problemi! mogoče ne glih usakdanji.

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
tjančii
Sramežljivka
Sramežljivka

problemi! mogoče ne glih usakdanji.

Neprebrana objava Napisal/-a tjančii »

dan.
mam enih par problemou.
1. 9 let sm mela najbolšo prjatlco. do sredine tega šolskega leta sva se ful dobr razumele, si pomagale itd. pred 1 mescom pa 1 tednom je začela hodt s tipom k je naiprei govorila zanga d je debil,kreten,itd, nimam nč proti njuni zvezi. saaam težava je u tem d se ne znava midve več pogovarjat ker je skoz zadržžana,slabe vole,nsramna do mene, prau d sm ji u napoto itd. drugič pa se dela nedoužno d ji najino prjatlstvo ful pomen.
tud ful me je začela izkoriščat k je začela z njemu hodt. kadar sm pa jest kej rabla je pa rekla d nima časa.
kai nei nardim zdei?
drugih prjatlc pa nimam oz. eno mam sam je pa kr uddaljena od mene in tud mal se razlikujeva.

2. ON*
ful sva se dobr zdei zaštekala. ampak usakič k mu skušam povedat spremeni temo. ma me za najbolšo prjatlco al pa tud reku mi je d me ma za sestro.
hmm???

3. starša:
moja draga starša sta tko čudna. enkrat plezata drug po drugmu enkrat se pa souražta in že se hočta ločt. kadar pa se normalno ubnašata drug do druzga sm jest tista tarča na katero spraulatza svojo jezo. usega sm jest kriva. jest morm use nardit duma itd.

4. MOI BRT!!!
str je 22 let. pred pou leta se je odselu z svojo punco k jo pozna šele 1 leto. zdei žvita u najemniškem stanovanju. ONA je pouzročla to d sta se brt in moi oči skregala in se nočta več vidt. skratka razdrla je familijo.
z bratom sva se ful dobr razumela k nje še ni blo. zdei nč več. niti ne pokliče.kadar ga jest pokličm reče d nima čača al pa d je preveč zmatran itd.
bojim se tega d me bosta enkrat presenetla in mi rekla d se bosta poročila.
mmm...še to: ona ga izkorišča. in učasih mam ubčutk d ga ma sam zrd dnjarja. mi2 sva se neki časa ful dobr razumele...dokler nism ugotovila d ga uleče stran od svoje družine.
kai nei pa kle naridm...č sploh loh kei?

5. počitnce so in jest mam probleme s svojo prehrano. dokler je bla šola sm jedla sam popoldne malco. nč druzga. zdeei... pa me duma siljo jest kosilo malco večerjo ...skratka skor use ubroke. res me je strah d se bom zredila. čprou se gibam mam ubčutk d ne pokurn usega. učasih se mi pa ne da sploh jit vn in se gibat.
svetujte!

:roll:

pišm u času obupa in na robu solz :cry:
Zadnjič spremenil tjančii, dne 20. Jun. 2008 21:15, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Joj dejte drago...
Koliko si stara?

Vcasih pridejo dnevi, ko gre res vse narobe. So pa dnevi, ko je vse v najlepsem redu. Ampak ti dnevi hitro minejo in so spet na vrstni dnevi, ko je vse za drek.

Tolazi se s tem, da je tako pac zivljenje in v dolocenih situacijah res ne mores narediti nic.
You want me to be something I can never ever be.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Alora bejba...Da se kr lotmo...

1. problem: Veliko je takih punc, ki zapusti svoje prijateljce ob prvi "resni" (naj bi bla) zvezi. Tudi sama sem bla taka in mi je zdej močno žal. Imam pa na srečo take prijateljice, ki razumejo in smo zdej spet ku prej. Razlika je bla pa samo ta, ker jih js nism izkoriščila, ampak smo se preprosto...oddaljile. Preprosto nism več hodila z njimi žurat ampak s tipom, tako sploh nisem bla na tekočem, kaj se je z njimi dogajalo... Skratka, rable smo kr neki časa, da pridemo spet na staro...

Razumi prijateljico (če ji lahko to sploh rečm, glede na to, da se je tko močno spremenila - na slabše), ker je zdej v njenem življenju še ena oseba, ki ji ful pomeni. Je v prvih fazah zveze, ko je še vsa nora od zaljubljenosti in preprosto vidi samo njega, ostalih kot da ni. Verjetno si tudi ti že bla kdaj v taki situaciji in jo lahko štekaš.
Ne pusti pa, da se tako obnaša s tabo, ker navsezadnje ste preživele kar nekaj let skupaj. In zaradi fanta ne more takega dolgoletnega prijateljstva uničit.
Najbolje, da se z njo čimprej pogovoriš in da ji poveš, kaj čutiš. Ne jo napadat, ampak jo 1x povabi na pijačko in ji povej na miren način. Razloži ji situacijo, povej ji, kako se ti zdej počutiš... Sej ste prijatelce, pa ji verjetno lahko kaj takega poveš?

