Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama

Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!
shanell napisal/-a:Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!
DrFreud napisal/-a:shanell napisal/-a:Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!
Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...
MsN napisal/-a:Avtorica teme ... naštela si par tipičnih primerov, ki naj bi kazali na to, kako je ves svet posran. Ja, mogoče je zunanji svet res poln bedarij, prevar, sovraštva, jeze in žalosti, ampak a si odvisna samo od slike zunanjega sveta? Če si, potem se lahko zapreš v sobo in depresiraš. Če nisi, potem si nariši svoj notranji svet, ga pobarvaj po svoje, ustvari svoje definicije ljubezni, prijateljstva in družine in jih uresničuj v skladu s tem, ne glede na to, kako živijo drugi. In ko te kdo vpraša, kakšen je svet - poveš, da je tvoj lep
MsN napisal/-a:DrFreud napisal/-a:Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...
Ah, to pa ni res. Dobra, slaba, mala ali velika laž ... laž je laž, resda ena škodi manj kot druga, a pove ogromno o človeku, ki laže.
DrFreud napisal/-a:MsN napisal/-a:DrFreud napisal/-a:Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...
Ah, to pa ni res. Dobra, slaba, mala ali velika laž ... laž je laž, resda ena škodi manj kot druga, a pove ogromno o človeku, ki laže.
Ne drži. Povprečen človek dnevno izreče okoli 80 laži (ne vem več točno, ker je že lep čas nazaj, ko sem to bral) in laži (tudi pasivne) SO potrebne za normalno funkcioniranje.
DrFreud napisal/-a:shanell napisal/-a:Občudujem pare, ki so skupaj že leta in leta, brez varanja, brez laži in se resnično ljubijo!
Takšni pari ne funkcionirajo brez laži. Če smo iskreni, je brez laži skoraj nemogoče funkcionirati. Potrebno je ločiti med "dobrimi" in "slabimi" lažmi ...
LanaMaxim napisal/-a:Sem opazila, da je zelo pomembno kakšne ljudi imaš okoli sebe. Ker lahko negativno vplivajo nate in potem misliš, da drugačnih ni, ker vidiš in poznaš samo take.
Ampak svet ni tako grd in ljudje ne tako pokvarjeni kot se nam kdaj zdi, še posebej, ko gledamo poročila. Ljudi in družbo okoli sebe večinoma lahko izbiraš sam in sama osebno sem raje sama kot pa s kakšnim kretenom, ki nima pet čistih in mu je v življenju cilj kako pridt do čim več denarja.
shanell napisal/-a:Zadnje čase poslušam še samo kako priti do denarja, kdo koga vara, kaj so pripravljeni ljudje storiti za denar...
Skoraj sem se sprijaznila da ljubezni ni več... in da bom ostala sama