Kaj je za vas debela ženska?
dejstvo je tudi, da se je MM znala hudo dobro nosit.če se ne bi znala, bi gotovo izpadla popolnoma povprečna in ne taka fatalka.
saj za to gre-kako se ženska nosi.to ni mišljeno na način današnjih frajlic, ki se "nosijo" s tistim negativnim prizvokom, da pole rečeš "kaj si tak high?", ko ne znajo mimo mačka se sprehodit v vrtoglavih petah(to sem se vedo spraševala-pa kaj ti je tega treba, punca, ko ne izpadeš niti najmanj lepo,ampak ravno obratno), ampak na način, da si zadovoljna sama s sabo in to tudi drugi občutijo. da si samozavestna brez upoštevanja vseh družbeno začrtanih smernic, ki grejo v take ekscese, da jih normalen človek itak ne more dosegat.
saj za to gre-kako se ženska nosi.to ni mišljeno na način današnjih frajlic, ki se "nosijo" s tistim negativnim prizvokom, da pole rečeš "kaj si tak high?", ko ne znajo mimo mačka se sprehodit v vrtoglavih petah(to sem se vedo spraševala-pa kaj ti je tega treba, punca, ko ne izpadeš niti najmanj lepo,ampak ravno obratno), ampak na način, da si zadovoljna sama s sabo in to tudi drugi občutijo. da si samozavestna brez upoštevanja vseh družbeno začrtanih smernic, ki grejo v take ekscese, da jih normalen človek itak ne more dosegat.
- sugar_Neza
- Komunikatorka
- Kraj: Grosuplje
MM res ni debela. prou sexy je
to govorim samo zato ker imam sama podoben tip postave.
res ne sodim med suhice prve vrste saj imam kakšen del telesa malo obložen. za moje mere preveč
pa vseeno.
če bi bila jaz v moškem telesu se gotovo ne bi zanimala za anoreksične najstnice ki jedo samo solato in pijejo samo vodo. brez veze. živimo zato da uživamo. in lepa ženska je zame malo bolj močna.
seveda obstajajo tudi PREdebele ženske kot so na primer tiste, ki zasegajo celo zakonsko posteljo in zraven še zibelko, ki je niso pospravile odkar se jim je rodil zadnji otrok.
zato se mi zdi da je bolje imeti kakšen kilogramček več in biti srečen kot pa manj in se venomer sekirati kaj boš pojedel in kdaj si se pregrešil.
halo
... kam gre ta svet? na koncu tega stoletja bosta 2 možnosti.
ali bo v modi spet baročni stil ali pa da se bomo ženske okrog spehajale le še kot obešalnik za cunje.

res ne sodim med suhice prve vrste saj imam kakšen del telesa malo obložen. za moje mere preveč

pa vseeno.
če bi bila jaz v moškem telesu se gotovo ne bi zanimala za anoreksične najstnice ki jedo samo solato in pijejo samo vodo. brez veze. živimo zato da uživamo. in lepa ženska je zame malo bolj močna.
seveda obstajajo tudi PREdebele ženske kot so na primer tiste, ki zasegajo celo zakonsko posteljo in zraven še zibelko, ki je niso pospravile odkar se jim je rodil zadnji otrok.
zato se mi zdi da je bolje imeti kakšen kilogramček več in biti srečen kot pa manj in se venomer sekirati kaj boš pojedel in kdaj si se pregrešil.
halo

ali bo v modi spet baročni stil ali pa da se bomo ženske okrog spehajale le še kot obešalnik za cunje.
ja tud men MM ni zgledala debela, in ja, spet tud jest tko govorim, ker sm tud sama skorej taka kt ona ( ne glih, sam nism pa debela in nism suha ) ... Sam dones je itak tko, da je seksi use kar je suhega ... je pa res, da je tud vseveč ljudi, k so pa predebelih. Sama si želim bit malo bolj suha in tud delam na tem, čeprov so mi nektere moje obline prov všečne, ampk de bi bla pa sama kost in koža - no way! Pač dones je tko, da ma vsak svoj okus in je prov, da obstajajo eni bl suhi, eni bl močnejši ( NE debeli ), ker če bi bli pa vsi isti, bi blo pa douhcajt.
