Obupala nad tem svetom

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ptuj

Obupala nad tem svetom

Neprebrana objava Napisal/-a shanell »

Zadnje čase poslušam še samo kako priti do denarja, kdo koga vara, kaj so pripravljeni ljudje storiti za denar...
Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama
:(
Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!
Željo moja, tugo moja
Još sam tvoja, još si moj
Sve, sve me boli od tebe
Željo moja, tugo moja
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Sem opazila, da je zelo pomembno kakšne ljudi imaš okoli sebe. Ker lahko negativno vplivajo nate in potem misliš, da drugačnih ni, ker vidiš in poznaš samo take.

Ampak svet ni tako grd in ljudje ne tako pokvarjeni kot se nam kdaj zdi, še posebej, ko gledamo poročila. Ljudi in družbo okoli sebe večinoma lahko izbiraš sam in sama osebno sem raje sama kot pa s kakšnim kretenom, ki nima pet čistih in mu je v življenju cilj kako pridt do čim več denarja.
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *°mermaid°* »

Popolnoma se strinjam z LanoMaxim. Res je, za tvoje razmišljanje imajo zelo veliko opraviti ljudje s katerimi se družiš, novice, ki jih prebiraš, okolje v katerem živiš.... Poglej izbiro imaš! Nekateri ljudje so kot vampirji, izsrkajo ti vso energijo ter voljo do življenja. Ne pusti se jim! Razmisli, kdo te največkrat spravlja v slabo voljo in kdo ima stalno slabe misli. Preprosto se jim izogni. Ne rečem, da moraš prekiniti stike z njimi, vendar pa ti svetujem, da omejiš preživljanje časa z njimi. Če to ni mogoče, pa ti priporočam, da jih prosiš, da zamenjajo temo, ko bodo spet črnogledi.
Izbiro imaš tudi glede tega kaj boš gledala ter brala. Če vidiš na forumu naslov prevaral me je in podobne, ga gladko malo zignoriraj. Dobro je tudi, da ne prebereš ravno vseh novic iz črne kronike in sveta gospodarstva. Kdaj pa kdaj kaj izpusti, pa se boš veliko bolje počutila. Raje preberi kašno novico, ki je veliko bolj optimistična. Tudi sama sem bila že velikokrat obupana nad vsem in sem videla samo še slabe stvari. Potem pa sem nekje prebrala napotke, ki sem ti jih napisala višje. Moram reči, da pomaga. enostavno se ne dobivam več s folkom, ki na svet stresajo samo slabo voljo, ne preberem vseh novic, poročila gledam redko.....pa zaradi tega nisem nič manj razgledana in pametna. Vse bedarije in grozote tega sveta tudi ne rabim vedeti. A ne :wink:
Raje si zavrtim kakšno dobro muziko...danes recimo mi po glavi odmeva pesem What a Wonderful World - Louis Armstrong ter preberem kakšno dobro motivacijsko knjigo.

Ne skrbi na svetu je zelo veliko prave ljubezni in ljudje nismo vsi pokvarjeni :wink:
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 17:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: obupala nad tem svetom

Neprebrana objava Napisal/-a DrFreud »

shanell napisal/-a:Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!

Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...
Jaz imam vedno prav.Slika
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

DrFreud napisal/-a:
shanell napisal/-a:Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!

Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...

Ah, to pa ni res. Dobra, slaba, mala ali velika laž ... laž je laž, resda ena škodi manj kot druga, a pove ogromno o človeku, ki laže. Zakaj lažeš? Ker je to lažje kot povedati resnico, ker se ti z njo ne da ubadati, ker se bojiš odziva na drugi strani, ker resnica pač zahteva od človeka, da se trudi, napreduje, izboljšuje in raste. Tega večina ljudi ne zna, noče ali pa preprosto ne želi in zato je svet tam, kjer je ... To pa ne pomeni, da vsi živimo po istem vzorcu.

Avtorica teme ... naštela si par tipičnih primerov, ki naj bi kazali na to, kako je ves svet posran. Ja, mogoče je zunanji svet res poln bedarij, prevar, sovraštva, jeze in žalosti, ampak a si odvisna samo od slike zunanjega sveta? Če si, potem se lahko zapreš v sobo in depresiraš. Če nisi, potem si nariši svoj notranji svet, ga pobarvaj po svoje, ustvari svoje definicije ljubezni, prijateljstva in družine in jih uresničuj v skladu s tem, ne glede na to, kako živijo drugi. In ko te kdo vpraša, kakšen je svet - poveš, da je tvoj lep :wink:
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

MsN napisal/-a:Avtorica teme ... naštela si par tipičnih primerov, ki naj bi kazali na to, kako je ves svet posran. Ja, mogoče je zunanji svet res poln bedarij, prevar, sovraštva, jeze in žalosti, ampak a si odvisna samo od slike zunanjega sveta? Če si, potem se lahko zapreš v sobo in depresiraš. Če nisi, potem si nariši svoj notranji svet, ga pobarvaj po svoje, ustvari svoje definicije ljubezni, prijateljstva in družine in jih uresničuj v skladu s tem, ne glede na to, kako živijo drugi. In ko te kdo vpraša, kakšen je svet - poveš, da je tvoj lep :wink:

Se popolnoma strinjam z MsN - spet. :)
Ne bi ti mogla boljse odgovoriti.
Sicer pa je poletje super cas za spoznavanje novih ljudi na raznih potovanjih, koncertih, delavnicah in torej, kot so ti ze svetovali: Obkrozi se z ljudmi s pozitivno energijo.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

MsN napisal/-a:
DrFreud napisal/-a:Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...