2. problem: No...sam ti je reku, da te ima za sestro... Kaj še komplicirat? Ne vrtat v njega. Nevem ravno, v kakšnem odnosu sta vidva, koliko pogosto se videvata, kolko časa se poznata... Ampak glede na to, kar vem, lahko rečem, da ga pusti pri miru s svojim izpovedovanjem čustev.

3. problem: Ja s starši je pač tko. Verjemi, da nisi edina, ki ima tako "grozno-čudne-starše". Vsak par se 1x razume, spet drugič ne... Pa saj sta vendar v dolgoletnem zakonu in lahko tudi njim kdaj prekipi. Glede tebe in tebe kot tarče, pa ti lahko samo povem, da pogovor ful pomaga. Ko sta tako dobre volje (eden do drugega) jima dej take stvari povedat... Pa brez jeze, razloži jim kot otrokom :wink:

4. problem: Punca, tvoj brat ima 22 let! Kaj ni že čas, da gre na svoje? Zdi se mi, kot da iz tebe prihajajo besede, ki jih slišiš od tvojih staršev. Zdi se mi, da tvoji starši vedno kritizirajo njegovo punco, in tega si se zdej lotla tudi ti. Zakaj? Kako veš, da ga izkorišča? Zakaj je treba najprej vedno to pomislit? Dej no, pusti ga, da gre na svoje, in če mu kej ne bo pašalo, bo že sam opazil, da je pa vendarle kaj narobe.

5. problem: Jest samo malco (po možnosti je samo kšna jabka)? Ja dej no, kaj si mislila, da te bojo starši pustili samo s tem obrokom? Js ti rečem tko... Jej, ker je zdravo imet nekaj več obrokov na dan, kot pa samo enega.. Se pa (če se že tko bojiš) malo več giblji...Teči več, kot ponavadi (stopnjuj, ne takoj BUUM naenkrat), deli vse vaje bolj intenzivno (stopnjuj)... Kaj več ti ne morm pomagat...

Ampak...Jest samo malico? Pa kje so bli do zdej tvoji starši?
love18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love18 »

ojoj punca ti sploh ne veš kua so problemi v življenju! raj nom nč drucga rekla..pa ZAČNI jest!
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

OK, tole me spominja na obupano pismo z večimi ("velikimi") problemi tetki Justi ali v kakšnih drugih najstniških revijah, kjer so si problemi mladih podobni kot jajce jajcu. :roll: Nobeden od problemov se mi ne zdi vreden obravnave, poleg tega imamo podobne razprave že v obstoječih temah (težave s prehranjevanjem...).
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Tamala_mrha napisal/-a:Nobeden od problemov se mi ne zdi vreden obravnave,

Joj no. Vsak problem, ki ga človek začuti, tud če se nam ne zdi problem je po mojem mnenju vreden obravnave.
Glede prjatlce bosta morali se pogovort...mogoče ona potrebuje čas zase in ti zase, da se zopet najdeta kot prijateljici.
Glede fanta...če te ima za prijateljico se pogovori v katero smer gre vajina zveza.
Kar se tiče staršev...morata sama rešit..vem..nekej najtežjega je gledati starša ko se prepirata...men kr srce začne hitreje biti...poskušaj kdaj za koga reči kakšno dobro besedo..enkrat mamic reči..dej no, sej ima oči prou...da bo vedu, da je nekdo na njegovi strani...drugič reči...oči, tokrat mislm, da ma mami prou...mogoče bo pomagal. Pa pogovarjajte se.
Hm..brat...če se bo s punco poročil ne boš mogla nič...ustvaril si bo svojo družino in za tebe bo bolje, da punco sprejmeš...če jo ima tvoj fant rad....jo poskušaj tudi ti imeti in s tem se bo vajin odnos izboljšal.
Kar se pa tiče prehranjevanja...jej toliko kot misliš, da potrebuješ....ne stradaj zaradi postave...ker boš zbolela...in ne prenajedaj se, ko si že sita še posebej zvečer...pa bo vse ok :)

Veliko sreče :wink:
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bittersweet »

1. probi najt druge prjatle...