Sicer pa se men osebno zdi dekle/ženska debela takrat, ko ji špeh gleda povsod ven in to res očitno, pol se pa za nameček še obleče po možnosti v najbolj oprijete cunje ( sm dones npr gledala slikco od moje bivše sošolke, ki je je kr nekaj skupej ja, in je mela oblečene rdeče 3/4 pajkice in rdečo, z belimi pikcami oprijeto majco, in je sedela, zadej kjer je modrc, se ji je pa koža prov nekk povesla... ), kar pa ni ravno apetitlich. ampak kaj čmo
Sicer pa se men osebno zdi dekle/ženska debela takrat, ko ji špeh gleda povsod ven in to res očitno, pol se pa za nameček še obleče po možnosti v najbolj oprijete cunje ( sm dones npr gledala slikco od moje bivše sošolke, ki je je kr nekaj skupej ja, in je mela oblečene rdeče 3/4 pajkice in rdečo, z belimi pikcami oprijeto majco, in je sedela, zadej kjer je modrc, se ji je pa koža prov nekk povesla... ), kar pa ni ravno apetitlich. ampak kaj čmo
Od kdaj pa naj bi bla MM debela ?
Meni osebno je res seksi in se ne bi brala bit kot ona.
Debela ženska je za moje pojme res tista, ki gre čez use meje normale; to da ma punca/ženska več kot 50 kg nad "normalno" telesno težo.
Najbolj so mi seksi tiste punce, ki niso ful suhe. Najbolj tiste, ki imajo kakše kilogramček ali dva več od "idealne teže".
Ko neka punca, ki je danes prišla k nam. Ni bla normalna ampak 0.5 procenta več kot normalna. Če me sploh kdo razume.

Debela ženska je za moje pojme res tista, ki gre čez use meje normale; to da ma punca/ženska več kot 50 kg nad "normalno" telesno težo.
Najbolj so mi seksi tiste punce, ki niso ful suhe. Najbolj tiste, ki imajo kakše kilogramček ali dva več od "idealne teže".
Ko neka punca, ki je danes prišla k nam. Ni bla normalna ampak 0.5 procenta več kot normalna. Če me sploh kdo razume.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
sugar_Neza napisal/-a:MM res ni debela. prou sexy je![]()
res ne sodim med suhice prve vrste saj imam kakšen del telesa malo obložen. za moje mere preveč![]()
pa vseeno.
halo... kam gre ta svet? na koncu tega stoletja bosta 2 možnosti.
bravo.se strinjam z vsem, kar si povedala. in ta mit, da je suho lepo, so nam vbili le mediji. o medijih pa kdaj drugič, saj same veste, kako je s tem...
sugar_Neza napisal/-a:če bi bila jaz v moškem telesu se gotovo ne bi zanimala za anoreksične najstnice ki jedo samo solato in pijejo samo vodo. brez veze. živimo zato da uživamo.
Niso vse suhice anoreksične. V bistvu je prej nasprotno, jaz vidim veliko več malo obilnejših, ki so anoreksične, saj tako želijo shujšati. Suhe punce se veliko manj obremenjujemo s tem kaj pojesti in koliko. In kdo potem uživa?

sugar_Neza napisal/-a:zato se mi zdi da je bolje imeti kakšen kilogramček več in biti srečen kot pa manj in se venomer sekirati kaj boš pojedel in kdaj si se pregrešil.
Spet en mit, ki ne drži. Ni res, da so debeli ljudje srečnejši od suhih; prej obratno. Debeli ljudje so v 80% zafrustrirani oz. imajo neko čustveno potrebo, ki je ne znajo zadovoljiti drugače kot s pretiranim vnosom hrane. Da ne omenjam kako se večina debelih trudi hujšati vedno znova, kako na njih negativno vplivajo mediji in kako okolica. In potem naj bi bili srečni? Nekateri že, večina pa prav gotovo ne. Nadanejo si masko sreče in to je to.
