Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jz se nikoli ne naročim. Lepo pridem tja in počakm, da pride sestra vn in pol se lepo prerinem čez use, ji rečem, da rabim samo recept in pol mi ga prnese. :D
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

Pozdravljene punce...prosim vas za pomoč!!

Včeraj zvečer sem pozabila vzet dvajseto tabletko iz zavojčka. To sem se spomnila danes popoldne, torej po preteku 12 ur in pozabljeno tableto takoj pojedla. No, potem pa sem prebrala v navodilih,da naj vzemem še zadnjo tabletko in potem pač izpustim sedem dnevni premor,ter nadaljujem z novim zavojčkom. Vse je ok, ampak s tem se mi bi verjetno odložila mestruacija, tega pa ne želim, ker kot jo imam zdaj je čist ok, mam to že preračunano zarad morja. Sem pa poklicala sestro v ordinacijo, če lahk normalno še danes vzemem 21-o tableto in nadaljujem s 7 dnevnim premorom brez tabletk, torej kot da ne bi pozabla vzet tabletke, pa je rekla, da lahko. Zdaj pa ne vem, kaj naj nardim. Ali naj se držim tega kar piše v navodilih ali kar je rekla sestra ??

Zanima me tud, če si lahk večkrat zaporedama odložim menstruacijo, recimo zdaj,ko ne bi imela premora zarad izpuščene tabletke in potem konc avgusta, ko grem na morje. A bi lahko bilo s tem kaj narobe??

Že vnaprej se opravičujem,če je to kar sem vprašala, v tej temi že razloženo.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz bi upoštevala navodila. Kaj je m. ob nepravem času v primerjavi z zanositvijo? Drekec pekec, torej ... :wink:
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jemlji tako kot ti piše v navodilih.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Eno vprašanje. Po 3,5 letih premora sem spet začela jemati KT, Yasminelle. Jem jih 16 dni, pa najprej je po končani menstruaciji ostal rjav izcedek, zdaj pa je tega izcedka vedno več, tudi kri je zraven in malo tekočine-ne vem kaj je to, je brez barve in vonja, kot bi mi ušlo malo urina, ampak ni urin. Pomagajte, kaj je to? A bi počakala , da pojem 21 teblete pol pa presledek, pa da vidim če se bo uredilo? Ima katera take težave? Še posebej je neprijetno pri seksu, joj joj joj. LP
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka

ma ni mi jasno kak potem kr nadaljujem s tabletkami, ko bi mogla met premor...al začnem z novo škatlico in jo izpraznim do konca in imam potem 7 dni premora, ali med tem premorom jemljem tabletke iz škatlice za rezervo in potem po teh sedmih tabletkah takoj začnem z novo škatlico in jo pojem do konca pol pa spet premor?? Prosim naj mi ena to fajn razloži za vselej.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Naredi tk ko ti je rekla sestra. Naredi premor.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja sej študiram,da bom tud tako nardila. Dans sem pač vzela dve tabletki, pozabljeno+tisto,ki je bila na sporedu za danes. Jutri se mi tak začne premor. Bom pa mela kr nekaj časa še dodatno zaščito in mislim,da neb smelo bit blema... :?
Gost

ena pač napisal/-a:Ja sej študiram,da bom tud tako nardila. Dans sem pač vzela dve tabletki, pozabljeno+tisto,ki je bila na sporedu za danes. Jutri se mi tak začne premor. Bom pa mela kr nekaj časa še dodatno zaščito in mislim,da neb smelo bit blema... :?

Problem je, če si imela v zadnjem tednu nezaščiten spolni odnos, ker lahko pride zaradi te pozabljene kt v 3. tednu jemanja do naknadne oploditve, zato navodila svetujejo nadaljne jemanje brez pavze :wink:

Jaz bi spustil pavzo, jemala en teden dalje, naredila pavzo in potem znova po standardu. Cele škatlice ne bi pojedla, ker je to napor za telo (vsaj za moje je bilo), z dodatnim tednom pa se izogneš prav tej teoretični naknadni oploditvi. Če odnosov v tem zadnjem tednu pred pozabljeno kt nisi imela, pa normalno naredi pavzo in je to to.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja sem imela spolni odnos sredi tedna. :( No bom pa te tako naredila kot predlagaš ti MsN. Sam prosim povej še mi, kdaj lahko potem pričakujem menstruacijo? Potem med premorom? In pa katero škatlico začnem potem jemat po premoru? Ta novo? Ful ti hvala!!!!
Gost

ena pač napisal/-a:Ja sem imela spolni odnos sredi tedna. :( No bom pa te tako naredila kot predlagaš ti MsN. Sam prosim povej še mi, kdaj lahko potem pričakujem menstruacijo? Potem med premorom? In pa katero škatlico začnem potem jemat po premoru? Ta novo? Ful ti hvala!!!!

M. ne glede na to, koliko kt vzameš, pride ponavadi 3-5 dni po prenehanju jemanja, tako kot v običajni pavzi pač.

Katero škatlico boš uporabila, je tvoja odločitev, saj so v vseh škatlicah iste kt :) Recimo danes si pojedla en zavitek do konca, zdaj en teden jemlješ iz zavitka, ki ga imaš v namene rezerve (če ga imaš še od kdaj prej) ali pa pričneš iz sveže škatlice, vzameš recimo 7 kt, narediš pavzo in jemlješ iz sveže škatlice, da slučajno ne zmedeš, koliko kt še imaš do konca in si prideš na čisto. Razumljivo?
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka

Razumljivo zaenkrat!!! Hvala! :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

A si katera od vas za celo poletje prestavi M? V tanoumu Cosmotu sem prebrala, da jih pač lahko ješ 3 mesece skupaj. Meni se to sicer ne zdi zdravo, ampak ok. Sem pa skor zihr, da moja M "ne bi zdržala" 3 mesece in da bi prišla kljub tabletkam.
Gost

*hox* napisal/-a:A si katera od vas za celo poletje prestavi M? V tanoumu Cosmotu sem prebrala, da jih pač lahko ješ 3 mesece skupaj. Meni se to sicer ne zdi zdravo, ampak ok. Sem pa skor zihr, da moja M "ne bi zdržala" 3 mesece in da bi prišla kljub tabletkam.

Cosmo ni ravno literatura, ki ponuja nek razpon znanja s tega področja ... res je, da jih lahko ješ več mesecev skupaj in po logiki njihovega delovanja ne dobiš m., je pa s strani strokovnjakov to tako-tako, eni pravijo, da ni škodljivo, drugi, da je. Po mojem mnenju je naravno, da žensko telo v rodni dobi krvavi, kt že tako niso zdrave in m. z njimi itak ni prava m., zato se ne bi igrala in v sebi zadrževala nečesa, kar mora ven. Poleg tega vem, kakšno je bilo moje počutje eno poletje, ko sem zaradi morja m. prestavila za en teden - krči, pms, posran občutek v sebi, samo krvavela nisem. Ne, hvala.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

MsN napisal/-a:Cosmo ni ravno literatura, ki ponuja nek razpon znanja s tega področja ...

Vem, sam tko me je pač zanimal, ubistvu sploh nisem vedla da se jih sme jemat več meseceu skupaj (oz. še vedno nisem prepričana če se jih lahko). :)
Zaklenjeno