2. samo in res samo prjatla. sploh če ti je reku da si mu kot sestra.

3.ne vem ka naj rečem. starši so čudni, ne moreš pomagat...

4. enako kot so že rekle. dovolj je star, da se poroči, si ustvari družino in zaživi po svoje. če se boš vtikala, bop povzročila samo to, da se še s tabo ne bo več pogovarjal

5.zaradi več kot enega obroka na dan se ne boš zredila!!!!!!! pač ješ stvari z manj kalorijami, če te to skrbi, pa majhne obroke... me zanima kako ti je uspelo sploh preživet čez leto SAMO z malico. mal glej na zdravje, ne na svoje kosti, ki jim praviš postava (kej več ne moreš met ko kost pa kožo, če si samo malico jedla!!!!). mogoče kak obisk psihologa ne bi bil odveč...
LOVE hurts
Uporabniški avatar
tjančii
Sramežljivka
Sramežljivka

ammm..ja sei nism tok suha. oz. sploh nism. jedla sm malco pa VLIK sm pila.
mela sm polno stvari tko d sploh nism misla na hrano.
mam trebuh...mam odvečno maščobo.
stara sm 16.
ja glede brata vem d se bom mogla strinjam...mislm pa d je mal preveč to d nm je razdrla familijo in da ga odvrača od ns. :(
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Samo dej ti nam razloži, kako:
¤lahko preživiš samo z malico in tekočino?
¤na kakšen način je bratova nesramna sestra razdrla družino? A je zate družina razdrta, ko gre brat (22 let!) živet po svoje, ali kaj drugega?
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

ja, no, če je povzročila prepir med bratom in očetom, potem že ni čist nedolžna. to se velikokrat zgodi! in take punce bi jaz :x ...
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

stara, prevec se ukvarjas s svojimi.. js sm tudi.. pa ce bi se še malo časa bi bla zdej v norišnici. Zdej jih pustim na miru, ne zanima me kaj delajo, kaj se dogaja.. Mislim da so dovolj stari da urejajo svoje probleme.
za prijatlco: to ni prijatlca, to prijatelce ne delajo!
prehrana: pejd zdej poleti plavat (vsaj v bazen ce nimas morja blizu)
on: ce te ma za "sestro" pomoje nebo nc iz tega..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
tjančii
Sramežljivka
Sramežljivka

MilkyWay napisal/-a:Samo dej ti nam razloži, kako:
¤lahko preživiš samo z malico in tekočino?
¤na kakšen način je bratova nesramna sestra razdrla družino? A je zate družina razdrta, ko gre brat (22 let!) živet po svoje, ali kaj drugega?

bratova punca je razdrla družino. in ne gre se za to d se je brt odselu. hvala bogu d se je in d bo meu svoj lajf....sam kle je to k ga uleče stran od familije in k ga je naščuvala proti nm...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Ni čudno, če ga punca "ščuva" proti familiji, če je pa cela njegova familija proti njej.
Kaj je bilo prej - kura ali jajce? Nekdo bo moral prekinit začaran krog. Še najlaže ga prav ti sama. Pojdi na obisk, spoznaj punco, bodi brez predsodkov in prijazna, pa boš videla, kaj se bo zgodilo.

Nihče ni samo dober ali samo slab ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
tjančii
Sramežljivka
Sramežljivka

kr.ena napisal/-a:Ni čudno, če ga punca "ščuva" proti familiji, če je pa cela njegova familija proti njej.
Kaj je bilo prej - kura ali jajce? Nekdo bo moral prekinit začaran krog. Še najlaže ga prav ti sama. Pojdi na obisk, spoznaj punco, bodi brez predsodkov in prijazna, pa boš videla, kaj se bo zgodilo.

Nihče ni samo dober ali samo slab ...

ja...jest sm jo spoznala u dobri luči,kasnej pa u slabi. pr naši familiji nima nuben proti njej sam mot ns to d ga je ščuvala proti nm in d je zasouražu use po vrst in d se ubnaša d mu več pomen ona k pa družina k je z njemu žvela 22 let.
mislm ne razumte glih naibolš tele situacije.
drgač pa upam d je ne boste nikol okusl.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Nobena situacija ni črnobela. Vedno sta (vsaj) dve strani.
Drugih ljudi ne moreš spreminjati (torej niti brata niti njegove punce), spremeniš lahko le sebe, če to želiš. Če ti toliko pomeni, da bi se dobro razumela z bratom, se pač potrudiš in si v dobrih odnosih z njegovo punco.
As simple as that.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Odgovori