In po drugi strani, suhi ljudje, za razliko od debelih, le redko premišljujejo, kaj bodo pojedli. Velikokrat so njihove navade prehranjevanja takšne, da ne pojedo veliko in da jedo bolj zdravo hrano. To še ne pomeni, da se odpovedujejo in da jedo tisto solato zato, ker se bojijo, da bi se zredili. Ker suhe ljudi družba veliko bolj tolerira in ker je lepotni ideal suhost, so taki ljudje tudi veliko bolj verjetno zadovoljni sami s seboj in srečni, saj od okolice in sebe dobijo samo pozitivno odobravanje.
sugar_Neza napisal/-a:kam gre ta svet? na koncu tega stoletja bosta 2 možnosti.
Na koncu stoletja bo isto kot vedno, ljudje vseh oblik in velikosti. Sicer pa je zelo verjetno povečanje števila bolnih ljudi zaradi hrane: torej več pretirane debelosti, debelosti, anoreksije, bulimije.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
sugar_Neza napisal/-a:če bi bila jaz v moškem telesu se gotovo ne bi zanimala za anoreksične najstnice ki jedo samo solato in pijejo samo vodo. brez veze. živimo zato da uživamo. in lepa ženska je zame malo bolj močna.
čist prav si napisala. večina moških ima res rajši obline kot kosti. vem iz prve roke.

kaj je lepa ženska? lepa ženska ni nujno suha, je tista, ki je samozavestna, ki se v svoji koži dobro počuti, tista ki se smeje. privlačnost dostikrat pride tudi iz notranjosti.
sicer pa ne zagovarjam debelosti, ker le ta lahko vodi do kroničnih obolenj.
Dokler je dotična gospa na sliki ponosna na svoje telo in je zdravnik ni opozoril na zdravstvene težave, naj kar bo takšna...v navadi imam, da nikogar za nič ne obsojam. se pa strinjam s tisto forumašico, ki je rekla, da je lahko tudi obilenjša punca anoreksična. anoreksija in bulimija sta V GLAVI. seveda imata določene znake tudi na telesu in v notranjosti, a verjemite, da ima lahko obilnejša deklica bolj uničeno psiho zaradi motenj hranjenja kot neka suhica, ki je na poti k svojemu idealu.
punce, ni se vredno obremenjevati zaradi svojega telesa.
čim začneš s tem, si nekako zapečaten (skoraj) za celo življenje.
tehtnica je le naprava, ki izmeri našo maso in, če filozofiramo kljub temu, da imamo normalno težo, je to popolnoma brez pomena.
saj vem, da je težko, ker se tudi sama včasih spopadam s takimi zoprnimi dnevi.
a takrat se zatečem k ustvarjalnosti, sprehodom in druženjem s prijatelji.
vsak človek je lep, popolna postava zame ne obstaja...
to je težko kategorizirati, ker je na svetu toliko različnih tipov in struktur postave....
prvo pravilo je: sprejmi sebe in sprejeli te bodo tudi drugi.
punce, ni se vredno obremenjevati zaradi svojega telesa.
čim začneš s tem, si nekako zapečaten (skoraj) za celo življenje.
tehtnica je le naprava, ki izmeri našo maso in, če filozofiramo kljub temu, da imamo normalno težo, je to popolnoma brez pomena.
saj vem, da je težko, ker se tudi sama včasih spopadam s takimi zoprnimi dnevi.
a takrat se zatečem k ustvarjalnosti, sprehodom in druženjem s prijatelji.
vsak človek je lep, popolna postava zame ne obstaja...
to je težko kategorizirati, ker je na svetu toliko različnih tipov in struktur postave....
prvo pravilo je: sprejmi sebe in sprejeli te bodo tudi drugi.
jaz se pa ne strinjam z goofo.
se strinjam v tem, da je veliko debelih ljudi anoreksičnih, a je kljub temu tudi veliko suhih ljudi anoreksičnih. čeprav je res, da so ti ljudje nekoč bili močnejši in so shujšali s 'pomočjo' anoreksije.