Ah, to pa ni res. Dobra, slaba, mala ali velika laž ... laž je laž, resda ena škodi manj kot druga, a pove ogromno o človeku, ki laže.

Ne drži. Povprečen človek dnevno izreče okoli 80 laži (ne vem več točno, ker je že lep čas nazaj, ko sem to bral) in laži (tudi pasivne) SO potrebne za normalno funkcioniranje.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

DrFreud napisal/-a:
MsN napisal/-a:
DrFreud napisal/-a:Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...

Ah, to pa ni res. Dobra, slaba, mala ali velika laž ... laž je laž, resda ena škodi manj kot druga, a pove ogromno o človeku, ki laže.

Ne drži. Povprečen človek dnevno izreče okoli 80 laži (ne vem več točno, ker je že lep čas nazaj, ko sem to bral) in laži (tudi pasivne) SO potrebne za normalno funkcioniranje.

No, potem imava različno definicijo laži. Zame je laž neresnica. In prav rada bi izstopila iz sebe, če bi seveda šlo, se pogledala z objektivnega vidika in poslušala, ali res izrečem 80 laži na dan. Močno dvomim. In ostajam pri svojem prvotnem mnenju - za normalno funkcioniranje je pomembna resnica, metanje peska v oči, te sicer za trenutek osmisli in mogoče da občutek, da zaradi tega lažje živiš, na dolgi rok pa to ne deluje, ker je možgane in čustva izredno težko pretentati, če je seveda kaj v glavi :wink:
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Laž je neresnica, ampak ni nujno metanje peska v oči. Neresnica se pa lahko izkazuje na precej načinov: z besedami, mimiko, dejanji, gibi ...
Uporabniški avatar
Lady.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lady. »

DrFreud napisal/-a:

Ja tukaj se pa strinjam. Konec koncev že majhne otroke učimo lagati. Pride na obisk teta in punčka stara 3 leta ji bo povedala, da je njen klobuk grd, ker to tudi je.ampak, ker imamo mi to osebo radi do neke mere ji bomo rekli nene klobuk je zelo lep in otroku potem povedali, dan nesme tako govoriti ter ga učili lagati. Seveda pa včasih svojim prijateljem, ki jih imamo res radi, povemo, da je nekaj grdo in jim ne pristaja čeprav s tem včasih tvegamo trdnost prijateljstva. :wink:
The path that I'm walkin, I must go alone.
I must take the baby steps 'til I'm full grown, full grown.
Fairy tales don't always have a happy ending do they?
And I forsee the dark ahead if I stay..
Uporabniški avatar
jolandabuh
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jolandabuh »

Pi 21ih se bojiš, da boš ostala sama? Počakaj še 10 let, preden te vzamemo resno.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

jolandabuh napisal/-a:Pi 21ih se bojiš, da boš ostala sama? Počakaj še 10 let, preden te vzamemo resno.

Ali pa 15 :wink:
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

LanaMaxim napisal/-a:Sem opazila, da je zelo pomembno kakšne ljudi imaš okoli sebe. Ker lahko negativno vplivajo nate in potem misliš, da drugačnih ni, ker vidiš in poznaš samo take.

Ampak svet ni tako grd in ljudje ne tako pokvarjeni kot se nam kdaj zdi, še posebej, ko gledamo poročila. Ljudi in družbo okoli sebe večinoma lahko izbiraš sam in sama osebno sem raje sama kot pa s kakšnim kretenom, ki nima pet čistih in mu je v življenju cilj kako pridt do čim več denarja.

Se strinjam, vsi poznamo take in drugačne ljudi, saj hitr opaziš med katere te bolj vleče....vsaj meni se ne, da skos pogovarjati, razmišljati...o prevarah takšnih in drugačnih, denarju, hvalisanja mam tut hitr dost...
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kikiriki »

shanell napisal/-a:Zadnje čase poslušam še samo kako priti do denarja, kdo koga vara, kaj so pripravljeni ljudje storiti za denar...
Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama

Deklca, če me spomin ne vara (Sm prepričan, da me ne) si ti še pred kratkim govorila kako obožuješ s steroidi našpikane budale, ki morajo najbrž imeti povrh tega še črn BMW. Če se giblješ v takih krogih ni čudno, da ti mora enkrat vse pasti dol. Začni iskati normalne ljudi, ki vedo kaj v življenju in ki vedo kaj je smisel življenja in tudi ljubezni.
Odgovori