem,katerega vsak za sebe drugače definira.Kot je nekdo napisal prej-pobarvaš si svet po svoje
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

s.j.parker napisal/-a:torej sem zdaj reva,ker sem priznala? :D hecam se

ne tega nisem rekla.Seveda obstajajo takšni ki so srečni,kar me veseli ker tako vsaj vidim da gre drugače tudi. V bistvu sem želela povedati to kar si ti v nadaljevanju napisala-da obstajo takšni ki v sebi umirajo.S tem pa seveda nisem vseh mislila.
drugače pa je sreča tudi pojem,katerega vsak za sebe drugače definira.Kot je nekdo napisal prej-pobarvaš si svet po svoje

Ja, jaz :P

No ok, v osnovi se torej strinjava :wink:
s.j.parker
Sramežljivka
Sramežljivka

zgleda da res :D
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Re: obupala nad tem svetom

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

shanell napisal/-a:Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama
:(

Dobro jutro iz pravljice, gospodična Pepelka. Je že bil čas, da si se zbudila.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

s.j.parker napisal/-a:In dejansko me prav moti to obsojanje če je nekdo samski.Pa saj ni nič narobe če je nekdo samski pri 21 , 30 ali 45, pa naj je moški ali ženska-vsak sam pri sebi ve zakaj.

To mene tudi moti.
Mam par kolegu, starih okoli in preko 30 let, ki so samski. Pa jih majo vsi za "čudake". Ne vem, zakaj bi se silili neko babo dobit, če jim pa samskim čisto nič ne manjka? Ko bojo hotli, si bojo že navlekli kaj na pleča.
Pa en kolega je reko nekaj časa nazaj, ko smo se lih menli okol samskega stana, da "z žensko, ki pri cca 30ih nima ne deda pa ne froca je nekaj narobe".
Zanimivo... Pole si mrmo vsi srečno samski navlečt nekoga sam zato, da nemo čudaki :D .
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kizzy »

pomoje je problem v vseh teh navideznih pritiskih, ki smo jih deležni vsak dan, vseh idealih, ki nam jih vsiljujejo, utopijah, ki nam jih posredujejo, družba nas sili naprej in naprej in nas ob vsakem napačnem koraku obsoja. dokler smo otroci se svetom ne obremenjujemo, ko smo u puberteti se začnemo prebujati in pol enkt okol 20tih se zbudimo in kar naenkrat je vse na nas. kovati začnemo svojo srečo. zavemo se da sreča ne pride sama od sebe, temveč je potrebno zanjo tud kej narest. sreča pa še daleč ni odvisna od norm družbe! če družba govori, da moraš imeti partnerja, da boš srečen, to še ne pomen, da boš dejansko srečen, če (ko) ga boš imel. in pa zakaj bi meu partnerja če si srečen sam? zato da ne boš čudak??? sorry rajš sm čudak kt pa ovca množice, ki mi narekuje kako naj živim.

vsekakor te pa črnogledost in vdanost v usodno ne bo prnesla daleč. kar trenutno počneš je sam to, da si greniš življenje namesto da bi si ga sladkala s pozitivnimi stvarmi, ki jih ponuja ta svet. zaposli se s stvarmi, ki te veselijo, spoznavaj ljudi, širi obzorja in ne pusti, da te usoda potegne vase temveč jo kreiraj sama. in potem pride tudi ljubezen :D
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Tonja napisal/-a:
Pa en kolega je reko nekaj časa nazaj, ko smo se lih menli okol samskega stana, da "z žensko, ki pri cca 30ih nima ne deda pa ne froca je nekaj narobe".
.

Pol sm jst dejansko čist čudna. Freak of a nature :) oz. je z mano neki hudo narobe.
Odgovori