se pa ne strinjam, da so debeli ljudje nesrečni. poznam veliko ljudi, ki so malo močnejše postave in se prav dobro počutijo v svoji koži, ne briga jih, kaj bodo pojedli za zajtrk, ne skrbi jih, koliko celulita se je nabralo v zadnjem dnevu. in ne, ni to samo maska.
hkrati pa je veliko recimo temu povprečnih deklet (spet, kaj je debelo, suho in povprečno je itak mnenje vsakega posameznika), ki želijo biti suhe in pazijo na vsako zaužito kalorijo, merijo vsak milimeter telesa.
po moje ne moremo posploševati, kdo je srečen in kdo ne. vedno bodo nesrečni med debelimi, povprečnimi in tudi med suhimi. in vedno bodo tudi srečni med vsemi temi. ker navsezadnje je odvisno, koliko pomenimo sami sebi in koliko se sami sprejemamo. in predvsem, koliko dovolimo družbi, da vpliva na nas.
se strinjam v tem, da je veliko debelih ljudi anoreksičnih, a je kljub temu tudi veliko suhih ljudi anoreksičnih. čeprav je res, da so ti ljudje nekoč bili močnejši in so shujšali s 'pomočjo' anoreksije.
se pa ne strinjam, da so debeli ljudje nesrečni. poznam veliko ljudi, ki so malo močnejše postave in se prav dobro počutijo v svoji koži, ne briga jih, kaj bodo pojedli za zajtrk, ne skrbi jih, koliko celulita se je nabralo v zadnjem dnevu. in ne, ni to samo maska.
hkrati pa je veliko recimo temu povprečnih deklet (spet, kaj je debelo, suho in povprečno je itak mnenje vsakega posameznika), ki želijo biti suhe in pazijo na vsako zaužito kalorijo, merijo vsak milimeter telesa.
po moje ne moremo posploševati, kdo je srečen in kdo ne. vedno bodo nesrečni med debelimi, povprečnimi in tudi med suhimi. in vedno bodo tudi srečni med vsemi temi. ker navsezadnje je odvisno, koliko pomenimo sami sebi in koliko se sami sprejemamo. in predvsem, koliko dovolimo družbi, da vpliva na nas.
g00fy_qa napisal/-a:sugar_Neza napisal/-a:če bi bila jaz v moškem telesu se gotovo ne bi zanimala za anoreksične najstnice ki jedo samo solato in pijejo samo vodo. brez veze. živimo zato da uživamo.
Niso vse suhice anoreksične. V bistvu je prej nasprotno, jaz vidim veliko več malo obilnejših, ki so anoreksične, saj tako želijo shujšati. Suhe punce se veliko manj obremenjujemo s tem kaj pojesti in koliko. In kdo potem uživa?![]()
.
Aja?Oh, tega pa nebi rekla.gremo gledat v teme o hujšanju in podobne, kako se vse obremenjujejo in gledajo navsakega hudiča, ki ga dajo v usta.
Tud poznam kr nekej punc, ki jim je bistvo življenja štetje kalorij, obemenjevanje s kilažo in tem kaj pojedo.
tko, da nebi rekla da so suhice po večini zadovoljne.če e drugega imajo v glavi neke bedne komplekse ki jih vodijo do tazga razmišljanja.Za take mi je vseeno.Če ima kompleks, naj obišče psihiatra in ga rešita, nikakor pa ne spravljat name kakšnih takih frustracij.
