Kontracepcijske tabletke
^^ Kokr sm jst slišala to res ni zdravo in se čisr strinjam z MsN. Pomoje ješ ji lahko več mescov skup (itak ni prepovedan), sam kako pa to vpliva na organizem pa naše zdravje je pa neki druzga.
Lani sem si tud jst polet skos neki podalšvala jemanje tabletk in sem bla čist čudna res, no ja al pa sam name tok močno vplivajo.
Jst se trudm da si čim manjkrat podaljšam jemanje, res samo v unih skrajnih primerih ko druzga nimam.
Lani sem si tud jst polet skos neki podalšvala jemanje tabletk in sem bla čist čudna res, no ja al pa sam name tok močno vplivajo.
Jst se trudm da si čim manjkrat podaljšam jemanje, res samo v unih skrajnih primerih ko druzga nimam.
No, spet se oglašam jest z vprašanjem in sicer, a se je kteri zgodl, da je na začetku jemanja mela nekakšne čudne občutke v glav, kt bi imela vrtoglavico, pa to dejansko ni to?
ker sm js usa taka čudna ( na cajte, pa tud ni neke sile ), res pa je, da se mi je že pred jemanjem večkrat rado zavrtelo... torej, naj počakam še kakšne par mesecov, da se telo privadi na hormone in če ne bo boljše, zamenjam kt?
hvala
ker sm js usa taka čudna ( na cajte, pa tud ni neke sile ), res pa je, da se mi je že pred jemanjem večkrat rado zavrtelo... torej, naj počakam še kakšne par mesecov, da se telo privadi na hormone in če ne bo boljše, zamenjam kt?
hvala

*ka!a* Meni se je to dogajalo prva dva mesca, ko sem začela jest KT in pol je minilo. Tko, da pomoje lahko še malo počakaš, ker če so to samo začetniške težave zaradi jemanja KT, bodo pol minile. Če pa se bodo konstantno ponavljale pa pejdi h ginekologu.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Hej punce!
Js imeti eno vprašanje: pred prib. tremi tedni sm začela s KT Yasminelle. Kr grem naslednji teden na morje, bi si želela menzo prestavit na nekaj dni prej, ampak nočem je pa popolnoma odložit, ker KT jemljem šele prvi mesec in sm prebrala da to ni najbolj priporočljivo.
Torej mi preostaneta 2. možnosti (kot sem zasledila v navodilih):
1.: vse tabletke iz prve ploščice popijem do konca, in si potem skrajšam obdobje brez tablet - namesto 8. dan, začnem že s 5. dnem jemati tabletke naslednje ploščice
2.: da ne popijem vseh tablet iz ploščice, ampak na primer pri 18. tabletki končam in začnem s 7-dnevnim obdobjem brez tabletk.
Ker še nimam izkušenj v tem, bi res prosla če mi lahk ktera odgovori, kaj bi blo najbolše nardit...
Js imeti eno vprašanje: pred prib. tremi tedni sm začela s KT Yasminelle. Kr grem naslednji teden na morje, bi si želela menzo prestavit na nekaj dni prej, ampak nočem je pa popolnoma odložit, ker KT jemljem šele prvi mesec in sm prebrala da to ni najbolj priporočljivo.

Torej mi preostaneta 2. možnosti (kot sem zasledila v navodilih):
1.: vse tabletke iz prve ploščice popijem do konca, in si potem skrajšam obdobje brez tablet - namesto 8. dan, začnem že s 5. dnem jemati tabletke naslednje ploščice
2.: da ne popijem vseh tablet iz ploščice, ampak na primer pri 18. tabletki končam in začnem s 7-dnevnim obdobjem brez tabletk.
Ker še nimam izkušenj v tem, bi res prosla če mi lahk ktera odgovori, kaj bi blo najbolše nardit...

sam pavze ne skrajšuj in jih ne uzam premal!!!
če hočš za en tedn prestavt menstro, pol popij celotno tablco (21 tabletk) in še 7 iz druge tablce (bolš kr lepo za en tedn oz 7 dni, rajš ne sam 4 dni al kej), pol pa nared normaln 7 dni pavze... tko jest delam in se mi dobr obnese
tud ginekologinjase je s tako taktiko strinjala
če hočš za en tedn prestavt menstro, pol popij celotno tablco (21 tabletk) in še 7 iz druge tablce (bolš kr lepo za en tedn oz 7 dni, rajš ne sam 4 dni al kej), pol pa nared normaln 7 dni pavze... tko jest delam in se mi dobr obnese

hja sam problemček je u tem, da bi si js to mogla za 14 dni podaljšat, se pravi še en tedn pa sm na tistmu, česar nočem..
sicr pa nevem kaj bi blo narobe, če tak v navodilih piše - spremembo prvega dneva mestruacije dosežete s skrajšanjem obdobja brez tablet (npr. če želim dobit menzo namesto v petek v torek, začnem z naslednjo ploščico 3 dni prej kot ponavadi)..

sicr pa nevem kaj bi blo narobe, če tak v navodilih piše - spremembo prvega dneva mestruacije dosežete s skrajšanjem obdobja brez tablet (npr. če želim dobit menzo namesto v petek v torek, začnem z naslednjo ploščico 3 dni prej kot ponavadi)..

Ryu napisal/-a:sam pavze ne skrajšuj in jih ne uzam premal!!!
če hočš za en tedn prestavt menstro, pol popij celotno tablco (21 tabletk) in še 7 iz druge tablce (bolš kr lepo za en tedn oz 7 dni, rajš ne sam 4 dni al kej), pol pa nared normaln 7 dni pavze... tko jest delam in se mi dobr obnesetud ginekologinjase je s tako taktiko strinjala
Pavzo lahko skrajšaš. Usaj tko piše pr men v navodilih za Logest.
Pavzo lahko skrajšaš, ne smeš pa skrajšati časa jemanja tabletk (torej nikoli manj kot 21). Pravilen način je torej, da jih vzameš 21, nato pa začneš novo tablico recimo 5. dan pavze (pa malo preračunaj kdaj ti bo bolj ustrezalo). Na ta način prestaviš začetni dan M, kar pomeni, da pride v poštev, če bi jo rada odložila za nekaj dni.
Če pa bi jo rada prestavila za več časa, pa v navodilih piše, da ješ tabletke brez premora naprej (npr. jih vzameš 28) in nato narediš 7-dnevno pavzo.
Samo navodila je treba brat ... Resno razmišljam, da bi ob naslednjih takih vprašanjih samo copy-paste tega posta naredila.
Če pa bi jo rada prestavila za več časa, pa v navodilih piše, da ješ tabletke brez premora naprej (npr. jih vzameš 28) in nato narediš 7-dnevno pavzo.
Samo navodila je treba brat ... Resno razmišljam, da bi ob naslednjih takih vprašanjih samo copy-paste tega posta naredila.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
mene pa zanima kako je s tem da si prestavim uro jemanja tabletk,iz zjutraj na zvečer....do zdaj sem vedno jemala zjutraj,zaj ko je pa ta 7 dnevna pavza mimo sem se odločila jih jemat zvečer(bi mi bolj pasalo)..in me zanima kako je z zaščito tisti dan takoj po pavzi,to se pravi 8 dan ko moreš začet z jemanjem tabletk...al je zaščita....al kako?...ker mene malo skrbi,ker sem včeraj zvečer mela spolni odnos....in tabletko bom vzela komaj zvečer...