In med kosilom, ko jemo kje zunaj razne pripombe kako lahko jem krompir ker ma nevemkolk nevemčesa, ona pa vsak listič solatke v usta daje in sam čakam, kdaj se bo zjokala in men krompir začela s krožnika krast.taka deleta se zihr nimajo fajn.
jst kot močnejša se ne obremenjujem s hrano.včasih mal pogledam kaj dam v usta, ampak ne da se nebi zredila, ampak da nebi prišle s tem kakšne težave (driska, slabost, ipd..) in da pač se ne napokam do fula.če mi zasede sladoled si ga bom naročila, če mi zasede torta tud, če mi zasede pica bom šla na pico.In isto ena kolegica moja ki je tud močnejša.pa tud tko en vidm da bi se močnejše kej preveč obremenjevale, ok, razen če je kakšna na strogi dieti.
in strinjam se z gaby_ in se še vednos prašujem, kako ste nakateri lahko mnenja, da debel človek ni srečen in da se ne počuti dobro v svoji koži??Postava ni vse, še zdaleč ni vse-Lahko sem jst suha in prekleto psotavna pa imam tok u pizdi karatkter da me noben ne bo hotel v družbi zarad tega.pa mi ne pomaga nič, če bodo potencialni tipi v meni videli samo dekle za na kabel ker pač za ostalo enbi bla dobra.Poleg tega pa tud spet, lahko imaš krasno postavo pa si v obraz antipatičen,, spet en velik minus.in spet ne boš srečen.
srečen boš takrat ko boš sam pri sebi razpucal da si to ti in da se moraš imeti rad, kljub preveč kilogrami, dolgim nosom, krivimi zobmi, vatever.In ko boš sam srečen in zadovoljen in ko drugim ne boš utrujal z bedarijami in na romantični večerji s fantom ne sešteval kalorij, takrat bodo tudi drugi v tebi videli potecial, da bi ga imeli zase.
neglede na to kakšen si, zafrustriranost je še vedno najnajvečji minus in od takih ljudi folk beži stran.
jst povem zase, sem uredu oseba, vesela, zabavna, ne težim z raznimi prehranskimi motnjami, ne štejem kalorij in če me dec povabi na kebab ob dveh zjutraj bova šla pač na kebab, jebeš.zdravje je pa relativno.Če me nou kap od debelosti, lahko pa umrem v prometni nesreči.da bi si pa zdej ceu lajf zjebala in se živcirala s hrao, lačna hodila po svetu in jedla neke jadebude, katerih še vidt ne morem, pa ne hvala.In spoštujem take ljudi, ne tiste ki mi jokajo ceu ljubi dan!
in še enkrat, lahko si srečen.Postava ti NIKOLI ne bo prinesla sreče.Sam tok.

Debela ženska je zame tista, ki v svojem telesu ni zaradi debelosti funkcionalna in tudi tista, ki navzven izgleda vitko, pa ima od samih diet sestavo telesa koža, kosti in celulit.
Težko je reči, kakšna je debela ženska. Tudi »malikovani« BMI ne pove, po priporočilih WHO, kdo je debel in kdo ne. To sicer so neke splošne meje. Je pa tudi tako, da imata dve dekleti z istim odstotkom maščobe in enako visoke, različne BMI. Določene športnice bi lahko po teh kriterijih izpadle debele, če se ne bi upoštevalo še mišične mase, teže kosti, pa čeprav so na izgled vitke.
Je pa tako, da nam je narava dala različne konstitucije in zato tudi delež maščobe in njena razporeditev po telesu ne more biti natančen pokazatelj, kdaj je kdo debel.
Ljudje, ki živijo na severu, so bolj zdravi, če imajo več maščobne zaloge, npr.
Maščoba ima vedno neko funkcijo. Če ne ščiti telesa, ščiti pa psiho.
Kar se pa same estetike telesa tiče, pa so meni na pogled lepša malo bolj polna dekleta.
Pa še nekaj... po naravi naj bi imela ženska večji delež maščobe na telesu. Temu primerno ima tudi "hormonsko zgradbo", itd. ( Zakaj pa mislite, da ženske načeloma doživijo več let, kot moški?
)
Večji delež maščobe pa ima po naravi zaradi same reprodukcije. Smiselnost dandanes je nekoliko spremenjena, a "spomin v telesu" še vedno pri večini obstaja.
Vseeno pa naj to ne bi bil izgovor za basanje s hrano, neukvarjanje z gibanjem, itd.
Težko je reči, kakšna je debela ženska. Tudi »malikovani« BMI ne pove, po priporočilih WHO, kdo je debel in kdo ne. To sicer so neke splošne meje. Je pa tudi tako, da imata dve dekleti z istim odstotkom maščobe in enako visoke, različne BMI. Določene športnice bi lahko po teh kriterijih izpadle debele, če se ne bi upoštevalo še mišične mase, teže kosti, pa čeprav so na izgled vitke.
Je pa tako, da nam je narava dala različne konstitucije in zato tudi delež maščobe in njena razporeditev po telesu ne more biti natančen pokazatelj, kdaj je kdo debel.
Ljudje, ki živijo na severu, so bolj zdravi, če imajo več maščobne zaloge, npr.
Maščoba ima vedno neko funkcijo. Če ne ščiti telesa, ščiti pa psiho.
Kar se pa same estetike telesa tiče, pa so meni na pogled lepša malo bolj polna dekleta.
Pa še nekaj... po naravi naj bi imela ženska večji delež maščobe na telesu. Temu primerno ima tudi "hormonsko zgradbo", itd. ( Zakaj pa mislite, da ženske načeloma doživijo več let, kot moški?

Večji delež maščobe pa ima po naravi zaradi same reprodukcije. Smiselnost dandanes je nekoliko spremenjena, a "spomin v telesu" še vedno pri večini obstaja.
Vseeno pa naj to ne bi bil izgovor za basanje s hrano, neukvarjanje z gibanjem, itd.
gaby_ napisal/-a:se pa ne strinjam, da so debeli ljudje nesrečni. poznam veliko ljudi, ki so malo močnejše postave in se prav dobro počutijo v svoji koži, ne briga jih, kaj bodo pojedli za zajtrk, ne skrbi jih, koliko celulita se je nabralo v zadnjem dnevu. in ne, ni to samo maska.
*purple* napisal/-a:se še vednos prašujem, kako ste nakateri lahko mnenja, da debel človek ni srečen in da se ne počuti dobro v svoji koži??
Očitno narobe razumljen moj post. Ne trdim, da so debeli ljudje nesrečni. Ljudje so nesrečni pa če so suhi, debeli, kakršni koli. Jaz sem govorila predvsem o preveč debelih ljudeh, ne malo obilnejših. Ti se soočajo z različnimi težavami, od različnih zdravstvenih, kot so sladkorna, poškodbe kolena, potem do zbadanja okolice, nezmožnosti hoje po stopnicah, podobne zadeve. In me res zanima, kako je takšen človek lahko srečen??
Malo močnejši ljudje so drugo kot predebeli ljudje. Ti so, če se ne obremenjujejo s svojo malo preveliko težko, lahko povsem srečni. Vendar pa so skoraj zagotovo manj zadovoljni s svojim telesom že zaradi neodobravanja okolice in družbe, kateri je ideal suhost. Sicer je na splošno malo žensk, ki bi rekle, da je njihovo telo lepo in to resnično mislile, ampak mislim, da je to debelim ženskam težje izreči kot suhim.
Kot sem že zgoraj omenila, pomemben je tudi podatek, da je samo 20% predebelih (ne malo močnejših, ampak res debelih) ljudi, predebelih zaradi zdravstvenih težav. Ostalih 80% se samo prenažira in verjetno tudi ne telovadi. In zakaj prenažiranje? Zato, da zadovoljimo čustveno praznino. Vse skupaj potem vodi samo še navzdol in takšna oseba res ne more biti srečna sama s sabo.
Sreča ni odvisna o telesnih mer, naj to povem še enkrat. Je pa pomembno kako se počutimo v svojem telesu, pa naj bo to suho ali debelejše. In če se suhici zdi, da je predebela, je lahko veliko bolj nesrečna od neke resnično močnejše ženske, če tista ni obremenjena s svojim videzom. Pač odvisno kako obrneš. Ampak če gledamo neko povprečje, mislim, da je več debelih žensk nezadovoljnih in nesrečnih s svojim videzom, kot suhih.
As the shadow follows the body,